תינוק חדש במשפחה

א. היא סיפרה שמההתחלה היחסים לא היו תקינים

ב. 5 שעות בסלקל ליילוד הם מאוד לא מומלצים. בגיל 9 וחצי חודשים (וגם קודם) - אני מסכימה איתך, לא ביג דיל.

למה 5?

וזה לא חיב להיות גם באותו היום ובטח לא בהפרש של שעתיים. אנחנו אכן נסענו 3 וחצי שעות לכל כיון (המשפחה שלי גרה ליד קצרין) עם תינוקת בת 3 חודשים אבל עשינו הפסקה ארוכה בדרך. של כחצי שעה לחילוץ עצמות, שתיה, החלפה וכו.

היא כתבה 2.5 שעות נסיעה.

אנחנו נסענו שעה וחצי, לא הייתי נוסעת יותר מזה - גם לא להורי. למעשה עכשיו כשאני חושבת על זה, אולי השאלה "אם היית נוסעת לאמא שלך" לא תמיד במקום. תמיד אנחנו אומרות לא להשוות בין ההורים, נכון? אצלנו למעשה עשינו מעל ומעבר כדי לבקר את הוריו, כדי שלא יעלבו ולא ירגישו בחוץ בעוד עם התאומות נסענו רק אחרי כמה חודשים טובים - עד אז באו אלינו. ההורים שלי הבינו, וההורים שלו לא רק שלא הבינו, גם כשנסענו להורים שלי הם אמרו מסכנות הקטנות, הגב שלהן יהרס - וכשאנחנו נוסעים דרומה, כמובן שאין כל סכנה לגב.... הרבה פעמים כלות כותבות "לא עניתי" כשברור שלאמא היו עונות ועוד איך, אז אולי זה לא כזה להיט להתנהג להורים באותו האופן בכל מצב, וזה לטוב - ולרע.

בדיוק בגלל זה

רב הכלות מרגישות נוח יותר עם אימן הפרטית. כי לה הן יכולות לענות לטוב ולרע ולכן גם מרגישות נוח לבקש,להתיעץ ולשאול. אני חושבת שבמקרה שלך ההורים שלך הבינו כי א-ת דברת איתם. מי דיבר עם ההורים שלו וניסה להסביר את ההגיון מאחורי?

לא ממש דיברתי, מלכתחילה אמא שלי באה אלינו

והיה ברור שלא נגיע. להסביר להורים שלו הגיון - אין דבר כזה. כמו שאמרתי, הגיוני שלא ניסע להורים שלי בכלל כי חבל על הגב של הבנות, אבל אליהם חייבים לנסוע ולא צריך לקחת שטויות של רופאים ברצינות.

restart2

New member
ואיך בכלל מתמודדים עם טיפוס כזה מרגיז!!?!?!

היי מזל טוב
את נמצאת בעיצומה של חוויה מרגשת,כואבת עצומה הדורשת הסתגלות. ההסתגלות הפיזית והנפשית דורשת ממך משאבים יקרים שכרגע את מועידה אותם להכלת קושי/כאב/רצון של החמות. והיא מצליחה לעלות על הבמה במקומך ובמקום בנך. ובנה שלה. הרצונות שלה יוצרות לך טריז וכאב.. אני מצטרפת לחלק מהתשובות שקבלת- תני לבעלך לנהל את השיח והגבולות עימה כאשר את מסבירה מה נכון ומה לאו. התנהגות בריוני כפי שהופיע בחדר הלידה - בעלך חייב להיות אסרטיבי. הוא צריך לשחרר אותך מעול ומהאנרגיות שהיא מפיצה. אם אינה רוצה להבין את הבור שהיא קורה - זה שלה והשאירי לה את הבעיות שלה. כחמות יש לה תפקיד משנה בלידה ועליה להבין זאת. היא לא יכולה לדרוש בבריונות את מקומה אלא לזכות בו. עלייך לשנות את התגובות והמחשבות שלך ולא לצפות ממנה או לרצות אותה אלא להתעמק בחוויה של הלידה בתינוק המקסים ובבעלך ותא המשפחתי. פשוט ביי- be בכל רגע נתון בטעינת אנרגיה מה שעוןשה לך טוב נכון ואפשרי. ממליצה לך להראות לבעל את התכתובת באתר. ולאמץ גישה שאומרת - אני המרכז והחשוב ביותר כרגע הוא- ולסלק כל מחשבה מגבילה או פחד וכעס. שפע של איחולי התחדשות הצלחות ונסיקה אירית

