הפטרת וגם פיטרת?

טוב...

מה אכפת לך מה יותר נחשב? לדעתי מי שעשה שירות לאומי בבית חולים או בכל מקום אחר יותר תרם למדינה מחייל פקיד שישב מול המחשב ושיחק סוליטר. אז מה אכפת לך מה החברה חושבת? אתה רוצה להרגיש טוב שתרמת למדינה או אתה רוצה להשויץ בפני אחרים שהיית חייל? ואם כל כך אכפת לך ממה שהחברה חושבת ומהנורמות שלה- והשירות הצבאי הוא אחד הנורמות בחברה הישראלית, איך זה שלא אכפת לך מהמשקל שלך? איך זה שלא אכפת לך להיות 37 BMI? גם להיות שמן יתר על מידה זה לא מקובל בחברה הישראלית ולא נראה טוב בעיניה וזוהי התפיסה השלטת. אז יש סתירה בדבריך- מצד אחד אתה נלחם בנורמות ורוצה לשנות אותן בכל הנוגע להשמנה, אבל מצד שני אתה נכנע לנורמה הלא מוצדקת של "חייל יותר נחשב ממתנדב". איפה פה ההיגיון? אתה משווה בין מוסד להשכלה גבוהה וצבא? אין תגובה, נעתקו מילים מפי. השורה התחתונה היא שהיו לך מגוון אפשרויות- להרזות ולהתגייס רגיל, להתנדב, לעשות שירות לאומי- ובחרת בדרך הקלה- לא לעשות כלום. אני לא שופטת אותך, אתה לא המשתמט היחיד במדינתינו הנאורה, אם לא שירתת עניינך האישי, אבל מה שכן מכעיס אותי שאתה בא בטענות ומפנה אצבע מאשימה לאחרים, במקום שבו אתה האשם היחיד.

עופר 123

New member
כשסטודנטים קוראים תקצירים ולא את כל החומר

מה אכפת לך מה יותר נחשב? לדעתי מי שעשה שירות לאומי בבית חולים או בכל מקום אחר יותר תרם למדינה מחייל פקיד שישב מול המחשב ושיחק סוליטר. אז מה אכפת לך מה החברה חושבת? לי לא איכפת מה נחשב יותר. לראשי רשויות שלא רוצים לגייס מי שלא שירתו בצבא - זה איכפת. כיוון שראשי עיריות עומדים בראש ארגון בעל כוח להעסיק אנשים - יש פגיעה בסיסית במי שמלכתחילה לא ניתנה להם הזמדנות לשרת כשווים - לאנשים שמנים. "אז יש סתירה בדבריך- מצד אחד אתה נלחם בנורמות ורוצה לשנות אותן בכל הנוגע להשמנה, אבל מצד שני אתה נכנע לנורמה הלא מוצדקת של "חייל יותר נחשב ממתנדב". איפה פה ההיגיון?" כל אחד בוחר את המאבקים שלו - אני מתעסק בשמנים, לא בשוויון בין חיילים למתנדבים למשרתי שירות לאומי. גם ככה אני מוציא יותר אנרגיות כדי לשכנע אנשים רזים שחושבים שהם יודעים משהו על חיי השמנים. למאבק על השוויון ונגד המילטירזם בחברה הישראלית - אצטרף אחרי שיקבלו שמנים כאחד האדם. "אתה משווה בין מוסד להשכלה גבוהה וצבא? אין תגובה, נעתקו מילים מפי." נעתקו המילים מפיך? סוף סוף. "השורה התחתונה היא שהיו לך מגוון אפשרויות- להרזות ולהתגייס רגיל, להתנדב, לעשות שירות לאומי- ובחרת בדרך הקלה- לא לעשות כלום. אני לא שופטת אותך, אתה לא המשתמט היחיד במדינתינו הנאורה, אם לא שירתת עניינך האישי, אבל מה שכן מכעיס אותי שאתה בא בטענות ומפנה אצבע מאשימה לאחרים, במקום שבו אתה האשם היחיד. " הגעתי למסקנה, שאם אינך קוראת את ההודעות שבהן אני עונה לך ומציין שהייתי חייל, אין באמת שום סיבה שאמשיך להתייחס אליך. שירתתי את שירותי שלי על הצד הטוב ביותר (מצטיין פעמיים- טירון מצטיין ומצטיין אלוף), ואני רוצה שכל אחד, גם אם ה-BMI שלו הוא 35 "איום ונורא", יוכל לשרת כמו כל החיילים האחרים. אל תטרחי לענות לי. אין לי טעם לקרוא את תשובותיך כשאת לא באמת קוראת את תשובותיי. סמ"ר (במיל.) ע'

