הפטרת וגם פיטרת?

Voodo Doll

New member
לא אמרת שגוייסת?

אם ככה אין טעם לענות לשאלה הזאת, גם אם אין שום קשר בין הדברים והתשובה קיימת בהודעות קודמות.

עופר 123

New member
ושוב התחמקות:

לא דיברתי בכל השרשור הזה על האם גייסו אותי או לא, מהסיבה הפשוטה שבצו הראשון הייתי במשקל ממוצע ולא שמן. עם זאת, לו הייתי מגוייס היום, הייתי נשלח הביתה, כי אני לא ב"משקל הנכון". כאמור, לא מדובר בי, אלא בכל האנשים שבמהלך השנים לא גוייסו בגלל המשקל. אם את זקוקה לדוגמאות נוצצות, את מתבקשת לפנות למודחי הכוכב הנולד אוחיון ורוקח. אם את זקוקה לשמות פורטים אישיים, נראה לי שיש פה בפורום מספיק דוגמאות. את זו שכתבת בהודעתך ש"נראה שאתה מחפש ממה להפגע, חופר איפה שלא תמצא רמז קלוש ל"אנטי-שמניות". אני מראה לך שלא מדובר בעניין אישי שלי, אלא בתופעה רחבה יותר - אנטי-שמניות ממוסדת בחסות המדינה. אם אין אנטי-שמניות, אזי אשמח אם תעני על השאלה הפשוטה: שמן ורזה משלמים את אותם המיסים? קולותיהם בבחירות שווים? אז למה בלשכת הגיוס הם אינם שווים?
ע'

עופר 123

New member
סנונית אחת אינה מבשרת את בוא האביב

בטח לא שיש פה מספיק סנוניות שאולצו לרדת במשקל כדי להתגייס.

lb22

New member
יש לך לפחות 3 כאלו בפורום..

ועוד כמה אלפים ברחבי המדינה העיקר זה לטעון שלא מגייסים שמנים אפילו אותך גייסו ולא היית רזה (אולי לא שמן). אפילו אותי גייסו עם 15 ק"ג עודף ואת שירלי עם 40 (לדבריה) ואת סולי גם גייסו... איזה איפה בדיוק הקטע של אי הגיוס ? אה כן שזה מגיע למשקל מאוד קיצוני יותר נכון לעודף משקל מאוד קיצוני ביחס לגובה..... אבל הכי קל זה לבוא לטוען שצהל לא מגייס שמנים לא?

עופר 123

New member
מסכנים!!!

"אולצו לרדת במשקל". למה משום מה זה מקבל אצלך קונוטציה שלילית????? גם אם אולצו, אני בטוחה שהם מודים למי שאילץ אותם.

Blue Rose

New member
האם היית

כותבת אותו דבר אם החיוב היה לעלות במשקל? האילוץ הוא השלילי. מה אילצו לעשות הוא פחות חשוב.

כן! הייתי כותבת אותו הדבר!

מי שנמצא בתת משקל שלא פחות מסוכן מעודף, ואומרים לו להעלות- גם הוא יודה למאלצים שלו. הנקודה היא שדורשים משקל תקין- וכל עוד המטרה היא להגיע אליו- בין אם לעלות או לרדת- אין כאן שום דבר פסול (אולי קצת משפיל, כי לא נעים שאומרים לך שאתה שמן, אבל עדיין אף אחד לא מת מ"לא נעים")

עופר 123

New member
בטח שהם מודים. עד היום הם מודים.

לא צריך ללכת רחוק. אלו ציטוטים מתוך הודעות של אלו שאולצו לרדת. בהחלט ניתן לזהות בנימת דבריהם את קול ההודיה לצה"ל על האילוצים והמוטיבציה לרדת במשקל. מתוך ההודעה של ליאור בשרשור הזה: "במקום להעביר את ההשפלות הללו הצבא יכול פשוט לאפשר אופציה של התנדבות מידית לצבא או שירות לאומי, בלי לחכות 3 שנים, ולבוא כל חצי שנה להשקל, ובלי להסביל לי על לחם קל ועל ניתוח לקיצור קיבה." מתוך ההודעה של לין בשרשור זה: "טירטרו אותי בוועדות משפילות וכל פעם העלו אותי על משקל, זה היה כל כך משפיל ודוחה, שבשלב מסויים היתי כבר מכאנית עושה את זה." מתוך ההודעה של מכתבית בלי מען בשרשור זה: "מנסיון, הצבא נותן למי שמעל משקל מסויים פרופיל 24 זמני. בעצם הם אומרים אנחנו לא רוצים אותך אבל לא יכולים לתת לך פטור, לך תעשה דיאטה! כל שנה צריך לבוא לוועדה רפואית מיוחדת, להשקל, לעבור השפלה ואם לא ירדת במשקל ישלחו אותך שוב הביתה בלי פטור. ככה עד גיל 21! ואז יעזבו אותך בשקט." הפרחים לצה"ל.
ע'

מה אתה רוצה שצה"ל יהפוך ל"וינלייף"?

