כמה סטיגמות בהודעה אחת
1. "עופר אני לא יודעת באיזו מדינה אתה חי, במדינה שלי, חלק ניכר מהחיילים לא יושבים מול מחשבים, אלא נמצאים בשטח באימונים, בשמירות, במוצבים ומסכנים את החיים שלהם. במדינה שאת ואני חיים יש צבא של 176,000 חיילים בסדיר. מתוכם רק 20%-30% קרביים, ועוד שיעור דומה של תומכי לחימה "חצי קרביים". כל השאר - לא קרביים בעליל, כ-40-60 אחוזים מכלל הצבא. 2. "וגם אלא שיושבים מול מחשבים רוב הזמן, עדיין שומרים מפטרלים עושים אימונים ומטווחים ואיך כמעט שכחתי, תורנויות מטבח." ראיתי את השומרים הרזים שהיו בבסיס שלי (מול אחת מעיירות הנופש בשטחים) - חסרי כושר ויכולות בסיסיות בתפעול הנשק. תורנויות מטבח? נכון. השמנים כל כך יתעייפו שהם יפלו לתוך הסירים מרוב עייפות. 3. "אתה חושב שחייל שמן (ואני לא מדברת על שמן שהצבא מגייס) יכול לעשות יום שלם עבודות רס"ר, או יום שלם מטבח, או לפרטל מסביב לבסיס, בלי להתעייף ולהרגיש רע?" התשובה היא בפירוש - כן. בנוסף, לו הייתי צריך להתגייס היום, היו שולחים אותי הביתה ולא מגייסים, למרות שרוב הסיכויים שהייתי בכושר טוב יותר מהרופא שהיה בודק אותי. התפיסה שלך לגבי שמנים היא סטיגמתית באופן מזעזע ועקבי, אבל זה לא חדש. נראה לך שהשמנים נופלים כמו זבובים אם הם עומדים יותר מחמש דקות או שהם לא מסוגלים לעשות פעולות יום-יומיות. את מוזמנת לבוא לראות אותי מנצח את דובונת איכפת לי בכדורסל. 4. "ואם אתה מבקש שיקלו עליהם בכל התורניות כי קשה לו ללכת ולפטרל כי הוא שוקל הרבה והרגליים כואבות לו..." כבר כתבתי על זה באחת ההודעות פה: היו איתי בטירונות כל כך הרבה "פטוריסטים" - לאסמתי אסור לרוץ, לבעל כאבי הגב אסור לעמוד או לסחוב, לבעל המיגרנה אסור לשמור ועוד כהנה וכהנה פטורים ובעיות רפואיות. לא ביקשתי הקלות עבור השמנים. ביקשתי גיוס שווה. אם האסמתי שלא יכול לרוץ מגוייס - אין שום סיבה שהשמן שיכול לרוץ לא יגוייס. 5. "אז מי שלא מגייסים אותו עקב משקל עודף, שיתנדב או יעשה דיאטה (אופס אמרתי את המילה האסורה)" כאמור - אם מגייסים את האסמתי שלא יכול לרוץ, או את בעל הגב הכואב שלא יכול לסחוב נשק - אזי השמן צריך להיות מגוייס כמו כל חייל אחר. הוא לא צריך לעשות דיאטה או להתנדב. הוא כמו כולם, נקודה. 6. לנאום יום העצמאות שכתבת בסוף אין לי מה להתייחס. זה לא הדיון. הדיון הוא על גיוס שווה לשמנים, לא "למה חשוב לתרום לחברה שלנו, תחי מדינת ישראל". ראית? אפילו סידרתי לך בנקודות פשוטות כדי שיהיה לך קל. ע'