הפטרת וגם פיטרת?

עופר 123

New member
נו, שיעורי האזרחות עשו עליך עבודה נהדרת

את מאמצת את דעתו של הממסד בקלות יתרה
זה פשוט לא משתלם כלכלית לצבא לקחת את הסיכון שיתבעו אותו אם חלילה השמן ילקה במחלה בזמן שירותו וגם אם המחלה היא בגלל המשקל שלו- מספיק שהוא יוכיח כי עשה משהו בזמן שירותו שהיווה טריגר להתפרצות המחלה- הוא יוכר כנכה צה"ל! עישון מזיק יותר מהשמנה. לא מאמינה לי? תשאלי את משרד הבריאות האמריקאי. הסיכוי לחלות במחלות שונות הוא הרבה יותר גבוה אם מישהו מעשן מאשר הוא שמן. לפי ההגיון שלך ("סיבה בריאותית וכלכלית") - צה"ל לא צריך לגייס מעשנים, והוא גם לא צריך לאפשר לחיילים לעשן, כי יש סיכוי שבגלל שחייל עישן יותר מדי בלילה מסויים הוא חטף סרטן או מחלת ריאות כרונית. את כתבת - "לשמן אין מחלה, יש לו סיכון מוגבר לפתח מחלה". אני מוסיף - "למעשן אין מחלה. יש לו סיכון מוגבר (יותר משמן!) לפתח מחלה". למיטב ידיעתי, צה"ל מגייס מעשנים, ויתרה מזאת - חיילים רבים מתחילים לעשן בעודם בצבא, כך שהסיכוי לתביעות עולה עוד יותר במהלך השירות לכל החיילים. לו כל הטיעונים הכלכלים-בריאותיים שלך היו נכונים, אזי מעשנים מעל X סיגריות ביום לא היו מגוייסים (כמו שמעל BMI מסויים לא מגייסים). כיוון שכן מגייסים אותם, למרות שמבחינת סיכון בריאותי-כלכלי המצב חמור יותר מאשר אצל השמנים, נראה שיש סיבות אחרות לא מוצדקות. יורדת לסוף דעתי? דרך אגב, כשאליס מילר רצתה להצטרף לקורס הטיס, אחת הסיבות שהצבא העלה היתה סיבה "בריאותית-כלכלית" (נדרשים מאמצים גדולים מדי לנשים ויצטרכו לבנות אגפים נפרדים במגורים וכו'). להראותך שסיבות בריאותיות-כלכליות הן לפעמים תירוץ לאפליה ברורה. עכשיו בקשר לכל מה שכתבת בסוף ("מציאת חיים, זקנה קטרנית וכו'") - על הרבה פחות מזה הודעות נמחקו. לא נחמד לך עם הדעות שלי? קשה לך שאני חושב שיש אפליה אנטי-שמנית? זה לא עושה לך נעים בגב שאני לא חושב כמוך? תתווכחי ותדוני עד השנה הבאה, אבל זה לא מקנה לך גרם של לגיטימציה לבטל את דעותיי ומעשיי בזלזול שכזה. ע'

Voodo Doll

New member
כי שמנים נמצאים בסיכון גבוה יותר למחלות

וצה"ל לא רוצה לקחת את הסיכון. כבר הרבה כתבו את זה לפני, חבל שלא קראת. והנושא דווקא כן נוגע אליך. אם לא היית בחור שמן, אני לא כל כך בטוחה שהיית פותח את הפורום הזה או שהיה לך בכלל אכפת מה מצב השמנים בארץ. הסיבה היחידה שאתה רוצה שיוויון היא כי זה קשור אליך.

