k a k u l a

דרור7

New member
בחירה חופשית../images/Emo45.gif

מסכימה עם פרצלה ב100% על ההורים לקבל את בחירת ילדיהם ולכבד את בחירתם, ולדעת לפנות את השטח לטובת הבחירה, אולי בגלל שזו דעתי וגם מתנהגת בהתאם, אני חיה בשלום עם 2 חתניי וכלתי, מאושרת שזכיתי לחתן את 3 ילדיי עם בחירתם, כאשר הם מאושרים אני מאושרת פי כמה וכמה, יסמין1

klasica

New member
ממש יופי לך, ומה היית עושה אם בחירתו של בנך

או בתך לא היו שמחים איתך? על אף ולמרות שהסכמת עם בחירתו/בחירתה? לא שמעת על דברים כאלה? הרשי לי לפוצץ לך את הבלון הוורוד שאת חיה בו.

דרור7

New member
מציאותית , לקלסיקה

המילה אם לא קיימת בלכסיקון שלי,אנשים שחיים עם "אם" אלא אנשים שחיים בפנטזיות, אני אדם מאד מציאותי חיה עם מה שיש ומנסה לחיות טוב, כמו שבני אומר "זה מה יש ועם זה ננצח" אולי במקום לפוצץ לי את הבלון הורוד שלי תפוצצי את הבלון האפור שלך? חומר למחשבה, שתהייה לך שבת ברוכה ורגועה יסמין1

klasica

New member
תאמיני לי שחיי לא אפורים ואני בהחלט עם דעתך

וחיה עם מה שיש אני אפילו לא מנסה לחיות טוב אלא חיה טוב עד מצויין - זה לקח לי זמן אבל למדתי. אלא שלהחליט שתמיד האשמה היא בחמות . נו טוב, אם לזה את קוראת פנטזיה... והבלון שלי יקירתי אינו וורוד ואינו רק אפור, אינו שחור ואינו לבן, יש בו את כל צבעי הביניים, כי כאלו הם חיינו. תאמיני לי שיש לי הרבה חומר למחשבה מספיק כדי להתחלק בו גם איתך. שבת רגועה גם לך. מישהי כתבה לי במקום אחר, שהיא מתה על מלאכי שרת, עניתי לה שאני עוד לא פגשתי במלאכי שרת אבל כנראה שטעיתי
שבת רגועה ונפלאה לכולנו. .

פרצלה

New member
זה בדיוק העניין

לקבל את בחירת הבן (אלא אם כן הוא מביא הביתה אישה שמסכנת את חייו או בריאותו באיזה אופן.......) לדעת לכבד לא חייבים לאהוב. לדעת לקבל. לדעת להסתדר. ואני יכולה להבין למה את מסתדרת עם בני הזוג של ילדייך.

klasica

New member
אז בכל זאת יש לך איזו הסתייגות לגבי הבחירה אה

ואולי הוא בגלל שהוא כה מאוהב, אינו רואה את הסכנה באופן שאת רואה אותה? אז למה לא תכבדי את בחירתו ותתני לו להסתכן או לטעות כמו ילד גדול ? מאד קל להתייפייף ולתקוף אחרים, עד שזה מגיע למפתן ביתך ....
. ותאמיני לי כשאני מדברת על כיבוד הבחירה אני לא מדברת על לא על הופעה חיצונית, לא עושר פיננסי, לא על עדה כזו אחרת. אני מדברת בדיוק אבל בדיוק על ההסתייגויות שלך פרצלה.

פרצלה

New member
הסתייגויות? יכולות להיות מפה ועד להודעה חדשה

לחמה על כלתה ולכלה על חמותה אבל לכל אחד יש קו אדום בחיים לא? וכל אחד עושה את הבחירות שלו ומשלם עליהם מחיר. גם הבחירה על מה רבים ובגלל מה מנתקים קשר אז אם חמה א' החליטה שהיא לא מקבלת אתכלתה כי לדעתה היא שתלטנית ולכן היא פותחת איתה מלחמת עולם אז היא תשלם את המחיר על זה. או שהבן יחליט שאימו צודקת,או שהבן אוהב ששולטים עליו או שבכלל הכלה לא כזו וזה רק בעיני האם,אבל אם האם החליטה לעשות מלחמה בגלל זה והבן לא יקבל את דעתה היא תפסיד אותו. ואז מה? מה יצא לה מזה? מצד שני,אם הבן שלך מביא הביתה בחורה למשל....מסוממת שמכניסה סמים הביתה להיכן שנימצאים גם הילדים,זו מלחמה הגיונית לא? או למשל,אני שומעת כאן כלות שרבות מלחמות איומות כי החמה התערבה להן בסידור הבית,או בבישול,או אמרה שהכיור לא היה נקי......שטויות,על זה צריך לריב? על זה אפשר לדלג להגיד כן ולעשות מה שרוצים. קו אדום מבחנתי? שחמה מנסה להיכנס בין הורים לילד....על זה למשל לא הייתי עוברתלסדר היום כל אחת והקוים האדומים שלה,והמחיר שהיא מוכנה לשלם. ואצל כל אחת זה שונה. אבל אגיד שוב....חמה שלא מוכנה לקבל את בחירת בנה ולא משנה מאיזו סיבה שתדע שהיא עלולה להפסיד אותו ותחליט אם היא מוכנה לשלם את המחיר. זה הכל

