הפטרת וגם פיטרת?

עופר 123

New member
הפטרת וגם פיטרת?

הבוקר התפרסמה ידיעה בנרג' תחת הכותרת "ראשי רשויות: לא נקבל לעבודה משתמטים". בכתבה אומר שלמה בוחבוט, ראש עיריית מעלות תרשיחא וממויבלי היוזמה, ""אני מבחינתי לא אקבל אנשים שלא שירתו בצה"ל, כמובן מלבד ערבים שהמדינה לא מגייסת". אני לא נכנס כרגע לכל הוויכוח של "ישראל כחברה מגוייסת", אלא רוצה להזכיר משהו קטן: גם שמנים, שצה"ל בחר שלא לגייס (ויש פה מספיק דוגמאות אישיות בפורום, לצד "מי-אמר-כוכב-נולד-ולא-קיבל"), אינם משרתים בצבא. על פי היוזמה החדשה, נראה שהשמנים יופלו פעמיים - גם באי גיוסם וגם באי-העסקתם. תענוג.
עופר

Voodo Doll

New member
אני חושבת שהוא צודק.

אנשים שמשתמטים מהצבא אינם מסוגלים להיות במסגרת מתאימה ומחפשים את הדרך הקלה החוצה. אנשים שנלחמו ועבדו קשה במשך כמה שנים בצבא לא צריכים לקבל אותו יחס כמו משתמטיםץ אישית אני חושבת שכל בן אדם צריך לשרת את צהל ולתרום משהו למדינה, בין אם זה בטחון או כל דבר אחר. ואני לא מדברת על אנשים שאינם יציבים נפשית בשביל לשרת, או בעודף משקל מסוכן וההיפך. למרות שגם אנשים שלא קיבלו אותם לצבא בגלל משקל הם בעלי מגבלויות מסוימות. בכ"א אם זה העניין, מניחה שיקחו את זה בחשבון ולא יפסלו אדם מיד בגלל בעיה בריאותית.

Voodo Doll

New member
אני מתכוונת,

שבתור שמנה יש דברים שאת לא יכולה לעשות כמו אדם רזה מבחינה פיזית. וזה לא בא מתוך זלזול או חוסר כבוד אליך, אני בעצמי כבחורה שמנה אתקשה לעשות דברים מסוימים כמו ריצה יותר מאדם רזה גם בשיא הכושר שלי. ואם מדובר על עודף רציני, יש קושי גם בדברים אחרים, אפילו דברים בסיסים כמו לעלות במדרגות או להתכופף. התנאים של הצבא הם נוקשים ויהיה לאדם שמן קשה להסתגל אליהם.

אבל יש הלוא כל כך הרבה תפקידים שאדם שמן דווקא

כן מסוגל לבצע! אז טוב, לקרבי הוא לא ילך, מה עם כל האופציות האחרות? מוגבלות בגלל השומן היא תירוץ עלוב לאי גיוס. כל אחד יכול לתרום.

עופר 123

New member
כל החיילות הרזות הן יוצאות הקומנדו הימי....

"התנאים של הצבא הם נוקשים ויהיה לאדם שמן קשה להסתגל אליהם"? אני לא יודע מתי בדיוק היית בבסיס צבאי או מתי הבחנת בכושר הפיזי של חיילים לא-לוחמים. בבסיסים שהייתי בהם, הריצה הכי ארוכה היתה אחרי האוטובוס הביתה. בתפקידים שאינם תפקידי-לחימה, אין שום הבדל בין חייל שמן לרזה. ע'

אתה טועה

כל חייל עובר אימונים צבאיים- הטירונות ולומד להשתמש בנשק וזאת כדי שבמידת הצורך בתנאי חירום ומילחמה ניתן יהיה להסב כל חייל ג'ובניק ל"חצי קרבי". כמו כן כמעט כל חייל מבצע תורנויות שמירה שגם כן דורשות מוטוריות מסויימת. התנאים של הצבא אכן נוקשים, גם בעורף.

עופר 123

New member
ממש הצבא האדום...

ראיתי את הטירונות מבפנים. אפילו הייתי טירון מצטיין (עם תעודה !). ראיתי את כל חולי האסטמה, כל בעיות הגב, כל האפילפטים, כל הממוגרנים ועוד כהנה וכהנה מחלות ובעיות רפואיות. יותר מזה, ראיתי את כל הפטורים - משמירות, מתורנויות, משכיבות סמיכה, מריצות, מסחיבת משאות של יותר מחמישה ק"ג, מעמידה בשמש ופטור מלחיות באופן כללי. האסמתים היו פטורים מלרוץ, בעלי הגב הכואב או הדיסק הפרוץ מלסחוב משאות כבדים, והממוגרנים היו פטורים מלשמור. אם כל אלו מגוייסים ועוברים טירונות - אז למה השמנים לא?
ע'

alonitk

New member
מהפחד שיקבלו התקף לב או מחלה כלשהי

ואז הטיפול יהיה על צה"ל....

