חברי פורום נכבדים.

נגב 15

New member
שכל העולם ואחותו יקפצו לי!

שלום לכם! קוראים לי רומן ועד לא מזמן הייתי חבר קבוע בפורום, בחודשים האחרונים לא כתבתי בו כמעט אך המשכתי לבקר בו ולקרוא. כתבתי תגובה למכתביו של אנטוליו, אבל הן נמחקו ורציתי לדעת למה? (קיריל מוכן להסביר בבקשה) עכשיו לעניינינו מדינת ישראל הוקמה כמדינה יהודית והנה ציטוט מתוך מגילת העצמאות של מדינת ישראל שהוא ההכרזה בפועל על הקמת המדינה: "לפיכך נתכנסנו, אנו חברי מועצת העם, נציגי הישוב העברי והתנועה הציונית, ביום סיום המנדט הבריטי על ארץ-ישראל, ובתוקף זכותנו הטבעית וההיסטורית ועל יסוד החלטת עצרת האומות המאוחדות אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל." המדינה הוקמה קודם כל בעבור עם ישראל שהינו גם עם וגם לאום וגם דת באחד, הקב"ה בחר בנו להיות עמו "העם הנבחר" אך עם זאת ציווה אותנו לאהוב את כולם כאילו היו בשר מבשרינו. המדינה פתוחה לגמרי לעלייה יהודית מכל העולם, כל עליה שעלתה לארץ (כמובן חוץ מהעליה ה-I שהייתה בעיקר מרוסיה) סבלה וזאת מפני שהותיקים במדינה אמרו "אנחנו אפינו את העוגה הזו שיצאה כל כך טעימה והם אלו שלא הרימו אצבע באים לאכול ממנה? אך בכל העליות למדו עברית (אני מדבר כמובן על הדורות הצעירים וכשאני מדבר על צעירים לדעתי רוב האנשים עד גיל 40 מסוגלים ללמוד עוד שפה!), והשתלבו בחברה גם כשלא רצו אותם וכך הדור הבא שלהם יצא ישראלי לחלוטין, אותם הדורות היוו את החברה ולא רק השתלבו בתוכה! אך העליה של שנות ה- 90 העלייה שבה אני הגעתי לכאן ראתה את עצמה תמיד כנאורה יותר מהמזרחים האלה! טובה יותר! וכמובן לא מוכנה לסבול את זה שלא מקבלים אותה הותיקים שפעלו בצורה אנושית ולעיתים מגעילה שנקראת רכושתנות. אז היו את אלו שהלכו ושיפרו את ה"תשתית הקיימת" לדוגמא איך ערוץ 2 השתפר ואיך הכל נהיה יותר ויותר מתורבת והיו את אלה שבנו חומה מסביב לעצמם והקימו תשתית חדשה, חברה בתוך חברה! נבדלו מעם ישראל! תקלטו אנשים אין גזענות בארץ כלפי יהודים כלפי יהודים יש שנאת אחים! ומה בקשר לקבורה וחתונה? מכל מדינות העולם לא הגיעו גויים ארצה, הגיעו רוב מוחלט של 99% יהודים. אך מרוסיה הגיעו יחד עם רוב יהודי גם אחוז יחסית גבוה וגדל של גויים, עכשיו חוץ מזה שלמדינת ישראל יש אינטרס לשמור בארץ על רוב יהודי מוחלט יש את העניין הפשוט שבהיותנו עם קדוש וקודש הוא טוהר אסור לנו להיקבר עם גויים ותגידו מה שתגידו אך זה מה שכתוב בתורתנו הקדושה! אין לי שום דבר נגד אף גוי בעולם ואם תשאלו אנשים שמכירים אותי תגלו שאני לא שונא אף אחד בעולם אבל באמת אף אחד, אבל לעולם אני לא אסכים להיקבר עם גויים או להתחתן עם גויה שלא עברה גיור, עם ישראל הינו קדוש וחייב להישאר קדוש וזאת מפני שהוא משפיע על כל העולם. אך עם זאת אני מאמין שיש בארץ מס' גדול מאוד של רבנים שלא יעברו לעולם הבא אלא ישארו איתנו לעוד קדנציה בעולם הזה מפני שהם מפיצים שנאת חינם! הכותרת פה כוונתה להיות פרובוקטיבית בבקשה אל תגיבו לגביה! אני לא יודע מי הבטיח לגויים חיים טובים פה, אבל מטרתה היחידה של מדינת ישראל המודרנית היא לשמר את העם היהודי על פני כדו"א, למנוע את הכחדתנו! כי תזכרו את מה שאני אומר ביום שבו לערבים לא יהיה צבא יהיה שלום! אך ביום שבו לישראל לא יהיה צבא לא יהיה ישראל! לא עם! לא לאום! לא מדינה! ובאיזושהיא צורה תמות גם הדת בגלל שעם ישראל הוא זרעו של אברהם. לפיכך אנחנו צריכים לשמור על רוב יהודי במדינה יהודית ועל תרבות יהודית ז"א צביון יהודי. אנחנו העם היהודי, עם ישראל נרדפנו בגלות לאור העובדה שמנהגינו שונים ואמונתינו שונה, שם היינו מיעוט. פה אנו רוב ודתינו נרדפת ע"י אלו שרדפו אותנו בגלות וגלו בעצמם לארצינו בגלל שדתם ומנהגיהם שונים. מה ההגיון בזה?

