שלא תביני לא נכון מדבריי
אני מבינה אותך מאוד מאוד אבל את צריכה לדעת למצוא את דרך המלך. המתנה שהיא הביאה לאבא היא מתנה נחמדה ומתחשבת. הרבה פעמים מזניחים ודוחפים את בן הזוג החוצה, אבל היום , כשהם חלק בלתי נפרד מתהליך הלידה ומההריון גם להם קשה. אני גם הייתי רוצה שיקנו לי מתנה ובעצם יאמרו לי במילים אחרות שהם מעריכים אותי ואת מה שעברתי אבל לא על זה הייתי מקימה מהומת אלוהים. מה שכן, הכפייה שלה לגבי הסנדק הייתה צריכה להיעצר אצל בעלך. בעלך שבועיים אחרי הלידה צריך להיות חומת מגן. להגיד לכל המתלהבים ושמחים שאתם נורא תשמחו שהם יבואו לבקר אבל עוד שבועיים שלושה כי כואב לך, שאתם מאוד מכבדים את אבא שלו אבל סבא שלך בן 90 וזאת סגולה לאריכות חיים/ כבוד כלפיו/ וכדומה. בכל מקרה, היית צריכה להחליט עם בעלך ולתת לו לריב איתם. את אחרי לידה. אז איך מתמודדים? א. נותנים לבן שלה לעשות את ה"העבודה המלוכלכת". שהוא יסביר שכרגע אתם מאוד עייפים וקשה לכם לקבל אירוח לפרק זמן ארוך. אם היא באה ומתאים לך להיות בסלון- תהיי, אם לא מתאים לך, תתנצלי ותלכי לחדר. ב. מחליטים על שלום קר. להיות מנומסים- מעין נימוס בריטי, לדבר על מזג האוויר, מה שלומם ו..זהו. ג. לא לשכוח דבר אחד- אני יודעת שזה נשמע מתנשא אבל היא גדלה כבר ילדים, גם אם היא תתן מוצץ זה לא דופק את ההנקה, זה לא נורא ועשית סבתא מאושרת. אני מרגישה שחמותי אוהבת תינוקות יותר. אז כשהתחלנו להגיע לשבתות אני הייתי נותנת לה אותם, להאכיל (אלא אם כן הנקתי), להרגיע, להחליף, מה שהיא רצתה. הייתי לוקחת רק אם הייתי רואה מצוקה. זה לא היה קל, אבל היא הייתה מאושרת. כשהבת שלה ילדה לפני חודש בערך, בעלה לא נתן לה להחזיק את התינוק, הוא אמר שהוא לא רואה אותו כל השבוע והוא רוצה להחזיק אותו. לטעמי זה היה פגום, אתם באים לשבת..מה אתה מצפה? שהיא לא תתלהב להחזיק את הילד? והיא התבאסה. בחיים צריך להיות חכמים לא צודקים. ד. אם את בקשר טוב איתה אולי לדבר איתה לבד אישה לאישה. היא הייתה שם.