תהיה שעלתה אצלי

salingre

New member
אין עבודת קרקע?!

אתמול המורה שלי הסביר לנו על 4 החלקים שמהם בנוי הקונג פו שאולין , יש חלק שנקרא "אמנות האגרוף" או משהו דומה וזה מתחלק למלא סוגים של לחימה וישנו חלק שאיני זוכר את השם שלו שמוקדש רק לקרקע האיבקות קרקע,בריחים ועוד מלא (אני לא זוכר את כולם אבל זהו חלק נכבד מאמנות האגרוף) בקיצור יש בקונג פו (שאולין לפחות) היאבקות קרקע ולמרות שלא רואים את זה הרבה לומדים את זה בשלב מסויים

IshMaElf

New member
אולי המורה שלך מלמד בנוסף היאבקות

סינית או מונגולית או משהו בסיגנון. אני דווקא הייתי חובב קונג פו בזמנו והיתעסקתי הרבה בידע תיאורתי על השיטות, לא מצאתי שום איזכור להיתגוששות קרקע בווינג צ'ון או בקונג פו שאולין המגניב, אולי זה קיים אני לא יודע, אם זה קיים אשמח לקישור.

salingre

New member
אני לא זוכר את השם הלועזי

של החלק הזה ביום חמישי אשאל את המורה שלי ואחזיר לך תשובה

ננדין

New member
אז אייל אופיר הוא מורה טוב

שלמד גם ג'ודו וג'יו ג'יטסו ומצא לנכון ללמד גם לחימת קרקע מאותם שיטות... בשיטות הסיניות אין לחימת קרקע! היו על זה הרבה דיונים כבר ואנשים שקצת מבינים יותר ממני בתרבות סין בא"ל סיניות קבעו שאין קרקע בא"ל הסיניות** וגם לא בשוואי ג'יאו (האבקות סינית) **קיימת אומנות לחימה שיש בה לחימת קרקע והיא נקראת DOG BOXING אבל מה שנקרא שם קרקע זה לא לחימת קרקע כמו שאנחנו מכירים...

salingre

New member
הוא הסביר

על ארבעת החלקים שמהם בנוי הקונג פו שאולין , לא 4 חלקים של מה שהוא מלמד...

Tonjin

New member
תבדוק אצלו שוב.. יש לי הרגשה שלא

הבנת נכון, ובמידה שכן הבנת נכון זה יעניין כאן רבים לשמוע פירוט והרחבה

ננדין

New member
מאטיס יש לי שאלה אלייך

אם רוב הדברים שלך אני מסכים (לא עם הכל אבל עם הרוב) ורציתי לשאול אותך משהו על הגישה שלך ללחימת קרקע. אתה טוען שלהגיע לקרקע בקרב רחוב זה מאוד מאוד מסוכן ואני מסכים איתך (ולא חסר סיבות למה...) אבל אתה לא חושב שבשביל זה כדאי ללמוד עבודה נגד הטלות ונגד יריב חזק ששוקל יותר ממך שמנסה לקחת אותך לקרקע? שאלה נוספת ויותר חשובה: בוא נצא מנקודת הנחה שאף לוחם אינו מושלם ולכל אחד יכול להיות יום רע או שכל אחד יכול לעשות טעות כזאת או אחרת ובטעות לגמרי ובלי לרצות להגיע לקרקע. אם אתה מסכים עם המשפט האחרון אז בוא תסביר לי איך לוחם מכל סוג או שיטה אמור להגן על עצמו אם בטעות לגמרי הוא הגיע לקרקע מול תוקף שמנסה להרוג אותו כאשר הוא לא מתאמן בטכניקות קרקע בכלל??? ואם התשובה שלך היא משהו בסגנון ONE INCH PUNCH או FA JING או בסגנון "אי אפשר בחיים לקחת לוחם מיומן לקרקע" אז אין לנו מה להמשיך בדיון...

sansara

New member
קצת על הרקע האישי שלי...

