הליכה בלי חזייה

אליפסה

New member
הליכה בלי חזייה

כן, כן אני הולכת להעלות את הנושא למרות המצב הנפיץ של הפורום ואולי אף למען החזרתו למצב מעניין יותר.

אז ככה יש לי חזה קטן (75B) וכל חיי הלכתי עם חזייה עד השנה. השנה משום מה נמאס לי מזה, זה נראה לי טפשי ומגוחך, אני לא צריכה ולא מענוניינת. חייבת לציין שזה גם נבע משינוי מסויים בתפיסה שלי בעצמי, תמיד לבשתי חזיה כי זה הגדיל לי את החזה ועשה לו צורה (לא הלכתי עם ריפוד אבל זה בהחלט נתן לו יותר נפח) והשנה דווקא הרגשתי מאוד שלמה עם עצמי ועם מה שיש. ויתרתי על החזיות בתחילת החורף ומאוד נהניתי מזה, זה היה לי קל כי לבשתי סוודרים וחולצות ארוכות כך שרק מי שבאמת הסתכל שם לב שאני אישה חופשיה.
הבעיה היא עכשיו, בקיץ. אני מרגישה מאוד חשופה אם אני לובשת גופיה בלי חזייה, מרגיש לי שישר שמים לב לזה. בנוסף הפטמות זקורות ושמים לב אליהן וכל המצב מרגיש לי לא הכי נוח (אני אפילו תופסת את עצמי טיפה מכופפת כדי שהן לא יצאו החוצה). ומה שאני לא מצליחה להבין זה למה, למה מפריע לי שישמו לב שאני לא לובשת חזייה או שיראו לי את הפטמות מבעד לחולצה? אני מרגישה שהתפיסה של הפטמות שלי היא כמו התפיסה שלי עם מכנסי דפוקאותי (גאד, רק עכשיו שמתי לב למונח המזעזע). אני לא אלבש מכנס כל כך קצר כי זה פשוט טעם רע בעיני וברור לי שאני לא ארגיש בנוח להסתובב ככה. נראה לי שבדיוק ככה אני רואה את הפטמות שלי, אולי כמשהו שקורא תיגר ומאוד חושף אותי.
הציעו לי לשים מדבקות לפטמות אבל זה נשמע לי מגוחך, כאילו למה? המטרה היא להשתחרר ואם אני שמה מדבקות אז באותה מידה אני יכולה גם ללבוש חזייה.

קיצר זה מתסכל, אני מרגישה שיש איזו נורמה לא להראות את הפטמות ומעצבן אותי שאני לא יכולה לזרוק על זה זין וללכת איך שבא לי.

sweetdreams

New member
העניין הוא רק איך את מרגישה עם זה

אני מבינה שמה שמציק לך זה לא "לתת צורה" או "להעמיד" את החזה שלך, אלא שלא יראו לך את הפטמות. אם ככה, מדבקות זה הפתרון האידיאלי עבורך, או לחלופין, בקיץ, כשאת לובשת חולצות יותר דקות, כן ללבוש חזייה.
אבל זה שאת מכריחה את עצמך להרגיש בנוח עם משהו שלא נוח לך איתו, רק בשביל להרגיש "חופשייה" (כמה חופשי זה מרגיש לך כרגע?), נראה לי קצת מיותר.
יכול להיות שעם הזמן, כמו שהיום את מרגישה בכיף עם החזה הקטן שלך, ולא מרגישה צורך לתת לו נפח, תרגישי באותה צורה גם עם נושא הפטמות, ואז תפסיקי ללכת עם חזייה בכלל. ויכול להיות, שכמו בעניין המכנס הקצר, זה פשוט עניין של טעם, ו**בעינייך** זה לא יאה שיראו לך את הפטמות, וגם זה בסדר.

אליפסה

New member
לא יודעת

אני מרגישה שיש משהו מעבר ל"אני מרגישה לא בנוח" כי יש כאן איזו הבנייה חברתית שאני רוצה להבין ממה היא נובעת. הרי סך הכול מדובר באיבר נורמלי לחלוטין שטבעי שיבצבץ מהחולצה, למה אני מתביישת?

Berethor

New member
למה מתביישת?

בעיקר משום שאנשים סביבך גורמים לך להתבייש וגם בגלל שהורגלת ככה. אפילו שאת רוצה ללכת בלי את מתביישת זה מראה כמה השטיפת מוח והלחץ החברתי גדולים. באופן אישי אני לא רואה שום דבר רע בזה, מכיר מספיק נשים שהולכות בלי חזייה מתחת לבגד, ולעולם לא חשבתי שיש בכך משהו לא בסדר. עצם כך במתייחסים לחזה של אישה יותר ממה שהוא באמת, המקבילה הנשית לחזה של גבר, עושה את ההחפצה המוגזמת עליו בחברה שלנו. יש חברות רבות שבהן זה לא ביג דיל בכלל.

