לבוש בבר אילן

למה המרצה החילוני שלי לפיזיולוגיה

חבש כיפה במהלך כל הסמסטר? לכיף שלו? ואם אני לא רוצה ללמוד כרגע - לא הסטוריה ולא יהדות? למה שיכריחו אותי ולא יכריחו נוצרים ומוסלמים? זו אפליה.

amazone

New member
כנראה שכן

או בגלל שהוא כיבד את המקום ואת יושביו זה לא המקום שלי להתערב בשיקולים שלו אבל אם הוא רוצה להתלונן על אפליה דתית שיתלונן לא כולם בבר אילן דתיים כולל מרצים ולא כולם לובשים כיפה כמדים בכל אופן אוני ברסיטה היא לא בית כנסת

amazone

New member
מרצה לפיזיקה?

ממתי חסר להם עבודה? ובפעם האחרונה שבדקתי אפליה על רקע דתי מנוגדת לעקרונות המופיעים במגילת העצמאות ולחוקי היסוד כך שבמקרה כזה דרישה כזו ואיום בפיטורין עלולה לגרום למרצה לזכות במימון עצמי של הפוסט דוקטורט שלו איך תסביר את זה שבבר אילן יש מרצים שלא חובשים כיפה ולא מתהדרים בזקן או זיפים מסוג כלשהו גם כשמדובר בספירת העומר או בימים שלפני ט' באב?

פיזיולוגיה, וברור שחסרה עבודה...

את יודעת כמה צריך להשקיע כדי להתברג באקדמיה בתחום הזה? בכל מקרה, זה לא העניין. הנקודה היא שבר אילן היא אוניברסיטה עם צביון דתי שגם שומרת לעצמה את הזכות להעדיף צוות אקדמי דתי.

C H 4

New member
כל הדברים האלו בכלל יכולים לעמוד

בתביעה לבג"צ?

Kiru

New member
אוי ואבוי אם בג"ץ יחליט

להתערב בשיקולים אקדמיים של אוניברסיטאות.

Kiru

New member
איפה האפליה?

אם בעניין יהודים/ערבים: באמת מה שישמח אותך זה אם יכריחו את הערבים ללמוד יהדות?

בעיניי זה בכל מקרה מעצבן שמכריחים

ללמוד יהדות, אבל אם נפריד בין מעצבן ל-לא חוקי - אז כן, או שיכריחו את כל הלומדים באוניברסיטה לבחור מאותה רשימת קורסים ללא הבדל דת וגזע, או שלא יכריחו את כולם (וכולם יבחרו לדוגמה מקורסים כלליים או פקולטטיים).

Kiru

New member
אז לדעתי זאת גישה של

ראש בקיר, שאין לה שום תועלת ובוודאי שלא תעבור בבג"ץ.

טוב, אני מניחה שפעם חשבו גם שנשים

שרוצות להצביע היו פשוט נשים עם גישת ראש בקיר. אז לא נורא.

Kiru

New member
פעם גם חשבו

שכל אבחנה מותרת היא אפליה, אבל בג"ץ (בקצת הגיון בריא) קבע שלא.

אני לא יודעת, למען האמת

שקלתי להגיש עתירה לבג"צ בנושא כשהתחלתי ללמוד בבר אילן. מסביב רוב התגובות (לפחות של החברים ללימודים) היו שזו בחירה שלי לבוא ללמוד בב"א ושאני לא יכולה להתלונן על זה (מסרבים להבין את החלק האפלייתי, שהוא הבעייתי כאן). בין הבודדים שהבינו היה ידיד שהתייעצתי איתו בתור עורך דין (טרי) והוא בחור דתי ואמר שלדעתו יש לי קייס, אבל כמו דברים רבים שתכננתי לעשות בסופו של דבר זה לא יצא לפועל. לצערי גם עכשיו אין לי יותר מדי זמן להתעסק עם זה. בכל מקרה, אני צופה בעיה לדרך המיון הגזענית של בר אילן, כיון שבמחזור שנרשם עכשיו ובעיקר במחזור שירשם שנה הבאה, רוב תעודות הזהות לא יכללו את מרכיב הדת - אלא כוכביות. אני לא יודעת מה בר אילן מתכוונים לעשות כדי להחליט מי בעינהם ראוי לכפייה הבזויה ומי פטור. המלצתי לכל מי שנרשם לבר אילן - *לא לכתוב שאתם יהודים* ו*להחליף ת.ז* כך שבחדשה לא יהיה כתוב שאתם יהודים.