עופר 123

New member
נכון...בני ה-18 השמנים מתים כמו זבובים בימינו

צה"ל מגייס חולי אסטמה, אפילפטים, בעלי מומים וליקויים. כבר ציינתי פה לא אחת את כל בעלי הפטור מעמידה/שמירה/תורנויות מטבח ואחרות שהיו איתי בטירונות ובצבא. למה צה"ל לוקח סיכון עם האסמתי ועם השמן לא? בנוסף, ההשפעות הבריאותיות של ההשמנה מגיעות בשלבים מאוחרים יותר בחיים. בני ה-18 השמנים בגיל גיוס עדיין לא סובלים ממחלות הקשורות להשמנה. אם זה יבוא, זה יגיע רק 10-20 שנה מאוחר יותר. כבר כתבתי על זה, חבל שלא קראת. בקשר להמשך של ההודעה, אני גאה להכריז בזאת שקבעת שיא חדש. אני לא יודע במה, אבל זה באמת שיא: "אם לא היית בחור שמן, אני לא כל כך בטוחה שהיית פותח את הפורום הזה או שהיה לך בכלל אכפת מה מצב השמנים בארץ.הסיבה היחידה שאתה רוצה שיוויון היא כי זה קשור אליך". לפי ההגיון הקלוקל הזה גברים לא יכולים לתמוך בשוויון לנשים. יהודים לא יכולים לתמוך בשוויון לערבים. אשכנזים לא יכולים לתמוך בשוויון למזרחים. צברים אינם יכולים לתמוך בשוויון לעולים. אני מניח שאת מבינה את הלוגיקה.
ע'

שוקופלת

New member
תשובה

הם שווים. לא שמעת על מקרים שהם אדם הוא "יותר מדי" רזה? אז אני יספר שיש לי חברה שדרשו ממנה לעלות 5 קילו בשנה. אם היא לא תצליח לעלות אותם אז לא יגייסו אותה. גם לרזים מקרים כאלה קורים. אני לגמרי בדעה שלך עופר, בתור בחורה שמנה שגוייסה לצבא, אני מאמינה שאפשר לגייס גם בעלי עודף משקל גדול מאוד. זה לא שכל החיילים קרביים בארצנו. אני לא אשכח איך שבאתי לתל השומר למפקדה של החיל ששירתתי בו וראיתי את הפקידים (שרובם רזים) יושבים בחוץ ומעשנים. ואני שירתתי במחסומים בשטחים.

TaLuSh 16

New member
לדבי אדיר אוחיון

הוא כן בחר להתנדב ועשה שירות לאומי בבית ספר תיכון בצפון

noamjen

New member
ושוב ושוב ושוב

אין דבר כזה משתמט אמיתי! כולם קיבלו פטור *חוקי* מהצבא!

orianagm

New member
יש עוד כמה אפשרויות בדרך כמו להתנדב

או לחילופין שרות לאומי. כשרוצים לתרום, תמיד אפשר למצוא את הדרך.

lb22

New member
הצהרה פופוליסטית משהו

ואם נלך לבדוק את הבחור הזה ונציב לו אדם שלא גוייס עקב בעיה רפואית הוא לא יגיד לו כלום. ועכשיו כרגיל לדיון הנדוש בפורום : צבא הגנה לישראל עושה אפליה או לא עושה אפליה שזה נוגע לשמנים ? לדעתי , צהל לא מפלה אף אחד , הוא פשוט לא רוצה לקחת סיכון , בדיוק על אותו עקרון עם בני הנוער שטוענים שיש להם דיכאונות והם הולכים להתאבד (רק כדי לא לשרת בצבא) אז כמו שצהל לא לוקח סיכון איתם הוא לא לוקח סיכונים מיותרים אם אנשים שיש להם עודף משקל גבוה או משקל נמוך מידי. צהל מגייס אנשים שמנים (היי היי אני דוגמא לא רעה) אבל מעל גבול מסויים בוחר שלא. למלש"ב הצעיר שמגיע ישנן מספר אופציות מה לעשות : אם הוא כ"כ חדור מוטיבציה להתגייס לצבא הוא יכול לעשות את הדיאטה שמבקשים ממנו לעשות , הוא יכול לא לעשות כלום ולהגיע לועדה השניה ולקבל את הפרופיל 21 ולהיות פטור משירות סדיר ואז פה הוא יכול לבחור להתנדב אם הוא כ"כ חדור מוטיבציה או ללכת לשירות לאומי או לא לעשות כלום וגם זה בסדר. המלש"ב בעל הפרופיל הפוטר משירות סדיר יכול לבחור בין 3 אופציות. עד כאן הדיון על נושא המשקל בצבא. אני הייתי רוצה לראות את המערכת הצבאית מקשיחה את קבלת ה21 נפשי לאנשים שבאמת לא רוצים לשרת (משתמטים) אבל אחרי זה ברגע שחייל אחד יתאבד בגלל שלא הקשיבו לו אז תקום מהומה בארץ על איך זה יכול להיות שצה"ל לא ראה את זה מקודם... בנושא הצעת החוק הזו , היא הצעת חוק פופוליסטית ואם היא תעבור אז חבל למדינת ישראל כי יש בני נוער שאכן לא יכולים לשרת בצבא בגלל סיבות נפשיות והם לא צריכים להפגע מכמה משתמטים מפגרים שהחליטו שהשלט של הטלויזיה שלהם זה החבר הכי טוב שלהם או שהחליטו שלא בזין שלהם לתת 3 שנים למדינה (ויש כמה כאלו בכוכב נולד הנוכחי ולצערי אחת מהן כנראה עוד תזכה בתוכנית השנה).. ועופר , אתה יודע שעיתונות אוהבת "כותרות" אז ברור שהם ירשמו אדיר אוחיון לא התגייס ולא ינסו לברר , כי זו העיתונות הישראלית צמאה לדם דם דם אף פעם היא לא תחפש את העובדות או תספר אותם כל עוד זה קשור לנושא כ"כ גדול כמו הגיוס לצה"ל במדינת ישראל...

