כשהיום כל החיילים יושבים מול מחשבים
עופר אני לא יודעת באיזו מדינה אתה חי, במדינה שלי, חלק ניכר מהחיילים לא יושבים מול מחשבים, אלא נמצאים בשטח באימונים, בשמירות, במוצבים ומסכנים את החיים שלהם. וגם אלא שיושבים מול מחשבים רוב הזמן, עדיין שומרים מפטרלים עושים אימונים ומטווחים ואיך כמעט שכחתי, תורנויות מטבח. כשלחיילים מתנדבים אין את כל החובות האלה, אלא רק לעשות את התפקיד. אתה לא מבקש זכויות יתר, ואתה באמת חושב שחייל שמן (ואני לא מדברת על שמן שהצבא מגייס) יכול להמצא בשטח באימון? לרוץ עשרות קילומטרים עם נשק וחגור ועוד כל מיני עזרים למינהם שמעמיסים על החיילים? אתה חושב שהוא מסוגל לשרת במוצב ולרדת לבונקר שלעיתים כל גודלו הוא מטר על מטר? אתה יודע מה עזוב, בוא ניקח חייל שמשרת בקריה אתה חושב שחייל שמן (ואני לא מדברת על שמן שהצבא מגייס) יכול לעשות יום שלם עבודות רס"ר, או יום שלם מטבח, או לפרטל מסביב לבסיס, בלי להתעייף ולהרגיש רע? תגיד לי אתה רציני? בגלל זה נותנים להם את האפשרות להתנדב. לעשות הכל כמו חייל רגיל מבחינת עבודה אבל לא מבחינת תורניות למינהם. ואם אתה מבקש שיקלו עליהם בכל התורניות כי קשה לו ללכת ולפטרל כי הוא שוקל הרבה והרגליים כואבות לו והדופק מואץ, והחום גורם לו להרגיש לא טוב, והמטבח והאדים גורמים לו לקוצר נשימה כי קשה לו לנשום בגלל העודף משקל וכו', אז כן אתה מבקש זכויות יתר לאנשים שהם "רק יותר שמנים" וזה לא פייר כלפי שאר החיילים שמה לעשות לא שוקלים כל כך הרבה. אז מי שלא מגייסים אותו עקב משקל עודף, שיתנדב או יעשה דיאטה (אופס אמרתי את המילה האסורה) ואני אגיד לך למה הם צריכים להתנדב, בשביל להחזיר למדינה משהו ממה שהיא נתנה להם. כי זאת זכות לשרת את המדינה. כי בזכות זה שיש צבא אותו בחור שמן שלא גוייס עקב המשקל שלו (מצב שהוא הפיך) יוכל לשבת בבית קפה ולשתות את הקפה עם העוגה שלו בשקט. כי בזכות הצבא אנחנו מרגישים בטוחים ללכת ברחוב. כי בזכות הצבא יש לנו מדינה היום ואתה שיושב בבית לא סובל מאנטישמיות. כי בזכות הצבא יש לנו מדינה היום.