הפטרת וגם פיטרת?

פתאט

תעזוב את הגנטיקה בצד- נטייה להשמנה לא אומרת שאתה חייב להיות שמן. לסתום את הפה זה גם גנטיקה? להתעמל זה גם גנטיקה? יש פה בהחלט בחירה: בין החיים הקלים וכניעה להשמנה, לבין חיים בריאים ומלחמה בהשמנה. זה שאתה חלש מדיי ולא יכול להפסיק לזלול ולהתעמל, לא אומר שהשמנה לא באה מבחירה- זה רק אומר שאין לך מספיק כח רצון ונחישות.

למרות הדרך שבחרת להציג את הנושא שלך

שגרמה לי לזלזל מראש בתגובתך, אני אגיב לך. ובואי נסכם שתפסיקי עם הזלזול. אני מתעמלת, אני גם אוכלת מאוד נכון ובריא. השותף שלי אוכל את כל הג'אנק של העולם. אין לו דין וחשבון על מה שנכנס לו לפה, הוא יכול להגיע לדעתי ל5000-6000 קלוריות ביום. שלא להזכיר את זה שהוא לא מתעמל בכלל, ובתקופה האחרונה הוא גם לומד ובקושי יוצא מהבית. והינה אני, עם 30 קילו משקל עודף, והוא רזה בצורה חסרת כל היגיון. לפעמים גם מי שמתעמל ו"סותם את הפה" להגדרתך, לא יכול להיות רזה, גם לא מלא. ואני לא הדוגמא היחידה, יש כאן בפורום בנות בכושר שיא, שאוכלות פירור וחצי ואין לי מושג מאיפה הן משמינות. אז כן, לגנטיקה יש צד מאוד משמעותי בעניין.

תקשיבי

אני מכירה את הנושא מקרוב, גם לי יש נטייה להשמנה וגנים שמנים- כשאני אוכלת ולא מתעלמת- אני משמינה וזה טבעי. כשאני מתעמלת ואוכלת בריא- אני מרזה. הבעייה היא בהתמדה ונכון- זה קשה ותלוי מאוד באופי וסיבולת. הקילוגרמים לא מגיעים יש מאין, יש לכך סיבה- ותהיי כנה עם עצמך אם את באמת מקפידה על התזונה שלך ועל פעילות גופנית. אם את אומרת אמת- אז אולי יש לך איזושהי בעייה ואת צריכה לעשות בדיקות רפואיות ולראות מה המקור וברב המקרים זה ניתן לתיקון, כמו בעיות הורמונליות וכו'. ותפסיקי להסתכל על הדשא של השכן, כן יש כאלו שאוכלים ולא משמינים.

תראי חמודה

כשאנחנו ילדים כבר רואים מי שמנמן ומי רזה. אחותי בת6, תמיד הייתה שמנמנה. כך גם אני הייתי. אין מה לעשות, הגנטיקה כן תופסת פה מקום. את לא נשמעת כאילו את מתמודדת עם עודף משקל רציני, אלא עם עודף משקל ממוצע, לא יותר. רק משום שאת יכולה לא אומר שכולם יכולים. רק משום שהגנטיקה שלך כזו, לא אומרת שהגנטיקה של כולם כמו שלך. את בונה לעצמך בראש משווה אחת, תבנית שאליה כו-לם אמורים להכנס- ולא כך הם פני הדברים. אנחנו שונים זה מזה. קבלי את זה, שזה שאת מרזה לא אומר שגם מישהי אחרת תצליח בכזו פשטות. ותפסיקי לצאת מנקודת הנחה שמי שלא מצליח לשמור על המשקל הוא עצלן וחסר כוח רצון. אני באמת מתחילה לחשוב שעוד לפני שהתחלת לקרוא כאן בפורום החלטת שאת אנטי הרעיון, אנטי הקונספט ואנטי לקבל דעות של אחרים. החוכמה היא להקשיב, לא לנבוח.

Blue Rose

New member
אה.. עכשיו אני מבינה...