מזל טוב

אני טוענת, שהצבת גבולות צריכה להיות מהתחלה, באופן ברור ובאסרטיביות. אנחנו לא נכנענו ל"רגשי", ואמרנו שאנחנו מאד חופשיים עם הבנות, אבל רק בתנאי שהגבולות נשמרים. זו היתה עמדתנו היציבה והעקבית, כזוג. האסימון נפל, שה"רגשי" לא יעבוד, שאם היא רוצה לקבל סטטוס של סבתא היא צריכה לכבד את הגבולות הקטנים שהצבנו, ומאז יש שקט. גם לי יש בטן מלאה, וגם אצלי יש הרבה התנהגויות שמפריעות לי. מהצד שלי, אני שמה את זה בצד, לטובת יחסים טובים בינה לבין הבנות בעתיד (הן בנות 9.5 חודשים). בעצם, מה שאני אומרת הוא, שנדרש שילוב בין אסרטיביות ברורה בכל הנוגע לתינוק, שמניפולציות ומריבות לא יעזרו, והיא תכבד את הגבולות והבחירות שלך מחד, לבין גמישות בהתנהגויות שאינן נוגעות לו ישירות ואינן אקוטיות בעיניך. אגב, לגבי מוצץ, אני חולקת בריש גלי על האילתית. כל יועצת הנקה מתחילה תגיד לך, שאם רוצים לבסס הנקה, לא נותנים מוצץ עד שההנקה התבססה. למה? כי כמו כל דבר, יש שונות בין התינוקות. יש כאלה שלוקח זמן להרגיל אותם, וכאלה שאחרי פעם אחת מתאהבים. כמו שיש תינוקות שיונקים גם אחרי עשרות בקבוקים, ותינוקות שאחרי בקבוק אחד מסרבים לינוק. יש לי תאומות שקיבלו את אותם שדיים ואותן הזדמנויות לינוק ואותם בקבוקים. אחת יונקת למרות קשיים טכניים משמעותיים בהתחלה, והשניה שדוקא יש לה טכניקה מושלמת מהתחלה, גמלה עצמה ממש מזמן ומעדיפה בקבוק. קל וחומר בין תינוקות שאינם תאומים...

פרצלה

New member
לדעתי את צריכה לכתוב את ספר החוקים והעונשים

לסבתא הסוררת. נגיד סבתא שלא קדה קידה כשנכנסה אליך הביתה-לא תגיע 5 שבועות סבתא שנתנה לנסיכה שלך נשיקה בין 2 ל4 תענש בהרחקה של חצי שנה וכו' וכו'

אפשר לכתוב בשיתוף פעולה

אני אכתוב את החוקים לסבתא, ואת לכלה. למשל: כלה שלא הודתה לך חמש פעמים ביום על כך שהרשית לבנה להתחתן איתה, אסור לבן לדבר איתה שלושה ימים... וכן הלאה, עד שכולנו נבין שהכבוד לחמות הוא חובתנו, גם אם היא לא רואה אותנו ממטר... רגע ברצינות, מעולם לא מנעתי מחמותי להגיע לראות את הבנות. וגם לא גיסי וגיסתי, למרות שהיא העלילה עליהם שכן. מי שקובעת כמה היא תראה אותן, זו היא והיא בלבד.

פרצלה

New member
היו שאני כלה אני ממש לא צריכה לכתוב ספר חוקים

אני יודעת מה משמעות הסבתא בחיי הילד ולכן במקום להכריז על קרב הכרזתי כשנולד הילד על שיתוף פעולה מתוך ידיעה ברורה שהיא אוהבת אותו ורוצה רק את טובתו ושכמו שהיא הצליחה לגדל בהצלחה את בעלי אני בהחלט יכולה לסמוך עליה להיות עם הילד שלי. את בוחרת להיות רעה ולחשוב שאת אסרטיבית ואני מעדיפה לחייך אל חמותי כשהיא מגיעה וחיות בבטחון שלילד שלי יש סביבו כמה וכמה מבוגרים שאוהבים אותו ומטפלים בו בשמחה.

בתור אחת שהניקה עד גיל שנה

והפסיקה רק בגלל הרצון לעוד ילד, אני יכולה להגיד לך שזה בולשיט. באותה מידה, שזה בולשיט לעודד יציאת חלב אם אין. זה עשה לי כזה נזק עם השני, ומנע ממני הנקה שלמה.

