ברוב המקרים זה נכון
לי אין עדין ילדים, אבל יש לי חמות. יש לי מערכת יחסים מאד חיובית ובונה איתה- ואני מאמינה שזה ימשיך כשיהיו ילדים. מערכת היחסים היא כזו בגלל שחמותי וחמי נותנים לנו "ספייס" אבל יחד עם זה מביעים עניין ועושים הכל באדיבות ונעימות. ככה היה גם כשתכננו את החתונה. ממה שאני רואה מהסביבה שלי, כשהחמות בסדר והכלה בסדר, אפשר לנהל מערכת יחסים מצוינת כשיש חיבור, ומערכת יחסים נעימה כשיש קצת פחות חיבור. לפעמים, אפשר לנהל מערכת יחסים תקינה אם כל צד מכיר את המגבלות של הצד השני ומתאים את הציפיות שלו למגבלות האלה. לדעתי, יש רווח עצום - שהרבה כלות לא רואות, בניהול מערכת יחסים תקינה עם החמים - מקום שזה מתאפשר. אני חושבת שכשאפשר "ללכת לקראת" ולעשות ג'סטות קטנות של נחמדות, זה משפר את היחסים. אם משכילים לתת לחמים לעזור / להיות מעורבים בחיים של הילד במקומות שהם יכולים לתרום ושישמחו אותם - עושים את רוב העבודה וחוסכים המון כאב לב. למשל, אם סומכים על החמים והם אחראיים - אפשר להציע להם לאסוף את הילד מהגן ולהישאר איתו שעה. לא יקרה לילד כלום אם פעם בכמה זמן סבא וסבתא יאספו אותו מהגן וישמרו עליו קצת. להורים זה יתן מעט ספייס וגם אם הם לא מתים על הסבא והסבתא - ברוב המקרים הסבא והסבתא מספיק אחראיים ולא יסכנו את החיים של הילד או את שלומו... אז אם מישהי לא מתה על לבלות זמן עם חמותה, אבל כן רוצה לתת לה צ'אנס להיות עם הילד - זה בסדר להציע את זה. זה יוצא בשעה נוחה באמצע השבוע ונותן להורים קצת ספייס. כמובן שבשביל זה צריך לדעת לשחרר - שזה משהו שלא כל אחד יכול לעשות. מה שהרבה אנשים שוכחים זה שגם אם החמות והכלה לא מסתדרות - זה לא אומר כלום על היחסים בין הילד לבין סבתא שלו. הסבתא מרוב האהבה שלה לילד ברוב המקרים תפנק אותו ותדאג לו ולו יהיו זיכרונות טובים. אצלי, אמא שלי וסבתא שלי ז"ל היו ביחסים תקינים והייתי מבלה אצל סבא וסבתא די הרבה בתור ילדה. גם כשסבתא שלי הייתה בשלבים המוקדמים של האלצהיימר שלה (גם סבא שלי ז"ל היה שם) הייתי מבקרת אותם - ועובדה שכלום לא קרה לי. כשהייתי ילדה הייתי חושבת שזה מצחיק שסבתא כל הזמן שוכחת שהיא כבר הציעה לי צלחת עוגיות אחת או שהיא לא מוצאת את המשקפיים של סבא - זה לא אומר שהיא לא תפקדה ברמה מספיקה בשביל לשמור עלי. אני מאד שמחה שהייתה לי את ההזדמנות ללכת אליהם - גם כשהייתי צעירה יותר, כי יש לי די הרבה זיכרונות מהם צעירים יותר ומתפקדים. בעיקר מסבתא שלי, שבכמה שנים האחרונות של החיים שלה איבדה את הצלילות עד לרמות שהיא כבר לא זכרה אותנו. אני חושבת שהזיכרון שלי ממנה הרבה יותר חיובי בגלל שביליתי איתה מספיק זמן לפני שהאלצהיימר שלה החמיר וכילדה ואח"כ כנערה - העיבוד שלי לעובדה שיש לה אצלהיימר ולמשמעות של זה היה הרבה יותר טוב- כי הכרתי אותה טוב גם כשהיא הייתה צלולה וכי ראיתי אותה מתפקדת. אגב, יש לי חברה שיש לה המון בעיות עם החמות שלה. החמות שלה לא אוהבת לעזור ולתת - למרות שהם מאד מבוססים. לטעמי, במצב כזה, כמה שזה לפעמים קשה, צריך לבלוע את הצפרדע, לא לבנות עליה וגם לא להיכנס איתה לעימותים סביב נושא העזרה הכספית. לטעמי, עם חמות כזאת, שיש לה גם נטייה שתלטנית, הדרך הכי טובה היא להשתדל מצד אחד כמה שפחות לקבל עזרה, כמה שפחות לבנות עליה וכמה שיותר להסתדר לבד. לבסס מולה חזית עצמאית, משפחתית מלוכדת - אבל לא למדר אותה. ברגע שנכנסים איתה לעימותים לא יוצאים מזה. צריך להכיר במגבלות שלה ולנסות לקחת את הטוב.