נגב 15

New member
קטע שלם ששכחתי לדבר עליו

הערוץ הרוסי, לדעתי הצביון האישי של כל אחד מן העולים והרצון לשמור עליו (זה אשכרה לשמור על האינדיבידואליות של כל אדם)...זה מנטליות של האנשים. כל זה הביא להקמת הערוץ...אז יש גם דברים טובים וגם דברים רעים בערוץ, הוא עוזר למחוק את החובה ללמוד עברית, אך עם זאת הוא מקיים לאנשים אלו את הבידור שכן בד"כ הבידור הישראלי לא תואם את ההומור של רוב האנשים האלו. ועוד, המפלגה של ליברמן לדעתי חייבים לעשות בה רפורמה ומהר! או לעשות שכל המפלגות יוציאו הכל גם בעוד שפות!

Drunk Bullet

New member
אבל למה לפתוח שרשור שלישי בנושא?

דובר פה על בעיית קבורתם של יהודים לפי אב, שהחוק מסווג אותם כיהודים ואילו ההלכה לא (כנ"ל לגבי דיני אישות). העלייה שבה אני הגעתי לכאן ראתה את עצמה תמיד כנאורה יותר מהמזרחים האלה! טובה יותר! אם נחפשת למיעוט שחושב כך, אל תכליל! עם ישראל הינו קדוש וחייב להישאר קדוש וזאת מפני שהוא משפיע על כל העולם. יש את העניין הפשוט שבהיותנו עם קדוש וקודש הוא טוהר עשה טובה ותקרא את עשרות ההודעות בעניין הזה, בשרשור הגדול.. כי תזכרו את מה שאני אומר ביום שבו לערבים לא יהיה צבא יהיה שלום! אך ביום שבו לישראל לא יהיה צבא לא יהיה ישראל! לא עם! לא לאום! לא מדינה! מה זה קשור בכלל לנושא שעליו דובר בשרשור?!

goblinit12

New member
מסכימה עם- Drunk Bullet

יש בפורום איזה 1000000 שירשורים כאלה, אתה מתנשא, ואתה כותב דברים לא קשורים אחד לשני

AeroSlash

New member
אני אגיב רק לדבר אחד...

" אבל לעולם אני לא אסכים להיקבר עם גויים או להתחתן עם גויה שלא עברה גיור" להיקבר איתם אתה לא תסכים, אבל לתת לחייל שקורע את התחת כדי שאתה תשב בנוחות ותכתוב את ההודעה הזו, למות ולהיזרק מחוץ לגדר כמו כלב אתה כן תיתן. כל הכבוד. תמשיך ככה.

Vrock

New member
את יודעת שזה לא כ"כ פשוט...

אם היית מאמינה בתחיית המתים גם את לא היית מוכנה לסכן את זה, נכון?

AeroSlash

New member
יש סולם ערכים..

וישנם ערכים שלא הייתי מוכנה לוותר עליהם..

Vrock

New member
היית מוכנה לא לחזור בתחיית המתים

בשביל להיות קבורה ליד מישהו ולא שיהיה קבור בבית קברות אחר (אני לא מדבר על העוולה של לקבור אנשים מחוץ לגדר)

AeroSlash

New member
אני לא מאמינה בזה..

אני מאמינה שלהתייחס למישהו שנתן את חייו למען המדינה הזו כמו כלב זה חטא הרבה יותר גדול מאשר להיות קבורה לידו. סוף פסוק. טחנתי את הנושא יותר מדי ואני מוכנה לזוז ממנו. אנשים כמו אותם החיילים שמקריבים את עצמם הם קדושים בשבילי, וכמעט שאין יותר מהערך הזה.

Vrock

New member
אם את לא מאמינה קל לך להגיד

ובאמת שזה קצת צבוע מצידך.

