חברי פורום נכבדים.

SupermanZW

Well-known member
כן

ההלכה היהודית גרועה יותר מחוקי נירנברג, וכבר הבאתי את הראיות שביקשת. זכור שחוקי נירנברג לא קראו לרצח ושהאידיאולוגיה הנאצית לא הושתתה רק על חוקי נירנברג אלא גם על הניאו-דארוויניזם, תמיכה ברצח הגזעים הנחותים אשר נבעה מהניאו-דארוויניזם ושאר מרעין בישין, בהלכה היהודית קיימת יותר גזענות מבחוקי נירנברג אך פחות סכנה מבאידיאולוגיה הנאצית.

niva99

New member
ההגבלה לחוקי נירנברג

בגלל הכאב שבהפליה אשר נובעת מקסנופוביה -שנאת זרים. ואגב, כמה זה מליון עולים במנדטים? המסכנה היא -לא לחכות לטובות מהמימסד-אם כל העולים היו מתאחדים ולו בזמן בחירות, אזי היה יותר ריספקט כלפיהם.(שהיה מתרגם ליתר התחשבות ). אבל היות ושאיפה זו עדיין בגדר אוטופיה -ההתעללות בעולים תמשך עוד שנים ארוכות. -לא יודעת אם זה ינחם אותך- אבל היחס שלהם לאתיופים ולנשים עגונות/ מתגרשות - הינו מחפיר ביותר. יושבים רבנים ,מדושני עונג, חכמים בעיני עצמם,משוכנעים שהאמת נמצאת בכיס הקטן שלהם-ומרשים לעצמם לחרוץ דיני נפשות בחוסר איכפתיות והתנשאות. אם מישהו היה עורך להם מבחן I.Q - היה מגלה עדת נבערים מדעת (למעט מעטים)...שחוץ מתלמוד תורה -חיים בחשכת ימי ביניים. בקיצור הפתרון היחידי- להתלכד בזמן בחירות-ואז...השמים הם הגבול.

את בהחלט צודקת! יש לי משהו להוסיף..

