לא יאומן כי יסופר

אשרת

New member
זה כל כך מצחיק, שזה עצוב.

אפשר לחשוב, שזה באמת משנה אם הוא במקום החמישי או השמיני. הוא גם ככה יראה את הכנסת מהבית. אבל העיקר שברשימה של שינוי לא יהיה שום ייצוג לאף מגזר שהוא לא גברי וסטיירטי.

vantan

New member
אם ממילא כולם יראו את הכנסת מהבית

אז מגוחך עוד יותר המחטף שעשיתם. מה זה משנה שנציגת ההומו-לסביות תראה את הכנסת מהבית מתוך איזו רשימה או לא? זה היה 'מצב החרום'?

אבל לו זה משנה, מה אפשר לעשות?

את לא יכולה לפגוע באדם שהתמודד ונבחר כדין. מבחינתו חמישי אולי יהיה במזל ראלי ושמיני בוודאות לא. אין לך שום זכות לעשות את מה שנעשה. לא סתם חוק המפלגות דורש הליך מסודר שמוגדר בתקנון. לא סתם תקנון המפלגה מורה על בחירות פרסונאליות כבחירות חשאיות. לא סתם יש סעיף שמורה שבכל בחירה של בעלי תפקידים כל בוחר יכול לסמן עד 2/3 מהמועמדים. לא סתם התקנון קובע שמפלגת שינוי היא "ליברלית, דמוקרטית". מה אפשר לעשות שבמפלגה שכזאת אי אפשר בהליך לא הליך שבוצע בצורה שמנוגדת ללא מעט סעיפים בתקנון לפגוע בזכויות מוקנות של מועדים שעמלו וטרחו ונבחרו? תקנון המפלגה נחלץ להגן על זכויות המיעוט, בין השאר זכותו של מועד שנבחר לא להידחק אחורה. בבחירה בין רשימה שאולי פחות אטרקטיבית ורמיסה של כל כללי המנהל התקין והדמוקרטיה לבין בחירה של רשימה שאולי קצת יותר אטרקטיבית, אני בוחר, בלי היסוס, באופציה הראשונה. דרך אגב, אם בית המשפט המחוזי אכן יתערב ויורה על החזרת הרשימה למצבה המקורי, מה אז תגידי? מה היית אומרת אם לפני הבחירות פורז וטומי היו מביאים רשימה שכזאת לאישור בהצבעה "גלויה" בפני המועצה? את מבינה שהמוסד המוסמך של המפלגה החליט כי מדובר במעשה שלא יעשה ואסר על קיומו עקב הפרות התקנון, הפגיעה בזכויות החברים והפרת חוק המפלגות? אם בשביל רשימה שאולי נראית קצת יותר טוב את מוכנה לכל זה, אז תהי בריאה. אני לא הייתי מוכן לכאלו דברים בעבר ואני לא אהיה מוכן לכאלו דברים עכשיו.

אשרת

New member
אני אפילו לא הבעתי את דעתי

בעניין חוץ מזה, שכל זה משעשע מאוד. זה הכל. לדעתי, היו צריכים באמת לעשות בחירות חדשות בקרב מועצת שינוי. בלי כל הבאלגן מסביב. ואז אולי הרשימה היתה נראית אחרת. אבל נו... אני אשאר ללא ייצוג נשי ברשימה.

לא. הייתה עו"ד שריכזה את הנושא

אבל היא בפירוש לא הייתה "יועצת משפטית של המפלגה". התפקיד אינו מוגדר בתקנון ולפיכך לא יתכן כי מינוי של אדם כלשהו יהפוך אותו, ללא מקור מוגדר בתקנון, לבעל סמכות כלשהי. לגוף העניין, יש מוסד לביקורת שזה בדיוק תפקידו, המוסד לביקורת הביע דעתו שמדובר במעשה בלתי חוקי ובלתי תקין ואסר על קיומו. זה מקביל למצב שבו בג"ץ דווקא היה אוסר על קיום ההינתקות ושרון, בכל זאת, היה מחליט לבצע את זה. פשוט ביזיון.

אשרת

New member
אגב, תמשיך להרגיש חופשי

להיות באופוזיציה יחד עם נוימן. בטח מאוד נוח שם.

אשרת

New member
מישהו אמר שזה רע?

לפורז יש אופוזיציה?
הוא לא נעלב שמישהו אומר שהוא לא מסכים איתו?

ערב רב

New member
האם תאפשרו לאיתי להתפקד למפלגה

עכשיו? איכשהו מהרוח שנושבת כאן בפורום יש לי רושם שלא.

אשרת

New member
אני נראית לך ועדת הקבלה? ../images/Emo13.gif

אין לי שום דבר אישי נגד פורמן, ואני מכבדת אותו על העמידו על עקרונותיו, אבל מאידך איני חייבת להסכים עם כל מהלכו. אני, זאת לא הבעיה של איתי. אני רואה אותו כחלק אינטרגלי מהמפלגה, גם אם איני מסכימה בהכרח עם דעותיו.

