חברי פורום נכבדים.

beatman

Member
זאת הבהרה שזה היה בצחוק

אתה לא מרפה האא,חייב להוכיח שאני אדיוט

SupermanZW

Well-known member
לא אני הוכחתי זאת אלא אתה

במקום לומר "סליחה טעיתי" אתה מנסה להציג את דבריך כאילו נאמרו בצחוק, פתטי.

beatman

Member
אתה מי שטועה כאן !

הם באמת נאמרו בצחוק,אפילו הוספתי שם אמוטיקון צחוק.

SupermanZW

Well-known member
אז הוספת, אז מה.

זה היה צחוק שנבע אצלך מאשליית ניצחון ולא הביע את היות הצהרתך בצחוק.

beatman

Member
בואינה אתה פאנט עקשן

זה כן הביע את היות הצהרתי בצחוק.

SupermanZW

Well-known member
טוב, נניח (רק הפעם כי אני עייף)

אבל בפעם הבאה שתנסה את שיטת ההתחמקות הזו תוצג באופן הרבה יותר טפשי.

Nike07

New member
כמישהו שמכיר את beatman

אני יכול לומר לך כי הוא אכן אמר זאת בצחוק.

Nike07

New member
לא קראתי ליהדות דת גזענית

אלא דת בעלת חוקים גזעניים.

Nike07

New member
לא מסכים איתך

אני מאמין באלוהים. מבחינתי דת זו אמונה באלוהים. לפי האמונה היהודית עשרת הדיברות ניתנו ע"י אלוהים ובזה אני מאמין. החוקים נכתבו ע"י אנשים שקוראים לעצמם יהודים אמיתיים אבל לדעתי הם לא. אז מבחינתי דת יהודית אינה דת גזענית.

SupermanZW

Well-known member
טעות

אמונה באלוהים לא מחייבת דת, אני ממליץ לך לקרוא על דאיזם (האמונה שלי). דת היא אמונה המייחסת לאלוהים התערבות מתמדת בנעשה בעולם וגם ספר חוקים (כאילו הוראות שנתן לאנושות מתוך הנחה שאין לבני האדם מוסר טבעי, ויוצא בכך האשמה של אלוהים בנטיית האדם לחטוא, רעיון זה מתנגש אם אמונתי, אשר אחד היסודות בה הוא שאנו בעלי מוסר טבעי הטבוע בנו ואנו צריכים לפעול על פיו, כי האבחנה בין טוב ורע טבועה בנו מראש). פרט לדאיזם ישנן אמונות נוספות הכוללות את אלוהים אך אינן דתיות, ביניהן פנתאיזם, דאיזם פוזיטיבי, ותאיזם-דטרמיניסטי (יש עוד שאיני זוכר כרגע). אתה מאמין בעשרת הדברות בלבד ולא ביהדות כמכלול, לכן אינך יהודי אלא לכל היותר מאמין ב"דת עשרת הדברות", ד"א, אותן עשרת הדברות מופיעות גם בנצרות, באיסלאם, בדת הוודה, ובדת האשורית העתיקה (אשר אין לה מאמינים בימינו).

Nike07

New member
תן לי מקור בבקשה

כי אני מצטער לומר שאני ממש לא מאמין לך.

Nike07

New member
אחרי שמדברים איתך

פתאום נהיים גזעניים. אני כבר חושב על הצעת חוק בשם "הפתרון הדאיסטי הסופי". פחות אנשים כמוך= אנושות בריאה וטובה יותר. דביל כמוך עוד צריך לחפש. אתה זה שמציג אנשים כטיפשים למרות שאתה הטיפש פה.

SupermanZW

Well-known member
בדיוק להודעה כזו חיכיתי

כעת הראת את עליבותך וירידתך לרמה האישית לאור אי יכולתך לנהל דיון תרבותי כאשר אתה חש שעמדתך הופרכה, אז תיהנה לך מההשמצה שרשמת ודמיין שכעת אתה מכובד יותר, המציאות בדיוק הפוכה. לא הופתעתי לגלות שגם אתה אידיוט.

אני מסכימה עם מה שאמרת בקשר

לדיני האישות! אבל חוקי נירנברג? זה עובר את הגבול.. מדינת ישראל הוקמה כמדינה יהודית, מה שלא אומר שאחרי 50+ שנים להקמתה היא נשראה כזאת... ובכלל הרעיון הכללי, שהפקידו בידי הרבנות לפסוק בדיני אישות, כלומר המדינה עצמה חילונית לכל דבר, אבל הקצו לדתיים נדבך אחד מכלל הסוגיות של מדינת ישראל.. אני אישית לא חושבת שחייל/ת ששירתו שלוש/שני שנים מחייהם למען המדינה הזאת, לא ינשאו פה בגלל שהם לא יהודים! הם היו מספיק יהודים כדי לשרת את המדינה הזאת, ומן הראוי שהם גם יהיו מספיק יהודים למדינה הזאת כדי להנשא פה!

מגלומן כל אחד יכול להתחתן., לא חייב

להתחתן ברבנות. מדינת ישראל מכירה בנישואין אזרחיים שנערכו מחוץ לגבולותיה. הזוג יכול לעשות מסיבת נישואין למשפחתו, חבריו בארץ ולהתחתן בקפריסין. או לעשות הסכם אצל עו'ד. אם כולם יעשו כך הרבנים ישתדלו יותר למצוא פתרון.

את צודקת! אבל התכוונתי לנקודה אחרת!

הכוונה שלי הייתה שזאת סוג של אפליה, מפני שזה עניין של מעמסה כלכלית לטוס לקפריסין או לבולגריה, גם הסכם הנישואין עצמו עולה כסף ישנן חברות שמקיימות עסקאות כאלה, חברות רבות מרמות זוגות מאורסים וכו'... לשם מה דרוש הקיפוח הזה? מדוע חלק נכבדי מתושבי מדינת ישראל הלא יהודים צריכים להרגיש פחותי ערך? ממשלת ישראל היא זו שעשתה את התיקון הזו ב"חוק השבות", שהותיר גם לאנשים שאינם יהודים לפי ההלכה [ כלורמ לפי האם] להגר ארצה, היא עשתה את זה מתוך אינטרסים לקבל לידה אוכלוסיה של אזרחים משכילים, מכורח "האגואיזם" הזה של ממשלת ישראל, היא הציבה בפניה בעיה חמורה- דיני האישות שדשנו בהם. לכן אני סבורה שהיא חייבת למצוא פתרון ממשי לבעיה, ולא "לטאטא מתחת לשטיח" כפי שהיא עושה, היא תאכל את מה שהיא בישלה לעצמה, לא על חשבון אזרחיה!

למעלה