לא יאומן כי יסופר

דווקא עניתי לך

דיי בבירור. מאחר ואני חושב שחשוב מאוד ששינוי תהיה בכנסת ה17, אני מתכוון, ככל שיתיר לי זמני הפנוי, לעזור למפלגה להצליח בבחירות. לגבי פסיקת בית המשפט, אני לא מבין אותך, אתה חושב שיש לי איזשהו אינטרס שדווקא מוניר או גלעד יהיו ברשימה ולא דנילוביץ' ופרל? אני פשוט חושב שאסור היה לדחוק מועמדים שנבחרו לאחור, כמו שלא אהבתי את מה שפורז עשה לי, ככה אני לא אוהב את מה שעשו להם ואני רואה את זה כחובתי למחות ולהעביר ביקורת על מה שנעשה להם. את מה שהיה שום החלטת בית משפט כבר לא תשנה, בין אם יחזירו אותם ובין אם לא. העציב אותי עד מאוד לראות שרוב חברי המועצה מוכנים לבצע צעד שכזה, אבל זה לא היה משהו שלא נעשה בעבר.

snift

New member
על זה נאמר "עת לעשות לה' - הפרו

תורתיך". עצם המשפט "מינהל תקין זאת מטרה נעלה, אבל לפעמים במצב חירום לפעמים מוותרים עליו זמנית" מוריד את שינוי לרמת השחיתות של שאר המפלגות והופך אותה ללא שונה מהם בכלום. לא שינוי ולא יער.

אנדרי ז

New member
למה במדינה יכול להיות מצב חירום

שמצדיק פגיעה בזכויות אזרח, ובמפלגה בסכנת קיום לא יכול להיות מצב כזה?

snift

New member
כי מפלגה זה לא המדינה ויש הבדל

בין השניים. אם אתה לא רואה הבדל אז הקבלה דומה יכולה להיעשות בעוד הרבה דברים ואז בעצם בשביל מה בכלל צריך חוקים ואו תקנונים?

אנדרי ז

New member
ובאותה מידה

הפגיעה שנעשתה, אם נעשתה, היא פחותה בהרבה מהמצב המקביל שהבאתי.

אנדרי ז

New member
לא אמרתי שהן קיימות עכשיו

אמרתי שזה מצב שיכול להתקיים בכל מדינה דבוקרטית בהתקיים הנסיבות המתאימות, ובמצב כזה מותר למעשה להשעות את השלטון הדמוקרטי.

eitangn

New member
"להשעות את השלטון הדמוקרטי" ???../images/Emo5.gif

"אמרתי שזה מצב שיכול להתקיים בכל מדינה דבוקרטית בהתקיים הנסיבות המתאימות, ובמצב כזה מותר למעשה להשעות את השלטון הדמוקרטי." - היכן למדת את זה??? צריך לפטר את המורה מהר... אתה יכול לבסס את טענתך הזו? אין בשום משטר דמוקרטי מושג של "מותר למעשה להשעות את השלטון הדמוקרטי". זה סותר את הגדרת הדמוקרטיה. זה גם הרס הדמוקרטיה, כי ברגע שהשלטון הדמוקרטי הושעה, קלושים סיכוייו לחזור, או לפחות מבלי מלחמת אזרחים.

ערב רב

New member
לא יכולתי להתאפק, סילחו לי

הוא למד את זה מצ'אושסקו. אגב, תקנות ההגנה לשעת חירום - 1945 דווקא לא בוטלו והן היו אלה שאיפשרו מעשים טוטליטריים כמו הכרזה על חלקים נרחבים מהנגב המערבי כ-"שטח צבאי סגור" ע"י אלוף הפיקוד בימי הגירוש.

מעניין אותי מה הוא יגיד אם יתברר

שהיום מישהו במפלגה חילק איזה ג'וב

eitangn

New member
"להשעות את השלטון הדמוקרטי" ???

מסגירת שטחים ועד "להשעות את השלטון הדמוקרטי" הדרך ארוכה ארוכה...

ערב רב

New member
נראה מה תגיד אם יוצב מחסום

בפתח ישוב מגוריך וכל תושב יתבקש להזדהות, וכשקרובי משפחתך ירצו לבקרך הם יצטרכו להוציא אישור מיוחד לשם כך. אם זה לא "השעיית השלטון הדמוקרטי" אינני יודע מהו.

eitangn

New member
אכן אינך יודע מהו...

סגירת אזור הנו צעד הפוגע בזכויות בסיסיות של חופש תנועה. כשזה נעשה באזור מסוים למספר ימים, זה מאד מרגיז, אך אין בזה משום סיכון השלטון הדמוקרטי. תהליכי בחירות הם לב ליבו של שלטון דמוקרטי, ופגיעה בהם הנה עשרות מונים יותר מסוכנת.

אבל אתה הסכמת לשלילת הזכויות...

כל כך מצחיק לקרוא את מה שאתה כותב. בדקה שפורז הפסיד, אתה משחרר את לשונך ומעביר ביקורת. איפה הייתה בשלוש השנים האחרונות כאשר פורז עשה פעם אחר פעם מעשים בלתי תקינים ובלתי דמוקרטיים?

ערב רב

New member
תראה איתי, קונפורמיזם היא תופעה

מוכרת כך שאלא אם אתה מיזנטרופ תאלץ להשלים עימה.

eitangn

New member
אתה מה-זה אחוז שנאה...

אלה קביעות שלך. זה לא שייך לדיון. נראה שפתחת וונדטה אישית נגדי.

נגדך??? חלילה

אתה חושב שאני אטריח את עצמי בשביל וונדטה אישית כנגדך? אל תחמיא לעצמך יותר מידי איתן. מעבר לכתיבה צינית בפורום לא עשיתי ולא אעשה דבר.

eitangn

New member
ציניות ???

הסטת הנושא לתקיפה אישית זה לא ציניות, זה נסיון לסתום פיות. הנושא האחרון, לדוגמא, היה הדמוקרטיה בשינוי של אחרי המהפך. הצבעות שלי בעבר, גם אם היו לפי תאורך, אינן רלוונטיות לדמוקרטיה בשינוי העכשווית. לשם מה העלת אותן? אלא אם לצורך פסילת זכות אמירתי במקום להתייחס לתוכנה...

ורדית 8

New member
למה זה צריך לענין אם שינו או לא?

הרי בכל מקרה שינוי לא תעבור את אחוז החסימה. אז מה זה בעצם משנה מי לא יכנס לכנסת? על מה בדיוק רבים? לי נראה שהמריבות זה למי מותר לחלום עד ל28 במרץ.

למעלה