הפטרת וגם פיטרת?

הצבא מגייס גם ילדים שהתיתמו מאביהם

מה הקשר? אם היה בן יחיד, לא היו מגייסים אותו לקרבי, אבל מעבר לזה.....

נכוןןןןןן../images/Emo45.gif

האקס שלי התייתם מאם בגיל 12, ועדיין התגייס לצה''ל ושירת שירות מלא:) היום גם עושה מילואים מידי פעם. ככה שלפי דעתי אין שום קשר.. ~לין~

שמוצקין

New member
יש לבדוק תלונה במשטרה נגד בוחבוט

מעלות תרשיחה היא עיר שיש בה גם ערבים וגם אוכלוסיה מסורתית . בכלל כל הבבל"ת הזה , למרות שיש לצה"ל מספיק חיילים נובע ממניעים פופוליסטיים. ב"הארץ" ו"במקור ראשון" פורסמו כתבות בנושא .

שמוצקין

New member
הינה הלינק

http://makorrishon.co.il/makor/Article.faces;jsessionid=3edb07f230d5280e4a047412459abaa6f7bcbd2385fa.e34Mc3aTbNiTby0LaxmNbxqRchmKe0?articleId=4256&channel=1&subchannel=3 הלינק

שמוצקין

New member
ניסיון אחרון

אם זה לא יקלט תחפשו בגוגל לפי " סטיוארט כהן גיוס " הלינק

noamjen

New member
סתם ספין דפוק!

אין כיום בן אדם שהיה חייב גיוס בעת היותו בן 18 ואין לו תעודה הפוטרת אוו כחוק משירות צבאי. ד"א - הרבה מאוד בנות משחררות על מה שהבצא מגדיר כ"עודף כוח אדם." אם יש עודף אז מה הלחץ על "המשתמטים"? (התשובה היא שהבנות האלו פשוט קיבלו דירוג פסיכוטנכי כ"כ נמוך שהצבא מעדיף לשחרר אותן). הצבא רוצה שיהיו פחות משתמטים - שלא יתן פטורים, זה באמת עד כדי כך פשוט. מה הוא יעשה עם אנשים שאינן בריאים מספיק כדי לשרת? או אם בנות, שמה לעשות, הן טפשות מדי? שלא לדבר על כך שאם הצבא יחמיר את הפטורים הנשיים הוא יצטרך, חס וחלילה באמת למצוא פתרונות לבעיית ההתאבדות בצה"ל! אוי ואבוי! כשאי שמישהו יזכיר לאותם רשאי ערים שזה לא חוקי על פי מדינת ישראל ולא חוקתי על פי זכות השיוויון לא לקבל אדם לעבודה כיוון שלא שירת בצה"ל, שכן אין דרך להוכיח שאי-שירות בצה"ל בעבר מעידה על חוסר כשירות כרגע לבצע כל עבודה שהיא.

שמוצקין

New member
../images/Emo45.gif

זה ספין ובמקרה של בוחבוט יכול להיות שזה גם תרוץ להפלות ערבים מתרשיחה בקבלה לעבודה.

lb22

New member
אפשר לערוך פה סקר קטן?

אני מקווה שכן : מי חושב שהצבא מגייס שמנים ? ומי חושב שהצבא לא מגייס שמנים? מעניין אותי לדעת מה חושבים פה.....(תיהיה לזה פואנטה אחרי שיגיבו להודעה אז רק תגיבו :) )......

המממ...

הצבא מגייס שמנים, אבל לא כאלה שחולים בהשמנת יתר קיצונית, אלא כאלה שנמצאים בטווח הסביל פחות או יותר:] עניתי לך יא חסר פירגון שכמוך?

chicka

New member
מה יש לחשוב פה? זה עניין של עובדות...

כמו כל דבר בחיים - גם משקל יושב על טווח מסויים. אנשים מעל משקל מסויים - לא מגויסים. אנשים מתחת למשקל מסוים - כן מגויסים. אני יכולה לספר לך על עצמי, לפני 11 שנה, כשקיבלתי צו ראשון - בכלל לא ידעתי שקיימת כזו עובדה של חוסר גיוס שמנים. לצורך העיניין, כנראה שעמדתי בקריטריונים של הצבא (למרות היותי בחורה שמנה לכל דבר) - גוייסתי, עברתי טירונות מלאה ללא פטורים, ושירתתי שירות מלא. אבל, זה בכלל לא הויכוח - הרעיון הוא שיש עשרות תפקידים שניתן למלא בקלות ע"י אנשים מוכשרים. חלקם מאותם אנשים הם שמנים והעובדה שהצבא מכניס אותם לסיטואציה הלא נוחה הזו של חוסר גיוס עקב עודף משקל, בעיניי - מיותרת. ניתן להשתמש באנשים הללו בתור תפקידי עורף מצוינים (מודיעין, שלישות, הדרכה ולא חסר...) והסלקציה הזו מיותרת.