צה"ל הוא לא מכון הרזייה והוא לא מספק כלים להרזייה (אגב, חבל מאוד), אבל הוא בהחלט מהווה תמריץ טוב להרזייה ואם יש אנשים שכדי להתגייס הלכו והשילו מעצמם קילוגרמים ובסוף גייסו אותם- לא נראה לי שאותו האדם יישאר עם טינה למגייסיו וטראומה קשה לכל החיים. אני למשל כל כך פחדתי שיורידו לי פרופיל בגלל המשקל (שקלתי 70 קילו על 167 ונחשבתי התלמידה השמנה בכיתה), אז לפני צו ראשון הורדתי ל- 64, אחרי ששנים ניסיתי להוריד ולא הלך לי ופתאום כשיש תמריץ- הצלחתי- ושמרתי על המשקל עד הגיוס ובצבא יצא לי להוריד עוד יותר (חלק החזרתי בחזרה אחרי השחרור).

עופר 123

New member
זה כאילו שלא קראת את מה שנכתב

אנשים דיברו על השפלה, זלזול וטרטור בגלל שהיו שמנים מדי. לצה"ל ניתן המנדט להגן על המדינה ולא להשפיל מועמדים לגיוס בגלל המשקל שלהם. בנוסף, מעבר לעובדה שיש פה אפליה לעומת הרזים והממוצעים (כי הם לא מושפלים ומטורטרים בגלל המשקל שלהם), רואים שאין לך מושג מה עובר על השמנים באמת. נראה לך שהשפלות הן דרך מוצלחת לעודד לירידה במשקל? שזלזול הוא דרך מוצלחת? שטרטור הוא דרך מוצלחת? כל אחת ואחד פה בפורום הושפל וזולזל מאות פעמים בחייו בגלל המשקל, וראי זה פלא - זה לא ממש עבד בכיוון ירידה במשקל.
ע'

הפתעה

בצה"ל מטרטרים את כולם, לא רק שמנים- כל מי שיש או אפילו אין לו בעייה פיזית. אתה מבלבל בין השפלה לאי נוחות. השפלה זה אם היו אומרים לך בפרצוף שאתה מכוער. לעומת זאת אם אומרים שיש לך משקל עודף ואתה נמצא בקבוצת סיכון- זה לא השפלה- זה אי נוחות, אי נעימות. נכון, לאף אחד לא נעים כשקוראים לו שמן, אבל מכאן לזלזול והשפלה הדרך ארוכה.

עופר 123

New member
אין בעיה...

אמסור לשלוש הבנות הנ"ל שהן לא הושפלו, אלא רק נגרמה להן אי נעימות קלה. ע'

אם כבר מדברים על השפלות

גם אותי משפיל שבלשכת הגיוס בעת בדיקות גופניות מכריחים בנות להתפשט. עצם העובדה שעושים עליך בדיקות גופניות לא נעימות ושואלים אותך שאלות אישיות ולוקחים עליך פרטיים אישיים ומתייחסים אליך כאל חפץ כי אתה נחשב "רכוש צה"ל" - זה השפלה. כל תהליך הגיוס הוא השפלה, להתקלח במקלחות ציבוריות בטירונות ובקורס עם כולן זה השפלה, לציית לחיילים שכולה מבוגרים ממך בשנה ונקראים "מכים" זו השפלה, להגיד "כן המפקד" לאותם חיילים זו השפלה, לחטוף צעקות מהמפקדים זה השפלה, לעשות ריצות הלוך חזור מעץ אחד לאחר ולאחר מכן 10 שכיבות שמיכה רק כי איחרת בדקה למסדר- זה השפלה! האם מישהו מתלונן על כל זה? עם כל ההשפלות שכולם עוברים בצה"ל נדחפת עם עניין השמנים? נו תהיה רציני...

עופר 123

New member
נורא, פשוט נורא...