זה לא שאני שמנה... זאת בכלל לא הבעיה... אני פשוט "חלשה, חסרת אופי , חסרת רצון ונחישות, בוחרת בחיים הקלים". תודה שהארת את החלק החשוך הזה בחיי. עכשיו אני יודעת מה לעשות כדי לרזות- ברור שאין כל מסלול אחר בחיים חוץ מאשר הרזון. תגידי לי... מה את עושה פה כשאין לך טיפת כבוד לאף אחד מהחברים בפורום הזה? אין לך כבוד לשום דבר שהפורום הוקם לשמו? ואין לך טיפת אוזן להקשיב (שלא לדבר על לקבל) מה שנאמר פה ע"י כל אדם חוץ ממך? את לא פה בשביל לדבר איתי, את פה בשביל להטיף לי. הטפות שמעתי מספיק בחיים, ומזמן עברתי אתהשלב שמישהו יטיף לי...שלא לדבר על מישהו שאין לו כבוד אלי. אני רק יכולה להניח שאת פה כדי שתוכלי להרגיש טוב יותר עם עצמך. שעליך לחשוב שאחרים מרגישים נחותים לך כדי שתרגישי עליונה להם. אז אני מקווה שאת מרגישה טוב לצד כל האנשים ה"פתאטים" בפורום הזה. שתדעי... שתמיד תהיי יותר טובה מכולנו. אולי זה ייתן לך את הטוב שאת צריכה כדי להתייחס אל אנשים כבני אדם שווים.. אני מרחמת עליך (בין אם את מקבלת את זה או לא)... ומאחלת לך רק טוב בחיים... וכמובן שתרזי בקלות. רוזי!

זה ממש לא נכון

אני ואת בסירה אחת, הפורום אמור לתמוך בשמן, לא ליצור עבורו בועה ולהגיד שהכל בסדר והתאכזבתי מהמוטו הכללי. ציפיתי למשהו אחר

ואת יודעת מה עוד?

אני באמת מקנאת בך- עדיף לשקר לעצמינו ולהרגיש טוב מאשר להכיר באמת ולהרגיש גרוע. אני מצטערת שהערתי את מה שהערתי בהודעה הראשונה- עדיף שבאמת שתמשיכי להאמין במה שהאמנת, וכאן זה נגמר- שאר ההערות שלי בפורום יתייחסו רק לנושאים הבאמת אבסורדיים כמו זה שפתח עופר.

Blue Rose

New member
שוב...

את שוב מזלזלת בי. את חושבת שאני עיוורת ומשקרת לעצמי. מה? אני שמנה??? לא סיפרו לי!! מהר תביאו לי חסה!!!!! כן, אני שמנה- אפילו מאוד! האמת, יפריע לי הרבה יותר אם אני אגנוב ממישהו כסף או אם יקרה משהו למישהו במשפחה... אני לא כמוך, ועוד הרבה אנשים לא כמוך. זה לא אומר שאני חיה בבועה. אני מודעת לקשיים שבלהיות שמנה (להזכירך, אני שמנה). אני מודעת לסכנות (להזכירך, חצי מהעולם וכל תכנית טלויזיה/עיתון דואגים שאני אדע) ועם זאת, טוב לי כמו שאני. האם באמת כל כך קשה לקבל את זה? אם אני רוצה אין לי בעיה לעשות דיאטה, הממוצע שלי זה 6 ק"ג בחודש. אפילו במהלך ההריון ירדתי במשקל. אני פשוט לא מעוניינת. אני מצאתי פה מקום עם אנשים בעלי דעה דומה לשלי, ואני שמחה על כך. טוב לי עם אנשים שחושבים כמוני, במקום לדחוף לי חסה לורידים. אני לא חושבת שכולם חייבים להראות אותו דבר, ולא חושבת שכולם צריכים להיות רזים- או שמנים-או בלונדינים-או ללבוש אותו דבר. אני אוהבת את השוני שלי. רוזי! ודרך אגב- לדעתי, אנחנו ממש לא באותה סירה. אני מזמינה אלי, אבל לא דוחפת. אצלך זה קצת אחרת.