תגובה

יש לי זיכרון לטווח קצר לדברים שלא נחוצים לי, נו אז מה? אז שחכתי שפעם כתבת ששירתת או שלא קישרתי בין הכותב להודעה. אני מגיבה פר הודעה, לא מחטטת בהיסטוריה של כל ההודעות שלך- עם כל הכבוד- יש לי דברים הרבה יותר חשובים לעשות ולזכור יפה שמילאת את חובתך, אז מה אתה רוצה? גייסו אותך, מגייסים שמנים- מה הבעייה? ראשי הרשויות יכולים להגביל רק בעבודות הציבוריות, אין להם השפעה על כלל שוק העבודה, כך שהאיום שלהם לא ממש אמור להזיז. אני בטוחה שלא יהיה אחד שיישאר בלי תעסוקה רק בגלל שלא שירת בצבא- יש מספיק חברות פרטיות שלא שמות קצוץ על השירות הצבאי.

sugar lips16

New member
אתה טועה...

פעם, חייל נחשב "יותר" ממתנדב או משירות לאומי עכשיו זה כבר ממש לא ככה שירות לאומי וצבא, זה 2 דברים שווים וזהים אחד לשני ממש לא חסר אנשים שעשו שירות לאומי והגיעו רחוק.. כל אחד לא מתגייס מהסיבות שלו, ויש אלפיי סיבות של אנשים שלא מתגייסים, ומעדיפים שירות לאומי במקום צבא. אני למשל לא דתיה, ואני כן שמנה, וכן רצו לגייס אותי לצה"ל, ואני עדיין עשיתי שירות לאומי מסיבות אישיות. אז כמו שאמרתי- כל אדם בוחר לעשות מה שטוב לו.. אם התכוונתי לחברה הישראלית, כאל האנשים מסביב, אז אתה צודק אבל מבחינה חוקית, מבחינת עבודות, לי ולחייל יש בדיוק את אותם זכויות ולידיעתך, הזכויות שלי, של שירות לאומי, אפילו טובות יותר בחלק מהדברים :) במשך השנים דברים משתנים.. יכול להיות שאתה לא מעודכן קצת...

עופר 123

New member
בואי נפריד:

מבחינה חוקית - חייל זהה למתנדב וזהה לשירות לאומי. לא טענתי אחרת. מבחינה תפיסתית של החברה הישראלית המיין-סטרימית והשמרנית - שירות לאומי הוא משני בלבד לשירות בצבא. שירות לאומי עדיין נחשב פחות טוב משירות צבאי. אני לא אומר שזה בסדר, אבל זו התפיסה השלטת. קצת לא מעודכן? בשבועות האחרונים מריצים אנשי תקשורת ופוליטיקאים קמפיין נגד ההשתמטות ומחזקים את התפיסה של החייל הצבאי ולא של המשרת בשירות לאומי. לא משנה איך תהפכי את זה, גיוס נתפס חברתית טוב יותר משירות לאומי. אני לא אומר שזה בסדר, זה בהחלט מצב מעוות, אבל זה המצב בחברה הישראלית בשנת 2007. בכל מקרה, מי שרוצה לעשות שירות לאומי - אני בעד. אבל, וזה אבל גדול, שלא יפסלו את השמנים מלשרת בצבא באופן מיידי. כמו שאת היית כשירה לצה"ל ובחרת את בחירתך, אני רוצה שלכל השמנים תהיה אפשרות לבחור את בחירתם - צה"ל כחיילים מן המניין (ולא מתנדבים) או משרתי שירות לאומי.
ע'

sugar lips16

New member
כמו שכבר ציינתי

אם התכוונת חברתית, אתה צודק אבל אם דיברת לפי זכויות בחוק, וכאלה, אז אתה טועה... :)