klasica

New member
אז יקירתי למרות הכל אינך יודעת הכל ואת טועה

את אומרת: "הסתייגויות יכולות להיות מפה ועד הודעה חדשה"... כלומר: מותר לומר לבן או לבת יקירי/יקירתי אני מסתייגת מבחירתך בגלל א.ב.ג.? ו..סמים זו באמת הליכה רחוק. יש עוד דברים מחוץ לסמים שיכולים לגרום להורים להסתייג מהבחירה. תאמיני לי שיש... אם היה נודע לך שאותו בן זוג גרם נזק לבנך או בתך עד כדי סכנה להעמדה לדין פלילי ונזק כלכלי ? אם היית רואה דברים בהתנהגות, אם אותו בחור או בחורה שהם עדיין חברים אני מדגישה חברים!!! , היו מטיפים לך , מנסים לסכסך ולהתערב בעניינים לא להם , ממש היית יושבת בשקט? ועל כל ההסתייגויות אני מדברת לפני החתונה!!!!!! האם זכותו של הורה לומר לבנו/בתו, אני רואה כך וכך? לא מוצא חן בעיני כך וכך? מותר או אסור? ולגלות לך משהו, את טוענת חמות וחם שלא מוכנים לקבל את בחירת בנם לא משנה מאיזו סיבה שידעו שהם עלולים להפסיד אותו ושיחליטו אם הם מוכנים לשלם את המחיר. הם יפסידו בכל מקרה גם הם יהיו מוכנים לקבל את בחירת בנם או בתם למרות הסתייגויותיהם, כי ההסתייגות לא תשכח להם, במידה ויש להם עסק עם מישהו לא בוגר. יש הורים שיפסידו את בנם או בתם גם אם לא היתה שום בעיה והסתייגות בבחירת בן הזוג, ולא היתה שום התערבות בחיי הזוג, פשוט משום שלא מולאה איזו גחמה של כלה או של הבן, שנדמה לו שהוא מקופח כרוני והכלה מלבה את הגחלים. את מציגה כאן רק צד אחד חד-מימדי של היחסים בכזו החלטיות. ולהפסיד כבר אמרתי לך, מפסידים כולם, אין נצחון במקום הזה ואם מישהו מרגיש כי ניצח בקטע הזה, זהו ניצחון מר מאד.

אם בן אדם מתחתן עם אחת שבעודם חברים

עמד בגללה לדין פלילי ונכנס לחובות מה זה אומר עליו ועל אופיו ? כנראה שבינה ממש אין לו.

klasica

New member
נו אז הגענו לאחדות דעות בענין הבינה והבחירה

אבל תיקון אחד, הוא לא עמד לדין בגלל שחבריו לעבודה הצליחו להחליק ולשכנע את הממונים עליו לא לעשות למרות מכתב האזהרה שקיבל . אבל בהחלט עמד בסכנה כזו, לא חלילה בגלל איזו עבירה מי יודע מה, אבל בהחלט עשה מעשה שלא יעשה ודווקא כדי לעזור לגברת. לא נכנס לחובות אבל הפסיד הרבה כסף כי פיטרו אותו בגללה ולא קיבל פיצויים של קרוב ל-4 שנים של עבודה קשה ומפרכת והיה עלול לפגוע בקריירה המקצועית שלו אילו המשיך ללמוד מקצוע מסויים שאותו הוא למד באותו הזמן. ולמרות הכל קיבלנו את בחירתו, בניגוד לחמותך, קיבלנו אותה למשפחתנו ונשאנו בעול הכספי של החתונה כפי יכולתנו לאחר שהודיע לנו שזו בחירתו הסופית , ואף על פי כן ולמרות הכל יצאנו הרעים המנוולים ומאשימים אותנו בהאשמות אוויליות, אינפנטיליות ובלתי רציונליות. וכפי הנראה שאם יהיו לנו נכדים, כנראה שלא נזכה להכירם והם אותנו. ולמרות שניסינו לגשר ולהתפייס, שלחו אותנו לעזאזאל. אז החלטנו שאנחנו בהחלט הולכים, והחלטנו גם שלמרות הכאב והאכזבה יש לנו חיים משלנו ושמחת חיים , ואין לנו חשק להשקיע יותר אנרגיות במי שלא רוצה אותנו בחייו. שיחיו את חייהם בשמחה אם זה מה שמביא להם את השמחה והנחת והשלווה. אז נכון שבהתחלה זה כאב, אבל הכאב הולך ומתרופף. יש גבול לפחד מפני חרב הניתוקים וההפרדות המתהפכת מעל ראש הורים , בסופו של דבר מתרגלים לכל דבר, וחרב פיפיות של ניתוק בסופו של דבר נתקעת גם בצד המנתק, גם אם כרגע היא תקועה רק בגופו של המנותק. אז בבקשה, אל תטיפו כאן מוסר ותתייפייפו , ואל תגידו לי שמישהו כאן היה רוקד מגיל ואושר , ומקבל את הבחירה בשקט ובשלווה אם היא היתה מגיעה לסף ביתו. נהדר לנדור נדרים שלא נעשה דברים שעשו לנו ככלות צעירות , תאמינו לי שנדרתי את הנדרים הללו ואני מקיימת אותם, לא מתערבת בחייהם, לא מתערבת בחינוך נכדתי יודעת את מקומי כסבתא וכחמות שמחה לעזור ולשמרטף כי זה עושה לי טוב בנשמה, כשהיו יחסים טרם ניתוק, לא הפליתי בין כלה לכלה . אבל זכותינו כהורים היתה להסתייג ולהביע את עמדתינו , מה לעשות? אנחנו בני אדם ולא מלאכי שרת אולי אתן תהיו כאלה. הכלל של never say never לא תמיד עומד במבחן המציאות המרה.