ועוד

לצבא יש את השיקולים שלו לגבי הגיוס, והם שיקולים קרים ואוטומטיים וזה לא המקום להומניות. אני לא חושבת שלא מגייסים את מי שיש לו משקל עודף ויצא לי להכיר ולראות חיילים רבים בעלי משקל עודף. נראה שלא מגייסים מי שיש לו משקל עודף בצורה קיצונית ובמקרה הזה יש פה עניין של ביקוש והצע. אם באותו מחזור מספיק מתגייסים, יש כאן אפשרות לסלקציה ולא לגייס את הפחות מתאימים.

noamjen

New member
טירונות זה שטויות, והשמנים הם מתנדבים או...

כאילו שהשמינו בזמן השירות. טריונות זה ברצינות שטויות, כניסו לשכנע אותי להתנדב אמרו לי שלא משנה איזה תפקיד אבחר (ויכולתי ללכת למיונים של כל תפקיד לא קרבי) אני אעשה טירונות מקוצרת של שבוע וחצי במקרה הכי גרוע, ארבעה- חמישה ימים במקרה הטוב.

עופר 123

New member
ועוד קצת משלי...

"לצבא יש את השיקולים שלו לגבי הגיוס, והם שיקולים קרים ואוטומטיים וזה לא המקום להומניות." בחברה הישראלית יש משמעות ניכרת לשירות הצבאי. אמנם זה לא מה שהיה פעם, ובכל זאת, להיות חייל זה חלק מהחוויה והתרבות הישראלית. כאשר יש משמעות לשירות צבאי על כדי הטלת סטיגמה על הלא-מגוייסים, אזי יש יופי של מקום להומניות ושוויון. אני לא חושבת שלא מגייסים את מי שיש לו משקל עודף ויצא לי להכיר ולראות חיילים רבים בעלי משקל עודף. רשמי לפניך - מעל BMI 35 לא מגייסים. אם ראית שמנים, אזי הם מתנדבים או שהשמינו במהלך השירות. נראה שלא מגייסים מי שיש לו משקל עודף בצורה קיצונית ובמקרה הזה יש פה עניין של ביקוש והצע. אם באותו מחזור מספיק מתגייסים, יש כאן אפשרות לסלקציה ולא לגייס את הפחות מתאימים. BMI 35 זו לא השמנה קיצונית. זו השמנה, אבל בהחלט כזו שניתן לתפקד בה בקלות כחייל. אם יש אפשרות לסלקציה - למה חותכים את השמנים? למה האסמתים או כפופי הגב או דאובי הרגליים כן, אבל השמנים לא?
ע'

תגובה

על מה אתה מדבר? BMI 35 זה עצום!! אני עשיתי חישוב כמה אני אמורה לשקול עם BMI כזה וחשכו עיניי. שמנים מגייסים- אבל יש גבול. ולמה אתה חושב שצבא עדיף משירות לאומי? רק כי אתה לובש מדים? רק כי אתה נחשב "חייל"? לדעתי שירות לאומי מכובד באותה מידה כמו שירות בצה"ל. האם אתה סבור שבאמת היית יכול בצבא לתרום יותר בישיבה מול מחשב ולשחק סוליטר מאשר בשירות לאומי? אלא אם כן אתה יכול לתרום במישורים יותר מקצועיים כמו להיות תוכניתן בממרם.

עופר 123

New member
שיייאאאלללהה - עצום, קול ד'ה נשיונל גארד

תשמעי, אני עם ה-37 שלי זה ממש גודזילה. נורא, פשוט נורא. איפה הטישו כשצריך אותו. "שמנים מגייסים - אבל יש גבול" - למה יש גבול? "ולמה אתה חושב שצבא עדיף משירות לאומי? רק כי אתה לובש מדים? רק כי אתה נחשב "חייל"? לדעתי שירות לאומי מכובד באותה מידה כמו שירות בצה"ל" איפה כתבתי שצבא עדיף משירות לאומי? נא לקרוא שוב: "בחברה הישראלית יש משמעות ניכרת לשירות הצבאי. אמנם זה לא מה שהיה פעם, ובכל זאת, להיות חייל זה חלק מהחוויה והתרבות הישראלית." אני מדבר על השוויון - אם צבא נחשב בחברה הכללית לטוב יותר (ע"ע הצעת ראשי הרשויות והקמפיין התקשורתי נגד השתמטות), אזי שלא ישלחו את השמנים אוטומטית לשירות לאומי. שיתנו להם את ההזדמנות להיות חיילים כמו כולם. שוב - בחברה חייל נחשב יותר ממתנדב. אני לא אומר אם זה טוב או רע, אלא שזה המצב. אם חייל נחשב טוב יותר, אני לא מוכן שיפסלו שמנים אוטומטית מלהיות חיילים. קאפיש?
ע'

lb22

New member
לא שולחים אותם אוטמטית..

