הפטרת וגם פיטרת?

lb22

New member
אז זהו...

שלא ממש הגזמתי..חכי ותראי או שתלכי אחורה בחיפוש המתקדם או בארכיון הפורום.... ושוב לכל כלל יש יוצא מן הכלל.. סבבה את בחבורה של היוצאים מן הכלל אם זה כ"כ משנה לך או קיי?

אני יודעת שאת חכמה בצורה יוצאת דופן

ובעלת מחשבה עצמאית משל עצמך, (ולא, לא הייתי צינית, למרימי הגבה) אבל בפורום הזה יש בהחלט את תופעת העדר. ומה ש"החברה הפופולרים" חושבים הופך הרבה פעמים להיות נחלת הכלל, ומי שמעז לומר מילה נגד, ניסכל בתגובות לא נעימות, בלשון המעטה, הרבה פעמים גם על ידי מנהל הפורום.

תודה

אבל להזכירך בשרשור "אני מאשים": אני בעצמי לא סתמתי את הפה ואמרתי את שעל ליבי. כן אני מבינה את תופעת העדר אבל אני חושבת שבכל זאת מן הראוי לפנות אל אנשים באינדיווידואליות כי בדיון הספציפי הזה לפחות מדובר באנשים ספורים לכאן ואנשים ספורים לשם, לא התנפלות נגררת וחסרת תקדים.

lb22

New member
שמעי חבובה..

אני לא מתכוון לפנות ל 30 או כמה אנשים שיש פה אישית רק כי לך זה לא נראה.. אם את באמת חכמה כמו שההיא מעלי טוענת את מסוגלת להבין שבכל הכללה תמיד יש את היוצאים מן הכלל ....

chicka

New member
אני חושבת שאת קצת מתבלבלת

לא פעם ראשונה שאת כותבת על "תופעת העדר" לכאורה שלטענתך מתקיימת פה בפורום. הטעות הבסיסית שלך שאת חושבת שמדובר פה בפורום "כללי". הפורום הזה, מכיל בתוכו חברים עם חוויות משותפות מחיי היום-יום בנושא משקלם. התמודדות בכל מיני סיטואציות, מול כל מיני אנשים, זרים וקרובים ובעיקר מול עצמנו. נתחיל בזה שהפורום, מתוקף היותו בעל אג'נדה מסוימת - מכיל אנשים שחושבים דומה. הייתי אומרת שאת קצת דרמטית באמירה שלך "ניסכל בתגובות לא נעימות" - בכל זאת, מדובר בקהילה וירטואלית ולא בממשלת צפון קוריאה. נכון שיש פה דיונים שלא נגמרים, אבל זה מה שקורה בדיונים - אנשים מנסים לשכנע אחד את השני בטיעונים הגיונים ורציונלים. זה שאת לא מצליחה לשכנע, לא אומר שום דבר על דעת הרוב. את בכלל לא מכירה את חברי הפורום שלא נדבר על מנהליו, המסקנות שאת קופצת תמיד להסיק הן, איך לאמר - טיפה מתנשאות ויהירות כאילו מישהו מורחק בגלל דעותיו השונות. להיפך, זה אחד הפורומים היחידים שתמיד מתפתחים בו דיונים לכאן ולכאן ולהבדיל מהרבה פורומים שאני מכירה שמנהליו לא טורחים להתדיין עם השונה, פה יש פתיחות וניסיון כנה ואמיתי לתת לדעות אחרות להשמע. כמובן, שלא תמיד חייבים להסכים ובדיון אמיתי - לא מפסיקים עד שצד אחד משתכנע. ככה זה עובד בכל מקום. זה גם בסדר להחזיק דעה של מיעוט, זה עדיין לא אומר דבר וחצי דבר על טענתך בנושא "תופעת העדר". אל תזלזלי באינטילגנציה של אף אחד, את לא היחידה שיש לה מה להגיד.

עופר 123

New member
בואי נושנוש, שבי פה רגע...