אני מכיר מספר שיטות לחימה מהתנסות אישית. עד שבשנת 90 התרכזתי בתחום אומנויות לחימה סיניות הספקתי להתאמן בקראטה, ג'ודו, אייקידו וסמבו קרבי. לא נהיתי מומחה גדול בשיטות האלה. אבל בג'ודו השתתפתי בתחרויות. בסמבו התאמנתי כשנה עם קציני הצבא האדום, ולכל אחת משאר השיטות הקדשתי לא פחות משנתיים. עד שהתחלתי עם סאן-דה ובהמשך עם סגנונות וו שו מודרני ובשנים אחרונות וו שו מסורתי. כן, אני מאוד אוהב את התחום בו אני עוסק היום ויכול להיות שלפעמים מגזים בתגובותיי... ובקשר לשאלותך, טוב, בתוך השאלה עצמה אתה מצביע בגלויי על התשובה הנכונה. ומנסיון שלי רואים שאולי קצת ידע רלבנטי להתמודדות עם הפלות (הפלות יש הרבה מאוד בסאן דה - שואי ג'יאו או סואפה) וקרב קרקע אני יכול להעביר לתלמידיי. אני עושה את זה כמובן אבל רק בתור האשנב של ההגנה העצמית כ-OFF TOPIC למהלך הלימוד של א''ל סיניות. פחות או יותר זה התשובה שציפיתה, נכון?

ננדין

New member
כן ולא

(לשאלה האם זאת התשובה שציפיתי...) כן - כי אני לא מזלזל בך או בתלמידייך ואני מאמין שאתה עושה עבודה טובה (אם תלמידייך מתחרים בסן שאו/סנדה בהצלחה אז זה די בטוח...) והנחתי שאתה דואג לאיום הזה. לא - כי עדיין לא עניתה לי איך לוחמי שאולין או שאר לוחמי קונג פו סיניים שסולדים מאוד מקרקע מתמודדים מול האיום הזה ובעצם תשובתך נתתה לי להבין שיש איזשהו חור מתודי בהכשרה שלהם. אגב, תן לי להבדיל בין BJJ ספורטיבי לבין זה שמיועד להגנה עצמית ברחוב. הגישה של הג'יו ג'יטסו הברזילאי ו הMMA לרחוב זהה מאוד לגישה של לוחמי שוואי ג'יאו כלומר כמו שבקרבות ליי טאי וסאן שאו/סנדה הרבה מהקרבות מוכרעים ע"י בעל יכולת סגירת המרחק (מה שקורה בדרך כלל גם בלי מאמץ) ובעל יכולת ההטלות הטובה יותר ככה גם הגישה של ה BJJ/MMA. אנשי BJJ/MMA מאמינים שברחוב אתה לא אמור לרדת לקרקע והדרך הכי טובה (מבחינתם) לא לרדת לקרקע היא ללמוד איך להוריד לקרקע וע"י כך לפתח את הכישורים הטובים ביותר לא לרדת לקרקע. כלומר מי שיודע להתנגד הכי טוב להטלות הוא זה שמנסה להטיל כל הזמן (בעיקר כי מנסים להטיל אותו כל הזמן באימונים) ואני יודע שזה נשמע מצחיק אבל תחום לחימת הקרקע בBJJ הוא רק גיבוי לרחוב! כלומר אם להיות על קרקע זה המצב ההכי מסוכן ברחוב אז בוא נלמד את המצב הזה הכי טוב שאפשר על מנת שנדע להיסתדר ולברוח מהמצב הכי מסוכן ברחוב. אגב, יש לי כמה סרטים באורך מלא של שוואי ג'יאו והחומר שם מאוד מאוד דומה לג'יו ג'יטסו וBJJ רק בלי קרקע. בינתיים בוא תהנה מהסרטון הזה: http://www.youtube.com/watch?v=P_MTbF8KdfU&search=sanda
רון