klasica

New member
אם היית מכירה אותו אני חושבת שהיית משנה את

דעתך. אבל את צודקת בנוגע להתנהלותו בסיפור.

פרצלה

New member
נו,ברור,הי אני לא מכירה אותו

וברור שאנחנו כותבים רק על מה שאת מספרת. אז כן,א הפרטים הם בדיוק כמו שסיפרת,אז הבן שלך אשם לדעתי יותר מאישתו....הוא ניגרר ופה אשמתו. זה מזכיר לי מקרים בהם כלות מספרות סיפורים באמת קשים על מצבים שגובלים כמעט בהתעללות של החמים והבעל שלהן,משקיף מהצד כמו זר. וגם להן תמיד אומרים.....אל תבואו בטענות לחמה,תבואו לבעל שלכן שלא יודע לשמור עלכן ולעמוד לצידכן.

פרצלה

New member
טרומי

אם בן אדם עושה מעשה פלילי מלכתחילה אין לו כנראה הרבה בינה. אבל תמיד קל להאשים מישהו אחר. למה פשוט לא ללכת למקור ולהאשים את הבן? הא אשם שעשה מה שעשה. הוא אשם על שהתנתק מהוריו. ובאופן כללי הוא אשם אבל היא לא משפחה אז קל להאשים אותה.

פרצלה

New member
את יודעת טרומי......

הכי קל במקופ להתאכזב מהילד זה למצוא מי......"גרם" לו לעשות משהו....

klasica

New member
יקירותי, כל המעשה היה העתקה של תוכנות עבור

הגברת כדי לעזור לה, אני מניחה שהוא לא ייחס למעשה הזה ברצינות, כי בינינו רבים מעתיקים תוכנות אבל זה מעשה אסור , כאשר הוא החליט להיפרד ממנה, היא הלכה להלשין עליו לממונים כנקמה, הוא לא פרץ לבנק, לא כייס גברות זקנות לא דקר ולא רצח , הוא לא מעל במיליונים וגם לא ברח עם הכסף מהארץ הבנת פרצלה ? והעתקת תוכנות היא בינינו דבר שעושים אותו רבים אבל הוא לא חוקי. והיו עוד דברים בהתנהגותה שגרמה לנו להסתייג ואני מאד מצטערת שבכך לא עירבנו אנשים נוספים ויידענו אותם על ההתנהגות שלה, , אני חושבת שדי חשפתי את עצמי אבל ממש לא איכפת לי. באופן כללי טענות יש לי רק אל הבן והתובנות שלו. , כאן אני מסכימה איתך . ואני מאשימה רק אותו, אני רק מניחה שאילו היה עומד על דעתו לא להתנתק , חייו לא היו חיים, ועדיף חיים שקטים. נראה שבתי התיאטרון בארץ הפסידו שחקנית אופי גדולה, אם את יכולה לשחק למישהו שאת לא אוהבת והוא לא ירגיש כלום.

את כל הזמן אומרת :

טעות שלא עירבנו אנשים נוספים . מי אלה הנוספים ? ההורים שלה ? הוא רצה להפרד ואחר כך חזר אליה ? אחרי כל הבלאגן בעבודה ?

klasica

New member
כן טרומי קלעת בדיוק

וכן , וכיבדנו את בחירתו למרות כל הבלאגן. הזוי, בלתי נתפס, אבל זה מה יש, ואת זה כיבדנו. אז אצל פרצלה אנחנו הרשעים המנוולים. ושוב אין לי שום טענה ומענה אליה. הטענה היא רק אל הבן שלי. נראה לי שבכל השרשור הזה לא שמעת ממני דבר וחצי דבר על אופיה, תאורה החיצוני, עדתה. כל ההסתייגות שלנו היה מהאימפולסיביות, ועוד דברים שאינני רוצה לחשוף יותר.

למעלה