למה שאת קוראת "תופעת העדר" בזלזול, יש הסבר פשוט - אנשים מסכימים עם דעות שלא נראות לך. הבעת את דעתך ולא הסכימו איתך? ממש נורא, יהודים הושיעו. הקורבן המסכן נסכל בתגובות לא נעימות ולא מסוגל לעמוד בפרץ, רחמים, רחמים, שמישהו יביא לי פה קלינקס. דארלינג, העניין פשוט: יש פה תפיסה חברתית שרבים מסכימים איתה. לא נוח לך איתה? תתווכחי, תדוני כמה שאת רוצה, אבל להבעת דעה שאינה מקובלת במקום מסויים יש מחיר: לא ישתיקו אותך, אבל בהחלט יחלקו עליך, כן, גם בתגובות לא נעימות, כן גם על ידי מנהל הפורום (שהוא גולש ככל הגולשים). האופן, הזלזול והעוצמה שבהם אדם חולק על הדעה השלטת - זוכים ליחס זהה בחזרה. ככה זה עובד פה, ברוכה הבאה לפורומים. אם את לא מאמינה לי, לכי תגידי בפורום "הארי פוטר" שהסדרה היא עליבות ספרותית, לכי תסבירי בפורום "איכות הסביבה" שסתם מנפחים את המשבר הסביבתי, לכי תגידי בפורום "קעקועים" שקעקועים זה מזעזע ושאנשים לא צריכים להראות את הלכלוכים הללו שיש להם על העור - ותראי איך בכל מקום את מקבלת את אותן התגובות כמו פה (ואנחנו עוד נחמדים, האמיני לי). זה לא עדר, זה קונצנזוס של פורום. כל מי שנמצא פה הוא בעל דעה עצמאית ואינטליגנציה לשקול את הדברים ולבקר אותם, בדיוק כמוך. אף אחד אינו חושב יותר טוב ממך, אף אחד גם לא חושב פחות טוב ממך. הסכמה אינה הופכת לעדר, כמו שאי הסכמה אינה הופכת אותך לצודקת ולקורבן דומע שבוכה מול המסך בגלל התגובות הפויה שהטיחו בו.
ע'

עופר 123

New member
כמה סטיגמות בהודעה אחת

1. "עופר אני לא יודעת באיזו מדינה אתה חי, במדינה שלי, חלק ניכר מהחיילים לא יושבים מול מחשבים, אלא נמצאים בשטח באימונים, בשמירות, במוצבים ומסכנים את החיים שלהם. במדינה שאת ואני חיים יש צבא של 176,000 חיילים בסדיר. מתוכם רק 20%-30% קרביים, ועוד שיעור דומה של תומכי לחימה "חצי קרביים". כל השאר - לא קרביים בעליל, כ-40-60 אחוזים מכלל הצבא. 2. "וגם אלא שיושבים מול מחשבים רוב הזמן, עדיין שומרים מפטרלים עושים אימונים ומטווחים ואיך כמעט שכחתי, תורנויות מטבח." ראיתי את השומרים הרזים שהיו בבסיס שלי (מול אחת מעיירות הנופש בשטחים) - חסרי כושר ויכולות בסיסיות בתפעול הנשק. תורנויות מטבח? נכון. השמנים כל כך יתעייפו שהם יפלו לתוך הסירים מרוב עייפות. 3. "אתה חושב שחייל שמן (ואני לא מדברת על שמן שהצבא מגייס) יכול לעשות יום שלם עבודות רס"ר, או יום שלם מטבח, או לפרטל מסביב לבסיס, בלי להתעייף ולהרגיש רע?" התשובה היא בפירוש - כן. בנוסף, לו הייתי צריך להתגייס היום, היו שולחים אותי הביתה ולא מגייסים, למרות שרוב הסיכויים שהייתי בכושר טוב יותר מהרופא שהיה בודק אותי. התפיסה שלך לגבי שמנים היא סטיגמתית באופן מזעזע ועקבי, אבל זה לא חדש. נראה לך שהשמנים נופלים כמו זבובים אם הם עומדים יותר מחמש דקות או שהם לא מסוגלים לעשות פעולות יום-יומיות. את מוזמנת לבוא לראות אותי מנצח את דובונת איכפת לי בכדורסל. 4. "ואם אתה מבקש שיקלו עליהם בכל התורניות כי קשה לו ללכת ולפטרל כי הוא שוקל הרבה והרגליים כואבות לו..." כבר כתבתי על זה באחת ההודעות פה: היו איתי בטירונות כל כך הרבה "פטוריסטים" - לאסמתי אסור לרוץ, לבעל כאבי הגב אסור לעמוד או לסחוב, לבעל המיגרנה אסור לשמור ועוד כהנה וכהנה פטורים ובעיות רפואיות. לא ביקשתי הקלות עבור השמנים. ביקשתי גיוס שווה. אם האסמתי שלא יכול לרוץ מגוייס - אין שום סיבה שהשמן שיכול לרוץ לא יגוייס. 5. "אז מי שלא מגייסים אותו עקב משקל עודף, שיתנדב או יעשה דיאטה (אופס אמרתי את המילה האסורה)" כאמור - אם מגייסים את האסמתי שלא יכול לרוץ, או את בעל הגב הכואב שלא יכול לסחוב נשק - אזי השמן צריך להיות מגוייס כמו כל חייל אחר. הוא לא צריך לעשות דיאטה או להתנדב. הוא כמו כולם, נקודה. 6. לנאום יום העצמאות שכתבת בסוף אין לי מה להתייחס. זה לא הדיון. הדיון הוא על גיוס שווה לשמנים, לא "למה חשוב לתרום לחברה שלנו, תחי מדינת ישראל". ראית? אפילו סידרתי לך בנקודות פשוטות כדי שיהיה לך קל. ע'