בהרבה עמדות מפתח במדינת ישראל יושבים אנשים, חלקם הגונים, וחלקם הגדול מושחתים, רמאים וקרוב לודאי נבערים. אבל אני חושבת שהנבערות הבסיסית היא תוצאה עגומה של החברה במדינת ישראל. אני זוכרת שלפני כמה חודשים נערך פה דיון, על עובדים זרים. אחד הכותבים אמר שזה עוד איכשהו לגיטימי כשאזרח המדינה יבצע עבירה פלילית [למשל רצח], אבל אם מדובר בעובד זר זה עובר כל גבול! ואני חושבת שעם ישראל שואפת להתהוות לחברה מוסרית בעלת ערכים גבוהים, מן הראוי שלא ישמעו משפטים כאלה! כי רצח זה רצח! ולאף אדם שרצחף בין אם הוא אזרח או לא אין לגטמציה או אי לגטמציה לביצוע עבירה שכזאת! הבעיה הזאת נובעת מהפער האדיר, בין החזונות והאידאלים שאפיינו את הדורות שהקימו את המדינה הזאת, לבין הדור בימנו. בשנות ה-50 החזון הגדול היה הלכה למעשה להקים מדינה יהודית גרידא, שתתקים בה עבודה עברית, מדינה ערכית שתינוק מהיסטוריה ותרבות יהודית עשירה, אבל כיום כשאותו קבלן יהודי מכף רגל ועד ראש שמביא ארצה את אותם עובדים זרים, הדבר היחיד שהוא חושב עליו זה "מרשרשים", מן הסתם שהוא לא מחזיק באותם אידאלים וחזונות יהודים. שלא תביני לא נכון, אני אישית חושבת שמדינת ישראל צריכה להיות יהודית בלבד בדיוק כפי שהוקמה בדיוק בגלל אותן אידיאולוגיות שחיזקו וחישלו את מקימי, בגלל בגלל אותה סיבה שבשנות ה-60 החינוך במדינת ישראל היה בין המקומות הגבוהים בעולם, וכיום הוא נחת פלאים! הבעיה היא שאי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, והמציאות היא שיש בארץ כמות ניכרת של אזרחים לא יהודים, ולכן במקום לנסות לעוות את המציאות, במקום לנסות להסוות את המציאות צריך להתמודד איתה על פני השטח,אני חושבת שישראל צריכה להתגמש עם המציאות שקיימת כיום בארץ ישראל! אי אפשר לגייר את כל הלא יהודים, ואי אפשר לשלוח את היהודים להתחתן בקפריסין ובולגריה, וחיילים לא יהודים שחירפו נפשם ודמם עוד ניגר באדמות הקודש של המדינה הזאת, שיקברו אותם מחוץ לגדר, בחלקה מיוחדת. ובכלל אני חושבת שפלורליזם זה מושג מאוד נהור, אבל כאשר נוצרים יותר מידי שסעים בחברה צריך לדעת מתי לשים גבול, כי בסופו של דבר אזרחי המדינה צריכים להסכים על אסטרטגיה מסויימת שתוביל את המדינה למקום הטוב ביותר, זהו כלל בסיסי ביותר. ומכאן שוב חוזרים לעניין של החינוך, שאם הדור הבא, או אפילו אזרחי המדינה אינם מסכימים עם המדיניות של הממשלה, נוצר המצב הזה, המצב הארצי-ישראלי כיום. בראש ובראשונה אזרחי המדינה בכללותם צריכים שתהיה להם גאווה, ואהבה למולדת, והסיבה לכך לא חייבת כי הם נולדו לאם יהודיה, מפני שהם קיבלו משרה בפרוטקציה, או מפני שהם העלו לארץ מטוס עם 900 עובדים זרים, אלא מהעובדה הפשוטה ביותר שהערכים שהמדינה מייצגת בתור מדניות הממשלה, הם אותם ערכים שאב יקנה לבנו.

beatman

Member
../images/Emo45.gif

הערך שהמדינה מייצגת כיום הוא כניעה לאומית ובטחונית. ההפך מפטריוטיות וגאווה לאומית.

niva99

New member
עוד דבר קטן נוסף

אלמלא העליה הרוסית, המאזן הדמוגרפי היה נוטה לטובת הערבים אין צורך להוסיף במילים- מה זה היה עושה לצביון המדינה... (לא לחינם לחמו ראשי הממשלה שיסגרו את שערי ההגירה למע'- והעליה תנותב לארץ). במקום להכיר תודה על ההון האנושי שהגיע - מתנהגים כמו לאזרחים סוג ב'.

Drunk Bullet

New member
תוספת

מה שמצחיק גם, הוא שלפני כשנה נציגים מהממשלה פנו לממשלת גרמניה, כדי שיקשו את תנאי הגירתם של יהודי בריה"מ לגרמניה (במטרה שאלה יהגרו לישראל). ומכאן 2 שאלות: 1.באיזה זכות ישראל תוקעת את האף שלה בעניינים לא קשורים לה? 2.ומה עם דאגה לתנאים מתאימים לפני שממשיכים להביא עולים?

שמעתי על זה, אבל..

אבל אני לא בטוחה שזה תוצאה ישירה של פניינתם של נציגים ישראלים. אזרחי גרמניה, פשוט מביטים בקנאה בסכומי העתק שמעונקים למהגרים, בסופו של דבר במדינות לאום, כל גורם זר, כדוגמאת המהגרים מביא לחיכוכים וסיכסוכים..

Drunk Bullet

New member
זאת הייתה פניה ישירה..

