סליחה, "למרות שגם אנשים שלא קיבלו אותם לצבא
בגלל משקל הם בעלי מגבלויות מסוימות", אני תמיד לבדוק את כל העובדות בטרם מדברים, ותסלחי לי מראש-אני לא מתכוונת לתקוף,כל עניין הצבא הוא נושא מאוד כאוב אצלי, אני הייתי בת 17 שמנה שבלכה ללשכת הגיוס לאחר שזומנה "ועדה רפואית מיוחד" עם בני נוער (שכבר הזכרתי כאן כמה וכמה פעמים בעבר-וגם ממש עכשיו כששאלו כאן מה היתה החוייה הכי כואבת שעברת עקב עודף המשקל שלך), הגעתי לשם,שקלו אותי כמו איזו בהמה,זרקו אותי לחדר בו הרופאים חתמו על משהו ושלחו אותי הביתה, אחרי חודשיים-פטור בדואר- "לצה"ל נתונים משלו-לצערנו אינך מתאימה", מישהו בכלל טרח לבדוק את מצבי הגופני אז? מישהו עשה לי מבחני מאמץ/כושר/סיבולת לב ריאה??? פשוט רשמו מספר והחליטו בגלל זה להפריד אותי מכל בנות גילי באותה תקופה, יש לך בכלל מושג מה הפטור הזה עשה לי,לפניו הייתי פעילה מאוד,הרבה יותר מהרבה בנות רזות שהיו סביבי, לא הייתי יושבת לדקה, אחרי הפטור נהייתי יותר מוגבלת,מהדיכאון לא יצאתי חודשיים מהבית,העלתי המון במשקל ומצב הכושר הגופני שלי ירד בדרסטיות, אני לא מאלה שיגידו לך שכל האנשים בעלי עודף המשקל הם אנשים בריאים ב 100% ושאני אנטי לרזות בשביל הבריאות,להפך,אני כל יום נלחמת בזה, אבל אני כן יודעת שאני כן שווה משהו למרות שבצה"ל חשבו אחרת,ואני יודעת שאם אגש לראיון עבודה שבו לא מוכנים לקבל "משתמטים" כמוני,אני אוכיח להם בדיוקההפך,בלי להשתחצן,אמנם אני לא בטוחה בעצמי פיזית-אבל מנטלית אני מאוד מעריכה את עצמי, אם כבר לא אני הפסדתי את צה"ל, אלא צה"ל הפסיד אותי, ואם בעלי העסקים מכלילים מראש קבוצה של אנשים שהם לא יהיו מוכנים לקבל-אני לא הייתי רוצה לעבוד אצלם,הכללה=בורות. יום טוב.