הפטרת וגם פיטרת?

את לא מבינה שזה סתם תירוצים?

כדי לצעוק "הנה, מפלים את השמנים". הם יודעים טוב מאוד שאם באמת רצו להתגייס ולתרום למדינה, יכלו להתנדב או לפנות לשירות לאומי, שזה לא פחות מכובד משירות רגיל, אך לא עשו זאת ועכשיו באים בתירוצים של "כי לא רצו אותנו". לא שופטת אותם, שיעשו מה שהם רוצים עם החיים שלהם, אבל שלא יבואו בטענות שיש הבדל בין אלו שכן תרמו לבין אלו שלא.

למה לקחת את זה אישית?

זה כמו שלמיונים ליחידות מובחרות בצה"ל, למשל לקורס טיס, המועמדים מתאמנים כדי לפתח כושר ולהיבחר. למה לא נותנים לכולם להיות טייסים? למה מלש"ב צריך להוכיח שהוא מה זה רוצה להיות טייס קרבי כדי להיבחר? ככה! ולמה להתייחס לדיאטה כמשהו רע? אם אומרים לך- תוריד ככה וככה קילו ונגייס אותך, אז מה רע?

בעיקרון הצבא לא מגייס אנשים אם משקל יתר בגלל

בגלל סיבה כלכלית,כי הוא מפחד לקחת סיכון,אותו דבר גם לגבי חולי סוכרת,נגיד חברה של אחות שלי לא גייסו אותה וזה היה כבר אגב אחרי שהיא קיבלה תאריך גיוס והכל ועשתהש נת שירות,ללא גייסו אותה רק בגלל שהיה לה חשש לסוכרת,ונגיד אני מכירה גם מישהי שהחלימה מסרטן שלא קיבלו אותה בגלל שהיה לה סרטן,לפעמים הצבא לא מגייס בגלל דברים שטותיים כחה זה לצבא שי המון טימטום,אבל כחה זה ולא נראה לי שזה גם הולך להשתנות.........תכלס אני אישית חושבת שלמי שהצבא שיחרר אותו חבל סתם ללכת להתנדב בזמןש הוא פשוט יכול ללכת לעבוד במקום....אגב לדעתי הכי משתלם לעבוד בארומה...

תמי לא לגייס לצבא

חולי סרטן לשעבר או עם חשש לסכרת, זה ממש אבל ממש לא טימטום. וממש לא קשור כלכלית, אלא יש חשש לחיי אדם. ועוד משהו אגב לדעתי, הכי משתלם ללכת לאונ', ללמוד משהו ולמצוא עבודה במקצוע שלך.

noamjen

New member
משהו קטן (או לא) על התאבדות בצה"ל.

היה מישהו שהייתי איתו בקשר בחצי שנה הראשונה לגיוס שלו, בזמן הזה הוא הפך להיות מבן אדם שהיה מצחיק אותי כל יום כמה פעמים, ממישהו שלא היו לו דאגות על הראש לא כי היו לו חיים טובים אלא פשוט כי לא היה נותן לדברים להדאיג אותו לאחד מבני האדם הדיכאוניים ביותר. פשוט לקחו בן אדם והוציאו ממנו את כל החיים. בשלושה חודשים הראשונים לשירות שלו שני אנשים מהיחידה שלו התאבדו, חבר של חברה שלי היה חוקר מצ"ח, כל חודש הייתה לו לפחות התאבדות אחת, וזה רק באיזור אחד- תכפילו את זה כפול 10 או 20, אולי אפילו יותר, אזורים שיש, תוסיפו את כל הניסיונות התאבדות - אלא כבר מספרים חולניים!. אז נכון שיש את הנושא של הגיל, שהוא מאוד רגיש, ויש נגישות גבוהה לכלי נשק אבל בכל זאת - הצבא מעדיף לשחרר מאשר לקחת אחריות על מה שהוא עושה לנערים בני 18!

lb22

New member
20 אזורים בצהל?