נראה לי טבעי לגמרי

לא לרצות שיראו לך את הפטמות. אני באמת לא מבינה למה את חושבת שיש משהו לא בסדר בהרגשה הזו. יש אחרות שאולי לא אכפת להן, וגם זה סבבה. מה שחשוב זה איך את מרגישה.
ואגב, קאפ B עם היקף צר של 75 זה לא חזה קטן.

HH husa

New member
מה שמפריע לך זה שאנשים יסתכלו ? שזה ימשוך

תשומת לב ?
יש הבדל בין זה שזה נראה לך קורא תיגר וחושף אותך , ובין חשש מתשומת לב לא רצויה גם אם לך זה לא מפריע החשיפה.

השאלה אם במקומות בהם את מסתוההת יש נורמה כזו , ואת זה עניין של התנגשות איתה ועם האנשים.

אני מניח שראית נשים עם חזה קטן ללא חזיה ויש כאלה שרואים את הפטמות , מה שמראה יש כאלה שזה לא מפירע להן והן מסתדרות עם זה.

חולצה או כל בגד שלם אחד עם הפטמות והחזה , לא מגרה את עור/מפריע ? הרי כוס החזיה מבודד את השד בצורה מקיפה. (אני משער , הרי בתור גבר אני לא יודע איך זה מרגיש).

אם מינוח הוא מזעזע למה להשתמש בו ? אין אחר ?

אליפסה

New member
זה לא מגרה את העור בדיוק כמו שהחולצה שלך

לא מגרה לך את העור, אין הבדל.

השימוש במונח בא עם ביקורת עליו, לכן אני לא חושבת שיש בעיה מהותית עם השימוש. בנוסף זה הדבר הראשון שעלה לי בראש, נגעלתי מעצמי לרגע וחשתי צורך לחלוק גם את החוויה הזאת.

HH husa

New member
אז במקומך הייתי מחליט לפי , כמה מפריע אישית

שמשהו נראה דרך החולצה , ואם יש חשש כזה כמה יסתכלו עליך באופן מפריע.

נראה שבאמת יותר נוח בלי.
אני הייתי קונה חולצות אטומות יותר (גם בקיץ ובים אני תמיד עם חולצה).
אם הבגדים מהסוג הזה חשובים לך יותר אז מתעלמים מאיזה מבטים המראה ימשוך ולובשים מה שבא.

Hippolyte22

New member
להגיד לך תאמת?

אני לא מבינה מה אקט פמניסטי יש בזה.
בכנות, לא מבינה.

אני עובדת כך שאני לוקחת כל נושא או רעיון חברתי קיים, ומנסה
להוציא ממנו את השובניזם, ההתניות הפטריאכליות וכו..
ובנושאים כאלו- איפור, טיפוח אישי אני לא רואה כנושאים שובניסטים,
אלא את השיוך המגדרי כבעייתי, הנושאים עצמם? מקובלים לדעתי.

העניין שאת מדברת עליו, כן, חזה הוא איבר מיני, בחברה עשו לו
שיוכים מגדרים
אבל בבסיסו, הוא עדיין מיני.
צריך לצאת נגד, כמו עם טיפוח ואיפור, השיוך המגדרי ולא נגד העניין עצמו לדעתי האישית.
ואני מאוד בעד חזיות, יש חזיות, כמו שלי שרק מתלבשות עליו ולא יותר מזה, פשוט.
וגם אין לי ממש בעיה נגד פוש אפ- רק כשזה לא הופך כחלק בלתי נפרד מהחשיבה
של נשים ונערות שככה זה חזה נשי, עם פוש אפ ושטויות- אז אני נגד.

תחשבי על זה, למה את לא רוצה להראות את הפיטמות שלך?
אני לא רוצה להראות את הפיטמות שלי כמו שאני לא רוצה
להראות את האיבר מין שלי, לא לציבור, כלומר.

אליפסה

New member
אבל זה העניין

האקט הפמניסטי הוא שאני לא רוצה להתעסק עם זה.
הבחירה לא ללבוש חזייה היא לא האקט, לא מדובר בשריפת חזיות או אנאערף אלא רק בהחלטה מודעת שבשבילי זה חסר טעם ומסורבל.

הבעיה היא שאחרי שקיבלתי את ההחלטה הנוחה הזאת גיליתי שיש לי כל מיני מחשבות שהופכות את המהלך לפחות נוח ורציתי לחלוק את המצב ולהבין אותו יותר לעומק.

