נו, שיעורי האזרחות עשו עליך עבודה נהדרת
את מאמצת את דעתו של הממסד בקלות יתרה
זה פשוט לא משתלם כלכלית לצבא לקחת את הסיכון שיתבעו אותו אם חלילה השמן ילקה במחלה בזמן שירותו וגם אם המחלה היא בגלל המשקל שלו- מספיק שהוא יוכיח כי עשה משהו בזמן שירותו שהיווה טריגר להתפרצות המחלה- הוא יוכר כנכה צה"ל! עישון מזיק יותר מהשמנה. לא מאמינה לי? תשאלי את משרד הבריאות האמריקאי. הסיכוי לחלות במחלות שונות הוא הרבה יותר גבוה אם מישהו מעשן מאשר הוא שמן. לפי ההגיון שלך ("סיבה בריאותית וכלכלית") - צה"ל לא צריך לגייס מעשנים, והוא גם לא צריך לאפשר לחיילים לעשן, כי יש סיכוי שבגלל שחייל עישן יותר מדי בלילה מסויים הוא חטף סרטן או מחלת ריאות כרונית. את כתבת - "לשמן אין מחלה, יש לו סיכון מוגבר לפתח מחלה". אני מוסיף - "למעשן אין מחלה. יש לו סיכון מוגבר (יותר משמן!) לפתח מחלה". למיטב ידיעתי, צה"ל מגייס מעשנים, ויתרה מזאת - חיילים רבים מתחילים לעשן בעודם בצבא, כך שהסיכוי לתביעות עולה עוד יותר במהלך השירות לכל החיילים. לו כל הטיעונים הכלכלים-בריאותיים שלך היו נכונים, אזי מעשנים מעל X סיגריות ביום לא היו מגוייסים (כמו שמעל BMI מסויים לא מגייסים). כיוון שכן מגייסים אותם, למרות שמבחינת סיכון בריאותי-כלכלי המצב חמור יותר מאשר אצל השמנים, נראה שיש סיבות אחרות לא מוצדקות. יורדת לסוף דעתי? דרך אגב, כשאליס מילר רצתה להצטרף לקורס הטיס, אחת הסיבות שהצבא העלה היתה סיבה "בריאותית-כלכלית" (נדרשים מאמצים גדולים מדי לנשים ויצטרכו לבנות אגפים נפרדים במגורים וכו'). להראותך שסיבות בריאותיות-כלכליות הן לפעמים תירוץ לאפליה ברורה. עכשיו בקשר לכל מה שכתבת בסוף ("מציאת חיים, זקנה קטרנית וכו'") - על הרבה פחות מזה הודעות נמחקו. לא נחמד לך עם הדעות שלי? קשה לך שאני חושב שיש אפליה אנטי-שמנית? זה לא עושה לך נעים בגב שאני לא חושב כמוך? תתווכחי ותדוני עד השנה הבאה, אבל זה לא מקנה לך גרם של לגיטימציה לבטל את דעותיי ומעשיי בזלזול שכזה. ע'
את מאמצת את דעתו של הממסד בקלות יתרה