תהיה שעלתה אצלי

IshMaElf

New member
אצבע לגרון של קר שהיה מפוצץ בחומרים

הר אדם של 130 קילו שרירים, כח מיתפרץ, מהירות וטכניקת היאבקות מעולה? שלא לדבר שהסטרייקינג שלו גם לא היה רע כל כך ועל סף כאב כימעט מאוד גבוה. ניראה לי שלנזיר הקטן ששוקל 50 קילו וחי על אורז היתה נישברת האצבע.

IshMaElf

New member
אל תאמינו לכל מה שאתם רואים בסרטים

אקרובטיקה וגמישות מדהימה בשילוב של כל מיני תרגילים מן הסוג הזה לא מראים על כוחו של לוחם בקרב אמת, רק קרב יראה על כוחו של לוחם. נזירי שאולין הם לא טיפשים, הם לא יעלו לזירה שכזו ויקבלו בראש, זה יהרוס את המיתוס סביבם.

salingre

New member
יפה..

לא ידעתי שיש דאנים בקונג פו.. שמעתי על זה אבל חשבתי שדאן זה מוסג יפאני.. למישהו שמתאמן בקונג פו (אני לא מכיר את הסגנון הספציפי) אתה "נשמע" כאילו שאתה מזלזל בקונג פו..

IshMaElf

New member
../images/Emo6.gif חשבתי שתבין שאני צוחק -

קונג פאו צ'יקן זו מנה של עוף סיני בסיגנון קונג פאו
בכל מיקרה אני מיתאמן ג'יוג'יטסו, אבל אני לא מזלזל בכלום אני פשוט מציג את הדברים באור שאני רואה אותם, היו כבר אין ספור דיונים על הנושא המדובר וזה כבר מעייף כל פעם מחדש.

sansara

New member
וקרב MMA...

קרב שבנוי לצורכי בידור וראווה. שואו ביזנס. קרב לפי חוקים מוגדרים ונוקשים. קרב תחרותי, ספורטיבי מ-א' עד ת'. קרב, בו פציעה רציניצת נחשבת לתוצאה מקרית ולא רצויה. קרב שנערך על מזרון לאור זרקורים ובהשתתפות רפרי ושאר השופטים. קרב אך ורק אחד מול אחד,ללא נשק מכל סוג שהו... לדעתך זה "קרב אמת"?

IshMaElf

New member
../images/Emo6.gif זה הכי קרוב למציאות שתקבל -

לא חסרים ברשת כל מני קרבות רחוב של מפגרים אבל לוחמים מיקצועיים לא רוצים להלחם, להפגע ולא לקבל על זה כסף, מן הסתם אם אתה טוב בלחימה ורוצה להלחם ולהוכיח את עצמך האמן לי שלא תימצא דרך יותר קשה מזו ויותר תובענית מלהיות לוחם MMA מודרני. ב UFC הראשונים לא היו חוקים כלל- מכות לאשכים, משיכות שיער ונאגחות היו כלים מותרים. אל תפריז בערך של קרב שאתה רואה בעיניך כ"קרב אמת", האמן לי שהלוחמים הללו הם הלוחמים הטובים בעולם ובעלי הסיכויים הטובים ביותר לנצח קרב גם לא בזירה שכזו כאשר זה מגיע למצב של לאחד על אחד. אגב "קרב, בו פציעה רצינית נחשבת לתוצאה מקרית ולא רצויה." הפוך כניראה שאתה לא מיתעמק בספורט, אמנם יש קונצנזוס להפוך את הספורט למעט יותר בטוח אך עדיין פציעות מחרידות הן חלק מהמשחק והן בד"כ ממש לא מיקריות וממש רצויות, אחרי זה עושים מהפציעות היילייטים להנאת ההמונים צמאי הדם.