כותרת הידיעה זה:"לא נקבל לעבודה משתמטים".

בכל מקרה פרטי ששמן\נה שלא גויס\ה , ינסה להתקבל לעבודה , יכול להגיד , שלא השתמט . הצבא לא קיבל אותו . זה הבדל גדול מאוד . המגמה כאן בתקשורת , זה נגד אנשים שמשתמטים שלא רצו בכלל להתגייס . אני מקווה שיש הבדל . והמקרים הללו של ההפלייה הכפולה , לא תחול עם שמנים ושמנות שלא גייסו . זה לא נקרא להשתמט .

lizush

New member
בוא נדייק..

בראיון שהוא נתן הוא אמר: "חוץ מאנשים שקיבלו פטור מצה"ל עכב מגבלות רפואיות".. ומה לעשות.. שמנים נחשב אצל הצבא מגבלה רפואית, אבל הוא בהחלט לא התכוון אליהם.. לירז

יש הבדל בין משטמתים לבין אנשיםש צה''ל לא גייס

אנשים שצה''ל בחר לא לגייס הם לא משתמתים וגם כשצ''הל בוחר לא לגייס אותך עדיין אפשר להתנדב ואז זה כאילו כן עשיתש ירות צבאי...

solee

New member
וואי לדבר על צבא לא עושה לי טוב כרגע ../images/Emo5.gif

Eran De Niro

New member
צריך לעשות סדר בדבר

בואו נעשה סדר בדברים ... משתמטים בטח ובטח שאין להם זכיות ... ואני מדבר על ז'קויים למינהם , ואני לא מדבר על אנשים שלא שרתו בגלל סיבות רפואיות שזה בסדר ואפשר לעשות שירות לאומי כמו שכמה עשו פה ואני מברך על זה , אני חושב שאין צורך לתת במה להשתמטות , מי שלא תרם למדינה אם זה דרך הצבא או דרך שירות לאומי או התנדבות במד"א כיבוי משמר אזרחי , ועוד כל מיני מוסדות התנדבותיים לסוגם לא יהיה ולא צריך לתת להם את הזכאת להיות עובד מדינה אני באופן אישי לא סיימתי את השירות שלי בגלל המשקל , אבל המשכתי להתנדב במשטרה ונתתי את כל כולי , ואני ממשיך לתרום לחברה בכל מיני צורות ולא רק במיסויי גבוה שאני ממן משפחה חרדית או ערבית מרובת ילדים , 2200 ש"ח תרומה כמעט כל חודש למדינת ישראל (גם סוג של תרומה ) בכל מקרה אני בעד הצעת החוק הזאת ,

lb22

New member
חבוב.....

עד כמה שזכור לי ג'קו לא התגייס כי הוא התייתם מאביו והצבא לא גייס אותו בשל כך......לא רק בגלל מה שהוא אמר בראיון ההוא...

למעלה