עובדה אותי ועוד כמה כמוני גייסו כמו שצריך.... זה בדיוק כמו שלא מגייסים : אסמתיים , חיילים עם בעיות בירכיים , סכרת , אפיליפסיה אף אחד מהם (אולי לא לגבי חולי הסכרת) לא ישר נפסל אלא יש 5 דרגות של פרופיל שאליהם אפשר לרדת... רק אם עוברים את הדרגה ה5 (פרופיל 45) אז כבר לא מגייסים.. כלומר נותנים לך 5 דרגות לבעיה הרפואית... ונכון שאתה לא אוהב לשמוע את זה אבל השמנה קיצונית היא בעיה רפואית... וגם היא נכללת ב5 הדרגות עכשיו מה תגיד על צה"ל שאני הייתי עם עודף משקל של לפחות 15 ק"ג ביום הגיוס שלי ללא שום סעיף ליקוי על השמנה רק סעיף ליקוי אחד שהוריד לי את הפרופיל שלי ל45 בגלל בעית השמיעה שיש לי. ועופר כ"כ שלא מפריע העודף משקל שלך ... זה לא אומר שהכל בסדר ..... אבל מה לעשות קשה לך לתפוס / להבין / ואני באמת לא יודע מה למה קשה אבל : 1. זו המציאות. 2. זה המצב. 3. אם אני צה"ל אני לא משתנה כי באמת אני לא חושב שהוא צריך לקחת סיכון כלשהו, שעוד אחרי זה כולם יאשימו אותו כמו שקורה היום כאשר חייל מתאבד כל צמרת צה"ל אשמה בזה או שקורה משהו בצבא כולם ישר מאשימים את צה"ל באוזלת היד שלו והנה במקום שהוא לא מוכן לקחת סיכונים אז כולם גם באים אליו בטענות...באסה להיות רמטכ"ל בישראל..

בחיי שאתה מתעמק בתפל ולא בעיקר

צבא נחשב טוב יותר? משירות לאומי? איפה אתה חי??? למי אכפת? אתה יוצא מהצבא- לומד, מקבל תואר, הולך לראיון עבודה ותאמין לי- לאף אחד לא יהיה אכפת איזה פאקינג שירות עשית, ואם בכלל. בשביל מה אתה צריך צבא אם רב השירות שלך גם כך תגיש קפה ותנסה לשבור שיאים בשולה המוקשים? אני לא מבינה, אתה רוצה לתרום למדינה, או לעשות פוזות לא מרשימות שהיית חייל? האם יש לך כישורים מיוחדים, כמו ידע בתכנות, שהיית יכול לתרום מעבר למה שציינתי? כי אם לא- חבל על ה- 3 שנים שלך. אם היית מאוד רוצה להתגייס, היית מוריד ל BMI 34 שזה גם לא מעט, באותה מידה שחייל שרוצה להתקבל לקורס טייס היה קורע את התחת כדי לעבור את המיונים. אבל לא- מי הם שיגרמו לך להתאמץ קצת ולהוריד משקל? סליחה, אבל התלונות שלך מעוררות גיחוך

אני לא מאמינה למראה עיני

איך אתה מעז ללעוג לאנשים שמנסים לרדת במשקל בפורום כזה? מבחינתי הגעת לנקודת השפל. אתה באמת חושב שמדובר בעצלות? אתה ב א מ ת חושב שאנשים לא מורידים במשקל כי הם עצלנים? ומלבד זאת, הבקשה של הצבא להפחתת Y משקל תוך X זמן היא מגוחכת. נכון, עד עכשיו לא ירדתי, מסיבה מסויימת, אז ע-כ-ש-י-ו אני ארד, פשוט כי אמרתם. הנה, עכשיו זה קל, הנה עכשיו זה יצליח, אחרי עשרות הנסיונות שחוויתי בחיי. עכשיו אני אצליח להוריד את כל המשקל העודף שלי. נהדר.

