הפטרת וגם פיטרת?

זה מה שמדאיג אתכם?

שלא יקבלו אתכם לעבודה כי לא שירתתם בצבא? הלוואי עליי דאגות כאלו. לרב המעסיקים בכלל לא אכפת אם שירתתם או לא, אלא שתביאו תועלת. מי שסיים תואר במוסד מכובד עם ממוצע מכובד ומפגין יכולת בראיון עבודה, אז נראה לכם שמעניין את המעסיק אם שירתתם או לא? קצת פרופורציות

noamjen

New member
זה גם לא חוקי!

מלבד עבודות בהן זה רלוונטי כמו משרד הביטחון, שב"כ, אבטחה וכו' - אסור לשאול אתכם על השירות הצבאי, למה יצאת ממנו, על מה קיבלתם פרופיל נמוך. ובטח ובטח שאסור לא לקבל אתכם לעבודה רק בגלל הרקע הזה. שכל מי שלא שירת ידע את זה!

noamjen

New member
אבל...

כל מי שיש לו משהו כמו פיגור או בעיה נפשית - לא יתקבל לעבודה בגלל הדברים האלו ולא בגלל שהוא לא שירת בצה"ל. כל השאר, אין משהו שיכול לפסול אותם מלהתקבל לעבודה, ולכן החוק הזה הוא במקרה הטוב מיותר ולכן מבזבז כסף ובמקרה הרע פגיעה בזכויות האדם!

בהחלט

זה הצחיק אותי כשחשבתי על כיצד הם יביאו את החוק לידי ביצוע, והבנתי שלא מדובר באנשים חכמים יותר ממני וממך, כלומר- הם לא יוכלו לעשות הפרדה בין המשתמטים לאלה שקיבלו פטור אמיתי. ככה שכל הסיפור בעיניי סתם מתנפח.

sugar lips16

New member
פאק את ממש חכמה,אמרו לך את זה פעם?

כי לא ידעתי שפקידות זה משהו שאדם שמן לא יכול לעשות פיזית...

sugar lips16

New member
זה שאת לא חכמה? כן, אני יודעת.. כבר הוכחת את

זה לבדך.. בלי הרבה מאמצים אנא הכירי אישה: אני שמנה, ואני פקידה נעים מאוד..

alonitk

New member
לא מסכימה איתך

את יכולה לראות יש מספר בנות בפורום הזה שלמרות משקלם הן יכולות לעשות הרבה יותר מבחורה רזה.....

noamjen

New member
סליחה?

בתור "משטמת" יש לי כמה דברים להגיד: בואי נתחיל מזה שאני משטמתת "אמיתית", אומנם יצאתי מהצבא צתכלס על עודף משקל אבל זה היה מוך בחירה שלי. כלומר היה לי משקל שמצד אחד מבחינת הצבא אני לא מגוייסת אבל כן הייתה לי אפשרות להתגייס (ואפילו הופעל עלי לחץ להתנדב!) ואני בחרתי מסיבות שונות, חלקן גם אידיאולוגיות (למרות שאני לא פצפיסטית, כדאי שהצבא יבין שיש יותר משתי אידיאולוגיות בעולם). לעומת זאת אני עשיתי הרבה יותר מבת ממוצעת - קודם כל אני עשיתי שנתיים שירות לאומי בפנימיה בתפקיד זהה כמעט לחלוטין למורה חיילת, הרבה מאוד בנות הן סתם פקידות שחוץ מהסכנה היחידה שלהן היא שתשבר להן ציפורן (ויש גם מספיק בנים כאלה, רוב החיילים הלא קרביים ולא מסכנים את חייהם למען המדינה). בנוסף עשיתי שנת שירות, שנה של התנדבות נטו! ללא כל תמורה, או זכויות מיוחדות וכו'. אז למרות שאני משטמת/צפונית/יפת נפש וכו' אני לא חושבת שיש מי שיכול להגיד עליי שבחרתי את הדרך הקלה החוצה, או שמי שאני עשיתי שווה פחות משירות של מישהו אחר.