והיא נבעה מכך שיהודי בריה"מ רשאים להגר לגרמניה (תנאים מעטים בלבד, קבלת אישור הגירה תוך שנה ואף פחות), ושם הם מקבלים הטבות רבות (דירה, לימוד שפה, תשלומים חודשיים (ואלה תשלומים נאים ביותר שמספיקים ליותר מצרכים בסיסיים) ועוד הטבות רבות, שלא ניתן להשוות להטבות שניתנות בארץ). לכן רבים בחרו להגר לגרמניה ולא לישראל.

אתה צודק!

המשפחה שלי היגרה באופן הזה לגרמניה, למרות שהם יכלו להגר לישראל. ואתה צודק במה שאמרת! למדינת ישראל אין ממש זכות להתערב בנעשה במדינות אחרות, קודם שתפתור את הבעיות עם אזרחיה במדינתה. אני יודעת שהמצב עכשיו בגרמניה לא בדיוק כך, עכשיו קשה יותר להגר לשם, מקשים מאוד עם התנאים..

Vrock

New member
זה טיפשי.

אם יש לך בעות תפני נגד המדינה שמרשה את הטימטום הזה מלכתחילה. זה פשוט אנטישמי.

אנטוליו - במדינת ישראל כלם טוענים

שיש אפליה נגדם. הרוסים , המזרחיים, הדרוזים, הערבים, הנשים, הזקנים, הנכים, אז תסביר לי אתה האם המדינה נגועה במכת אפליות. אפליה זה ענין סובייקטיבי, בד'כ מי שמצליח יגיד שאין אפליה ומי שלא מצליח להקלט, להשתלב, להתעשר טוען שיש אפלייה. תשאל את לבייב אם יש אפליה נגד עולי רוסיה הוא יגיד שאין אבל תשאל את כל ההומלסים הם יגידו שיש. תראה כמה יוצאי עדות המזרח יש בכנסת בממשלה בין המליונרים של המדינה ואלה שלא הצליחו טוענים שיש אפלייה. אני לא רואה שיש אפליה במדינת ישראל יש כאלה שלא הצליחו והם הצעקנים כל אחד יכול ללמוד מה שהוא רוצה לעבוד במה שהוא מסוגל, לגור בכל מקום שאפשרויותיו מרשות לו. ולא מונעים משום עולה רוסיה ללכת לכנסיה. תסביר לי פעם מה לדעתך מטרתה של הקמת מדינה ישראל, ומדוע החליטו באו'מ שצריך מדינה ליהודים. ואז תבין למה יש במדינת ישראל חוקים שהם בעד היהדות, אני לא דתית להיפך "חילונית חרדה" אבל מכירה בצורך למדינת יהודים. בס'ה היהודים הם מיעוט שנוא בעולם וצריך שתהיה לו פינה משלו. זה נותן בטחון לכל היהודים בעולם לדעת שיש להם בית קטן שבעת פוגרומים או גירוש ממדינותיהם, כפי שכבר היה בעבר ואין לנו ערובה שברבות הימים לא יחזרו תופעות של מנהיגים שלא ירצו יהודים במדינותיהם. האו'מ הולך ונחלש, העולם משתנה ולא בהכרח לטובה, האיסלם משתלט לאט על אירופה ומזרח אסיה,והיהודים ימצאו את עצמם שוב עם מגורש, נודד ולא רצוי בשום מקום. אתה בודאי מכיר את ההיסטוריה של העם היהודי ויודע שהיו גירושים של יהודים מאנגליה, מהולנד ומעוד מדינות, ברוסיה במאה השבע עשרה השמונה עשרה והתשע עשרה היו חוקים קשים מאוד נגד יהודים. אז אנא, ממך, מי שלא טוב לא כאן יכול ללכת לכל מקום אחר בעולם ולחיות את חייו לפי ראות עיניו. האם אתה חושב שלרוסים שהגרו לארה'ב גרמניה או מדינות אחרות טוב יותר מאשר בישראל. לא מפחדים מהממסד הרבני. או שאתה יהודי או שאתה לא. כמו שאין נוצרי שהוא גם מוסלמי , אין מוסלמי שהוא גם נוצרי, איש באמונתו יחיה אבל אתה רוצה שהיהדות תתכופף לחוקים שאינם חוקיה. לכל דת יש את החוקים שלה גם לבודהיזם, וגם לבהיים, וגם להינדים מי שלא רוצה לחיות לפי החוקים אינו שייך לאותה קבוצה. מי שפסול חיתון בישראל יכול להתחתן בכל מדינה אחרת, קפריסין וכו', יכול לעשות נישואין אזרחיים מחוץ למדינה וכאן הם מוכרים. כל חברה , מדינה, קובעת את חוקיה מי שלא מוצא חן בעיניו שלא יצטרף לאותה חברה. גם ראשי שינוי הם יהודיים חלקם ניצולי השואה וחלקם בנים של ניצולי שואה. כל יהודי מכיר בחשיבות מדינת ישראל ליהודים. לדמוקרטיה יש חוקים שלה ויש לכבדם. לאנשים נדמה לפעמים שדמוקרטיה זו מילה נרדפת לאנרכיה מותר לעשות הכל, דמוקרטיה זו גם צורת שלטון עם חוקים ומסגרות. לדעתי מה שקורה עם עולי רוסיה זה סרובם להתאים את עצמם למסגרת של מדינת ישראל, זו לא אפליה .