עופר 123

New member
תני לי רגע לבדוק ברשימות שלי...

בודק... בודק... בודק... אה, הנה את. בדיוק תחת רשימת האנשים של "מי לעזאזל הם חושבים שהם?" את לא מכירה אותי, אינך יודעת מי אני ומה אני, ובמלוא יהירותך השחצנית ועתירת הרברבנות את משליכה עלי תכונות שאין ביני ובינן ולו קשר מקרי. מי את ומה את שתחליטי אם אני חלש? היכן בדיוק נפגשנו שאת מרשה לעצמך לפסוק שאני זולל ומתעצל? מהיכן אנו מכירים שאת מחליטה שאין לי כח רצון או נחישות? את כל כולך עמוסת דעות קדומות כלפי שמנים, ממש כמו אותם גזענים דרומיים בארה"ב השונאים שחורים בהיותם שחורים. את כל כולך מלאת בוז כלפי השמנים, חושבת אותם לעצלנים וחסרי חוט שדרה ואת כל אלו את עוטפת באריזה של זלזול מתנשא ולעג משתחצן, משל נבונה את מכולנו ואנו חסרי בינה ודעת. אם קודם עוד זכית ללגיטימציה וכבוד על עצם הבעת דעותיך, עכשיו גם איבדת את שני אלו בזכות יחסך הלגלגני. אכן, פתאט. ע'

יש לי זכות להגיב רק מסיבה אחת

אני נמצאת שם וזה לא נושא זר לי. לכן דיעות קדומות וזילזול בשונה לא רלוונטיים. אדם לא נהיה שמן רק מגנים- חלק קטן ממחלה או נטילת תרופות, וחלק גדול מזלילה יתרה ומחסור בפעילות גופנית. לגבי הסיבה הראשונה- אני שותקת, זוהי לא אשמתו של בעל משקל העודף (ותרשה לי להימנע ממילה "שמן"), את הסיבה השנייה אני מכירה טוב וכל מילה נוספת מיותרת.

Blue Rose

New member
תסלחי לי שאני שוב דוחפת את האף הענק....

התחת הענק... מה שנוח לך... לדיון. אבל הטון שלך הוא כל כך מזלזל שאני חייבת, כי הודעה כזאת בפורום כזה- סליחה, אבל מדברת ישירות גם אלי. עכשיו אחרי שנכנסתי לדיון- אם כל כך קל לרדת במשקל- מה את עושה פה? איך את "נמצאת שם"? אל תמנעי מהמילה שמנה... המשקל שלי ממש לא עודף- הוא חלק ממני- אשה שמנה! וכן- זה באשמתי! עכשיו את מרגישה טוב יותר? אני לא עושה פעילות גופנית, ואוכלת די מה שאני רוצה- אם כי בד"כ בריא (וגם על זה אני לא מקפידה). זה אשמתי!!!! את שומעת!!!! לא אכפת לי בכלל מי ואיך ולמה "הגענו למצב הזה" (שהוא לא מצב בעייתי מבחינתי). אנחנו כבר פה. פשוט לא רוצים להיות מופלים בגלל זה בשום צורה. מה ביקשתי? יחס הוגן? אני צריכה להתנצל על זה? אני כן אתנצל לפניך על זה שטוב לי עם עצמי. משהו שאת כנראה בחיים לא תוכלי להבין. מצטערת שקשה לך כל כך עם זה ואת חושבת שאני חייבת לרצות להשתנות ומשהו בי לא בסדר (מאוד לא בסדר) אם אני לא ככה. נדחפתי מספיק! רוזי!