אין רק אמממ 3 פיקודים ? דרום מרכז וצפון......שבכל אחד מהם יש יחידה ראשית של מצ"ח ... והתאבדות בצה"ל צריך לפי דעתי להפריד לכמה גורמים : 1. גורם צבאי , האם משהו שנגרם על ידי צה"ל גרם להתאבדות.(חבר שלי מהקורס ירה לעצמו בראש כי אחרי שהוא סגר 28 הוא קיבל 21 יום ריתוק....זו דוגמא איכשהו רלוונטית) 2. זה היה טבע האדם (כן יש אנשים שמצליחים איכשהו לעבור את הסינון הגדול שצה"ל עושה). 3. סיבה חיצונית (משהו שקרה בבית וכאלה).(ידידה שלי מהכיתה קפצה מעזריאלי בגלל אהבה נכזבת , והיא הייתה חודש לשחרור שלה....עוד דוגמא רלוונטית).. עכשיו מה יגידו האזרחים שקוראים את העיתונים צמאי הדם ? שהצבא הוא חרא כי הוא לא דואג לחיילים שלו , ואז אם הוא לא מגייס אנשים עם נטיות אובדניות או משהו כזה אז הוא צבא חרא שלא מגייס אותם...בכל מקרה צה"ל נדפק ... וד"א צה"ל באמת לא צריך לקחת אחריות לשטויות שעושים החיילים שלו...(אני חושב שעוד הולכים להכנס בי על האימרה הזו).

אני לא חושבת שהכוונה

היתה לאנשים ששוחררו מסיבות רפואיות. ועופר, לי זה עושה הרגשה של התססה מצידך.

עופר 123

New member
קחי שתי דוגמאות נהדרות...

העונה המה-זה-לוהטת של כוכב נולד הביאה עמה את אדיר אוחיון ודורון רוקח שלא גוייסו בגלל המשקל, אבל התקשורת מיהרה לצאת בקמפיין "נגד המשתמטים", לא משנה למה היה השחרור. את לא חושבת שהכוונה היתה לאנשים ששוחררו מסיבות רפואיות? גם אני בטוח שראש העירייה מתכוון רק "למשתמטים אמיתיים". הבעיה היא שברגע שמי שלא התגייס ישלח קורות חיים בלי הצבא, לא יתקשרו אליו בחזרה "בהוראת ראש העיר". לך תסביר שהצבא לא רצה אותך בגלל שאתה שמן. התססה? תשתי משהו
. ע'

אדיר אוחיון ודורון רוקח

לא גוייסו לצבא עקב משקל עודף, אבל בחרו גם לא להתנדב לשירות צבאי. עופר, מי שרוצה ויכול (פיזית/נפשית) באמת לעשות צבא עושה צבא, בין אם בשירות סדיר כמו כולם או בהתנדבות. השאלה היא, כמה באמת רוצה.

אבל....

למה לנסות בכלל להתנדב לשירות סדיר למקום שכבר מהתחלה לא רצה אותך? אותי לא קיבלו בגלל משקל ועשיתי שירות לאומי חילוני... אבל להתנדב לצבא?? ממש ממש לאאאאאאא....!!!!!!!

עופר 123

New member
אני לא יודע מה איתך...

אבל כשלא רוצים אותי באיזה מקום, אני לא עושה הכל כדי להיכנס אליו בכוח. למה אני צריך להתאמץ בצורה מיוחדת בגלל שאני שוקל כך וכך קילוגרמים? אם הם כשירים לבצע תפקידים חיליים בדיוק כמו כל אחד אחר, למה הם צריכים להתנדב? למה הם לא צריכים להיות כמו כולם? למה מפרידים בין רזה לשמן כששהיום כל החיילים יושבים מול מחשבים? לא צריך לפסול שמנים מלכתחילה, ובטח שלא צריך להפוך אותם למתנדבים. לא ביקשתי פה זכויות יתר עבור השמנים. רק להיות כמו כולם. ע'