אני לא צריך טובות מאף אחד

הקייס המשפטי שלי נסגר לאור האירועים האחרונים. אם עוד היו לי חששות שאני לא אנצח (גם לא במחוזי וגם לא בעליון), היום הקייס כמעט סגור. חוץ מזה, לוינטל יצא דביל אם הוא ינסה למנוע מאדם, שהוא עצמו גרם לבחירתו לועדת הבחירות, להצטרף למפלגה. האמת שלחתי לפני זמן קצר מכתב לעו"ד של המפלגה ובקשתי לדעת אם עמדת המפלגה השתנתה (כי אחרת, אני אמשיך את ההליך המשפטי) עוד באותו היום התקשר אלי לוינטל אמר שדרכו כמובן אינם דרכם ושאין כמובן שום בעיה עקרונית למעט הבעיה שאין מוסדות, אין בית דין ואין דרך תקינה לפתור כרגע את הבעיה ולפיכך ביקש כי אחכה מעט עד שיבחרו המוסדות ע"מ שאפשר יהיה לסגור את הסיפור ללא התערבות בית המשפט. אז נכון, לא באמת נולדתי אתמול וקיימת אפשרות שהוא סתם מושך זמן או משהו כזה, אבל האפשרות נראית לי רחוקה מסבירה. מעבר לזה אין לי שום רצון להמשיך בהליך המשפטי באמצע תקופת בחירות, באמת ללוינטל יש הרבה דברים על הראש ואין צורך להטריד אותו בבעיה הפרטית שלי. בניגוד למה שכל מיני אנשים שאין להם שום מושג בהתנהלות תקינה חושבים, אני בהחלט מקווה שהמפלגה תעבור את אחוז החסימה ותישאר בכנסת. עם זאת, אני בהחלט לא מוכן לגבות מעשים לא תקינים ולא הוגנים בשביל כך. זה בדיוק מה שעשו פורז ושות' ואת התוצאה של מעשיהם ראינו גם ראינו. כל מי שנותן יד למעשים שכאלו, בסופו של דבר פוגע במפלגה. הייתי שההתרסקות של המפלגה לימדה משהו מישהו, כנראה שלא.

אנדרי ז

New member
אתה תצא דביל

אם בעקבות כל ההצטדקות הזאת לא יהיה לך בסוף לאיזו מפלגה להצטרף, אחרי כל משא התלאות שעברת. ועדיין לא ענית לי. מה אתה מתכוון לעשות כדי ששינוי תעבור את אחוז החסימה? לפני שלוש שנים התפארת למיטב זכרוני בחבורה שגייסת אז כדי לעשות נפשות לשינוי. האם אלה תוכניותיך גם הפעם?

על עקרונות שמעת פעם?

אתה חושב שאני מתכוון "להתפרנס" מהמפלגה? עדיין לא הצלחת להבין מדוע עתרתי? לגבי שאלתך, מן הסתם אני אשמח לסייע במסגרת הזמן הפנוי שלי. ברור שאם כתבתי שאני רוצה שהמפלגה תיבחר לכנסת, אני אשתדל לעזור לה. אנדריי, בניגוד לאחרים, אני לא משנה את הדעות שלי רק בגלל שמישהו אחר נבחר. אם לוינטל ושות' יחליטו להתנהל כמו פורז, מן הסתם אני אביע את דעתי שהתנהלותם לא בסדר. כולי תקווה שאכן היה מדובר בצעד חד פעמי (כמו שאמרתי, אני בטוח שהכוונות היו "טובות") ולא בהתנהלות שתימשך. דרך אגב, החלק שלי בבחירה של לוינטל הוא גדול למדי. אני לא בטוח שלוינטל מודע לחלוטין לחלק שלי בהדחה של פורז ושות', אבל תאמין לי שהוא קיים.

אשרת

New member
תהיה בטוח, שאנחנו יודעים.

ומה הנקודה שלך בזה? אתה חושב שזה אמור להקנות לך 'נקודות זכות' בקרב חברי המפלגה?

אנדרי ז

New member
סמוך עליי, אני מתפרנס היטב גם היום

אם התאריך היה 29 במרץ הייתי מסכים איתך מאה אחוז. לאחר אותו תאריך אתה מוזמן לבחון שוב את השתנות הדיעות שלי לאורך זמן. אני לא יכול להסכים לעתירה שעלולה להביא אף לכך ששינוי תיפסל לחלוטין מריצה לכנסת. אני מחכה לראות את הפעילות שלך בחודש וחצי הקרוב.

היא לא תיפסל

העתירה נוסחה בצורה שהעותרים ביקשו להחליף את הרשימה שהוגשה ברשימה המקורית ולא לפסול. תנוח דעתך, אף שופט בישראל לא יעיז למנוע ממפלגה להתמודד לכנסת, מה שכן, הסבירות שהם יחליפו בחזרה את הרשימה היא גבוהה למדי לדעתי.

למעלה