לבוש בבר אילן

C H 4

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

אלוהים מת בשואה. זה מה שסבא שלי לימד את אמא שלי וזה מה שלימדו אותי בבית. מבחינתי, ללכת להתעסק בענייני החזרה בתשובה בטיעון הזה זו זילות שואה ומהסוג הכי מכוער שיש. אני מבינה שלא כולם מרגישים כמוני בנושא, אבל לחייב סטודנטים לעבור מסכת קורסים שלא קשורים לכלום, להניח שאם לאמא שלהם רשום יהודיה בת"ז אז הם צריכים לדעת שאיזה רבי אמר איזה קישקוש. לחייב מרצים לעטות על עצמם ארשת דתית גם אם הם לא, אלו סיבות מצויינות בשבילי לעולם לא לדרוך במפתן האוניברסיטה הזו לצרכים אקדמאים.

Bardug0

New member
תשמעי, תראי...

אני גם לא בקטע של דת, בכלל. אבל לפעמים אני מוצא את עצמי על דעת עצמי פותח ספרים, משוטט באינטרנט באתרים שעוסקים ביהדות. אני יודע שזה מוזר, אבל יש שם כמה דברים שמעניינים, אותי. זה אני. ואני בכלל מגדיר את עצמי אתאיסט. קשור? לא.. אנשים יכולים להתעניין. וזה מה שיפה - יש לנו את הזכות לבחור איפה ללמוד ואם בכלל. אוניברסיטת בר אילן לא מכריחה אף אחד לבוא ללמוד אצלה, נכון? מי שהולך ללמוד שם עושה זאת בידיעה שהוא הולך לקבל קצת יהדות בראש... זה לגמרי עניין של בחירה. בכל מקרה, להגיד "קשקוש" על דברים שאיזה רבי אמר זה דבר מאוד יומרני לעשות. לא היית אומרת "קשקוש" על משהו שאיינשטיין או פרויד אמרו, נכון? אז למה על איזה רבי? רק כי התחום של הדת לא קרוב ללבך? לצורך הדיון אני אצטט מתוך ספר לפיסיקה(!) שיש לי (ספר מקסים אגב, פשוט בשפתו והסבריו ומצליח לעורר עניין גם אצל אנשים שפיסיקה עושה להם מיגרנות). הספר נקרא "פיסיקה לכל" של פול ג'. היואיט: "המדע והדת נבדלים זה מזה. המדע הוא אוצר של ידע ובו בזמן גם שיטה לבחינת סודותיו של הטבע; הדת עוסקת בערכים ובמשמעויות ובהשלכותיהם על חייו של הפרט והקהילה. בעוד עיסוקו של המדע הוא במנגנוני התהליכים בטבע, הדת רואה את תפקידה במציאת מטרה ומשמעות ליקום. המדע והדת נבדלים זה מזה כתפוזים מתפוחים ואינם סותרים זה את זה - השניים אינם נוגדים, אלא משלימים זה את זה. ...אנשים שהינם חסרי ידע או בעלי ידע שגוי על טבעם העמוק הן של המדע והן של הדת הם הסבורים לרוב שעליהם לבחור בין האמונה הדתית לבין המדע. רק בעל הבנה שטחית של המדע, של הדת או של שניהם יסבור כי ישנה סתירה בין היותו דתי בהשקפתו לבין היותו מדעי בחשיבתו."

The Terminator4

New member
לפחות באיסלאם

אין סתירה בין הדת למדע, להיפך האיסלאם מעודד את האנשים ללכת ללמוד ולחקור את הטבע ואת העולם שחיים בו .

amazone

New member
שלא יהיה לך ספק

גם ביהדות - הרמב"ם בכבודו ובעצמו היה רופא וקרא ליהודים לצאת ללמוד... היהדות בעלת ידע רב בתחומים מדעיים רבים כמו רפואה ואסטרונומיה ועובדה שיהודים רבים נמצאים בעמדות מפתח כיוון שהם משכילים והיהודים לאורך ההיסטוריה ממש לא ידועים ביכולות הספורטיביות שלהם

The Terminator4

New member
לפחות באיסלאם

אין סתירה בין הדת למדע, להיפך האיסלאם מעודד את האנשים ללכת ללמוד ולחקור את הטבע ואת העולם שחיים בו .