Bardug0

New member
מה שמצחיק בגישה שלך

היא שה"אפליה" לדברייך, של בר-אילן מופגנת דווקא כלפי יהודים. וזו אוניברסיטה שחרטה על דגלה את מסורת היהדות. אתאיזם לוחמני וכפייה חילונית לא שונים בשום דבר מכפייה דתית, ואפילו מהסוגים הקיצוניים ביותר.

זה לא מצחיק, זו האמת, אפילו שהם לא

מסוגלים לראות את זה כי הם חושבים שזו זכות ללמוד יהדות. הכפייה שלהם היא בחוסר הבנתם שרק כי זו זכות בעינהם לא נותן להם את הזכות לכפות את זה עליי. אכן, הכפייה מופגנת כלפי יהודים, כאשר לא יהודים יכולים לבוא וללמוד קורסים מכל הפקולטות במקום קורסי היהדות. איפה הכפייה החילונית כאן? אני אומרת - אני רוצה שוויון. אם ב"א מכריחים את הסטודנטים המסכנים לקחת קורסי יהדות, שיכריחו את כולם - ולא יבחרו גזעים מסוימים שיוכרחו ואחרים שיוכלו לבחור להם קורסים מכל פקולטה (במקום ללמוד גרמנית למתחילים אני צריכה לקחת ספרות הנבואה - למה ? מה עשיתי ? נולדתי למשפחה הלא נכונה ? )

amazone

New member
המטרה של בר אילן כאוניברסיטה דתית

היא לתת מענה אקדמי לסטודנטים דתיים - דבר שלא קיים באוניברסיטאות אחרות כך שאם הבחירה הקיימת היא שילמדו בישיבה/אולפנה, שלא ילמדו בכלל או שילמדו באוניברסיטה דתית עדיף שילמדו באוניברסיטה דתית בכל מקרה יש איסור ללמד יהדות למי שאינו יהודי ושאינו מעוניין להתגייר בלי להזכיר שאז העולם הערבי יזעק כפייה דתית

abcd80

New member
לא להגזים

את לא יכולה לבוא ולהגיד שקורסי היהדות הם קשקוש! את לא למדת בבר אילן אז אין לך מושג מה לומדים בקורסים האלה. אני לא דתייה ולא שומרת שבת בכלל, אבל נהניתי מאוד בקורסי היהדות כי הרחבתי ידע על הדת שאלייה אני משתייכת. אני מכירה הרבה סטודנטים שהם בכלל אנטי אבל כשבאו לקורסים האלה הם מצאו את זה מעניין איכשהו . צריך לבוא בגישה פתוחה ולא לשלול את זה מיידית. גם המרצים כנ"ל הם לא באים לעשו שטיפת מוח (אולי יש כמה כאלה אבל הם לא הרוב) ובאים ללמד בכייף ובראש פתוח בלי לכפות על אף אחד שום דבר. אני למרות שאינני דתיה דווקא שמחה מאוד על החלטתי ללמוד בבר אילן. זו אוניברסיטה מצויינת ואני לומדת המון בקורסים השונים. אני מבינה שקשה לך עם זה בגלל השואה אבל לכל דבר יש סיבה בחיים אפילו שזה נשמע כואב. הרבה בגלל השואה קמה מדינת ישראל כדי להגן על היהודים וכדי שיהיה מקום בשבילנו ולא שנצטרך לחיות בגלות ולהסתמך על הגויים.

למעלה