eti m

New member
סליחה, "למרות שגם אנשים שלא קיבלו אותם לצבא

בגלל משקל הם בעלי מגבלויות מסוימות", אני תמיד לבדוק את כל העובדות בטרם מדברים, ותסלחי לי מראש-אני לא מתכוונת לתקוף,כל עניין הצבא הוא נושא מאוד כאוב אצלי, אני הייתי בת 17 שמנה שבלכה ללשכת הגיוס לאחר שזומנה "ועדה רפואית מיוחד" עם בני נוער (שכבר הזכרתי כאן כמה וכמה פעמים בעבר-וגם ממש עכשיו כששאלו כאן מה היתה החוייה הכי כואבת שעברת עקב עודף המשקל שלך), הגעתי לשם,שקלו אותי כמו איזו בהמה,זרקו אותי לחדר בו הרופאים חתמו על משהו ושלחו אותי הביתה, אחרי חודשיים-פטור בדואר- "לצה"ל נתונים משלו-לצערנו אינך מתאימה", מישהו בכלל טרח לבדוק את מצבי הגופני אז? מישהו עשה לי מבחני מאמץ/כושר/סיבולת לב ריאה??? פשוט רשמו מספר והחליטו בגלל זה להפריד אותי מכל בנות גילי באותה תקופה, יש לך בכלל מושג מה הפטור הזה עשה לי,לפניו הייתי פעילה מאוד,הרבה יותר מהרבה בנות רזות שהיו סביבי, לא הייתי יושבת לדקה, אחרי הפטור נהייתי יותר מוגבלת,מהדיכאון לא יצאתי חודשיים מהבית,העלתי המון במשקל ומצב הכושר הגופני שלי ירד בדרסטיות, אני לא מאלה שיגידו לך שכל האנשים בעלי עודף המשקל הם אנשים בריאים ב 100% ושאני אנטי לרזות בשביל הבריאות,להפך,אני כל יום נלחמת בזה, אבל אני כן יודעת שאני כן שווה משהו למרות שבצה"ל חשבו אחרת,ואני יודעת שאם אגש לראיון עבודה שבו לא מוכנים לקבל "משתמטים" כמוני,אני אוכיח להם בדיוקההפך,בלי להשתחצן,אמנם אני לא בטוחה בעצמי פיזית-אבל מנטלית אני מאוד מעריכה את עצמי, אם כבר לא אני הפסדתי את צה"ל, אלא צה"ל הפסיד אותי, ואם בעלי העסקים מכלילים מראש קבוצה של אנשים שהם לא יהיו מוכנים לקבל-אני לא הייתי רוצה לעבוד אצלם,הכללה=בורות. יום טוב.

יש הבדל בין אנשים שהצבא בחר לא לגייס מסיבות

בריאותיות וכמו גם מסיבת השמנה או תת משקל לבין אנשים שעשו פרצופים לקב"ן. בסך הכל- צה"ל הוא זה שמתיר השתמטות קלה. אם הם יקפידו יותר הבעיה תגמר. אני בתוחה שאותם ראשי רשויות ישכילו להבדיל בין סיבות גופניות ובריאותיות לבין מחלות נפש. על מנת לאתר בין "מחלות הנפש" לבין מחלות הנפש, בזה אני מאחלת להם בהצלחה רבה, אבל זה לא יהיה קל. וכאמור- הכל מתחיל ונגמר בצה"ל.

אני חושבת שאת טועה

זה לא עניין של הקפדה, זה עניין של לא לקחת סיכון. אם הצבא מעדיף שלא לקחת צאנסים ולא לגייס מי שמצהיר על דיכאונות או חוסר יכולת נפשית לעשות צבא, זה לא אומר שהוא לא מקפיד. הוא פשוט מעדיף שלא לעשות טעויות ואחר כך לקבור ילדים בגלל שחשבו שהם שחקנים.ודווקא זאת גישה שאני מאוד מצדיקה. אם למישהו שמן מאוד חשוב להתגייס יש לו את האופציה לעשות דיאטה או להתנדב. אותו דבר לשאר בעלי המוגבליות הפיזיות. אבל מישהו שלא מסתגל למסגרות או נמצא בדיכאון או חולה באיזה סוג של מחלת נפש, עדיף לצבא לא לגייס אותו, וגם אם כמה דבילים משתמשים בסיבה הזאת בשביל להשתחרר, שיבושם להם. אני לא מצדיקה את מי שמשחק אותה בשביל להשתחרר, אבל בואי נאמר שזה האחוז היותר קטן. הרבה יותר מציק לי הדתיים שמצהירים שדתם אמונתם או בנות שלא מתגייסות כי הן מצהירותשהן דתיות, ובעצם ככה הם משתמטים. הרבה יותר מרגיז והתופעה הרבה יותר רחבה.

