מעניין -
חבל שאתה מדבר סתם - >דבר עם מדריכי קרב מגע ביחידות קרביות, אוליי תדע יותר טוב איך עוד אפשר להכין לוחם לקרב חיים ומוות, קרב אמתי. ולא ספורטיבי.< אני מישתחרר עוד שבוע ותאמין לי ההכשרת קרב מגע שמקבלים ביחידות קרביות היא בדיחה לעומת הכשרה של לוחם MMA . גם בשייטת שיש להם הכשרה יותר מפותחת ועושים קצת ספארינג אין לך מה להשוות בכלל לעומת הכשרה של לוחם מיקצועי שקם כל בוקר וכל מה שהוא עושה זה להיתאמן לקרב הבא שלו. קרב מגע זו אומנות יעילה ששמה דגש להגנה ברחוב מפני תוקפים שהם בכללי לא מאומנים, לוחם MMA מיתאמן לנצח לוחמים אחרים. >"בעצם ללוחם MMA אין הרבה סיכוי בכלל נגד לוחם רחוב מנוסה. אוליי רק לנבחרים בינם שיש להם רקע רציני מהעבר שלא קשור ל-MMA, קרבות רחוב, קרבות בצבא, הכנה של יחידות מיוחדות..."< שוב אתה חוזר על אותו פיזמון כי אתה לא מבין מה קדם למה. לא חסרים "לוחמי רחוב" טובים ( כמו טנק אבוט לדוגמא) שעשו מעבר ל MMA וקיבלו את התחת שלהם על מגש ברגע שהם פגשו לוחם מודרני, אין פה השוואה בכלל. ושוב אתה ניכנס להכנה של יחידות מיוחדת, שמע לי זו עובדה שלפני ה UFC הראשון אף אחד בארצות הברית לדוגמא באמת לא ידע מה עובד טוב ומה לא ופיתאום יש לך שקיפות כזו ואנשים מבינים על מה צריך לשים דגש ועובדה שיחידות מיוחדות של הצבא האמריקאי כן מקבלות הכשרה ב MMA בגלל שזו הדרך הכי טובה להוציא בהכשרת קרב פנים מול פנים לוחם שלם ככל האפשר. ברוסיה סמבו כבר היה שנים חלק מהכשרה צבאית של קרב פנים מול פנים. מה שלא הבנת שתכלס ה MMA זו לא שיטה, זה ספורט שמביא את הלוחמים הטובים ביותר מכל רקע - לוחמי רחוב, לוחמי bjj , מיתאבקים , קיקבוקסרים וכדומה (פשוט כל לוחם שחושב שהוא טוב ורוצה להוכיח את עצמו בצורה האולטימטיבית), הגדולה של הספורט הזה היא שהיום אתה לא יכול להיות מוצלח בלי להיתאמן על הכל פחות או יותר בשביל שתוכל להתאים את הסטייל האישי שלך ואת הרקע שלך לקרב ובשביל שתוכל לשרוד מול יריב בנקודות בהן אתה חלש.