lb22

New member
שאלה לעופר ולמכשפה (אני חושב)

עופר : אתה באמת חושב שחייל בעל עודף משקל קיצוני (לא איזה 10 15 יותר אלא משהו באזור 30) יצליח לעבור טירונות 02 (הכי קלה שיש) עם השבוע שטח שיש שם מבלי ש : א. יציקו לו . ב. הוא לא יוציא שום פטור עקב כך שקשה לו. ג. יקרה לו חס וחלילה משהו שיפול על הראש של המפקדים שלו ואותם ידיחו ויעיפו... אז הצבא חוסך את כל "האםים" האלו ונותן לו את האופציה להתנדב כי כל חייל מפרופיל 45 מחוייב להחזיק נשק ולעשות כל חודש חודשיים שמירה בסיסית אחת ועד 3 שבועות אבט"ש בשנה... אז מה שמציעים לאותם מלש"בים זה פרופיל 21 רפואי , פרופיל שאומר שהחייל לא חייב להחזיק נשק , לא עושה שמירות , לא עושה אבט"שים ולא עושה כמעט דבר שעלול איכשהו לגרום לו לנזק בריאותי ולך מכשפונת , אי אפשר להכריח אדם להגיע למקום שאמר לו שהוא לא רוצה אותו ולא משנה מה הסיבה לא כל אחד היה עושה את זה , אני הכרתי במהלך שירותי כמה חיילים שמנים מאוד שהתנדבו לצבא למרות שהוא "דחה" אותם...אבל לצערי לא כולם כמוהם (לא שמי שהולך לשירות לאומי עושה משהו פחות טוב).

בגלל הסיבה הזו בדיוק הלכתי לעשות שירות לאומי

צה'ל דחה אותי. למרות הקבא למרות הכל. טירטרו אותי בוועדות משפילות וכל פעם העלו אותי על משקל, זה היה כל כך משפיל ודוחה, שבשלב מסויים היתי כבר מכאנית עושה את זה. אחרי שנתנו לי פטור ב6.6.06 [מן השטן
], אמרתי ברוך הוא וברוך שמו וקבעתי פגישה באגודה להתנדבות. היום אני מיושבת היטב בשירותי בריאות כללית. רואה את עצי עושה שליחות, ועוזרת המון לאנשים שזקוקים לי. עושה את זה בכיף ובסבבה. בדיוק פה לפניי, יושב לו מכתב תודה שכתבה לי לקוחה ושלחה אותו לפניות הציבור. הוא החמישי או השישי מאז תחילת השירות. טפו טפו טפו. מאד מאד נעים לי לדעת שמעריכים אותי על זה. ואולי יצא מזה משהו טוב. אני חושבת שצריך ונכון לתרום. וחוצמיזה, "סליחה? איפה זה מעלות תרשיחא?" חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח סתם נו, בדיחה פרטית. שבת שלוםלוםלום לכולם. עפנו לחולון ~לין~

