לא יאומן כי יסופר

ok. אם כך עמך הסליחה

עם זאת, לא זכור לי שראיתי אותך מצטרף לעתירה שהגשתי ביחד עם עמי, דני ליבליך, צחי ויזר, אורי פארן ודקל עוזר. לא זכור לי גם שהבעת בפומבי את התנגדותך לבלוק, אבל ניתן לך את הקרדיט שאכן התנגדת לבלוק.

אנדרי ז

New member
לדעת מי? בין היתר לדעתי

נראה לי די הגיוני שפניה למיגזרים נוספים שמושפעים מאוד מהמצע שלנו עשויה להביא עוד הרבה קולות. מה מצב החירום? הימצאות מתחת לאחוז החסימה חודש וחצי לפני הבחירות לא נחשב אצלך מצב חירום?

eitangn

New member
וזה מתיר הפרת כל הכללים???

זהו? יש בעיות, אז זורקים לפח את התקנון, את הדמוקרטיה, את ההגינות?

אנדרי ז

New member
אם בית המשפט יעשה דבר כזה

אומר שהעותרים ותומכיהם נתנו אולי מכת מוות לשינוי, ואתהה אם הם יוכלו לישון טוב אחרי ה-28 במרץ.

אני לא קולט את ההיגיון הזה

אם בית המשפט יתערב זה אומר שמי שעשה את מה שעשה עשה מעשה בלתי חוקי ובלתי תקין. כמו בעבר, אתה בא בטענות לקורבנות ולא לאשמים. פשוט מדהים. אין לי בעיה שתבוא אליהם בטענות שהם לא הסכימו לותר על מקומם ולזוז אחורה בשביל רשימה מאוזנת יותר. אם אתה לא אוהב את ההתנהלות שלהם, אל תבחר בהם בפעם הבאה, אבל איך אפשר לבוא בטענות לאנשים שבסה"כ שומרים על הזכויות שלהם שנפגעו? אל תפגע בזכויות שלהם, הם לא יעתרו לשום מקום. תתפלא, אבל העותרים האלו בהחלט אינם אנשי פורז ו/או זנדברג. דרך אגב, אם באמת שלושת מציעי ההצעה כל כך דאגו, מדוע, ע"מ להראות את תום ליבם, לא דאגו להכניס אישה למשל במקום השני, למשל? מה קרה, רצאבי וליבוביץ לא יכולה, למשל, לזוז מקום אחד אחורה בשביל המפלגה? היו עושים כן, אף אחד לא היה חושד שהם מזדרזים לוותר, בשביל המפלגה, לאחרים על המקום.

אנדרי ז

New member
וזאת השורה התחתונה

כל שינוי צריכה להקריב את עצמה למען הזכות של כמה אנשים להופיע במקומות ספק מאוד ריאליים.

בחייך

אתה חושב שיש כזה הבדל בין שתי הרשימות? בכל מקרה יכנסו, אולי, שלושת הראשונים, שלא השתנו. לא ענית לי, מדוע שלושת הראשונים שמרו על מקומם? למה באמת לא הכניסו אישה למקום השני ו/או השלישי? אם כבר עסקינן ברשימות, אין שום בעיה להביא רשימה פי 10 אטרקטיבית, אז? זה נותן זכות להזיז אנשים? שוב, אם אתה חושב שזה ראוי, לך, תציע שינוי תקנון ותקבע כי המועצה רשאית לבטל את הבחירות הדמוקרטיות אם התוצאה לא נראית לה. אם אתה חושב שלא צריך להגן על זכויות המיעוט, תציע סעיף שאומר שבהיתן הכרזה על "מצב חירום", המועצה מוסמכת לקבל כל החלטה שהיא, גם אם היא מנוגדת לתקנון. כל עוד אתה לא עושה את זה, תיאלץ להשלים עם העובדה שלא ניתן לפגוע ככה באנשים, גם בשביל "המפלגה". אנחנו נדבר לאחר שבית המשפט יחליט. תאמין לי שגם אם הוא בסוף לא יתערב, זה יהיה אך ורק מהנימוק הטכני לפיו לאחר שרשימה הוגשה לא ניתן, על פי החוק הקיים, לשנותה. אני מוכן להתערב שלגוף העניין אין שום צל של סיכוי שהעתירה לא תתקבל.

אנדרי ז

New member
עדיין לא הבנתי במה אנשים נפגעו

חוץ מבאגו שלהם אולי. שים לב שדווקא לא נבחרה רשימה חדשה, אלא הלכו על-סמך הקיימת ושינוי 4 מקומות. היית מעדיף שיחליפו את כל הרשימה?