נו באמת

מה הקשר בין משקל וכישרון? יש אנשים רזים ומוכשרים ויש שמנים עם נתוני איכות נמוכים וההיפך. אני חושבת שאדם שרוצה להתגייס- זהו תמריץ מספיק טוב כדי לרדת במשקל. למה אתם מתייחסים לירידה כמשהו רע? צריך לעשות הפרדה בין עודף משקל קל עד בינוני- ואם מישהו מרגיש בסדר להיות כמה קילויים מעל המשקל הנורמלי- אז סבבה, לבין השמנה קיצונית- שכאן לא משנה עד כמה שתשכנע את עצמך שאתה בסדר- זה מסוכן ולא בריא וגם לא יפה. אני לא מכירה אף אחד שפוי שממש רוצה להיות שמן בצורה קיצונית כי זה מה שהוא אוהב. ומי שאומר שהוא כזה- אז הוא משקר. ואם נחזור לעניין הצבא, לפני שהתקבל העיקרון של את מי לגייס ואת מי לא- ישבה ועדה של אנשי מקצוע וקבעה דרגות חומרה בריאותיות. אני לא חושבת שלך ולי יש את הידע, הסמכות וההכשרה המקצועית לדון בעניין אם הוא מיותר או לא. את לא רופאה, אין לך את כל הידע על סכנות ההשמנה, אין בידייך שום סטטיסטיקות, שום נתונים, שום ראייה מערכתית כוללת על הצבא, והסוגייה הזו של את מי לגייס או לא היא מאוד מורכבת ואי אפשר בקלות ראש להכריז על כך כ"סלקציה מיותרת".

chicka

New member
את יודעת, זה קטע...

1. אם תקראי שוב את דבריי לעומק, תראי שכתבתי ש"חלקם" גם מוכשרים. ברור שאין קשר בין משקל לכשרון. אבל כמובן שבחרת להסיק הפוך. 2. אף אחד לא מתייחס לירידה במשקל כמשהו רע, את מנסה להוציא את זה בכח וזה לא יקרה. הירידה במשקל בכלל לא רלוונטית לדיון. 3. תמיד כשמישהו מביע דעה שהיא מנוגדת לדעה שלך, ישר קופצות ההערות "את לא אשת מקצוע, רופאה, או חברה במועדון הסיגרים האקזוטיים". אני מביעה את דעתי מהידע שיש לי. ברור לי שלא אני קבעתי את דרגות הבריאות של צה"ל וזה עדיין לא אומר שאני לא יכולה להביע את דעתי כאזרחית המדינה, כאחת ששירתה בצבא, וסתם כאחת שמנה שמכירה טוב מאד את סכנות ההשמנה, את הסטטיסטיקות ויש לי ראייה מערכתית מסוימת על הצבא, באופן שטחי כמובן כי אני עדיין לא חלק משום ועדה צבאית כזו או אחרת - בעיניי, שוב, זו סלקציה מיותרת. את כמובן מוזמנת לחשוב אחרת ממני, אין בכך שום פסול.

נראה שאת לא הבנת

אני לא צריכה לקרוא את דברייך לעומק כדי להבין למה התכוונת- אני התכוונתי שסטטיסטית לאדם שמן אין עליונות על בעל משקל תקין מבחינת כישרון ויכולת. אתם מתייחסים לירידה במשקל כמשהו רע כשהיא באה מתוך אילוץ או מתוך סיבה אחרת שהיא לא "הרצון להוריד".

chicka

New member
אהבתי את "אתם"...

אל מי בדיוק את מדברת? מי זה "אתם" החבורה שמאחורי the matrix? את כ"כ טועה בזה שאת חושבת ש"אנחנו" מתייחסים למשקל כאל משהו רע, שאין לך אפילו מושג עד כמה.

chicka

New member
אף אחד לא אמר שפסול

זה רק ממש לא הדיון. לא חיפשו פה פתרונות כיצד להתגייס לצה"ל אם הוא דוחה אותך עקב השמנת יתר. מי שזה הפתרון המתאים לו - אני מאחלת לו את כל ההצלחה מכל הלב. הבעיה היא, שלא לכולם זה פשוט ואלו שלא יכולים, עדיין לא אומר שהם לא מסוגלים לשרת בצבא במגוון תפקידים שונים.

lb22

New member
"הסלקציה הזו מיותרת"

עד שיבוא יום וצה"ל יגייס נער בן 18 שמן מידי שבגלל שהוא עשה ריצה בטירונות 02 (הקלה ביותר) הוא לקה בקוצר נשימה חמור/אי ספיקות לב/התקף לב/כל דבר אחד והתעלף או נפטר ואז את מי יאשימו? אה כן את הצבא שהוא לא דואג לחיילים שלו......מעניין מה יגידו פה אז והצבא מגייס שמנים , הצבא גם מגייס חולי אפילפסיה הוא גם מגייס אסמתיים ועוד שלל חיילים עם שלל בעיות רפואיות הוא מגייס , הוא רק לא מגייס את אותם בני נוער שהמחלה או המגבלה או הבעיה שלהם חמורה מאוד...חבל שאת זה אף אחד לא מבין פה למה שחולה אסתמה לא עושים מזה טררם גדול (והיום יש כ"כ הרבה פתרונות לאסתמה ואני הייתי אסמתי בעברי ועודני כיום) אבל שלא מגייסים שמן מת העולם צה"ל פשע..... אז אני מאוד רוצה שיבוא היום ומה שאמרתי יקרה...זה אולי יגרום לאנשים להבין שצה"ל לא עורך אפליה (אולי הוא עושה אפליה בין גברים לנשים שמשרתים בעורף מבחינת זמן השירות)הוא מגדיר בעיה נותן לה 5 דרגות קושי ומהדרגה ה6 וה7 הוא לא לוקח את הסיכון , ד"א הסיכון הזה חוסך להרבה אזרחים תמימים במדינה הזו הרבה מאוד כסף אני משער שכמה מאות אלפי או אפילו מיליוני שקלים בשנה...

מניסיון

הצבא נותן למי שמעל משקל מסויים פרופיל 24 זמני. בעצם הם אומרים אנחנו לא רוצים אותך אבל לא יכולים לתת לך פטור, לך תעשה דיאטה! כל שנה צריך לבוא לוועדה רפואית מיוחדת, להשקל, לעבור השפלה ואם לא ירדת במשקל ישלחו אותך שוב הביתה בלי פטור. ככה עד גיל 21! ואז יעזבו אותך בשקט.

למעלה