אני מסכימה עם הדברים שלך

למעט העובדה שלא מגייסים אנשים עם עודף משקל. אני מצטערת מאוד אבל אם זו הסיבה היחידה לא לגייס מישהו, כלומר אם ההשמנה זו הבעיה היחידה, אז אין בעיה. כפי שהגבתי למעלה, אדם שמן יכול לתרום מאוד בכל מני תפקידים. אז לקרבי הוא לא ילך, אבל כמו שהוא מסוגל להתנדב הוא מסוגל להתגייס.

אבל אבל אבל

לא אני החלטתי על מה יש לפטור משירות צבאי ועל מה לא. כרגע זאת המציאות. אז לא לכעוס עלי בבקשה. :)

עופר 123

New member
לא הבנתי משהו...

"אם למישהו שמן מאוד חשוב להתגייס יש לו את האופציה לעשות דיאטה או להתנדב". למה בכלל הוא צריך בכלל לבחור? למה אין לו את הזכות להתגייס כמו כולם? למה שמן צריך להוכיח "שהוא מה-זה-רוצה-להתגייס"? בגלל שהוא שמן?
ע'

../images/Emo45.gif מצדדת בעופר

למה בכלל להעמיד מישהו בפני אופציה חלופית (התנדבות, שירות לאומי) כשהוא חדור מוטיבציה ורצון להתנדב??? למה לא נותנים לו מלכתחילה להתגייס ומעמידים בפניו קשיים כ"כ רבים בגלל משקל?! מי קבע שבעל משקל עודף יכול לתרום פחות?? אני מכירה כ"כ הרבה שהצבא פטר משירות שיכלו לתרום הרבה הרבה הרבה יותר מאחרים רזים וכאלה שבכלל לא רצו להתגייס והצבא חייב אותם. איפה ההגיון?! ולמה הם צריכים להתגייס בהתנדבות או להתפשר על שירות לאומי? למה? מה שיקרה עכשיו שכאלה שכתוצאה מהפטור של הצבא אותם אנשים שגם ככה נפגעו מהנושא, נפגעים שנית על לא עוול בכפם! לא פייר!

תיקון( תוצאות העצבים)

למה בכלל להעמיד מישהו בפני אופציה חלופית (התנדבות, שירות לאומי) כשהוא חדור מוטיבציה ורצון להתגייס??? ולא להתנדב*

noamjen

New member
להתפשר על שירות לאומי?

אם כל הכבוד לצה"ל, ולכל הבנות שמחממות את הכיסאות בקריה ותורמות למדינה- בחירה בשירות לאומי היא בדיוק ההפך מהתפשרות! אף אחד לא חייב שירות לאומי, מעט מאוד מהבנות והבנים שפגשתי עשו את זה כדי שלא יפלו אותם אח"כ או כדי לקבל את ההטבות שיש בסיום השירות, הרוב המכריע עשו את זה מרצון אמיתי לתרום! אני אישית נפגעתי מהזלזול הזה, אני לא התפשרתי על שירות לאומי אפילו להפך - יכולתי להיות מורה חיילת והתעקשתי לעשות שירות לאומי (ד"א יש מורות חיילות בפנימיה שאני נמצא בה - אני שם 24 חודשים, הן במקרה הכי טוב 20, לרוב בין 17 ל-19) כי נראה לי שזה הרבה יותר יעיל ומועיל גם לי וגם לחברה.

למעלה