sansara

New member
ניראה לי

שאתה מאוד אוהב ומכבד את MMA אבל זה לא אופך אותו לקרב אמת. והיום זה רק ספורט ובידור להמונים. כמו שציינתה השחקנים עוסקים רק בעשיית כסף. סיפורי התקשורת על פציעות מחרידות תשאיר לתקשורת ולתעמולה. זה ביזנס, עם הרבה כסף מאחורי זה. אף אחד לא יתן ככה פשוט לגרום נזק ללוחם שמביא מליונים לכיסו. אי אפשר להתפתח ללוחם טוב בזירה אם אתה מקבל פציעות רציניות. אני אומר לך כספורטאי ומאמן שמוציא לוחמים לזירה. ולא משחקים עם האשמה בהפצת אלימות בארצות הברית, שם נמצא קהל היעד העיקרי של תוכניות של MMA לסוגיהם. ולדעתי איגרוף מקצועי היא דרך יותר קשה וטובענית של ספורט. או טריאטלון. "הלוחמים הם הטובים בעולם שמסוגלים לנצח גם לא בזירה". לא מאמין. אין לזה הוכחה. לוחמים מקצועיים (לוחמי קומנדו למיניהם, כוחות מיוחדים, כוחות משטרה הלוחמים...) עוסקים בשיטות מסורתיות (סין, יפן, קוריאה וכל המזרח הרחוק) או שיטות לחימה שפותחו במיוחד לצורכיהם (רוסיה, אירופא, ישראל, ארה''ב) ולא ב-MMA. וכל ההשלחות מהות הלחימה ב-MMA (בידור וספורט) לדעתי מביאות להיסק אפוך לגמרי.

IshMaElf

New member
פידור היה בצבא הרוסי וגם סרגיי

קארטניקוב שירת ביחידה מיוחדת של הצבא הרוסי, מירקו קרוקופ הוא חלק מהיחידה מיוחדת של המשטרה הקרואטית. אם זה מה שאתה צריך בשביל להאמין שהם לוחמים מיקצועיים ולא "בדרנים" כמו שאתה טוען שהם אז קיבלת. בשיטות שהם מיתאמנים משתמשים גם בהכשרה של יחידות מיוחדות של הצבא לידיעתך המלומדת. bjj (שיטה נפוצה בMMA) ניכנס לשיטת האימונים של הגנה פנים מול פנים של הצבא האמריקאי וסמבו קרבי (השיטה שממנה פידור הגיע) זו שיטה שמישתמשים בה בצבא הרוסי. תעשה לי טובה, MMA עוד רחוק מרמת השחיתות שרואים באיגרוף לפחות בנתיים. עד כה השיטות המסורתיות קרי קונג פו ודומיהם לא הוכיחו את עצמן בזירה. חבל שאתה מזלזל בלוחמים אמיתיים שהוכיחו את יכולתם, שפכו דם ושברו עצמות בשביל הרבה פחות כסף ממה שמקבלים באיגרוף.

sansara

New member
דוגמאות לא טובות... מצטער.

אני לא מזלזל באף שיטת לחימה. אבל צריך לקחת הכול לפי פרופורציה נכונה ולא להתלהב ממרא עיניים שטחי. אז יש בזירות MMA שני לוחמים שפעם היו (לטענת התעמולה) ביחידות מיחדות. זה אומר שהכוחות האלה מתאמנים בדרך של MMA? יש כאן פגם לוגי, לא חושב? החבר'ה אוליי היו פעם לוחמים אמיתיים ומאז פרשו והפכו לשחקנים מקצועיים בשואו ביזנס. מה זה מוכיח? סמבו קרבי אינו ישים בזירות MMA, הוא נבנה כדי להרוג או לגרום לפציע קשה מהר ככל האפשר, בכל מחיר בדרך כלשהי. וזה לא המטרה של מפגש ב-MMA. גם החוקים שלו מונעים את זה, וגם כל המשחק (שואו) בנוי אחרת. אם הבחור פעם התאמן בסמבו (אולי), היום הוא חייב לשנות את הטקטיקה והאסטרטגיה. לא יודע לגבי BJJ בצבא אמריקאי. חסר היה להם שיטות לחימה עד עכשיו לדעתך? בא להם קצת להתחבק ולהתגלגל על הקרקע עם אירעקים או אפגאנים לפני שהם הורגים אותם?... ברגע שיש שם כסף רב, ויש שם, זה כבר שואו ביזנס שמתחיל להתנהל ע''י החבר'ה הרציניים שלא נותנים לכסף שלהם סתם להסתכן. בוא לא נהיה תמימים.