את מרגישה מאויימת יתר על מידה

לא אמרתי שלהוריד משקל זה קל וגם אף פעם אני לא אגיד דבר כזה. לגבי אפלייה, לא נתקלתי באף חברה של מבוגרים שמפלים לרעה את בעלי משקל העודף. לא בעבודה, לא ברחוב, לא בלימודים, לא בקרב חברים (אלא אם כן התפקיד קשור ישירות למצב פיזי- למשל לא ייקחו בעל מימדים גדולים מאוד לעבוד כמאמן כושר). וגם נראה לי מוזר שאדם מבוגר יצחק בפניו של אחד כזה סתם ככה כי הוא שמן. ברמה החברתית והקבוצתית אין יחס שונה ורע ל"שמנים". ל"שמנים" יש חברים, הם יוצאים, מבלים, עובדים, מנהלים חיים רגילים, מסתובבים ברחובות ואף אחד לא צועק לעברם "איי- אתה שמן". כמובן שאני לא מדברת על אנשים בורים ואינפנטיליים חסרי טאקט- שמהם כדאי להתרחק בכל מקרה. יכול להיות שבבית ספר ובחברה של ילדים לא פעם נתקלנו ביחס מזלזל- אבל פה אין מה לעשות- ילדים זה עם אכזר וחסר רסן. אז אני לא מבינה על איזה יחס לא הוגן את מדברת. אף אחד לא אומר לך ללכת להוריד- תעשי מה שאת רוצה, דיברתי על הבעייה המקורית שהביאה אותנו למצב הזה והבעתי את אי הסכמתי שרק הגנים אשמים. וכמו שכתבתי לך בהתייחסותי האישית אלייך- עדיף להיות "שמן" ומרוצה מעצמך, מאשר "שמן" ואומלל בגלל המשקל. לך לא מפריע משקל עודף, לי הוא מפריע, מאוד אפילו, כי אני יודעת בדיוק למה הוא קיים ושאני אשמה בכך

עופר 123

New member
כדי שיהיה לך קל...

הכל מרוכז לך פה, עם מחקרים, הפניות והוכחות. אם עוד באירופה היית סקפטית, יש לך פה מאמר מקיף שנכתב על ידי מח' הפסיכולוגיה של האוניברסיטה הקטנה והלא משמעותית YALE בארה"ב. אלו שתי דוגמאות בודדות ויש עוד מאות כאלו, אבל גם ככה אני משקיע בך יותר אנרגיות מאשר את ראויה בגלל הזלזול והיהירות שלך. ע'

אני נכנעת

מישהו כבר כתב לי בהודעה פרטית שלא כדאי לי להיכנס לויכוחים איתכם- עכשיו אני מתחילה להבין מה הכוונה. רק שתדע ויקיפדיה זה מקור לא הכי אמין ואובייקטיבי, כל אחד יכול לרשום שם כל מה שעולה על רוחו. והקישורים ל-2 המאמרים הישראליים היחידים שעוסקים באפלייה נגד שמנים- הם לא מדגם מייצג לכלום- עבודה בחנות בגדים ובטלויזיה- הם דוגמא מצויינת למקומות עבודה שמראה חיצוני קשור ישירות לתפקיד. לסיכום- תמשיך לפעול במסגרת פורום זה- אני רואה שהוא מועיל לאנשים רבים, אבל אנא תחסוך את ההערות האנטי-דיאטטיות. אותי זה לא משמח לקרוא שכל מי שמצליח להוריד חוזר בחזרה למשקלו. גם אם הטענה לא נכונה- היא די מורידה את המורל.

עופר 123

New member
על מורל ודיאטות

מישהו כבר כתב לי בהודעה פרטית שלא כדאי להתעמת עם נוזפי השמנים, אבל לא הקשבתי לו. ככה אני. מורד. לגבי ויקיפדיה - מגזין המדע הזעיר והלא מוכר NATURE מצא שוויקיפדיה אמינה כמעט כמו אנציקלופדיה בריטניקה. במאמר על העבודה - תצטרכי להסביר לי למה עובדת במידה 46 לא יכולה לעבוד בחנות זארה, ובמאמר על הטלוויזיה - למה ילדים שמנים לא יכולים להיות חלק מתוכניות טלוויזיה. יהיה מרתק לשמוע את הטיעונים. שכחת את המאמר המקיף של ייל, אבל זה באנגלית וזה ארוך. אשתדל בפעם הבאה לתת דברים קצרים ובעברית. הורדת המורל - הנתונים הסטטיסטיים לגבי כשלונן העקבי של הדיאטות לא צריכים להוריד לך את המורל. הם צריכים לגרום לך להסתכל על כל השאיפה לרזון באופן ביקורתי יותר, ולהבהיר לעצמך שאם לא הצלחת בדיאטה, זה לא אומר ש"זו אשמתך", זה לא אומר שלא היית בסדר. זה רק אומר שאת נורמלית כמו כולם. יותר מזה, הנתונים אמורים לגרום לך להבין דבר פשוט: אנשי הפורום הזה הם לא זללנים עצלים וחסרי חוט שדרה, הם רק עוד חלק מהסטטיסטיקה שגורמת לנו לעשות דברים בלתי אפשריים. ע'