AeroSlash

New member
סליחה???

צבוע?? סליחה שאני מעריצה ומכבדת את אותם האנשים שמקריבים את עצמם כדי שהוד מלכותך יכתוב לי פה שזה צבוע.. צודק, בפעם הבאה אני אתייחס אליהם כמו אל שק זבל, יותר טוב? בוא'נה, מוציאים אותי הדברים האלה..

נגב 15

New member
גם אני מעריץ ומכבד וגם מוקיר את

האנשים האלו שבאמת כל הכבוד להם! אם יכלתי הייתי בונה כמה בתי קברות לא יהודיים ובתוכם חלקת צה"ל מפוארת Delux אבל כמו שנאמר לפני, תחיית המתים היא משהו מאוד חשוב ביהדות והיא אחד משלוש עשר העקרונות, האחרון: "אני מאמין באמונה שלמה שתהיה תחית המתים בעת שתעלה רצון מאת הבורא יתברך שמו ויתעלה זכרו לעד ולנצח נצחים." ותחיית המתים תקרה רק במצב של טוהר. וזוהי אמונה של אדם ואף אחד לא יכול להתווכח עם אמונות! אדם יכול לא להאמין נכון. אבל לא להתווכח עם אמונות של אדם אחר, והדת היא הערך הכי גדול של כל אדם.

beatman

Member
בדיוק,יש כאן אנשים בפורום שקוראים

לך טיפש,מאמין בשטויות ("באמת שטויות" כפי שהם טוענים) הם לא קולטים מהי אמונה ולא מכבדים אותה(או שקולטים מהי אמונה ולא מכבדים דת).

Vrock

New member
צבוע להגיד מצד אחד שהיית מוותרת

ומצד שני שאת לא מאמינה. אני גם חושב על אנשים אלה כמעולים, כל מי שמסכן חייו על שדה הקרב למען מדינה זאת הוא איש משכמו ומעלה. הייתי מוכן להיקבר מחוץ לגדר כדי שהם ייקברו בפנים, הייתי מוכן לקחת כדור במקומם בשדה הקרב, ואני מוכן להלחם על זכותם לקבורה נורמלית ולא לקבורת חמור מחוץ לגדר. אבל כמו שלנו אין זכות לשלול מהם קבורה ראוייה לפי דם ורצונם גם להם אין זכות לשלול קבורה מאיתנו על פי דתנו.

SupermanZW

Well-known member
איפה היית כשחילקו את השכל?

מה לדעתך אכפת לאלוהים, מעשיו של אדם או שכנו לקבר? כמה אפשר להיות טיפש?

נגב 15

New member
הסבר קטן

כל הדת היהודית מבוססת על כך שאת המצוות לא עושים עבור ה' אלא עבור עצמך כל דבר טוב שאתה עושה בכללי + כל מצווה שאתה עושה מעלה את הנשמה ברמה... המטרה להגיע לרמה של העולם הבא, ז"א לא לחזור לעולם הזה בגלגול נשמות אלא להמשיך לעולם הרוחני..אם הנשמה לא הגיעה לרמה זו היא תחזור לעולם הזה שוב אך יש שני מצבים: היית טוב? יש לך חיים יותר קלים, יותר אפשרויות ויותר משיכה להגיע לטוב...או אם היית רע אז אתה מקבל חיים יותר קשים ויותר מרחק להגיע לטוב...באם אדם ממשיך להיות רע מגיע לרמה שנקראת נשמה תועה...נשמה שלא מתגלגלת יותר ונשארת בעולם החומרי. אז אם אין לך את הטוהר שבקבורה אז אתה לא תגיע בכלל לשלב שבו בוחנים את מעשייך

SupermanZW

Well-known member
איפה לימדו אותך שטויות כאלו?

תקשיב לעצמך, אתה לא מדבר בהיגיון. אם אלוהים הוא אלוהי צדק הוא שופט אדם אך ורק ע"פ מעשיו (לפי הגישה היהודית הדוגלת בשכר ועונש) ולא ע"פ שכניו לקבר, אף אחד לא בוחר על יד מי להיקבר.

נגב 15

New member
שיטת הגמול קוראים לזה וזה עובד לפני

המוות ה' מעניש אותך במהלך תקופת חיים על מה שעשית באותה תקופת חיים כדי שעד לסופה תשתפר

SupermanZW

Well-known member
אין קשר בין דברי לדבריך

אף אחד לא בוחר את שכניו לקבר, לאדם יש שליטה רק על מעשיו בעודו בחיים וע"פ השקפת היהדות הדוגלת בשכר ועונש רק עליהם הוא נשפט.

למעלה