k a k u l a

k a k u l a

New member
רות המואביה, תרשי לי לספר לך כמה דברים...

כאשר בעלך יושב איתך ערב לפני החתונה ומספר לך שיש דברים שאת לא יודעת על משפחתו, על כך שהוא גדל במשפחה לא נורמלית, על כך שהוא בוכה כל לילה במיטה ומתפלל לאלוהים שההורים שלו יתגרשו כבר והוא יעבור לגור עם אבא שלו, על כך שהוא גדל עם אמא לא בריאה נפשית, אמא שפעם אחת שברה על אוחות מטאטא ועוד הרבה דברים שהוא מסרב לדבר עליהם- תאמיני לי שכשאני אורמתץ שלא היה בא לו על אמא שלו- אני יודעת על מה אני מדברת. הקדמתי ואמרתי שאמו הינה בעלת עבר של בעיות נפשיות ואני אוסיף כאן שהיא גם שהתה תקופה באברבנל. אז אולי במשפחתך המושלמת לא יכול להיות מצב שבו לבנך לא יבוא לראות אותך, אבל את לא יודעת מה קורה במשפחות אחרות.... וכן, בעלי מעדיף את משפחתי בהרבה מאשר את משפחתו. הוא אומר את זה בעצמו אני לא ממציאה

saritoosh22

New member
איפה החמלה שלכם?

אם היא אישה שאינה בריאה בנפשה, מה יעזור לך "להיכנס" בה? למה לא להתייחס אליה כאל אישה חולה? אם הייתה חולה בסרטן, היית מגלה יותר חמלה?

k a k u l a

New member
כמובן שהתכוונתי שהוא היה ילד הוא היה

רוצה שהוריו יפרדו.. עכשיו זה כבר לא משנה לו ממש

klasica

New member
חבל שהמילה פחד היא האישיו

בני משפחה לא אמורים לפחד זה מזה. חבל מאד שאי אפשר לדבר בלי ל"הכנס בלי חשבון ומעצורים". לפעמים יש בעיות, יש דברים שקורים בהיסח הדעת ומישהו נפגע . למה אי אפשר לדבר כמו בני אדם? יש משהו מאד אלים בדו-שיח מעין זה שקקולה רוצה לנהל עם חמותה. לפעמים די כדאי לספור עד עשר לפני . כאשר יש סיפור כזה כמו של קקולה, הפורום הזה מזכיר לי זירת האיבקות, שהשחקנים הראשיים הם קקולה וחמותה, וחלק מחברות הפורום שמעודדות בקריאות מתלהמות , האנטגוניזם לשם חמות פה הוא כה גדול, עד שתגובה כמו הכנסתי לה, וכו' יגרמו לפרצי עידוד כאן וחבל. חבל שהפורום שמטרתו אוזן קשבת לטענות צודקות או צודקות פחות, לא הופך להיות קצת מגשר, יש מספר בנות כאן שבהחלט ניחנו בראייה חכמה ורחבה שמצננת מעט את ההתלהמות. ובאשר להזדקקות , כל אדם נזקק לפעמים לעזרתו של האחר, מי יותר או מי פחות. אני לא יכולה לתאר חמות שאינה רוצה את כל משפחתה יושבת בנחת ליד השולחן. לא יכולה לתאר את הכאב האיום שיש להורים כשיש ניתוק או כשיש ריב, גם אם נדמה לכן שלכאורה יש אדישות. חבל שזה הטון שמלווה כאן. אינני רואה כל פסול בכך שהחמות ביקשה פגישה לשיחת הבהרה, למה צריך להתייחס לכך בזילזול ? למה לא לראות את החיובי שבדבר, שיש נכונות להקשיב, שיש נכונות לפתור, שיש נכונות ליישר את ההדורים? וקקולה, אולי פחות התלהמות ושיחה רגועה יותר שבה תצליחי להביע את רגשותיך ועמדתך תביא לתוצאות חיוביות לכל הצדדים שכן ברגע שרגוזים וכועסים ומחוממים קשה מאד לסדר מחשבות ולהביע אותם כפי שרצינו.