Janem

New member
הוא מדבר על המקרים

שבהם שני עולים יהודים לא יכולים להתחתן על אף שהם יהודים, רק בגלל שהם לא נראים יהודים לרבנים, למרות שהם יכולים להיות בעלי שושלת יהודית מפוארת יותר מזו של כבוד הרב. הם עוברים חקירות והשפלות, ולבסוף רבים מהם שהוכיחו שהם יהודים שוקלים לוותר על החתונה ברבנות בכלל כל ייסורי הנפש שהם עוברים רק בשביל להתחתן. אני לא מכליל, אבל חלק מהרבנים שיושבים שם עושים עוול כבד לעולים, ואין להם שום בסיס ושום סיבה לחקור אנשים, בחלק מהמקרים הם אף טועים בהחלטותיהם, לדוגמה: בן דוד שלי סיפר לי שיש לו חבר יהודי שרצה להתחתן ברוסיה נוצריה, היא נראתה לרבנים יהודיה והם לא חקרו אותה. אבל הוא, בגלל שהיה עולה, לא נראה כיהודי בעינהם, ודיבר במבטא, הם החלו באינקויזיציה האורתודוכסית שלהם. לבסוף שהתברר שהוא יהודי, הוא ויתר על החתונה ברבנות וירד מהארץ.

SupermanZW

Well-known member
מדובר על חוקי המדינה

חוקי המדינה מפלים בין יהודים כלכה ליהודים שלא כהלכה לגויים, כאן לא מדובר על אפליה למראית עין הנטענת לאור אי הצלחה בחיים אלא ממש על חוקי מדינת ישראל הנובעים מההלכה היהודית הגזענית ומפלים בין אנשים על רקע דתי, כאן מדובר על אפליה אמיתית ולא על טענות הנובעות מאי הצלחה בחיים, עוני, או דברים אחרים. כל הדתות רעות לאנושות, ואת מכירה בסכנות האיסלאם, אך רצוי שלא תתעלמי מסכנות היהדות והנצרות. רק הפרדת הדת מהמדינה תמנע אפליית אזרחים על רקע דתי.

SupermanZW ציינתי את דת האסלם

כי מותר להם להתחתןעם 4 נשים והם יולדים הרבה ומתרבים באופן יחסי הרבה יותר מהשאר. רוב הנוצרים יולדים מעט ילדים וגם היהודים הם מיעוט ס'ה 15 מליון מתוך יותר מששה מליארד אזרחים בעולם, שלא יכול לאיים על העולם.

למעלה