תינוק חדש במשפחה

תינוק חדש במשפחה

שלום לכולם, אני חדשה פה, אם כי לאור רמת התסכול שלי- הייתי צריכה להיות פה מזמן.... אולי למישהו תהיה עצה טובה או דברי חכמה בשבילי כי אני ממש גמורה מהסיפור הבא- בשעה טובה נולד לנו בן ראשון לפני שבועיים. אנחנו מתגוררים קרוב מאוד להוריי (הדירה בבעלות המשפחה ונתנו לנו לגור בה), ובאופן טבעי אמא שלי עוזרת לי הרבה, בעיקר בלילות כשאני לא מצליחה להרגיע את בני המתוק מגזים, ואחרי שלא הצלחתי לישון לילה שלם.... היא כמובן קונה לנו המון דברים וגם עוזרת לי עם כל מטלות הבית... עם חמותי אני לא הכי מסתדרת.על פניו- כאילו כן, אני אף פעם לא רבתי איתה או משהו בסגנון, אבל האמת היא שהיא עושה הרבה פעמים דברים שמאוד מכעיסים, מעליבים ופוגעים בי. היא ממש ממש חסרת טקסט ואומרת הרבה פעמים דברים ממש מעליבים ובכלל לא במקום. חוץ מהחוסר טקט, אני מרגישה לפעמים שהיא עושה דברים בעוקצנות מכוונת כי היא מרגישה מאויימת לידי או משהו כזה.... ( לא משום סיבה מיוחדת חוץ מזה ש״לקחתי״ לה את בנה). דוגמאות לדברים מגעילים שהיא אומרת- שכל הקיבוצניקים הם אנשים דוחים (כל המשפחה מצד אבי הם קיבוצניקים, וגם הוא בעברו בן קיבוץ), אם אני אומרת לה שאמא שלי קנתה לנו משהו מאיזו חנות היא תגיד שכל הסחורה שלהם דפוקה והיא לא קונה שם אף פעם, ובאופן כללי היא הרבה פעמים מבטלת את דבריי באופן מאוד מעליב. מאז שבננו נולד, היא כל הזמן רוצה לבוא אלינו. בשלושה שבועות שחלפו, היא הייתה פה לפחות שש פעמים, אבל בגלל שהיא יודעת שאמא שלי נמצאת פה הרבה, היא רבה אתמול עם בעלי בטלפון על זה שהיא מרגישה שרק היא יוזמת את ההגעה שלה לפה, ושאני לא נותנת לה להיות עם הילד וכו׳... האמת היא, שבאמת לא בא לי שהיא תהיה פה, מאותה סיבה שלא הזמנו גם את חברים שלנו ואת המשפחה המורחבת- כי אנחנו עייפים, אני עדיין סובלת מכאבים, ואין לנו כוח. זה שהיא גם מגיעה ומתנהגת- שוב- בצורה מאוד מרגיזה, כמובן לא תורם.... פעם אחת כשהיא הגיעה, שלוש דקות אחרי שהסברתי לה שאני לא רוצה לתת לילד מוצץ- היא דחפה לו מוצץ לפה כשלא הסתכלתי, ועוד אמרה לי ״אהה... הוא בכלל לא רוצה מוצץ!״. כשאמרתי לה כתגובה שאני מבקשת לאאאא לתת לו מוצץ היא חזרה ואמרה ״ לא הוא גם הוציא אותו מהפה״- כאילו התעלמה מזה שהיא עשתה ההפך ממה שבקשתי. בפעם אחרת היא הגיעה והודיעה לנו שבעוד חודש נתחיל לבוא לבקר אותם בבית בו הם מתגוררים בסופי שבוע ( בצפון צפון הארץ- מרחק שעתיים וקצת של נסיעה). כשביקשנו מסבא שלי שעבר את גיל 90 להיות סנדק בברית, היא וחמי נורא נעלבו, כי ״הילד נושא את שם משפחתם ואיך לא הצענו לחמי״ ובסוף באמת חמי היה הסנדק.... לסיכומו של עניין- באמת אין לנו כוח לאורחים, אני באמת רכושנית ומגוננת כרגע ולא נותנת כמעט לאף אחד לגעת בילד, אבל כמובן שכל הדברים שהיא עושה ואומרת- גורמים לזה שאני עוד יותר לא רוצה לראות את הפרצוף שלה כרגע.... אם עד היום- ספגתי את ההתנהגות שלה וגם לא ראיתי אותה כל כך הרבה- בערך אחת לשבועיים- עכשיו אין לי כוח יותר. לכן אני לא תמיד עונה לה לטלפון, טורחת להגיד לה כמה שאני לא מרגישה טוב ולא ישנתי בלילה כדי שתבין את הרמז ולא תבוא, וכשכבר היא באה, אני נשארת במיטה עם הילד ומקבלת אותה פה ( אם כי לזכותי יאמר שאני באמת סובלת מכאבים עזים- אני כולה שבועיים אחרי הלידה). היא אתמול התפרצה על בעלי על כל המצב. אני לא בדיוק יודעת מה היא אמרה לו, אבל בגדול שהיא מרגישה לא רצויה, ושלא נותנים לה להיות עם הילד, וכמובן שהיא אמרה לו שזה בגללי. אני נורא מתוסכלת. מהמצב. אני מרגישה שהיא מנסה להשתלט עלינו כי היא חולת שליטה ושנדמה לה שעל ידי פיתוח ייסורי מצפון אצל בעלי- היא תקבל את רצונה. אמנם עושה רושם שבעלי מבין שהטענות שלה מופרכות והזויות, אבל אני כן חוששת שבסופו של דבר הלחץ הרגשי ישפיע עליו והוא יתחיל לריב איתי על הדברים האלו.... חשוב לציין שאני גם פשוט לא סומכת עליה, ולכן לא יכולה לדמיין אפילו מצב שאני נותנת לה להיות לבד עם הילד בעתיד ( לפחות לא בעתיד בקרוב, שהוא כל כך קטן). וואו כתבתי המון. אם מישהו הגיע עד לסוף ויש לו משהו לתרום להגיד או להציע.... אני אשמח לשמוע... עד כמה אהיה חייבת להתפשר ולתת לה להיות ליד בני או איתו לבד? עד כמה יש לי זכות להגביל את הדברים? ואיך בכלל מתמודדים עם טיפוס כזה מרגיז!!?!?!