אוסה

New member
חמותה של קקולה ביקשה שיחה בגלל

שהתנה לא הולמת לדעתה אבללללל החמות מגזימה כי היא יכלה להגיד תודה וזהו , מתנה לא נמדדת בעלות!

klasica

New member
זאת ההשערה שלך, אבל לי נראה שיש שם יותר מכך.

ונניח שככה, למה צריך לזלזל, למה צריך להיות אנטי?

אוסה

New member
האם נשמע לך הגיוני שמישהי תקרא

באופן כזה רשמי לשיחה? אם היתה כותבת פה מישהי "אני קראתי לחמותי לשיחה היום ב 20.00 ....זה הגיוני? אם היא היתה קובעת לשבת איתם לכוס קפה ואז היתה אומרת מה שבא לה זה הגיוני אבל לא בדרך של בואו לשיחה. וזאת לא השערה שלי זה מה שהיא כתבה, בגלל שהחמות באה בטענות על המלון הטונים בניהן עלו וזה הוביל לקיראה לשיחה.

klasica

New member
ואני מציעה לרדת למטה בשירשור ולקרוא היטב

את השגותיו הנבונות והחכמות של מי שמתכנה אבי גימל.

אוסה

New member
ואני עדיין חושבת שזאת חוצפה לדרוש

ממישהו להגדיל את סכום המתנה שהוא נותן . זה לא משנה אם זה 200ש"ח או 2000ש"ח מתנה זאת מתנה ואי אפשר לכפות על מישהו להגדיל את המתנה שלו .

פרצלה

New member
זו בכלל חוצפה לבקש מתנה

וזב מגעיל שהורים מכנסים את ילדיהם להוצאות.

klasica

New member
זו חוצפה לבקש מתנה אם לא נשאלת מה אתה רוצה

ליום ההולדת. אבל זה מגעיל עוד יותר כאשר ההורים שואלים אותך מה אתה רוצה ליום ההולדת ולבקש מתנה מהורים שתכניס אותם להוצאות כאלה שידוע שאינם יכולים לעמוד בהן ואחר כך לכעוס עליהם שהם חשבו כי צחקת כאשר ביקשת מתנה כזו , מהסיבה כי לחברה שלך ההורים שלה קנו מתנה כזו. זו חוצפה גם מילדים לדעת שהוריך נמצאים במשבר כלכלי ובכל זאת הם באים לקראתך, לדעת שהם שוברים עבורך תכנית חסכון שהם חסכו למען עתידם וזיקנתם, ואחר כך לירוק להם אתה ובת זוגך בפרצוף בזילזול ולהעליב, כי הורי חברתך/כלתך התמזל מזלם והם אמידים מהם והם הוציאו סכום אדיר בלי להניד עפעף. אז יש גם מקרים כאלה לצערנו שבהם מעורבת הכלה , שלכאורה תציג את עצמה נופת צופים כולה טהורה וסתם מתנכלים לה, ההורים המנוולים של בעלה. אז פרצלה, את מכירה סיפורים מסמרי שיער מהצד של מספרות הסיפורים כאן, אני מכירה סיפורים מהצד השני של המטבע. וכמו שגם כאן, יש מקרים של היטפלות על לא עוול. כך בצד השני יש סיפורים מכמירי לב על לא עוול, אלא שהמצד השני של המטבע הכאב הוא ענק בגלל התנתקויות, בגלל מניעת נכדים, בגלל הרס המשפחה הגרעינית. ואני באמת לא מאחלת לך שתרגישי אפילו קמצוץ אחד מהכאב הזה.

