אחרי שקראתי הכל... (להפתעתי)
אני מרגישה שיש פה איזו התעלמות מאוד מאסיבית מהשפעת השרות הצבאי. החל מהטבות למשרתים בלימודים ובתעסוקה ועד לכך שמעסיקים רבים אוטומטית לא מתייחסים למי שלא מציין שרות צבאי בקו"ח שלו. הסיבה פחות חשובה. כל מי שלא משרת- אוטומטית לא מקבל הטבות למיניהן, ואוטומטית לא יכול להתקבל לעבודות שונות (ע"ע אחרי צבא) וכו'. מי שמבקש לא לשרת, מי שלא מעוניין, מי שלא מסוגל מסיבה זו או אחרת... חייבים להתמודד עם זה - אבל להם אין ברירה. השמן שבינו לבין שרות צבאי מפרידים כמה ק"ג, למה לו מגיע העונש הזה? - כי כביכול יש לו ברירה? למרות שאין הבדל בינו לבין מישהו אחר שמורידים לו פרופיל?למרות שגם בשרות לא קרבי הוא יכול לתרום- הצבא יעדיף לא להתעסק עם המדים שלו??? הטירונות שלי היתה השטות הכי גדולה שעשיתי בחיים. שבועיים של צעקות,ריצות ומה שלא... כדי שאני אוכל לשבת מול מחשב במשך כל שאר השרות. כן- שמנה, כן- פרופיל נמוך - אבל השמנתי עוד במהלך השרות...אז שהם ינשקו כולם לישבן הענק שלי- כי אין להם מה לעשות בנידון. מבחינתי- כל העניין היה מיותר ולא תרם לי הרבה חוצמאשר שורה וחצי והמלצה בקו"ח. אבל יש הטבות לפני אחרי ובמשך, ומה לעשות שהשורה וחצי הזאת משנה את המראה של הקו"ח בפני המעסיק, שהיה מורעל - ולא מוכן לחשוב על להעסיק מי שלא שירת. סתם לידע כללי... ישבתי ליד מנהלת לשעבר שלי כשהיא ניפתה קו"ח לעבודת מלצרות: קודם הלכו אלו ללא שרות אז רוסים וערבים אח"כ צעירים וזקנים מידי ולבסוף נשים שבסיכון להכנס להריון בקרוב לא חוקי... נכון. לא פייר... נכון. מציאותי?... נכון מאוד! מביטחה שזה קורה עוד הרבה. לפחות בשביל האפליה של המשקל צריך לראות אותך קודם, בשביל אפליה של צבא- אפילו את זה לא צריך. רוזי!