חברי פורום נכבדים.

אנטוליו

New member
תודה על תגובתך. אני לא פוחד לפנות

לבג"ץ, אך אין לי אמצעים לכך. אני אישית גם לא נפגע מהמדיניות הגזענית הזאת אך כואב לי הלב לראת איך משפילים ומתעללים בהם. יש הרבה בעלי אמצעים, מפלגות שאמורות להגן על זכויות האזרח, במיוחד של עולי רוסיה, שמתכחשות לבוחריהן ועושות יד אחת עם הממסד הרבני הגזעני, והם ממשיכים להצביע עבורן! יש מפלגות שיוצאות נגד הכפיה הדתית, אך כשעניין מגיע לבג"ץ- כולן תופסות רגליים קרות ונאלמות דום.

על עלייה מרוסיה

גם אני מתנגד להפלייתו של כל אדם באשר, כולל עולי ברית המועצות לשעבר, ולא רק משום שגם אנוכי באתי משם, אלא קודם כל מסיבות אידיאולוגיות מרקסיסטיות. אולם, נשאלת השאלה, באיזו זכות, אנו עולים ובני עולים, דורשים לעצמנו בעלות על הארץ הזו? האם לנו היא? משך אלף וארבע מאות השנים האחרונות, עד לפני קום המדינה - רוב אוכלוסי הארץ היו ערבים, שחלקם באו הנה עם כיבושי האיסלאם וחלקם האחר היו צאצאיהם של בני הארץ אשר במרוצת הדורות נתאסלמו. במשך כל אותן השנים, מאז הארץ חדלה להיות יהודית, אוכלוסייתה הערבית, הצליחה להשתרש במקום ולהפוך לבני הארץ הזו לכל דבר. והנה, באים לפה עולים, אשר שום קשר תרבותי והיסטורי אל הארץ הזו, ועל סמך זה, שעד לפני כך וכך אלפי שנים, הארץ הייתה שייכת ליהודים, דורשים לעצמם זכות בלעדית על הארץ ועל משאביה - הן כלכליים והן תרבותיים- חברתיים. האם לנו הזכות, להלחם כנגד אפלייתם של עולים, בטרם נתנו לעצמנו דין וחשבון על אפלייה גזענית ממש כנגד ערבים - בניה של הארץ כבר משך דורות? האם לנו הזכות, לטעון על שייכותה של הארץליהודים בלבד. ובהקשר הזה, רצוני לומר, כי יהודים, אינם עם אחד, אלא קבוצה של קבוצות אתניות אשר ביניהן מאומה משותף מבחינה לאומית. הדבר היחיד, שמהווה אולי מכנה משותף בין יהודי העולם, הנו מכנה דתי-הלכתי. אבל, אי-אפשר להקים מדינה וליעד אותה, לעם שאיננו אותו עם; עם, שאין לו לא שפה ולא תרבות משותפת. לכן, במקום למלמל על "תרומתם" של עולים מארץ זו או אחרת למדינה, מוטב שניתן קודם כל, את דעתינו, על תרומתם של בני המקום; ניתן דעה על תרבותם, הפולקלור שלהם וכו'; ורק אחר-כך, אחרי שנחדל להפלות ולפגוע בערבים, נוכל להתפנות כדי לדאוג לזכויותיו של כל היתר.

beatman

Member
הערבים לא תרמו כלום למקום הזה

כשהחלו העליות לארץ היה כאן חול וחול. היהודים בנו הכל ופיתחו כאן הכל. יהדות היא לאום,אנחנו עם ישראל.

למעלה