הדסהש1

New member
ראשית מזל טוב להולדת הבן

זה טבעי שאת עדיין עייפה וחסרת סבלנות. היא בודאי מקנאה באימך שנמצאת עם הילד יותר. הכל חדש עדיין .אם זה הנכד הבכור בודאי זאת התרגשות. תני לזמן לעשות את שלו.ותעשו כטוב בעינכם.אל תגיבי לכל מה שהיא אומרת ולא לספר לה מה עשתה אימך.

פרצלה

New member
אם שבועיים לאחר לידה את סובלת מכאבים עזים

את צריכה לראות רופא

פרצלה

New member
נקטע באמצע

לגבי חמותך,כתבת שאת חושבת שהיא מאויימת ממך כי לקחת את בנה....נראה לי וזו נקודה למחשבה שאת מרגישה יותר מאויימת ממנה כי את חוששת שהיא תקח ממך את בנך המתוקי. ולכן את לא רוצה אותה בבית,מנסה למנוע ממנה גישה לילד. במקום לנצל את זה שהיא באה לקחת פסק זמן קצר למקלחת טובה,לשבת לשתות כוס קפה בכיף עם חברה וכו'

אני ממש לא

מאויימת ממנה, כי היא לא יכולה לקחת ממני את הבן שלי, רק בהזיות שלה זה אולי אפשרי... היא מסוגלת לעשות לי את המוות - זה כן! ולגבי הפסק זמן- אני לא צריכה אותה בשביל פסק זמן, יש לי את אמא שלי, וגם אם אמא שלי עסוקה- אני כל כך לא סומכת עליה שמעדיפה לעשות הכל לבד...