אני דווקא הייתי אומרת "קשקוש"

על כמה דברים שפרויד אמר
רבנים אינם חסינים מפני ביקורת אף הם. כן, וגם ספרי פיזיקה אינם חסינים מפני ביקורת. לומר שהדת ושהמדע לא מתנגשים זו טעות. העובדה שהטיעון הזה חוזר שוב מדי פעם לפעם לא עושה אותו נכון יותר, גם אם הוא נכתב בספר פיזיקה. דת לא עוסקת רק במציאת מטרה, יש קביעות מסוימות שקבעה, שבהחלט לא מסתדרות עם הממצאים המדעיים. למשל- בריאת העולם מול התיאוריות המדעיות המקובלות; למשל- בריאת האדם ושאר המינים אל מול האבולוציה.

Bardug0

New member
אם מדברים על זה ברצינות

אז "קשקוש" לא אומרים על שום דבר. לא נראה לי שכשניוטון הגה את חוקי הפיסיקה החדשניים שלו, הוא אמר: "האריסטו הזה, כל הדברים שאמר הם "קשקוש". (אולי כן
אבל מה שאני בא להגיד שזו לא המילה הכי "מדעית" שאפשר למצוא ובטח לא טיעון בויכוח.) לגבי זה שאם הטיעון חוזר על עצמו זה לא עושה אותו נכון יותר גם אם הוא מספר פיסיקה - נכון. רק באתי לצטט משהו! מה את רוצה?! תהרגי אותי!! -אכן כל דבר פתוח לביקורת, לא אמרתי שלא. ולענייננו. יש כמה דברים שמתנגשים בין הדת והמדע כמו שאמרת, אבל אם נדבר עכשיו ספציפית על הקורסים בבר-אילן. לא נראה לי שקורס ב"מצוות שבין אדם לחברו" או אפילו קורס בתנ"ך כמו "הספרים ההסטוריים" יתנגשו לך יותר מדי עם תורות אחרות במדעי החיים או מדעים מדוייקים.

וווהו

למה להילחץ? לא אמרתי שאני אהרוג אותך, רק הבעתי ביקורת. הציטוט שלך מספר הפיזיקה דיבר על כך שאין התנגשות *כלל* בין מדע לדת. הוא לא דיבר על כך שאין התנגשות בין מדע לבין קורסים בבר-אילן על טהרה או מצוות אלה ואחרות. לכן הבעתי את אי-הסכמתי, יש ויש התנגשות.

../images/Emo6.gif

אולי *אני* הייתי צריכה לכתוב דיסקליימר אחרי שכתבתי "למה אתה נלחץ".

avshalomat

New member
אגב יש הגות דתית

שמשלבת בין השניים, לשם דוגמה הרב קוק האבא שדווקה אימץ את רעיון האבולציה בשתי ידיו, ובכלל גשרים שמדברים על המצב הדתי והאקטים של הנס, כאקט סימלי.

אתה משווה רבי לאיינשטיין?

לא הגזמנו בכלל... אם לפחות היית אומר הרמב"ם או גדול-תורה-של-כל-הזמנים אחר... וגם אז לא בטוח שיש מקום להשוואה... אבל כל רבי?!

Bardug0

New member
כמו שלא מלמדים בקורסים לפיסיקה

"קשקוש" של סתם פיסקאי, לא מלמדים בקורס ביהדות "קשקוש" של כל רבי. גם שם מדובר ברבנים מפורסמים ששינו משהו. מן הסתם אתה לא תבוא לקורס בפילוסופיה יהודית וילמדו אותך על משהו שאמר הרב של קיבוץ נתיב השיירה.

amazone

New member
לחייב מרצים?

2 מרצים גדולים שלי לתנ"ך הם אתאיסטים לחלוטין אבל יש להם דוקטורט בתנך ואף אחד לא "מאלץ" אותם להתחרד. אחד מהם אפילו גר בירושלים ואף אחד לא מאלץ אותו ולכן הם גם לא עוטים על עצמם שום ארשת דתית -לאחד מהם יש אפילו תחביב ללכת לאספות של דתיים ולדון עם הרבנים הגדולים בנושאי הלכה והרבנים עושים את זה בהנאה גדולה לא בגלל שחלילה הוא חוזר בתשובה אלא בגלל שהוא בקיא יותר מכל ה"פושטקים" האלה שמצטטים רב כזה או אחר אף אחד גם לא מחייב אותך לחזור בתשובה [לא משהו שאפשר להגיד על דתות אחרות] אבל מאותן הסיבות שאת מוכנה ללמוד היסטוריה עדיף שתלמדי קצת יהדות

amazone

New member
באזור מסורתי

באמת מי ישמע - עם גישה כזו של מי בכלל צריך את החרדים האלה....

למעלה