חברי פורום נכבדים.

SupermanZW

Well-known member
התעללות בבעלי חיים ביהדות

מנהג הכפרות משמעותו גרימת סבל קשה לעשרות אלפי תרנגולים ותרנגולות. טקס ה"כפרות" עצמו כולל טלטול העופות סביב הראש ושחיטתם. אך סבלם לא מתמצה בזאת. ראשית, הסבל קשור בתנאי גידולם: מרבית העופות מגיעים מלולים תעשייתיים, שם נשללים מהם מרבית צורכיהם ומערכות שונות בגופם נפגעות כתוצאה מן הצפיפות הרבה ומן ההפרשות בהן הם מתבוססים. סבל נוסף עובר על העופות עם הובלתם לשווקים. בסופו של התהליך, מרבית העופות מוחזקים במשך שעות (ואפילו ימים) בכלובים דחוסים, כשהם ממתינים ללא כל מים או מזון להוצאתם מהכלובים שמיד לאחריה יישחטו. בשחיטה כשרה קורעים את הוושט של בעלי החיים בעודם בהכרה מלאה. בעלי החיים ממשיכים לחיות עוד 4 דקות, בעודם מתבוססים בדמם, לעומת זאת במדינות המפותחות מחשמלים למוות את בעל החיים הנשחט והוא מת תוך שניות ספורות, מכאן נובע שהשחיטה הכשרה אכזרית.

chim chim

New member
תשובה

כתבתי תגובה והיא נמחקה לי, אני יודע שזה נמשע קצת מפוקפק אבל זה האמת, בכלל אני לא אוהב את הפורממט הזה של תפוז לנהל בו דיונים אלא את זה של הייד פארק, אם אתה באמת רוצה תשובה אולי תעביר את הדיון לעצור כאן חושבים, מכיר ? אני קצת מבואס מזה שנמחקה לי התשובה, אולי מחר אני אנסה עוד פעם.

chim chim

New member
ראיתי

בכל מקרה דיונים כאלה מקומם שם ולא בפורמט הזה של תפוז.

Ivan Ivanov

New member
אני מכיר טוב מאוד את ההכלות האלה.

ואין קשר בין ההלכות לחוקי נירנברג . באותה מידה אני לא אעשה השוואות בין תקנות הנצרות על כל פלגיה בכלל ושל הכנסיה הקטולית בפרט כנגד היהודים במשך התקופות השונות ואפילו לא אם חוקי האיסלם. הענין הוא שכיום זה לא פוליטיקלי קורקט לדבר על הנושאים האלה והכנסיה הקטולית אינה דנה בהם ברבים. הבעיה היא שכנראה אינך מבין מה משמעות ההלכות האלו ולשם מה הם נכתבו. הבסיס העומד ברוב ההלכות הוא היבדלות של קבוצה דתית שהיא מיעוט, על מנת לשמר את הקבוצה הדתית ואת אורח חייה, מבני קבוצה דתית אחרת וזה ליגיטימי .הרי הנצרות קבעה תקנות לא פחות חריפות כנגד היהודים בהיותה רוב ולא מיעוט. כמו כן לא צריך לשכוח שביהדות מדובר בחוקים דתיים,(כמה שחריפים הם לא יהיו לדעתך) ולא על בסיס גזעי כמו בחוקי נירברנג.כנל גם לתתקנות האיסלם והנצרות .

SupermanZW

Well-known member
כל הדתות רעות לאנושות וגורמות עוול

וראה גם את תגובתי "אתה טועה" לBeatman. אפליה על בסיס דתי חמורה בדיוק כמו אפליה על בסיס גזעי.

Nike07

New member
הבדל עצום בין צרות ליהדות

נצרות בכל מדינות המערב מופרדת מן הדת! בישראל אין הפרדה בין דת למדינה. באנגליה למשל יהודי לא צריך לטוס לקפריסין כדי להתחתן. מדינת ישראל משום מה הולכת בדרכן של מדינות ערב ולא של מדינות המערב. אני רוצה לחיות במדינה מערבית ולא במדינה בסגנון צפון קוריאה או ערב הסעודית.

נו ומי עוצר אותך?

ישראל היא מדינה יהודית, זה לא סוד. רוצה מדינה בה דת מופרדת ממדינה- לך וגור שם. אני רק אציין שלמרות שבאמריקה דת מופרדת ממדינה רשמית בדוגרי המצב שם יותר "גרוע" מאשר פה...

Nike07

New member
ישראל היא מדינה דמוקרטית, זה לא סוד

אני לא רוצה לברוח לשום מקום בגלל ששם יותר טוב אלא לנסות ולבנות מדינה מערבית כאן.

beatman

Member
צודק,אני לא גזען ולא אמרתי שום

דבר גזעני. יש לי כבוד כלפי העם שלי והדת שלי,אני לא אנטישמי.

SupermanZW

Well-known member
לא אמרתי שאתה גזען

אלא שההלכה היהודית (שברור שאינך מכיר) גזענית, אם תלמד להכיר לעומק את ההלכה היהודית תבין כמה שהיא גזענית ואם אתה אדם מוסרי המתנגד לגזענות גם אתה תצא כנגד הדת. הדת הופכת אנשים למושחתים ואם לא תזהר היא תהפוך גם אותך למושחת, אז אם אתה לא רוצה להפוך למושחת כדאי שתהיה ביקורתי כלפי דברים שמנסים להחדיר לך למוח, אני כבר עברתי "מסלול" ולמדתי לא מעט הלכות גזעניות, וכמו שאומר השיר "כמה רוע אפשר לבלוע..." הבנתי שלנהוג ע"פ אותם הלכות גזעניות הופך אדם לרשע, ואז עזבתי את כל האיוולת הדתית.

beatman

Member
האידיאולוגיה שלך הופכת אנשים

לבריונים אנטישמים. רוב הבריונים באירופה שטבחו בנו מאות שנים והשיא בשואה חשבו בדיוק כמוך,הם היו "לוחמי חופש" קיצוניים. הם ראו ביהדות גורם "מושחת,גזעני ביותר,רשע,לא מוכן להתפשר בשום מקרה".לכן הם ראו בנו אויב אכזר ל"חופש" החולני שלהם,מסכני האנושות,גנבים ורוצחים עם פאות וזקן וקבעו חד משמעית שיש לפגוע בנו במכות,חרם,שנאה עזה,רצח בדם קר וכו'.

SupermanZW

Well-known member
אל תשכח פרט חשוב

הבריונים האנטישמים הטיפו לרצח, אני לא מטיף לרצח, אני קורא למלחמה בתופעות שליליות ולא להתעללות באנשים או רציחתם.

beatman

Member
זה רק הבדל בכלי המלחמה

האידיאולוגיה אותה אידיאולוגיה גזענית ואנטישמית.

SupermanZW

Well-known member
בכלל לא אותה אידיאולוגיה

האם אינך מבחין בין הטפה לרצח לדגילה בהסברה ומלחמה בגזענות באמצעים הומאנים?

למעלה