יש נשים

כמוני שאין להם בכלל כאבים אחרי לידה. אבל זה לא משנה את העובדה שלך כן כואב. אני מקוה שעד הביקור אצל הרופא 6 /שבועות אחרי לידה הם יחלפו ואם לא, אז תדברי איתו. לא לחינם קבעו את הביקור ל6 שבועות אחרי לידה. כדי לתת לגוף להתאושש. לא סתם יש משכב לידה (חופשת לידה) כדי לתת לגוף להתאושש. ישנן לידות קלות יותר וישנן קשות וטראומטיות יותר. ואם כבר כתבתי על הנושא הזה, אמשיך את תשובתי. נולד לך התינוק הראשון, ועברו בסך הכל שבועיים-שלושה. כמו הרבה אימהות טריות את מאוד גוננת ולא יכולה לחשוב על לעזוב את התינוק הקטן לבד או לתת למישהי שהיא בסך הכל זרה לך לשמור עליו. אלו דברים שעם הזמן מרפים מהם קצת.אבל אם יש טינה מראש כלפי החמות אז תמיד ירגיש לא נוח להשאיר אותה לבד עם הילדים (היא דיברה על להיות איתו לבד בכלל או שזה היפוטתי?) בסך הכל, כל מה שאת מתארת הוא מצב נורמלי שקורה המון ואצל הרבה. אם טריה עייפה ומגוננת, עזרה מאם האישה בעיקר, חוסר חיבור לחמות שמתפרץ ובולט יותר על רקע הלידה - כי אז גם לה יש אינטרס לקשר הדוק יותר. לגבי הנושא של הסנדק, אני חושבת שזה משהו שאת צריכה להעלות. זה שהילד נושא את שם המשפחה של בעלך - החלטה שלכם אגב, אפשר היה לתת לו 2 שמות משפחה - לא אומרת שהמשפחה של אמא שלו, זו שסחבה אותו בבטן וילדה אותו נמחקה מעל האדמה. ויש חשיבות לכבוד שנותנים לבן 90 יותר מאשר לסבא. בעיני לפחות. בעיני סנדק מקבל מי שמגיע לו. אני בהריון אמרתי כל הזמן שאם יהיה לי בן אני רוצה שדווקא אחי יהיה הסנדק. למרות שיש לי אב. סנדק זה תפקיד כבוד שנותנים למי שרוצים להביע כלפיו כבוד - זה בעיני לפחות. ההמלצה הכי טובה היא להסביר לבעלך את הנקודות שהעלת פה. לא שאת לא מתחברת לאמא שלו או לא סומכת עליה ,אלא שאת בסך הכל שבועיים אחרי לידה, שאת עדין סובלת כאבים. שאת עייפה. שהיא צריכה להרפות ולתת לכם קצת זמן. אני מקוה שבהמשך לא תבכי שהיא לא רוצה מספיק קשר עם התינוק
וכן לנסות לשחרר. כן לנסות להבין שזה הנכד שלה. שזה גם הבן של הבן שלה. לא רק שלך ולא רק של אמא שלך. ואם היא אומרת דברים שמעצבנים אותך (גם סבתא שלי כזאת) תעני לה בניחותה. אבא שלי קיבוצניק נהדר.את אומרת שלא? אני מאוד אוהבת את החנות ההיא.אם את לא קונה בה תבורכי.את מוזמנת לקנות לתינוק בגדים מכל מקום שאת רוצה(במיוחד מחנויות יקרות ולהביא פתק החלפה) כתבתי המון. שבת שלום

פרצלה

New member
טוב,אז כנראה בעלך צריך להסביר לך

שאמא שלו היא סבתא בדיוק כמו אמא שלך.

קודם כל אני

מקווה שבחייך המקצועיים את לא עוסקת בעבודה עם אנשים. אמא שלו היא סבתא, אבל כל בן אדם יכול להיות סבא/סבתא ( או הורה לצורך העניין) וזה לא אומר שיש לו את הכישורים לטפל בילד בכלל, או בילד צעיר מאוד בפרט. חובתי היחידה כאמא היא לדאוג לבן שלי, ואם אני מרגישה שהיא לא דואגת לבן שלי כמו שצריך, זכותי בהחלט להגביל את השהייה שלה עם הנכד שלה לנסיבות מסויימות. הדבר נכון בעיקר לאור כך שהיא לא מכבדת את הבקשות שלי לגבי הטיפול בילד (כמו לדוגמא לתת לו מוצץ בניגוד לדרישה שלי, שמבוססת על הרצון שהיניקה שלו תתבסס). אני האמא, ומי שלא יכול לכבד את זה, יש לו בעיה,ולא לי. בעיקר כשהילד כל כך קטן (מן הסתם לא מדובר על ילד בן 4-5, שאז הטיפול בו הוא פשוט יותר מבחינת איך להרים, להחזיק ראש, לחתל וכו׳- וחמתי היא אישה מאוד גסה ולא מספיק מבינה את הצורך בהיגיינה בכל הקשור לטיפול בילד (היא לדוגמא נוגעת לו בפנים בלי לשטוף ידיים או מניחה אותו על הסוודר שלה בלי לשים חיתול לפני- ומבטלת אותי כשאני מבקשת שתעשה זאת). כך שבעלי לא צריך ״להסביר ״ לי שום דבר. זה גם לא סוג מערכת היחסים שאנחנו מנהלים, צר לי אם שלך כן. על כל פנים, תודה על התגובה שלך

פרצלה

New member
מעניין שחמותך חסרת הכישורים

הצליחה לגדל את בעלך לתפארת מדינת ישראל והראש שלו נימצא במקום והוא בטח גם הגייני מספיק. אף אחד לא אומר שתתני לה לטפל בו את אפילו לא נותנת לה לבקר לגבי מערכת היחסים שלי בעלי היא לא צריכה להתנהל ככה כי אני לא עסוקה בהדרת אימו. את החלטת שאמא של בעלך היא סבתא דרג ב ויום אחד זה יחזור אליך כמו בומרנג