אני שומע על כל החוויות המזעזעות הללו, ומבין שזה בעצם זה טוב ששמנים לא מגוייסים. מזלם שהם לא צריכים לעבור את החוויות הנוראיות, האיומות כל-כך של ריצות, מפקדים ומסדרים, ואפילו, כן, כן, הזוועה, שכיבות סמיכה בגלל איחור. תני לשמנים להיות "מושפלים" בריצות ובמסדרים עם מפקדים צעקניים. אל תשאירי אותם בשערי הבקו"ם בגלל ה-BMI שלהם, כשהם נאלצים להתעקש שיתנו להם להתגייס. ע'

באמת לא נעים הבדיקות הרפואיות

להתפשט מול גבר בצו ראשון ולהשאר בתחתון לבד כשהוא מעביר את הדופק לאורך החזה.. לא יודעת עם זה משפיל אבל בהחלט לא הרגיש נוח ונעים ומיותר גם כי יש אשה שצריכה לעשות בדיקות כאלה ונראה לי אדיוטי שגם גבר וגם אישה ביצעו את אותם בדיקות פולשניות

עופר, אפשר שאלה?

מה אתה עושה בחיים? אני רואה שממש ממש משעמם לך. רוצה להילחם למען זכויות האדם, בפרט למען זכויות השמנים? אז למה להתחיל בדברים כאלו שטותיים וחסרי משמעות ולחפור בהם? לא מספיק אי צדק חברתי יש במדינתינו שאתה ממציא משהו חדש? כי זה מה שאתה עושה- ממציא בעייה מכלום. אני חייבת להודות שאני לא יודעת מי יותר גרוע- אתה או תמי- שניכם מביכים אותי. תמי לפחות ילדה והיא תתבגר (אני מקווה), אבל אתה מתקרב ל- 30 שלך, הייתי מצפה ממך ליותר ענייניות ופחות קטנויות

עופר 123

New member
בטח שאפשר שאלה

אבל שאלות מזלזלות לא מקבלות תשובות. כנ"ל גם לא "אני לא יודעת מי יותר גרוע". איך אמרת? הגישה הזו לא תוביל אותך רחוק... "רוצה להילחם למען זכויות האדם, בפרט למען זכויות השמנים? אז למה להתחיל בדברים כאלו שטותיים וחסרי משמעות ולחפור בהם?" נעשה את זה כתרשים זרימה: שירות צבאי במדינה מיליטריסטית=לגיטימציה חברתית (ע"ע רוקח, אוחיון, יוזמת ראשי העיריות)
שמנים אינם מגוייסים ממשקל מסויים
לשמנים שאינם מגוייסים יש מכשול בדרך לקבלת לגיטימציה חברתית
הם מופלים ולכן שווים חברתית פחות מבני גילם הרזים. אם אפליה היא שטותית בעינך, באמת שקטונתי.
ע'

תחזור 10 שנים אחורה לתיכון לשיעורי אזרחות

אפלייה פירושה קיפוח אדם ששייך לקבוצה מסויימת רק בגלל השתייכותו לאותה קבוצה בלי שום סיבה הגיונית אחרת. לא לגייס יותר מדיי שמנים זה לא אפלייה, יש כאן סיבה בריאותית וכלכלית! זה פשוט לא משתלם כלכלית לצבא לקחת את הסיכון שיתבעו אותו אם חלילה השמן ילקה במחלה בזמן שירותו וגם אם המחלה היא בגלל המשקל שלו- מספיק שהוא יוכיח כי עשה משהו בזמן שירותו שהיווה טריגר להתפרצות המחלה- הוא יוכר כנכה צה"ל! ולמה מגייסים אסמטיים ואפילפטיים? כי יש להם מחלה מוגדרת וניתן להתאים להם את השירות כך שלא יחמיר את הסימפטומים של המחלה, והחייל לא יוכל לתבוע את צה"ל על כך שגרם לה, כי היא הייתה מוכרת עוד לפני. לשמן אין מחלה, יש לו סיכון מוגבר לפתח מחלה. אם לא היו מגייסים שמנים רק בגלל שהם שמנים או בגלל איך שהם נראים- אז זאת הייתה אפלייה! לגיטימציה חברתית אפשר לקבל גם משירות לאומי למי שלא נמצא במצב בריאותי מתאים להתגייס לצה"ל, ואף אחד לא יעיז לקרוא לו משתמט, אלא להיפך. ובאמת עופר, תמצא לך חיים. אם אתה ממש מתעקש להילחם על זכויות אנוש, אני יכולה לתת לך רעיונות מצויינים איפה להתחיל. בינתיים, ותסלח לי, אתה נשמע כמו זקנה קטרנית שעושה מזבוב פיל.

למעלה