HouseAtreides

New member
הדבר היחיד שאני יכול לומר בנוגע לסוגייה

זה שבשום שלב של היתקלות בנשים בחיי היומיום, לא עוברת לי אפילו לרגע קצר בראש השאלה "מעניין אם היא לובשת חזיה או לא".
לפעמים קורה שהכתפייה של החזיה חשופה ואז אני כן חושב "אהה, הנה כתפייה של חזיה, מעניין אם זה מציק כמו שעון על היד", אבל שום דבר מעבר לזה.

מעבר לכך, נראה לי לחלוטין לא תקין (לא אצלך אישית, אלא הנורמה הזו) שבמקום לצפות מנשים לחשוב קודם על מה נוח ופרקטי יותר עבורן ורק לאחר מכן, אם בכלל, לשקול "מה יגידו", ישנה ציפייה ברורה מנשים לחשוב קודם על "מה יגידו" ואז להתרגל להופיע כפי שיגידו גם אם זה ממש אנטי-נוח ואנטי-פרקטי.
והכי מרגיז? שאחרי כל הלחצים והמאמצים הללו לסבול את האנטי-נוח והאנטי-פרקטי שגבר לא היה מוכן ללכת איתו דקה אחת (נסי לדמיין גבר על עקבי סטילטו למשל...), לא תבוא הערכה בתגובה אלא זלזול: "נו, זה הראש של נשים, עוסקות ב"מה יגידו" עד כדי אבסורד...".

HH husa

New member
אותה ציפיה "מה יגידו" הכונה אופנה ?

היום כל אחת הולכת לפי האונה שלה אז אין צפיה כזו.

יש הקשרים שהסביבה דורשת לבוש מסוימת גם אם הוא לא נוח , אבל זה קיים גם ביחס לגברים.

קריסטה

New member
לא נראה לי שפטמות בולטות נכנסות בקטגוריה הזו

יש מוסכמה חברתית (ואף חוק) שלא ללכת ערומים. נגזר מכך, לא לחשוף איברים אינטימיים כמו פטמות ואיברי מין.עם כל הכבוד לכך שזה נוח, לסביבה זה ודאי לא נוח.
במקרה של פטמות אני מאמינה שלא יופעלו נגדה סנקציות כפי שינקטו כנגד גבר שמסתובב עם הבולבול מתנפנף - אבל אין מה להלין על מבטים והתלחששויות.

HouseAtreides

New member
מה הכוונה לחשוף איברים?

היא לא אמרה שהיא הולכת לגזור חורים בחולצה כדי שהפטמות ייחשפו, והיא גם לא מתכוונת להתהלך ברחוב בחזה חשוף (אגב, נשאלת השאלה מדוע גברים מורשים לעשות כן בתנאים מסויימים, ונשים לא). לכן לא ברורה לי ההשוואה לבולבול מתנפנף.
השוואה יותר קרובה לדעתי זה להליכה בלי תחתונים. בדרך כלל לא תהיה כל בעיה, עם מכנסיים גמישים וצמודים במיוחד שמאפשרים במקרים מסויימים לעקוב אחר צורת הבולבול - צריך יהיה לחשוב מה עושים.

Berethor

New member
מזה האנלוגיות האלה?

קודם כל חזה זה לא איבר מין, חוץ מזה כל עוד יש לה בגד מעל לא יכולים להפעיל עליה שום סנקציות, כמו שאם לגבר היו שמים לב לאיבר מין דרך בגדים לא היו מפעילים נגדו סנקציות, כאילו הוא התהלך בעירום במקום ציבורי. אולי בכלל היא צריכה ללבוש בורקה כמו של מוסלמיות, ככה בכלל לא יראו כלום מהגוף, ואפילו לא תצורה שלו. בהתחשב בכך שהרבה מהגברים מעדיפים תחתון משוחרר ולא משהו לוחץ כי זה יותר בריא ונוח, גם אם איבר מסוים יתנופנף זה דבר טבעי , זה מראה שמדובר באדם לא מפלסטיק ולא מסילקון.

Berethor

New member
אגב

הסיבה שחזה זה לא איבר מין זה בדיוק הסיבה שמבחינה חוקית מחופים רבים באירופה מרשים לנשים להיות אפילו בלי חלק עליון בכלל בבגד ים, אבל לחלק תחתון הן עדיין מחוייבות. ההיגיון שם פשוט, כמו שלגברים מותר ללכת בלי חלק עליון ככה גם לנשים מותר. כמובן שישראלים מבקרים בחופים באירופה ונתקלים בדבר כזה הם מתחרפנים, אבל למי שרגיל לזה, זה לא כזה ביג דיל בכלל.

