אני חושב שרק חזקת את דבריי
אם את משווה חזייה למחוך, זה לא נותן לה נקודות זכות, אומנם המחוך בכלל לא היה למטרות חזה במקור אלא לעיצוב צורת גוף לא טבעית, כמובן שיש למחוך ולחזייה יש כמה דברים במשותף, שניהם לא נוחים, לוחצים, לא בריאים ועוזרים להעניק צורת גוף לא טבעית. זה בסדר את לא צריכה להסביר לי שיש רמות לחץ וחוסר נוחות שונות בחזיות, אני מודע לכך, אבל העיקרון נשאר. זה דווקא עניין ידוע שמחוך היה נפוץ בעיקר בקרב נשים עשירות, זאת אומרת שגם בקרב נשים מעטות, משום שעם מחוך היה מאוד לא נוח לעבוד, ונשים עשירות לא עבדו, כי היה להן משרתים. הנ"ל גם נכון לגבי השמלות המפוארות, השמלות הקצרות הראשונות התפתחו בתקופה שיותר ויותר נשים עבדו בעבודות לא ביתיות, זה היה פשוט לא נוח לעבוד עם שמלות נורא ארוכות ורחבות.
ככה שהמקור פה היה פרקטי ולא אופנתי במקור. אגב נושא הפמיניזם גם צמח יחד עם ההיפטרות ממחוך 'והשמלות המגבילות'. כיום מי שלובשת דברים כאלה זה בעיקר לאירועים בחברה החילונית. חוץ מזה אפילו אלו שכן השתמשו במחוך, זה היה בעיקר באירופה או במקומות ששותפים לתרבות האירופאית, ככה שנשים במקומות אחרים, אפילו העשירות שבניהן עדיין לא היו עם מחוך. החזייה אחרי המצאתה אומנם הפכה נפוצה הרבה יותר, כי מראש היא יועדה גם לנשים עובדות, ולכן הייתה פחות מגבילה ביחד למחוך, אבל עדיין נשים רבות בוחרות לא ללכת איתה, בנוסף זה פחות נפוץ בארצות לא מערביות. אפילו בארצות מערביות שהן ליברליות הרבה יותר מישראל ששמרנית יחסית, אישה שהולכת בלי חזייה לא נחשב למשהו כזה מעורר תימהון בקרב הציבור, אלא החלטה נורמלית לחלוטין.