חבל שאת לא קוראת

את ההודעות שאת מגיבה אליהן, אחרת היית קוראת שהוריו של בעלי היו פה שש או שבע פעמים מאז שהקטן נולד, ממוצע של פעמיים-שלוש בשבוע, קשה לי להאמין שזה עונה על הגדרה של הדרה...אה פלוס פעמיים ביקור של אחותו ובן זוגה (אחת מהן כללה אירוח מלא של שלוש שעות יממה לאחר ששבנו מבית החולים). בקיצור, את לא עונה לעניין כל כך, אבל לא נורא. יש גם כאלו שרק מחפשים להתנצח. עם תכונה כזו את בטח תהיי חמה מופלאה!!!!

פרצלה

New member
את יכולה לספר את זה באיזו דרך שתרצי

מההודעה שלך עולה בבירור שא סולדת ממנה,שאת לא נותנתלה להתקרב ושיום אחד זה יחזור אליך,זה שתעני לי ותרגישי שאת צודקת לא ממש יעזור לך,את יודעת,לא אני נשארת בסוף עם חמותך

נראה לי שאת פשוט

מהאנשים שנכנסים לפה כדי להתווכח ולהעביר ביקורת. תבדקי עם עצמך, וזו נקודה למחשבה, כמו שאת אומרת, איזה צורך זה ממלא אצלך להכנס לפורום באנונימיות כדי לעשות זאת. אם תהיי כנה עם עצמך, תוכלי לגלות דברים מעניינים. לגבי חמותי- אל תדאגי זה לא יתנקם בי. כנראה שאני מכירה את עצמי את חמותי ואת הסיפור קצת טוב יותר ממך...

פרצלה

New member
את למעשה בכלל לא צריכה עזרה

את מכירה את עצמך ואת חמותך הכי טוב. שיהיה לך בהצלחה, אגב,את סגורה כבר על מתי ילדת?

s123123

New member
חמודה, פרצלה אומרת לך את האמת בפרצוף

והאמת כואבת. קודם כל מזל טוב. אני בטוחה שיכולת לנתב את הנוכחות של חמותך לדברים חיוביים, וזה שהיא הזמינה לעוד חודש זה לא מחייב שתצטרכו לבוא. זאת הזמנה. יש תינוקות שאוהבים נסיעות. מותר לחמותך להגיד שחנות מסויימת דפוקה - אולי אמא שלך קונה בחנויות לא הכי איכותיות, זה לא שהיא נגד אמא שלך. בכל מקרה זה לא משהו שמצדיק שלא תשמחי שהיא באה. אני בטוחה שכשאמא שלך באה הרבה גם לה יש יציאות פה ושם, אבל את מחליקה אותן יותר. אולי אני טועה, אבל זו האינטואיציה שלי. וגם אני אחרי לידה ומבינה אותך מאוד. לי היה בלגן הפוך בסנדקות - אבא שלי רצה ואצלנו נהוג שאבי הבעל ראשון. בסופו של דבר זו החלטה שלכם בלבד. מודיעים למישהו שהוא סנדק. זה שחמותך באה כל כך הרבה מהצפון זה מדהים בעיני ומראה רק ורק ורק על כוונות טובות. אין מצב שאמי היתה באה אלי 6 פעמים בשבועיים, והיא גרה הרבה יותר קרוב.

חמותה גרה במרכז

נוסעת לצפון רק לסופ"שים. אני מסכימה שהזמנה אינה מחייבת. אני גם מסכימה שמותר למתוח ביקורת על חנות כזו או אחרת. אבל הבחורה מתארת עקביות, רק מילים רעות, רק דברים רעים, רק ביקורת. זה קצת מופרז...

פרצלה

New member
את ממש עורכת הדין שלה

מעורה בכל פרט פרט,ניתן לחשוב שאת....מממש,אולי,היא בעצמה בשם אחר?

לא

אני, בניגוד אליך, כותבת פה בשמי המלא. לא מסתתרת מאחורי שום כינוי. אני פשוט קוראת בעיון, שלא כמוך, ולא מכניסה מילים למקלדת של אחרים, שלא כמוך... אבל אולי את חמותי או אחת מחברותיה הארסיות, שאוהבות לספר לה שכל כלותיה הן רעות והיא קורבן?

פרצלה

New member
אני לא חמותך אבל אני מסכימה איתך כשאת מאמינה

שאת רעה וחמותך בטח קורבן

סתם בשביל הסקרנות

אשמח לדעת מנין הגעת למסקנה הזו, סתם בשביל הספורט. הרי בטוח יש לך בסיס הגיוני, על סמך דברים שכתבתי או עשיתי, להגיד את זה, לא?

למעלה