lb22

New member
לין לין

אז היה לך קב"א גבוהה..נו ו...... זה לא כזה בעיה להשיג קב"א מעל 54... צניעות ילדה צניעות :) :)

אני אפילו לא זוכרת כמה היה לי:)

וחוצמיזה יש לך בעיה, אתה לא קורא את החתימה שלי הא? אני לא מכירה מילה כזו, צניעות. אני לין, לייק הלואוווווווווווווווווווווווווווווו????????? פירגון, לירני, פירגון
~לין~

solee

New member
זה שם באיזור גבעת הזיתים הכבושים ....

חחחחחחחחחחחחחחחחח זה היה באמת מצחיק ! בואי עוד סיבוב .....

לא מדוייק בכלל..

שאני עשיתי טירונות שזה לא כ"כ רחוק ממני .. היו בנות שמנמנות שרצו ועשו את כל מה שנתבקשו בלי שום בעיה ורחמים עצמיים. לידיעתך היו דווקא הבנות "הרזות.. שדווקא התפנקו וכל דבר היה להם קשה לבצע. וסלח לי טירונות 02 זה טירונות קלה מאוד .. ובכלל מאיזה משקל לא מגייסים.? בשירות שלי יצא לי להכיר הרבה חיילים שמנים מאוד אפילו ..

תרשה לי לחלוק על דעתך..

אני שמנה מאוד וכן גוייסתי לצה"ל, ועברתי טירונות 02 כמו כולם - כולל המטווחים. אף אחד לא הציק לי, והכל היה תקין... זה ממש לא קשור למשקל, כי היו אצלנו רזות שהתבכיינו על כל דבר..

Voodo Doll

New member
עופר, אם לא קיבלו אותך זה בגלל שלא עמדת

בקריטריונים של הצבא, לא בגלל מי שאתה אישית. אף אחד לא מכיר אותך, ואתה לא צריך להפעיל שום כוח, אתה פשוט הולך למשהו אחר. בזכות צהל יש לך מדינה, זו לא סיבה מספקת בעיניך? למה אתה צריך לקחת כל דבר אישית? נראה שאתה מחפש ממה להפגע, חופר איפה שלא תמצא רמז קלוש ל"אנטי-שמניות". או פשוט מתרץ את הכל.

עופר 123

New member
עוד אחת שלא קוראת הכל...

דארלינג, שירתתי שלוש שנים מלאות, ועשיתי יופי של שירות. אני רוצה שלכל שמן תהיה הזכות לשרת כשווה בין שווים כחייל. שמן ורזה משלמים את אותם המיסים? קולותיהם בבחירות שווים? אז למה בלשכת הגיוס הם אינם שווים? יש מבינה?
ע'

Voodo Doll

New member
אז על מה אתה מתלונן?

קיבלו אותך, יופי. די לחפש את הלא בסדר במקומות שאין. נראה שאתה זה שלא קורא את ההודעות בשרשור הזה. אנשים אמרו פה דברים נכונים. אתה ממשיך בשלך ובכלל לא מוכן לשמוע שום דבר אחר, מגיב בצורה מתנשאת לכל מי שמביע התנגדות למציאות ולאידיאולוגיה שלך ובאותו זמן רוצה שאנשים יבינו את מה שאתה עושה. וצודק, אני לא עוקבת אחרי ההודעות שלך.

עופר 123

New member
התחמקת לא ממש באלגנטיות מהשאלה:

שמן ורזה משלמים את אותם המיסים? קולותיהם בבחירות שווים? אז למה בלשכת הגיוס הם אינם שווים?
ע'

למעלה