מבחינת הטבות למשל זה נכון

בוא אני אתעסק איתך בעובדות היבשות. אני בתור שירות לאומי אין לי נסיעות חינם באוטובוס למשל רק ברכבת יימח שימם! לא שאני מנצלת את זה כן? אבל שיהיה.. המשכורת החודשית שלי היא פי שתיים מהמשכורת של חייל... כשאני הולכת לסינימה סיטי ומראה כרטיס כתום של מתנדבת בשירות לאומי נותנים לי הנחת חייל:) כנ'ל לגביי אורנג'.. גם אני צריכה לקבל אישור עבודה...אבל זה מתואם עם ביטוח לאומי והכל... אני עובדת 3 ד'ק באוטו מהבית ו10 ד'ק ברגל... כל יום בבית..יש לי שעות עבודה ושבתות אני בבית:] אני עובדת בקופח' ועושה קורס מזכירות רפואית על חשבון כללית.. אם אני חולה אני מתקשרת לבוסית ומודיעה שאני לא באה.. יש לי משו כמו 25 ימי מחלה פלוס 25 ימי חופש בשנה..אני לא עובדת בחגים, לא עושה שמירות, לא פטרולים, לא טירונות ולא מזיינת במוח. אני יוצאת לנופש באילת עם האנשים מהעבודה.. מסובסד 80% ע''י הכללית.. ב1.9 אני מתחילה שנה שניה... וכשאשתחרר אקבל את כל ההטבות המגיעות לחיילת משוחררת.. 3 חודשי אבטלה..מענק שיחרור..גרושים ללימודים, פסיכומטרי בהנחה וכל הבולשיט... אני עובדת במשרד ממוזג מול מחשב עם אינטרנט ומייל שהוא רק שלי..וכל היום מזיינים לי במוח עם טלפונים... את 3/4 מחברי הקופח' אני מזהה לפי הקול.. חחחחח אבל עזבו זה שטויות סתם בא לי לספר... בכל מקרה, זה רק קצה הקרחון. אז מה עדיף להיות? חחחחחחחחחח חייל או שירות לאומי? ולא, אין בי טיפת צניעות.. כי מגיע לצה'ל על זה שהם זונות ולא עושים חשבון ועוד אח'כ המדינה משליכה אותך לקיבינימאמי סתם כי צה'ל לא כ.כ רצה אותך..כולה 4 קילו...מהרף..כולה....... שילכו לחפש אותי בסיבובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב ~לין~

noamjen

New member
נכון, זה כסת"ח והוחכה שצה"ל סתם מזבל בשכל

צה"ל עושה את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב לכסות לעצמו את התחת (קחו חולי צליאק לדוגמה, קשה לי להאמין שחולה צאליאק יעלה יותר מחייל טבעוני, שהצבא ממן לו נעליים מיוחדות ואוכל טבעוני, ואין שום סיבה שהוא לא ישרת בתפקיד נחמד וחביב קרוב לבית), והדבר השני זה להגיד דברים שלא קשורים לעבודות - אם יש מחסור בכוח אדם למה באמת משחררים כ"כ הרבה אנשים איכותיים (ואפילו לא איכותיים)? כי אין מחסור בכוח אדם, והצבא בכלל לא רוצה לגייס חצי מה"משתמטים". זה הכל ספין אחד ענק שמצליח לנגן על הרגשות של ציבור שמרגיש שדפקו אותו ואין לו כוח להסתכל על העבודות.

Etti Tal

New member
הא?!?!

אני שמנה ועשיתי בדיוק מה שכל החברות הרזות שלי עשו ואפילו יותר טוב! עברתי חצי שנה קורס מכ"ים ועוד 9 חודשים בהם פיקדתי על חיילים ועמדתי בכל רמת הכושר הגופי שנדרשה! שמעתי שמורידים פרופיל על משקל.. אבל לא לגייס אדם עם מוטיבציה ורצון? נו באמת..