IshMaElf

New member
מעניין -

חבל שאתה מדבר סתם - >דבר עם מדריכי קרב מגע ביחידות קרביות, אוליי תדע יותר טוב איך עוד אפשר להכין לוחם לקרב חיים ומוות, קרב אמתי. ולא ספורטיבי.< אני מישתחרר עוד שבוע ותאמין לי ההכשרת קרב מגע שמקבלים ביחידות קרביות היא בדיחה לעומת הכשרה של לוחם MMA . גם בשייטת שיש להם הכשרה יותר מפותחת ועושים קצת ספארינג אין לך מה להשוות בכלל לעומת הכשרה של לוחם מיקצועי שקם כל בוקר וכל מה שהוא עושה זה להיתאמן לקרב הבא שלו. קרב מגע זו אומנות יעילה ששמה דגש להגנה ברחוב מפני תוקפים שהם בכללי לא מאומנים, לוחם MMA מיתאמן לנצח לוחמים אחרים. >"בעצם ללוחם MMA אין הרבה סיכוי בכלל נגד לוחם רחוב מנוסה. אוליי רק לנבחרים בינם שיש להם רקע רציני מהעבר שלא קשור ל-MMA, קרבות רחוב, קרבות בצבא, הכנה של יחידות מיוחדות..."< שוב אתה חוזר על אותו פיזמון כי אתה לא מבין מה קדם למה. לא חסרים "לוחמי רחוב" טובים ( כמו טנק אבוט לדוגמא) שעשו מעבר ל MMA וקיבלו את התחת שלהם על מגש ברגע שהם פגשו לוחם מודרני, אין פה השוואה בכלל. ושוב אתה ניכנס להכנה של יחידות מיוחדת, שמע לי זו עובדה שלפני ה UFC הראשון אף אחד בארצות הברית לדוגמא באמת לא ידע מה עובד טוב ומה לא ופיתאום יש לך שקיפות כזו ואנשים מבינים על מה צריך לשים דגש ועובדה שיחידות מיוחדות של הצבא האמריקאי כן מקבלות הכשרה ב MMA בגלל שזו הדרך הכי טובה להוציא בהכשרת קרב פנים מול פנים לוחם שלם ככל האפשר. ברוסיה סמבו כבר היה שנים חלק מהכשרה צבאית של קרב פנים מול פנים. מה שלא הבנת שתכלס ה MMA זו לא שיטה, זה ספורט שמביא את הלוחמים הטובים ביותר מכל רקע - לוחמי רחוב, לוחמי bjj , מיתאבקים , קיקבוקסרים וכדומה (פשוט כל לוחם שחושב שהוא טוב ורוצה להוכיח את עצמו בצורה האולטימטיבית), הגדולה של הספורט הזה היא שהיום אתה לא יכול להיות מוצלח בלי להיתאמן על הכל פחות או יותר בשביל שתוכל להתאים את הסטייל האישי שלך ואת הרקע שלך לקרב ובשביל שתוכל לשרוד מול יריב בנקודות בהן אתה חלש.

sansara

New member
בדבר אחד אנחנו מסכימים

זה רק ספורט! הדעתה? רוב הלוחמים של היחידות הלוחמות מהצבא הרוסי אם הולכים לספורט, הולכים בדרך כלל לאגרוף אנגלי קלאסי, איגרוף תאילנדי, FULL CONTACT, קיוקושין, הספורט הרוסי מוצף בהם. מעטים פונים לג'ודו. וכמה יש ב-MMA? אתה יודע למה? כי מה שהראו לכם בתור "סמבו קרבי" זה לא בדיוק הגרסה המקורית שלו.

IshMaElf

New member
זו הגירסה ועוד איך המקורית -

יש סמבו ספורטיבי ויש סמבו קרבי, פידור אחרי הצבא חזר להיתעמק בסמבו קרבי ובג'ודו וגם זה מתועד. אחרי כמה זמן שפידור ניכנס לספורט הוא התחיל להיתאמן גם באיגרוף קלאסי ומואי תאי. לפני הצבא הוא עוד היה מיתאמן בג'ודו. אני לא מבין מה הזילזול הזה, פידור היה נחשב ללוחם הסמבו אולי הבכיר ביותר ברוסיה לפני שהוא נכנס ל MMA .

chooselife

New member
תשמע

גם ב MMA המקורי שהיה תכלס בלי חוקים של ממש או כפפות או התערבות שופטים רצינית- לא ממש ראינו כוכבי צ'י האויר... הבודדים שכן נכנסו לזירה גמרו על קרש.

chooselife

New member
זאת לא ממש שאלה.

שוב פעם חוזרים לאשליה החמודה הזאת- במציאות דברים לא עובדים ככה, אין לך יותר מידי סיכוי להצליח להוריד מישהו שמצמצם אליך טווח כשהוא סגור לגמרי (ולא מוציא התקפות כדי לתת לך פתח). ברגע שמר שאולין תפוס? זה לא שאלה של אם יגיעו לקרקע אלה רק כמה מפרקים ישברו עד שהוא יפגע בה.

Arpegio

New member
אני לא מסכים לגמרי איתך

כידוע קונג פו היא אומנות לחימה מגוונת ביותר, ובין האספקטים השונים שיש בה כלולים גם תפיסות, חניקות, בריחים, הטלות, ועבודת קרקע, ככה שלהגיד שלנזיר שאולין אין מיומנות בקרבות על הקרקע זו לדעתי לחלוטין הגזמה.

למעלה