מנצלת רגע שהבנות משחקות
אני ידעתי שלחמותי יש בעיית אמון קשה, מהנכדים שקדמו לבנות. ובכל זאת, היא רואה אותן כמה שהיא רוצה, אנחנו לא נוסעים לשם, כי אנחנו לא חושבים שנכון לנו כרגע לנסוע שעה וחצי לכל כיוון. אבל היא רואה אותן מתי וכמה שהיא רוצה לבוא, ועושה כל מה שניתן לעשות עם בנות 9.5 חודשים, וככה היה מהרגע שחזרנו מהפגיה. יחד עם זאת, משום שאני יודעת שגבולות זה לא הצד החזק שלה, אני אסרטיבית וברורה, כדי לא להיקלע לפינות. לגבי האמון: הסבתא הזו מעלה באמון. אין תירוצים. אפשר לתת עוד הזדמנות, ואני בעד, בתנאי שכל הנוגעים בדבר מבינים את הסיטואציה. כלומר, שגם הסבתא יודעת שהיא עשתה מעשה שבעיני ההורים הוא חמור ומהווה מעילה באמון והיא כרגע "על תנאי" וצריכה להוכיח שהיא ראויה לאמון. על המקרה הזה, הייתי אולי מגבילה אותה בזמן לבד עם התינוק, כדי למנוע ממנה לעשות נזקים נוספים, אבל לא הייתי מבודדת אותה ממנו לגמרי. שתראה אותו כמה שהיא רוצה, בהשגחת הוריו. מה שכן, כולכן מגיבות כאילו היא כבר גירשה אותה והדירה אותה לגמרי, וזה לא המקרה. הסבתא ראתה את הנכד בתדירות של אחת ליומיים, כל פעם שהתחשק לה ולא הוגבלה בכלום. הכלה סה"כ מספרת שקשה לה עם ההתנהגות של הסבתא, ולא מוכנה שהיא תהיה עם התינוק לבד, לאור זה שהיא כבר הוכיחה שהיא לא בדיוק מכבדת את הרצונות של האמא. אני חושבת שזה עונה לך על השאלה: צריך לאזן בין החששות שלנו, לבין לבודד את הנכד/ה מהסבתא בטרם החששות התאמתו. בניגוד לפרצלה, אני חושבת שלאמא דוקא יש תפקיד משמעותי בחיי התינוק... אולי אפילו יותר משמעותי מזה של הסבתא...