כשהצבא לא מגייס מישהו בגלל משקל

הוא לא עושה את זה כי בעלי משקל עודף מוגבלים או חסרי מוטיבציה. הוא עושה את זה כי בעלי משקל עודף נמצאים יותר בקבוצת סיכון למחלות שונות. כשמישהו חוטף מחלה כרונית בצבא (גם אם אין לה קשר ישיר לשירות), נניח בזמן שירותו הצבאי חלה בסכרת, הצבא מחוייב לאותו אדם עד סוף חייו. אותו אדם נחשב נכה צהל וצהל משלם לו קצבה חודשית, כולל כל מיני הטבות נוספות. צהל, אם בצורה מוצדקת או לא, פשוט לא רוצה לקחת את הסיכון.

עופר 123

New member
זה היה יכול להיות נכון...

אם ההשפעות הרפואיות של ההשמנה היו באות לידי ביטוי בגילאים 18-21. הרופא שלי תמיד הזהיר אותי לגבי גילאים יותר מאוחרים
.
עופר

תלוי כמה שמנה.

יש אנשים שמנים, שהמדים הרגילים לא עולים עליהם, והם צריכים מדים בתפירה מיוחדת. שהרצועה הסטנדרטית של הנשק לא עולה עליהם באלכסון. יש שמנה של מידה 48 ויש שמנה של מידה 56.

Voodo Doll

New member
זו לא הסיבה שלא יקבלו אותך.

יכול להיות שאלו אחד מהשיקולים שהצבא לוקח, אבל הסיבה האמיתית היא זאת שאל מונית ציינה.

אני ממש לא חושבת שלבנאדם שלר קיבלו אותו לצבא

גם תהיה בעיה להשיג עבודה,אלא אם כמובן לא קיבלו אותו לצבא בגלל בעיות כגוון: פיגור,או בעיה נפשית חמורה..... אבל חוץ מזה זה ממש לא כחה להיפך הרבה פעמים אנשים שצהה''ל לא גייס אותם מרוויחים כי הם יכולים לעבוד במקום לשרת בצבא ומרוויחים המון כסף.................. אני יכולה לתת דוגמא למישהי שאני מכירה,שצ''הל לא קיבל אותה לצב''א בגלל עודף משקל אז במקום הצבא היא עבדה ברשת קפה ג'ו (שיש לציין שקיבלו אותה למרות שבדרך כלל הם מקבלים רק מגיל 21)אבל היא עבדה שם 5ימים בשבוע כל פעם 6 שעות והרוויחה מעולה,ועכשיו היא קודמה קצת והיא אחראית משמרת,ויש לצייןש היא מסודרת לעומת חברותייה שהשתחררו עכשיו מהצבא וקצת מתקשות למצוא עבודה...

Voodo Doll

New member
דווקא תהיה לו בעיה.. בעבודות מסוימות

בודקים את זה. בעבודות כמו בבית קפה זה לא כל כך משמעותי. ולא קיבלו אותה בגלל בעיה בריאותית, לא בגלל שהשתמטה, זה שונה.

נו נכון זה מה שאמרתיש כל עוד לא השטמת ופשוט ה

הצבא לא גייס אותך לא בהכרח תהיה לך בעיה למצוא עבודה אלא אם כמו שאמרתי קודם הצבא לא גייס אותך בגלל בעיות כמו פיגור,או מחלות כרוניות קשות.........ואגב גם בקשר להשתמטות בודקים את זה רק בעבודות מסויימות,בעבודות כמו בתי קפי ארומה ומסעדות או קייטרינג לא בודקים את זה כך שזה לא ממש מהווה בעיה כי בדרך כלל אלא העבודות שבהם הצעירים עובדים,אני אל חושבת שיש הרבה צעירים שעובדים בעבודות מעבר למלצרות

Voodo Doll

New member
אבל את באמת רואה את עצמך

עובדת בשירות אנשים במסעדה למשך כל חייך כמחייה? כשמדובר בעבודה רצינית זה מקבל חשיבות, ואני לא חושבת שמסתכלים על הסיבה. למה שיקבלו מישהי שלא שירתה בצבא בגלל שהיה לה עודף משקל במקום מישהו שכן שירת?

למעלה