הצניחו אנשים שלא קשורים

לא החליפו את המקומות, איציק גלעד נבחר במקור למקום 10, על פי התקנון, אותו תקנון לפיו לוינטל במקום ה 1, רצאבי ב 2 וליבוביץ ב 3, הוא זז למקום השביעי ובסוף סיים במקום ה 11. לגוף העניין, על פי התקנון, מוניר היה צריך להיות במקום החמישי. למה הזזת אותו למקום השמיני? מה הוא עשה לך? הוא נבחר כדין והיה אמור להיות במקום החמישי. פשוט חוצפה מצד אנשים להזיז אותו אחורה כנגד רצונו. אתה חושב שאתה מועיל למשהו כאשר אתה גורם כזאת פגיעה באנשים? אח"כ אם הם מנסים לשמור על הזכויות שלהם אל תבוא אליהם בטענות אלא רק לעצמך. אתה וכל אלו שהצביעו בעד הביאו את כל מה שקורה על המפלגה. אם אתה חושב שאתה יכול לפגוע באנשים ולא לחטוף משהו בתגובה, אתה טועה. אולי אתה בגישה שאם נותנים לך סתירה צריך להפנות את הלחי השניה, אבל יש הרבה מאוד כאלו שאם נותנים להם סתירה הם מחזירים בכל הכוח. כשחוטבים עצים עפים שביבים. היית צריך לחשוב על זה.

אנדרי ז

New member
אם יתברר לי שהזיזו את מוניר

בגלל שמישהו אישית לא אוהב אותו, אני אהיה הראשון לצעוק על כך מיד לאחר הבחירות. כפי שהיה חשוב לי שכמה שיותר מיגזרים ייוצגו במקומות גבוהים ברשימה הזאת, כך חשוב לי גם הייצוג של העדה הדרוזית. מאחר ולא לקחתי חלק בהרכבת הרשימה אני לא יכול לדעת מה היו השיקולים המדוייקים וגם לא היה זמן השבוע לחטט בזה. מה שהיה חשוב לי בעת ההצבעה הוא קבלת רשימה שתשפר כמה שיותר את סיכויי שינוי בבחירות.

איתי צודק. ואני מודיע לך שההזזה

אחורה של מוניר ודליה ועוד אנשים ציננה לי מאוד את ההתלהבות מהמפלגה. היה מקום להצניח אנשים אבל לא באופן הזה. את האישה הנפלאה שיש לה אלפי יתרונות והיא גם לסבית מוצהרת היו צריכים לשים במקום הראשון. נציג לרוסים - במקום של יגאל שפרש. עוד נציג למגזר מקופח במקום אראלה ואולי להזיז את כולם מקום אחד אחורה בשביל נציג נוסף. לא יותר מהזזה אחת אחורה אחרי פינוי שלושה מקומות. אחרת הכל מסריח. אחרת זה לירוק לפריימריז בפנים. מאז הצעד הזה אני נכנס לפורום אני לחפש הודעות פרישה של מוזזים אחורה ואם יהיו כאלה, זה יצנן לי עוד יותר את ההתלהבות. כל כך רציתי הומו במקום ראלי ברשימה אבל לא ככה.

ליבליך

New member
אבל זה בדיוק מה שנעשה!

הוסיפו לרשימה את שרון פרל, אריה גילת, יונתן דנילוביץ' ואורנה דוידאי במקום לפיד, אראלה גולן ויאסינוב שפרשו (וגם יזהר אילון ויוסי בן שפרוט שויתרו על מקומם ברשימה, אך נותרו בכל יתר תפקידיהם בשינוי). אף אחד לא זז יותר ממקום אחד אחורה בהשוואה למקום אליו נבחר. מוניר חמדאן נבחר למקום השמיני ונשאר בו. רק יעקב סבו, איציק גלעד ודליה זומר זזו מקום אחד אחורה (מ-9 ל-10, מ-10 ל-11 ומ-11 ל-12 בהתאמה).

אנדרי ז

New member
מוניר זז 3 מקומות אחורה

אחרי שהוא זז 3 מקומות קדימה בעקבות הפרישות. לא זכור לי שעל התזוזה הראשונה היו תלונות כלשהן.

היו. 2 עתירות לועדת הביקורת

שתיהן נדחו כי על פי התקנון, ברגע שמועמד פורש, השאר מתקדמים קדימה. אף אחד לא "קודם", הרשימה כולה נקבעה על פי מנגנון קבוע שנקבע בתקנון, בהתאם לסעיף 16 לחוק המפלגות. הזזתו אחורה, לעומת זאת, הייתה בניגוד מוחלט למנגנון שנקבע. לא נדבר על גלעד שזז 4 מקומות אחורה, 1 אחורה מאיפה שהוא היה במקור. תגיד, קראת בכלל את תקנון המפלגה לפני שהצבעת?

אנדרי ז

New member
דווקא עברתי עליו ביום שני בערב

יש קצת עמימות לגבי נושא ההצבעה המיוחדת, אבל למיטב הבנתי המועצה יכולה לקבל כל החלטה שהיא ברוב של שני שליש.

למעלה