Blue Rose

New member
סטודנטית יקרה...

זאת ההודעה הראשונה שלך שאפילו די נחמד לי לקרוא. עם הכותכת אני לא מסכימה, אבל אני אקבל את כל החבילה. זה שלא נתקלת באפליית שמנים מבוגרים (למרות שכרגע ע"ג הדף הראשון של הפורום יש איזכור לכמה וכמה מקרים) לא אומר שזה לא קורה. יש לי גיסה שיום אחד צעקה על הבת הרזה שלה בת ה- 12 (לידי) "את רוצה להיות שמנה מגעילה"?- זו כמובן דעתה על שמנים באופן כללי והיא בכלל לא התכוונה אלי. אחרי שליחת קו"ח ושיחת טלפון מאוד מתלהבת, ידעתי ברגע שנכנסתי לראיון (מזכירה) שאני יכולה לשכוח מזה- המראיין הסתכל עלי בגועל מוחלט, עשה חצי דקה ראיון וזרק אותי לכל הרוחות- ומהר! לא שמעת אף פעם על מלצר שאוטומטית שואל שמנים שהזמינו קולה- אם הם רוצים דיאט? אלה סתם דוגמאות מחיי היומיום. אבל מה שעופר ניסה להגיד בהודעה הראשונה בשירשור המאוד ארוך הזה הוא שלא משנה הסיבה כרגע. שמנים מופלים לרעה. לא ביקשנו קרבי, לא ביקשנו טייס... תכל'ס מחסנאי, משהו מול מחשב, אפילו מבטיחה שלא נרצה קצונה. תנו לנו פשוט לתת את חלקנו למדינה כמו שאר עם ישראל שמוגדר סביר מבחינת BMI. למה ההגדרה הזאת צריכה להפריד ביננו לבין מה שמוגדר נורמאלי- ומי מגדיר מתי זה שמן מידי. עוד דוגמאות לאפליה, השרותים במסעדות מסויימים קטנים מאוד, אפילו הכסאות... לא בנויים שמישהו שמן/עם ישבן מכובד ישב בהם. אפילו לקולנוע כבר לא נוח לי ללכת בגלל המושבים הצרים (לישבן שלי). הבגדים זה עוד תחום בו האפליה קיצונית ביותר. אפיל ומתאים לי שהתבססו ע"ח שמנות כמוני, מחביאים את המידות הגדולות במחסן. כי יש להם עכשיו הריון ומידות ביניים, מי צריך אותי. כן, קשה לי למצוא בגדים, שלא לדבר על כך שבכל המדינה המזויינת הזו אין חזיה במידה שלי. קהל השמנים והשמנות הוא קהל גדול (בכמה מובנים) אז למה דוקא לקהל הזה לא דואגים מבחינת מוצרי צריכה סטנדרטיים ועוד דברים רבים. לדעתי כן- אנחנו בהחלט מופלים. אבל אני לא הולכת להשתנות בגלל שמשהו ב"חברה"/"כלל"/"נורמאל" לא מתאים לי. אני פשוט אהיה צריכה לחפש לעומק או במקום אחר. רוזי!

