לבוש בבר אילן

the new L

New member
אני חושב

שהדרישה של הטכניון שכולם, לא משנה מה הם לומדים, ידעו פיזיקה היא הרבה יותר טיפשית.

iiddoo

New member
למיטב ידיעתי הטכניון לא יוצא דופן..

בכך... בכל אונ' שבה מלמדים מקצועות מדעיים {הנדסה, ביולוגיה, מתמט', כימיה, פיסיקה וכו'} נדרש לימוד פיזיקה ברמה זהה פחות או יותר לזו שבטכניון... למה צריך ללמוד את זה? אני מניח שזה משום שאתה לומד מדע ולא מקצוע וכל תחומי המדע מבוססים על פיזיקה או שזורים בה {כמו מתמט'}... יהדות לעומת זאת לא קשורה לתחום הלימודים אלא לדרך חיים שלא כולם בוחרים לחיות על פיה...

H20

New member
לא, הטכניון לא דורש מכולם לדעת

פיזיקה. מי שלומד כלכלה וניהול, למשל, לא לומד פיזיקה, כי באמת אין קשר. מי שלומד ביולוגיה או ארכיטקטורה, לומד פיזיקה ברמה שמתאימה לצרכים שלו, וזה לא תופעה טכניונית בלבד. אני מניחה שהערה שלך כוונה בעיקר לפקולטה למדעי-המחשב, שאכן מחייבת לימודי פיזיקה, אבל מאוד ייתכן שבעתיד הם יבוטלו, או יוחלפו.

the new L

New member
ההערה שלי מכוונת למתמטיקה

לכך שמחייבים אנשים שלומדים מתמטיקה ללמוד פיזיקה (3 קורסים!)

H20

New member
פיזיקה יותר רלוונטית למתמטיקה מאשר

יהדות לכימיה.

Nausicaa

New member
רק מה הקשר בין זה לדיון....

מדברים פה על אפליה מוזרה בהחלט על סמך גזע - יהודים חייבים לעשות משהו שלא יהודים לא חייבים. אם תשאל אותי, אז זה דווקה נוגד את אותה מגילת העצמעות שמשהי ציטטה כאן... אין שום בעיה שמחייבים את כולם ללמוד קורסים כאלה או אחרים. פשוט קורבים ביהדות בבר-אילן נשמעים כנסיון לכפיה דתית ולא כלימוד מקצועי\העשרה של משהו. חוץ מזה מה יש לך נגד פיזיקה? פיזיקה זה כיף!!!

היא *לא* הדת שלי, נסי להפנים

הרי מה שכתבת פה זה בדיוק מה שאמרו לך קודם. השואה קרתה על רקע ה*גזע* היהודי ולא הדת, שהרי כפי שכתבת בעצמך - התנכלו גם לאנשים אשר ויתרו על הדת, היו מתבוללים. ודרך אגב, שבעה קורסים זה מעט יותר מהקצה של הצ'ופצ'יק, זו כמעט התמחות משנית.

ודרך אגב, אם הסיבות שההורים שלנו

הגיעו לארץ מעניינות אותך - אז למה יהדות? במכללת יהודה ושומרון מלמדים "מורשת ישראל", וזה נראה לי הרבה יותר רלוונטי למה שלדעתך צריך לכפות על אנשים ללמוד (ואם באמת צריך שכולם ידעו את זה, לא עדיף להכניס את זה לתכנית הלימודים במערכת החינוך חובה?)