אנילה1

New member
בתור אמא לבן נשוי, אני גם הרגשתי סבתא סוג ב.

למרות שעזרתי לבן ולכלתי הרבה יותר מאשר הוריה, היחס של כלתי אלי שונה מאוד מאשר להורים שלה. זה כואב. מה עושים בקשר לזה? לא יודעת, אין לי כמעט תקשורת עם כלתי. שתינו לא דברניות גדולות. מה שצריך להגיד אני מוסרת לבן. הם מגיעים אלינו כל שבת לצהרים. הנכדים שהם כבר גדולים, מגיעים אלי פעם בשבוע אחד אחד בתורו, להיות עם סבתא. אין לי קשר עם המחותנים, חוץ מבחגים גדולים. מתרגלים להכל. איזו עיצה יש לי בשבילך. חמותך מתנהגת כמו אשה אכולת קנאה. קודם כל תבקשי מבעלך שיגיד להוריו שאת לא זזה מהבית לפחות 6 חודשים מהרגע שנולד התינוק. ושיהיה עוד המון זמן להנות מהנכד בשנים שיבואו, כך שאין מה למהר. מן הסתם יהיו עוד נכדים. בעיקר תלמדי לא לספר כלום לחמותך דברים שיכולים לעורר קנאה, בייחוד על דברים שאמך עשתה עבורכם. את יכולה לדבר עם חמותך על דברים כללים, מזג האויר וכו'. ואם היא מנסה לפגוע אל תעני. פשוט תשתתקי. תנסי פחות להתלונן עליה לבעלך. כי הוא נמצא בין הפטיש לסדן, בינך לבין אימו. חמותך רוצה להפגין את כישוריה כאם, לזה את יכולה לומר לה, שזה זמנים אחרים היום, ושאת עושה מה שלימדו אותך בטיפת חלב. ככה זה לא יעליב אותה. תזכרי, שאת עדיין סובלת מהלידה, ויעברו עוד 6 חודשים עד שתחזרי לעצמך. אז תהיי קצת סלחנית כלפי עצמך. הרגישות שלך גבוהה עכשיו וזה נורמלי. הרצון לגונן על הילד שלך היא גם גבוהה וזה נורמלי גם. שוב, תזכרי שחמותך מדברת מתוך קינאה, גם בגלל שאמך נמצאת שם כל הזמן, ולה אסור להגיע. ולבסוף טיפ נחמד, למה שלא תשלחי תמונות של הנכד דרך הנייד. שיהיו לה תמונות להשוויץ לחברות שלה. תזכרי שתינוק חדש מזעזע את כל המשפחה. בהצלחה.

תגידי לבעלך שיזמין אותה בעצמו

ולזמנים שהוא נמצא בבית בלבד. שהיא מדברת אליך לא יפה ושאת לא יכולה לארח אותה כמו שהיא אוהבת - שיעשה את זה הוא. את לא הגננת של אמא שלו, אם הוא מתחיל לתפוס צד - זה נהדר. שיטפל בצד הזה מא' ועד ת'. יש לך את כל הזכות לבלות את 4 השבועות הבאים איך שמתחשק לך!!! את במשכב לידה. זה לא רשיון להיות גסת רוח, אלא לצפות מהסביבה להתאים את עצמה אליך. אחרי 6 שבועות את עוד לא התאוששת מהלידה, אבל לפחות הסערה ההורמונלית והמכאובים שקשורים באופן ישיר ללידה ישככו. תמשיכי משם.

אחרי 6 שבועות

חולפת הסערה ההורמונלית? לי לקח 6 חודשים
היתי מתחילה לבכות בלי שום קשר מכל מה שלא היה מיושר קו איתי. הכי לא אני. כמה חיכיתי להשתחרר מזה...

פרצלה

New member
אני חושבת שבמקרה הזה צריך לפחות 18 שנות משכב

לידה. בגיל 18 כשהילד יהיה בזכת עצמו הוא יגיד לאמא שלו שהגיע הזמן להכיר את סבתא בלי הפרעות

פרצלה

New member
בהחלט ואחר כך באים לבקות שלילד אין סבתא

כי היא מעדיפה את הנכדים האחרים שלה. וזה בסדר,כי רבות האימהות פה שמנהות מלחמות שליטה על גב הילדים שלהן כי יותר מאשר הן אוהבות את הילד הן שונאות את החמה

למעלה