תראי
2 דברים, קודם כל לגבי בעית הבעל, אז הכונה היתה שהבעל צריך להבהיר לאמא שלו לצאת. זה כן נכון מה שאת כותבת שאף אחד שלא מוזמן לא אמור להיות שם,זו גם דעתי. אני חייבת לציין שאני פקדתי על בן זוגי שעזר לי מאוד במהלך הלידה ותמך וממש הפתיע אותי (מכל הזכרונות שיש לי ממנו זה ה-זכרון הטוב שיש לי) שלא יסתכל ולא יגיע מתחת למותניים.לא חושבת שאף אחד צריך לראות את המקום הזה במצבו בלידה חוץ מהמיילדת, בטח לא מישהו שאמור אח"כ להימשך אלי. גם אמא שלי לא נתקעה שם. על אחת פי כמה וכמה חמותי,חברה שלי, סבתא שלי...., כמו שכתבת בתגובה אחרת גם אני לא מתלבשת ליד אף אחד ולא מרגישה בנוח שמישהו יראה אותי במצבים מסויימים. אפילו מהרופא משפחה לא נעים לי לפעמים כי הוא מכיר את כל המשפחה ואותי מגיל 5. לגבי האשמה - יש אנשים שאין להם טיפת טאקט ומודעות עצמית. בדר"כ זה לא מגיע רק עם כניסה למקומות שאדם נורמלי היה יודע שאת לא רוצה אותו בהם, אלא הערות שלא במקום, ירידות, תגובות טיפשיות וכן הלאה. תכלס, דווקא בשל היותה אישה, היתי מצפה מהחמות לרגישות שיא במצב שכזה ולהיות מסוגלת לשאול את היולדת מה היתה מעדיפה ואיך. גם אם היא עצמה ילדה באוהל עם כל השבט מסביבה, היא בטוח יודעת שזה לא היה נעים ונוח או שהיום המצב הוא יותר אינטימי. אני יותר ויותר מודה לאלוהים שחמותי נכנסה לחנית הב"ח בדיוק בשניה שבה הבן שלה התקשר להודיע לה שהיא סבתא ונחסך מאתנו לבדוק איך היא מתמודדת עם הלידה בזמן אמת.