d a p h n a

New member
למען האמת זה לא קשור לשואה בכלל

אבל זה נראה לי לגמרי רעיון לא רע שנלמד משהו על הדת (בין אם אנו מאמינים בה או רואים עצמנו שייכים לה ובין אם לא) שהיא הקונטקסט התרבותי המיידי שלנו. אני חייבת להגיד, שאני יודעת די הרבה על הנצרות. למען האמת, אם תעירו אותי באמצע הלילה ותשאלו אותי על ויכוחים תיאולוגיים בין כל מיני אישים ברפורמציה הפרוטוסטנטית, אוכל להסביר לכם די בקלות. ואני מודה, לבושתי, שאיני יודעת אפילו מרבע על זה על היהדות. וזה לבושתי לא בגלל שאני מאמינה ביהדות (אני לא), ואפילו לא כי אני שייכת לעם היהודי (ואני כן רואה עצמי שייכת לזה), אלא כי א) היהדות למרות היותה דת קטנה היא דת בעלת השפעה מכרעת על תולדות האנושות וב) כי בין אם אני מאמינה ובין אם לא, בין אם אני רואה עצמי עכשיו כבת העם היהודי ובין אם לא, הרי שהקונטקס ההיסטורי, החברתי והתרבותי שהביא אותנו להיות במדינת ישראל (לטוב ולרע) הוא קונטקסט שתלוי במידה לא מעטה ביהדות על כל גווניה. ולכן זה רעיון לא רע בכלל ללמוד עליה משהו.

C H 4

New member
בשביל זה יש שיעורי תנך בתיכון

ושמעתי שלאחרונה גם תושבע הוכנס לתוכנית הלימודים. אם מישהו מרגיש שנכון לו ללמוד עוד קצת הוא יכול לפנות ללימודים אלו על דעת עצמו.

ailag

New member
פפפ, כן, שיעורי תנ"ך לחילונים

הייתי צריכה לדרוש מהמורה שלי שתפסיק להגיד את השם המפורש לשווא כי זה פוגע בי. איזו איכות! רוב לימודי התנ"ך שלי היו למה בעצם הגיוני שאלוהים לא קיים ושהדתיים סתם מקשקשים. כמובן שזה היה בניסוח יותר נחמד ועם בסיס של לימוד מה שבאמת קרה, אבל באתי לשיעור תנ"ך בשביל ללמוד על המסורת - לא בשביל ללמוד הסטוריה ולנתח מקורות בצורה הזאת. (בקשר לאמירת שם ה' לשווא: אני חושבת שצריך לכבד את המסורת, במיוחד איפה שזה לא כזה מאמץ. וזה לא כזה מאמץ. לכן אני נפגעת, כי בנאדם צריך ממש להיות לא אכפתי או מתריס נגד הדת בשביל להגיד את השם המפורש)

C H 4

New member
מצטערת על הטראומה ואני בטוחה שהיה

מקום להתלונן על המורה. למזלי הרב נפלתי בעיקר על מורות אתאיסטיות. זה איפשר לפתח דיונים גם מכיוון הסטורי, זה אפשר לדון במאמרים שסותרים חלק מהרעיונות בתנ"ך (למשל מי בנה את בית המקדש) ולהראות לנו נקודות מעניינות (אני זוכרת את זה שבערך 2 פרקים אחרי שירדו על שאול בגלל שהעלה זבח בעצמו, דוד עשה את אותו הדבר וזה מוזכר ברבע משפט ובלי עונשים) מעולם לא פגעו באמונה של אף אחד ולא יצאו בהתבטאויות חסרות טעם, פועגות או מכוערות (חוץ מבן כיתה אחד שניסה להוכיח משהו לא ברור)

the new L

New member
עכשיו רק צריך

לקבוע שהאמא יהודיה (ושהאמא שלה יהודיה - בקיצור - בשביל שתקבעי שמישהו באמת יהודי את צריכה להכיר את השורשים שלו אלפי דורות אחורה - במילים אחרות - אין לנו מושג לגבי יהדותו של אף אדם שחי היום)

the new L

New member
אמרת

שכל עוד האמא יהודיה הילד תמיד יהודי. זה נחמד בתיאוריה, אבל מעשית אנחנו לא יודעים האם אנחנו באמת יהודים, אין לנו מושג בנושא. לכן, לא ברור איך אוניברסיטת בר אילן מסוגלת לקבוע מי יהודי.

amazone

New member
גדולים ממני קבעו

ובר אילן ממש לא מנסה לשים את עצמה במקום הרבנות הראשית

למעלה