נכון. חזה אינו איבר מיני.

כלומר, אם אני אעלה לכאן תמונות של נשים חשופות חזה, זה יהיה סביר. כי מדובר סתם בנשים יפות, ולא בהחפצה של גוף האישה, ובמבט מיני בו ותו לא?

די. יש גבול להיתממות האידיוטיות הזאת.

בוודאי שחזה הוא איבר מיני. הוא מיני גם באירופה. נסה לטפוח למישהו זר על השכם בשמחת ההתרגשות אחרי שהובקע גול ביציע, הוא ישמח איתך בד"כ. עכשיו נסה ללטף לו את הישבן, זה ייגמר אחרת. ועכשיו נסה לטפוח לבחורה על השדיים, כדי להפנות את תשומת ליבה למשהו, ותהיה (ובצדק רב ביותר) תוקפן מיני מנוול ומניאק.

באמת שיש גבול לזיוני מוח, בשם אג'נדה קיצונית שאינה פמיניסטית כלל.

ולגבי פותחת השרשור, את צריכה לעשות מה שנוח לך, רק מה שנוח לך, ולקחת בחשבון שלפעמים זה יזכה למבט זה או אחר. תחליטי אם את שמה פס, או שיותר חשוב לך שיהיה לך נוח. זה נכון גם לגבי גברים, וזה נכון לגבי לבוש בכלל.

HouseAtreides

New member
אולי די עם המניפולציות הזולות האלה?

מבלי להיגרר בכלל לדיון על האם חזה הוא איבר מיני או לא (נניח שכן), יש הבדל ענק בין אישה שהחזה עבורה הוא בראש ובראשונה חלק בלתי נפרד מהגוף (ש- 99.9% מהזמן לא עסוק בפעילות מינית), לבין גבר שמעלה לכאן תמונות של נשים חשופות חזה כי עבורו יש במגזין אחד מכוניות יפות, ויש במגזין אחר נשים יפות, וכמו שהמכוניות משמשות לנסיעה ובין נסיעה לנסיעה הן מחכות עבורו בחניה בהיכון, כך גם החזה: בין הנקה לבין גרוי מיני לגבר הוא מחכה כל הזמן בהיכון.
מבין? אישה יכולה לראות בקלות את הפרופורציות הנכונות לגבי היחס הנכון אובייקטיבית לחזה שלה: 99.9% מהזמן, חלק אינטגרלי ונייטרלי מהגוף. 0.1% מהזמן, כשנוח ומתאים לה - איבר מיני שנחמד שהוא שם. כמה שהאישה תהיה חשופה לתרבות החפצה שתכניס לה ללא הרף לראש שהיא אובייקט מיני, יהיה קשה יותר לבלבל אותה מאשר גבר שהחזה שלו לא קיבל אותה מנה גדושה של הורמונים בגיל הרלוונטי.

גם הויכוח מה יותר מיני, ישבן או שכם או שד, ועל מה עדיף לטפוח אחרי שהובקע גול ביציע - מיותר, כי לא על זה הדיון. אגב, גם אם תסטור למישהו על הלחי אחרי גול תיחשב לתוקף. לא מיני, אבל תוקף. להזכירך, העובדה שהלחי חשופה אינה מהווה הזמנה לסטירה. גם ישבן בולט לא "מזמין" צביטה וגם אין פרצוף ש"דורש מכות". החשיבה על פיה חזה חשוף "דורש" שיטפחו עליו או ימששו אותו היא אלימה באותה מידה.

קריסטה

New member
היכן בדיוק נאמר

שחזה דורש טפיחה?
בסה"כ נעשתה הפרדה בין מקום שלגיטימי לעת בו ומקום שלא. לדעתי זה בדיוק ההפך מלהגיד שאלו אזורים שדורשים משהו.
אגב, רק חיזקת את טענתו - סטירה תחשב לתקיפה. לא תקיפה מינית. נגיעה ודאי לא תהיה נעימה אך ודאי לא יוביל לתחושת החילול שנגיעה בחזה תגרום לה. אי לכך, חזה הוא איבר מיני. לא מבינה את הויכוח המטומטם הזה. אתה מתווכח עם נשים לגבי איך הן צריכות לראות את האיברים בגופן? או עם גברים כיצד הם רואים איברים בגוף האישה?

שורה תחתונה, שתעשה מה שנוח לה. היא תצטרך לעשות את השיקולים שכל בחורה עם מחשוף או מיני עושה - האם נוח לה לחשוף כל כך הרבה או לא. זה הכל.

למעלה