הליכה בלי חזייה

אוגלה

New member
לגבי השורה האחרונה, זה פשוט לא נכון

Wearing a specialized garment designed to restrain a woman's breasts may date back to ancient Greece. Women wore an apodesmos (Greek: ἀπόδεσμος[11]), later stēthodesmē (Gr: στηθοδέσμη[12]), mastodesmos (Gr: μαστόδεσμος[13]) and mastodeton (Gr: μαστόδετον[14]), all meaning "breast-band", a band of wool or linen that was wrapped across the breasts that was tied or pinned at the back.[15][16]

נכון, החזיה המודרנית הומצאה במאה ה-19 ע"י אישה כדי לשחרר את הנשים מן המחוך שמעבר להיותו פריט לא נוח, הוא גרם להרבה בעיות בריאותיות אצל נשים. לפני כן נשים פשוט נהגו לקשור את החזה באמצעות רצועת בד בדרך כלל.

kagome10

New member
עניין של קנה מידה

אני מודדת זמנים מרגע היווצרות האנושות, ולכן כל מה שקרה לאחר המהפכה החקלאית הוא פסיק קטן וזניח בהיסטורית האנושות, תקופה קצרה בקנה מידה היסטורי.

ממליץ לך לקרוא את יובל נח הררי

הוא נותן פרספקטיבה מעניינת על הדברים שאת כותבת עכשיו.
בכל אופן, המדידה שלך מייצרת הרבה דברים, גם בעניין המצב הטבעי ויחסי גברים-נשים. לשמחתי אנחנו רחוקים מהתקופה העיקרית שאת מציינת כפרספקטיבה שלך.

kagome10

New member
למרבה הפלא

בתקופה אותה אני מציינת עכשיו, היחס לנשים היה יותר טוב מעכשיו.

איזה טקסט שלו אתה מציע לי לקרוא?
אני בינתיים אציע לקרוא כל מיני כתבים אנתרופולוגיים על שבטים שונים ומגוונים, ואת ישמעאל של דניאל קווין. ואולי גם את רובים חיידקים ופלדה של דיאמונד.

לפני 15,000 שנה היחס לנשים היה טוב מאשר היום?

קודם כל, אני מופתע מהאמירה. אני לא משוכנע שזה כך, ולמעשה ככל שאני קורא על תקופה קדומה יותר, אני מגלה יחס מבטל יותר כלפי נשים. אבל כנראה שלא קראתי מספיק על העת ההיא, ואם בעבר הרחוק היה טוב כל כך לטעמך, אולי צריך לשאוף לחזור למצב ההוא?
בכל אופן, זה נותן רקע טוב לדברים שאת מציגה בשרשור, של רצון לחזור למצב הטבעי (בתקווה שהבנתי נכון, ותתקני אותי אם טעיתי). זה גם שם את עניין הלבוש בפורופורציה, משום שאם את סבורה שהמצב הטבעי טוב יותר לנשים, אז כמאמר המשורר "חבל שאי אפשר ללכת עירומים". אישית אני חולק על הטענה הבסיסית שפעם היה טוב יותר.

kagome10

New member
האמת שכן

לדעתי, בכל הקשור לארגון החברה, ובמידה רבה גם לטכנולוגיה, אני שואפת לחזור למצב ההוא בתשעים אחוזים.

למרות זאת, אני כן רומה לשלב את הטוב של העידן שלנו, שהוא טכנולוגי בעיקרו, עם הטוב של העידן ההוא. להתקדם קדימה.

בנוגע ללכת ערומים - זה היה עובד לולא החור באוזון, ולו היינו מותאמים גנטית לאזור בו אנו חיים. אני חייה בישראל. אמהותי חיו באזור רוסיה. יש שם מזג אוויר שונה לחלוטין.

כך שאכן, חבל שאי אפשר ללכת ערומים. אני הולכת בקיץ בחצאיות ארוכות וחולצות עם שרוולים ארוכים + כובע רחב שוליים.

kagome10

New member
זה בראש שלך

כלומר, יש אנשים שחושבים שזה לא צנוע. גם יש אנשים שחושבים שללכת עם שרוול שמאפשר לראותא תהמפרק, או אפילו, אלוהים ישמור, גופייה, זה לא צנוע. אני מניחה שזה לא גורם לך ללכת עם שרוולים ארוכים בקיץ.

אני לא אלבש מכנסון כי אין לי סיבה ללבוש אותו. אם יש סיבה כזו, אני אלבש אותו מבלי להתבייש.
אני לא אלבש גופייה צמודה ממש, וחלק מהחולצות. אך חולצות כותנה פשוטות אני לובשת בלי חזיה, בכייף.

את יכולה ללכת איך שבא לך. באמת.
בנוגע ללחץ חברתי - במוקדם או במאוחר בחיים שלך תצטרכי ללמוד להתמודד איתו. ההתמודדות הכי נחמדה שלי הייתה שגיליתי שלמרות כל סיפורי האימה, אף אחד לא אומר מילה רעה על שיער בבתי השחי. אז על העדר חזיה שיגידו?

Berethor

New member

מזכיר לי את מה שהולך בבית שמש.

http://www.mako.co.il/news-israel/education/Article-31a39c874fb6431017.htm

למעלה