IshMaElf

New member
פידור וגם אחיו אלכס הם אלופי סמבו

קרבי ברוסיה, בעצם סמבו קרבי זו שיטה שמבוססת על הג'יוג'יטסו המודרני כמו הbjj רק שבסמבו קרבי הוסיפו לשיטה איגרוף וסבאט, קרב של סמבו קרבי ניראה מאוד דומה לקרב MMA כימעט זהה אפילו. אתה טועה, MMA הוא מאוד ישים להכשרה צבאית, גם צבא ארצות הברית וכוחות המישטרה שם מקבלים כיום הכשרה כזו או אחרת בMMA (מלמדים אותם bjj עם סטרייקינג וכדומה). ואף אחד לא תמים, MMA זה ספורט יותר אכזר מאיגרוף (לאו דווקא מבחינה של פגיעות), לא מרוויחים בו אותה כמות של כסף ולא חסרים לוחמים שפרייד זרקו אותם לכלבים אחרי שהפסידו, בתחילת הדרך של MMA היו לוחמים שנילחמו גם בחינם כי הם פשוט אוהבים את זה והם טובים בזה. אולי אתה חושב שאתה לא תמים אבל בהחלט יש לך חוסר בידע שלך בנוגע ל MMA, אין היום שום שיטה סודית וכדומה, ימי הסרטים של ג'ט לי ניגמרו. לוחמי MMAנימצאים כיום בטופ של הטופ מבחינת הכשרה קרבית.

sansara

New member
../images/Emo7.gif מסכנים...

ראיתה פעם מתגרף אחרי מפגש רציני? הוא נירה הרבה יותר גרוע מהחברה האלה. מה אף מדמם? מסכנים ממש. אז יש שם KO, אז מה? יש כאלה גם בזירות אחרות. אף מדמם ורפרי עוצר את הקרב בנקודה של פציעה או חשש לבריאות הספורטאי... זה מה שרואים בסרטון. וזה לא הופך את MMA לקרב אמיתי. רק עוד סוג של ספורט בזירה.

sansara

New member
כל הכבוד לספורטאים האלה.

אבל מכאן עד לקביעה שכל שאר השיטות פחות טובות וכל הלוחמים האחרים אינם שווים מולם מרחק גדול. זה עוד סוג של לחימה בזירה, סוג של ספורט. חדש ואופנתי. בסדר, כל הכבוד. לעתים יש מה ללמוד מהקרבות האלה, לעתים הם מאוד מעניינים. יש שם ספורטאיים כישרוניים ומכובדים. סליחה אם פגעתי ברגשות של מישהו.

IshMaElf

New member
../images/Emo6.gif כן בטח מיתאגרף עם הכפפות

12 oz שלו (הדבר היחידי שכפפות MMA עושות זה להגן על היד לא על המטרה) ועם הספירה ברגע שהוא נופל לריצפה. חביבי ב MMA אין ספירה ואם נפלת בנוקאאוט אתה תאכל עוד כמה פיצוצים על הקרקע לפני שהשופט יצליח לעשות משהו.

IshMaElf

New member
ותסביר לי איך בדיוק לוחם וושוו או

לוחם קונג פו מסורתי שלא נילחם כימעט (הרבה ניסיון של לוחמים בא מקרבות עבר) יהרוג (מאחר ומקודם הזכרת שקונג פו זה להרג) לוחם MMA מנוסה ב"רחוב" ? אילו טכניקות לחימה יש לנזיר הזה שאף אחד עוד לא שמע עליהן ולא מכיר אותן? בעיטה מהירה לביצים? אצבע לעין? אגרוף לגרון? ניראה לך שזה מה שיציל אותו? ניראה לך שאף אחד עוד לא שמע על הטכניקות ה'סודיות' הללו? אני ממליץ לך לראות את ההיילייט הבא על החבוב הזה, קוראים לו פידור והוא על דעת רבים ומנוסים בעולם אומנויות הלחימה הבנאדם הכי מסוכן בעולם -

sansara

New member
וואו, זה כבר לא מעניין.

אתה ניזון יותר מידי מסרטוני פרסום. אל תקבל אותם כל כך קרוב ללב. וכידאי לך ללמוד על אומנויות ושיטות לחימה (גם על אלה שנירא לך שאתה מכיר, אגרוף, סמבו, BJJ, סילאט, וו שו...) . לא רק MMA ו-BJJ קיימים בעולם. הם רק באופנה עכשיו. תהיה בריא ותתפתח לוחם טוב.

למעלה