אופס... זה היה מכוון אל lb22

ואלייך: למה פקידות אינה תפקיד שעוזר? מישהו צריך לעשות אותה. אני בכיף אהיה טבחית, אהיה שקמיסטית, אהיה בלהקה צבאית, אהיה מורה חיילת, אתפקד במודיעין ועוד ועוד... ויודעת מה? הBMI שלי גבוה יותר משל עופר... למה שלא אעשה את הדברים האלה? אני לא עצלנית, אני חדורת מרץ ואם רציתי כל כך להתגייס גם כשמנה אז אני אבצע את הדברים האלה. אז נכון, יהיה קצת קשה יותר פיזית, אבל לומר שאני לא מסוגלת? אדם שמן שמתפקד ביומיום- יוצא לסידורים, עובד/לומד, מטייל בארץ, מבשל ומבלה- למה שלא יהיה מסוגל עם קצת מאמץ לעשות את כל התפקידים שרשמתי למעלה?

lb22

New member
אההה...

איפה אני לעגתי לאנשים שמנסים לרדת במשקל ועוד בכזה פורום (שלא מוכן שידברו על דיאטות....) ומה את רוצה ממני ? ולנקודה השניה שלך , אם את כ"כ פטריוטית ואת כ"כ רוצה להתגייס את תעשי הכל כדי להתגייס גם אם זה אומר לרדת במשקל תוך זמן קצוב.. אני מרגיש אני חוזר על עצמי יותר מידי : יש לך 3 אופציות מה לעשות עם הצבא אומר לך לרדת במשקל : 1. לרדת במשקל ולהתגייס. 2. לא לרדת במשקל ולהתנדב או ללכת לשירות לאומי (אותו דבר) 3. לא לרדת במשקל ולא ללכת לשירות לאומי או להתנדב. הכי פשוט וקל זה אופציה 3 וזו גם האופציה הכי מגעילה לדעתי. מבין אופציות 1 ו 2 הכי קשה כמובן זה לרדת במשקל והכי קל זה לא לעשות כלום וללכת להתנדב או לשירות לאומי זה כבר תלוי בבן אדם אם הוא מוכן לתהליך של הורדה במשקל ומשתנה מאדם לאדם אבל אם את כ"כ רוצה להתגייס ואת מוכנה לעשות הכל כדי להתגייס אני בטוח שתוכלי למצוא דרך להוריד את הק"ג ולפני שיביאו לי פה כל מיני מחקרים על כמה דיאטות זה לא דבר טוב ומעלים הכל , אז תחסכו לי את זה ואל תביאו כי אפשר גם לשמור על משקל שיורדים אותו הכל תלוי בבן אדם ועד כמה הוא לוקח את סוגיית ההרזיה בצורה רצינית ויש גם כאלו שהצליחו לשמור על המשקל אחרי הירידה בו (לצערי האחוז שלהם הוא לא גדול אבל עדיין קיים). ושוב איפה לעזאזל כתבתי שאני לועג למי שמנסה לרדת במשקל אם אני נמצא בתהליך כזה כבר שנה....נראה לך שאני אצחק על עצמי?

עופר 123

New member
אני אכתוב את זה לאט ובמילים קצרות וברורות:

1. בחברה הישראלית חייל "רגיל" נחשב יותר ממתנדב ויותר מ"שירות לאומי". אני לא המצאתי את זה, זה המצב בעיני מרבית החברה הישראלית. כל סוקר מתחיל, כל סוציולוג שנה א', כל אזרח שיודע לקרוא יגיד לך שזו התפיסה השלטת. אני לא אומר שהיא נכונה, ומשום מה את מנסה לשכנע אותי על החשיבות של השירות הלאומי. עוד פעם - ככה רוב החברה הישראלית רואה את זה. אני לא אומר שזה נכון, אבל זה המצב. אם בחברה "חייל משוחרר" הוא סטטוס נחשב יותר מ"מתנדב משוחרר" ויותר נחשב מ"שירות לאומי משוחרר", אני רוצה שלשמנים תהיה אפשרות תהיה אפשרות להיות "חיילים משוחררים" ולא בסטטוס נמוך יותר. 2. "אם היית מאוד רוצה להתגייס, היית מוריד ל BMI 34 שזה גם לא מעט, באותה מידה שחייל שרוצה להתקבל לקורס טייס היה קורע את התחת כדי לעבור את המיונים" - למה שמן צריך להתאמץ באופן מיוחד יותר מאשר בני גילו המועמדים לגיוס? למה החיילים האחרים "פשוט מתגייסים", והשמנים צריכים "לקרוע את התחת"? למה שמן צריך להתאמץ יותר מאחרים? אם סטודנט שמן לא צריך להתאמץ יותר מסטודנט רזה, למה כחייל הוא צריך לעשות דברים אחרת?
ע'

למעלה