כשהיום כל החיילים יושבים מול מחשבים

עופר אני לא יודעת באיזו מדינה אתה חי, במדינה שלי, חלק ניכר מהחיילים לא יושבים מול מחשבים, אלא נמצאים בשטח באימונים, בשמירות, במוצבים ומסכנים את החיים שלהם. וגם אלא שיושבים מול מחשבים רוב הזמן, עדיין שומרים מפטרלים עושים אימונים ומטווחים ואיך כמעט שכחתי, תורנויות מטבח. כשלחיילים מתנדבים אין את כל החובות האלה, אלא רק לעשות את התפקיד. אתה לא מבקש זכויות יתר, ואתה באמת חושב שחייל שמן (ואני לא מדברת על שמן שהצבא מגייס) יכול להמצא בשטח באימון? לרוץ עשרות קילומטרים עם נשק וחגור ועוד כל מיני עזרים למינהם שמעמיסים על החיילים? אתה חושב שהוא מסוגל לשרת במוצב ולרדת לבונקר שלעיתים כל גודלו הוא מטר על מטר? אתה יודע מה עזוב, בוא ניקח חייל שמשרת בקריה אתה חושב שחייל שמן (ואני לא מדברת על שמן שהצבא מגייס) יכול לעשות יום שלם עבודות רס"ר, או יום שלם מטבח, או לפרטל מסביב לבסיס, בלי להתעייף ולהרגיש רע? תגיד לי אתה רציני? בגלל זה נותנים להם את האפשרות להתנדב. לעשות הכל כמו חייל רגיל מבחינת עבודה אבל לא מבחינת תורניות למינהם. ואם אתה מבקש שיקלו עליהם בכל התורניות כי קשה לו ללכת ולפטרל כי הוא שוקל הרבה והרגליים כואבות לו והדופק מואץ, והחום גורם לו להרגיש לא טוב, והמטבח והאדים גורמים לו לקוצר נשימה כי קשה לו לנשום בגלל העודף משקל וכו', אז כן אתה מבקש זכויות יתר לאנשים שהם "רק יותר שמנים" וזה לא פייר כלפי שאר החיילים שמה לעשות לא שוקלים כל כך הרבה. אז מי שלא מגייסים אותו עקב משקל עודף, שיתנדב או יעשה דיאטה (אופס אמרתי את המילה האסורה) ואני אגיד לך למה הם צריכים להתנדב, בשביל להחזיר למדינה משהו ממה שהיא נתנה להם. כי זאת זכות לשרת את המדינה. כי בזכות זה שיש צבא אותו בחור שמן שלא גוייס עקב המשקל שלו (מצב שהוא הפיך) יוכל לשבת בבית קפה ולשתות את הקפה עם העוגה שלו בשקט. כי בזכות הצבא אנחנו מרגישים בטוחים ללכת ברחוב. כי בזכות הצבא יש לנו מדינה היום ואתה שיושב בבית לא סובל מאנטישמיות. כי בזכות הצבא יש לנו מדינה היום.

lb22

New member
אני לא פחות פטריוט ממך אבל

אבל... את קצת יצאת מכיוון , חייל שמן באופן קיצוני לא מיועד ליחידה קרבית מקסימום ליחידה עורפית וכן לשבת במשרד או מול מחשב אבל לא לעשות פעילות בשטח זה את יכולה להיות בטוחה , כמעט ואין חיילים עם עודף משקל קיצוני ביחידות קרביות. אבל מה שכן יש חיילים עם עודף משקל שמשרתים במקומות ערופיים שצריכים לעשות תורנויות שמירה או אבטשים ואז מוציאים פטורים בגלל שקשה להם ואז דופקים את החברים שלהם..אם הם היו מתנדבים על פרופיל 21 רפואי הם לא היו דופקים אף אחד...אבל עזבי אני אישית לא חושב שהדעה שיש כאן בפורום נגד הצבא תשתנה לא משנה כמה ינסו להסביר פה לאנשים הם ישארו מקובעים למשפט : "צבא ההגנה של ישראל עורך אפליה בין המתגייסים השמנים".

הייתי שמחה

לו לא היית לוקח את הפורום כקבוצה. אם אתה רוצה- פנה לאנשים באופן אישי. אבל כל זריקת ההכללות הזו באוויר ממש לא מנעימה את הדיון. "שהדעה שיש כאן בפורום נגד הצבא תשתנה לא משנה כמה ינסו להסביר פה לאנשים הם ישארו מקובעים למשפט : "צבא ההגנה של ישראל עורך אפליה בין המתגייסים השמנים"." תודה על הרמיזה לתופעת עדר, אבל יש הרבה שלא שותפים לדיעה הזאת. אולי אתה זה שמקובע בדעתך על הפורום כקבוצת אנשים שחושבים כולם אותו הדבר בדיוק.

lb22

New member
תלכי קצת אחורה ואז תביני

אני חוויתי על "בשרי" את תופעת ההעדר שיש פה....אז אולי לא 100 אחוז אבל זה ממש באזור... אז יש יוצאים מן הכלל סבבה .... אבל מה לעשות הרוב קובע (בכלליות).

לא בדיון הספציפי הזה.

כרגע, בעזרת הכללות, אתה זה שקורא על עצמך את תופעת העדר. היא עוד לא קיימת בשרשור הזה ואתה בכח מנסה לסחוט אותה.

lb22

New member
אז אני אומר

לכי אחורה ותחפשי.....קשה ? בסדר הבנתי את לא חלק מדעת הרוב בפורום עוד משהו? חברים חברים שכולם ישמעו : פסיפלורה מלוחה היא חס וחלילה לא בדעת הרוב בפורום שהצבא עורך אפליה בין מתגייסיו. מרוצה?

אני לא מחפשת כאן לצאת נקייה

ואל תהפוך אותי למטומטמת. אין קשר בין זה לבין הדיעה המוצקה שלי שהגזמת עם ההכללות. קשה לך להבין את זה? זה הכי ברור שאני יכולה לנסח את עצמי.

למעלה