T HE SAINT

New member
הידע שלי בנושא השמנה מועט ביותר....אבל

1. "מחקרים מראים שילדים להורים שמנים - יהיו גם שמנים"- האם זה בגלל גנטיקה או שהילד פשוט מחקה את הרגלי האכילה של הוריו, או שהוריו מיישמים את הרגלי האכילה שלהם על הילד?(ושוב-לא קובע עובדות אלא רק מעלה שאלה ) 2. אותו הילד השמן בן 6- שוב אני מעלה את השאלה הקודמת 3."90% מהדיאטות נכשלות. במילים: תשעים אחוז." האם הדיאטות נכשלות ברובן כי הן: א. בלתי אפשריות מטבען? ב. מצריכות חבילת תמיכה הקפית מהסביבה ולא רק רצון נחוש של השמן עצמו? ג. חייבות לבוא עם שינוי מחשבתי ? ד. יותר כיף לא להיות בדיאטה מאשר כן להיות בדיאטה? 3."רק מתי מעט מצליחים לצאת ממעגל ההשמנה - בדיוק כמו כל שאר החוליים האחרים שציינת." השמנה היא חולי ...??? ושוב - אין זה מענייני מה אדם שם בפיו, איך הוא נראה ומה העדפותיו בחיים. האמרה " חייה ותן לחיות" היא נר לרגליי. יש רזים יפים ויש שמנים (שמנות במקרה שלי...) יפים, באותה מידה שיש מכוערים רזים ושמנים. כנ"ל בתחום האינטיליגנציה, הרגש, ההצלחה הפיננסית וכן הלאה . ואגב-ישנם את לוחמי הסומו, אנשים שעל פי כל קריטריון BMI (כן-הלכתי ללמוד מה זה) אמורים למות, ועדיין הם זריזים, מהירים וחזקים בצורה מדהימה ,וביפן הם במעמד של כמעט אלים. ולסיום עופר, אני מודה כי פסחת בעדינות על הנקודה העקרונית שלי- שירות בצה"ל. לא כי מכריחים- אלא כדי להחזיר חוב ... שמנים , רזים, גבוהים, נמוכים, יפים ומכוערים - כולם חייבים לאלו ששמרו עליהם בתורם. וכן -אני אחד מהנושים... המשך יום נעים לכולם

עופר 123

New member
תשובות

1. "מחקרים מראים שילדים להורים שמנים - יהיו גם שמנים"- האם זה בגלל גנטיקה או שהילד פשוט מחקה את הרגלי האכילה של הוריו, או שהוריו מיישמים את הרגלי האכילה שלהם על הילד?(ושוב-לא קובע עובדות אלא רק מעלה שאלה ) שאלה טובה. לא יודע, אבל האמת היא שזה לא משנה לגבי התוצאה, כי הילד יהיה שמן. גם אם זה חינוך, גם אם זו הגנטיקה, משניהם קשה עד מאוד להשתחרר. 2. ילד בן 6 וכו' - נו? מה השאלה? עדיין אין יכולת בחירה אמיתית עד שלבים מאוחרים מאוד, אם בכלל. 3. 90% מהדיאטות נכשלות, נקודה. אין הסבר, אין דיאטה אחת שטובה מרעותה, אין כללים מנחים למהי הדיאטה הנכונה. כל שיטה - מסחרית או עצמית, נכשלו בשיעור זהה. 4. "רק מתי מעט מצליחים לצאת ממעגל ההשמנה - בדיוק כמו כל שאר החוליים האחרים שציינת". השמנה היא לא חולי. זו הסקת מסקנה עצמאית שלך מהכתוב. אמנם הכתיבה יכולה להתפרש לשני כיוונים, אך בחרת במקרה הזה, בכיוון הלא נכון. 5. פסחתי על נאום שבסייפא מהסיבה הפשוטה שאני אומר מה שאתה אומר - תנו לשמנים לשרת בדיוק כמו הרזים. ע'

T HE SAINT

New member
ובנימה אופטימית

תודה לך על התשובות ועל הזמן . המשך יום נעים

bulb

New member
אני מכריז בזאת על נעילת השרשור

החיילת מרינה מתבקשת התייצב בבקו"ם. תודה.

למעלה