פרצלה

New member
ואכן בסיפור שלפנינו האמא לא נשאלה מה היא רוצה

היא החליטה שכלתה צריכה לשלוח אותה לבית מלון,היא החליטה כמה מפואר הוא צריך להיות וכו'. הטעות היחידה שעשתה פה הכלה היא שהסכימה להגרר לכל העניין הזה. היתה צריכה להודיעה לגיסתה זה עניין שלה,שתזמין שתדווח כמה זה עולה והם יחליטו אם מתאים להם או לא. לגבי הורים ששוברים קופת חיסכון עבור ילדיהם,זו החלטה של ההורים ורק שלהם. הם לא חייבים והם לא עושים זאת עבור בן הזוג של ילדם אלא עבור ילדם שלהם. ומצד שני אני מכירה הרבה סיפורים של הורים שהזדקנו והילדים מטפלים בהם במסירות אם זה לקחת אותם לביתם ואם זה להחזיק אותם מכספם במקום מכובד וכו' וכו'. אז אל תערבבי מין שאינו במינו,לא דיברנו על עזרה בעת צרה דיברנו אל אמא שמשנוררת מילדיה מתנות.

נונה17

New member
אבל קלסיקה, מה זה קשור?

ברור שהורים לא צריכים להיכנס להוצאות מטורפות שיסכנו את עתידם למען ילדיהם (את יודעת, אפשר פשוט להגיד לא). את מדברת מתוך כאבך ונסיונך, אבל על כל מקרה כזה שאת מתארת יש מקרה מקביל בכיוון ההפוך. אני לא חושבת שסטטיסטית יש יותר כלות שמרוששות את הורי בני זוגן מכל מקרה אחר, דומה. כיוון שיש סיפורים כאלה מכל צדי המטבע - אני לא חושבת שכלות שונות מכל אחד אחר. עניין הניתוקים הוא אחריות גם של בנך, אגב.

מהגרת

New member
אוסה - בהקשר לנושא המתנות ..

גם על כך יש לי מה לומר מאחר ואמרת "שמתנה לא נמדדת בעלות" הבן שלי נשוי ויש להם שלושה ילדים (שיהיו בריאים) כלומר אני מביאה בקף' מתנה לכל אחד מבני המשפחה בימיי הולדת.. להוסיף מתנות לילדים בפורים ובחנוכה, להוסיף מתנה להורים ביום נישואין, להוסיף מתנה בחגים שאני איתם,, יוצא בשנה כ- 20 מתנות יפות!!! אני מקבלת מתנה ביום הולדתי ואולי עוד מתנה בחג ראש השנה או פסח א-ב-ל מעולם לא שואלים אותי מה לקנות לי למרות שלא פעם אמרתי בפרוש שעדיף לשאול כפי שאני שואלת תמיד את הבן שלי מה להביא לכל אחד ואחד.. נכון מתנה לא נמדדת בעלות כי אם באיכות לא כן..? כן, זה חורה לי לקבל מתנה שלא מתאימה ולא בשימוש ! מדוע לומר תודה וזהו ..?

אוסה

New member
כי לא תמיד הכל קולע בול לטעמנו

אני לא מבינה 1100ש" זה לא סכום מכובד?????

אוסה

New member
ואוי לי אם כל אחד היה מחשב כמה כסף

הוא נותן מתנות לנכדים והלאה . נתת מתנה לפי יכולתך אל תצפי שזה מה שיחזירו לך

klasica

New member
נשמע שדווקא הכל בסיידר במשפחתך ולכן

אני לא מבינה מדוע בנך מנושל מצוואתך? ואם את ביחסים נהדרים עם נכדייך מצד בנך, מדוע לנשל את הנכדים האלה?, ולהעדיף את הנכדים מצד בתך דווקא?

פרצלה

New member
כי ככה היא החליטה

וכנראה נכדיה מצד הבן שווים פחות כי הם ילדיה של כלתה.......

מהגרת

New member
כמה שאת צודקת פרצלה

על פי הסגנון שלך את לא מלאך ... א-ב-ל יש לי הפתעה עבורך.. הנכדים של הבן שלי יקבלו את חלקם רק כאשר יגיעו לגיל 21 אחרי הצבא . בגיל זה הם יהיו מספיק נבונים בכדי לא לתת להורים אגורה.. גאוני מצידי .. כך אוכל לנוח על משכבי בשלום , וכלתי תקלל אותי פחות..

למעלה