תהיה שעלתה אצלי

לכן סייגתי את דברי

כתבתי: "שלמיטב ידיעתי הדלה עיקר העבודה של לוחמי שאולין ביד ריקה היא בעמידה ללא התייחסות ראויה לקרקע". אני באמת לא יודע מה מכילים האימונים של נזירי שאולין. אני מכיר אותם אך ורק ממופעי הראווה היפים שהם עושים ושמשודרים בטלויזיה מדי פעם.

HAKOKI

New member
תיודע רן הפורום הזה מפתח

אצל המשתמשים תשומת לב רבה לפרטים קטנים בניסוח משפטים,בסוף נצא עורכי דין מפה

IshMaElf

New member
עבודת קרקע? בקונג פו שאולין?

לא ניראה לי, בכלל עבודת קרקע בסין היא דבר לא מפותח ועוד במינזר שאולין? אני חושב שזה לא ממש קיים.

salingre

New member
נראה לי ששילוב בין גוגיטסו ברזילאי

לקונג פו שאולין (פשוט להוסיף את הגוגיטסו לקונג פו בשביל עבודת קרקע) יכולה להיות א"ל מבטיחה..

chooselife

New member
אם כבר?

BJJ ואיגרוף תאילנדי. שתי השיטות פשוט משלימות אחת את השניה בצורה נהדרת.

וגם מבחינת הטכניקה

אחרי הכל קונג פו שאולין זו א"ל שהתפתחה ב1500 שנים האחרונות.. ג'וג'יטסו ברזלאי בן כמה? באתר של איל אופיר אפשר לראות שבירות של סלעים על הראש סירטון של איל אופיר דוחף מכונית בעזרת חנית שהחוד של החנית נשען על הגרון שלו.. ולא נכנס לתוכו נזירי שאולין לוחמים מתחילים להתאמן בגיל 4-5 לרוב וממשיכים לפעמים עד מותם... אז לנזיר שאולין בן 35 יש ניסיון של 30 שנה 8-10 שעות כל יום!! הם עובדים על טכניקות חישול מדהימות שלדעתי אפילו יוכלו לספוג מכה של ענק כזה.. הסיבולת שלהם מדהימה וכמה שהם קטנים הם חזקים זריזים ומחושלים.. הם פשוט הפכו את הגוף שלהם לנשק ולמדו להשתמש בו בצורה היעילה ביותר שיכלו.. יהיה מעניין לראות קרב בין נזיר שאולין ללוחם MMA ... לעומת זאת ענקי הMMA הם ענקים חזקים מאוד שלומדים נגיד מגיל 10 לרוב? אולי יותר מאוחר וגם אז התחילו שני שיעורים בשבוע במסגרת חוג ולאחר מכן אולי העלו את זה בהדרגה וכיום לומדים א"ל 3 שעות ביום בערך? ומתאמנים במכון כושר עוד 3 שעות? 6 שעות.. ד"א תאמין לי שאימוני הכושר של נזירי השאולין לא קלים יותר מהאימונים של הענקים במכון הכושר ודורשים כוח והרבה סיבולת.. אני מדבר על החימום שלא לדבר על האימון עצמו... אם טעיתי אתם מוזמנים לתקן אותי אורי

Arpegio

New member
אמנם יש ספקולציות רבות נגד כל

הטריקים האלה כגון שבירות וכו' (ראיתי אותם באתר של איל אופיר), קראתי על הפרכות של טריקים כאלה, וגם על אחד שהציע למי שירצה לבוא ושיגן על עצמו מפני המפרסם של ההודעה שיתקוף אותו בחנית שהוא יביא, שיגן רק בעזרת "הצ'י" שלו, ואם הוא יצליח אז כל הרכוש של המפרסם יעבור אליו והוא יקרא לו מורה עד סוף ימיו, אף אחד לא נענה לאתגר הזה ובכך הוא כביכול הוכיח שאי אפשר לעשות את הטריקים האלה נגד תקיפות של בני אדם עם נשק. עם זאת אני מסכים איתך בקשר לכך שהנזירים מתאמנים מגיל צעיר ושהם הפכו את גופם לנשק קטלני וכו'... בקשר לספיגה של מכה של ענק - לדעתי יש מצב די גדול, כי ישנן טכניקות מיוחדת של ספיגת מכות כאלה בלי פגיעה כמו "חולצת הברזל" וכד'.

salingre

New member
טוב

נראה לי שאת התשובה לויכוח הזה לא נדע עד שהיגיע נזיר שאולין לוחם וילחם בלוחם MMA...

floppy disk

New member
כמו שכבר גדולים ממני אמרו

זה יהיה קרב של לוחם נגד לוחם, ולא של שיטה נגד שיטה(ות).

Arpegio

New member
הצדק איתך

ולגבי לקבוע איזו אמנות לחימה טובה יותר זה כנראה כמו לשאול מה יותר טוב - פנדר או גיבסון, אין תשובה לזה וזה תלוי במה אתה טוב, למה אתה מתחבר, מה אתה אוהב יותר, מה אתה מחפש, מה אתה רוצה להשיג וכו'...

Arpegio

New member
לס פול אם כבר.

למרות שלא הייתי מתנגד לסטרטוקסטר לספול והרבע נפח גם יחד.

ננדין

New member
נו באמת!

לס פול זה סתם גיטרה שכל מה שיש מאחוריה זה סאונד חביב והרבה פוזה! סטרטוקסטר וטלקסטר זה כבר גיטרות לגברים! לי אישית יש סטרטקסטר אמריקן סטנדרט (תוצרת ארה"ב כמובן) כבר 14 שנה ואני אמות לפני שאני אמכור את הגיטרה הזאת...

בואנ'ה, שב בלול!

טלקסטר זו גיטרה לנקניקים שרוצים לנגן אקורדים על גיטרה שניה בלי להתאמץ, ולדני סנדרסון. אני רק רוצה להזכיר לך שכשביקשו מאריק קלפטון לעצב signature guitar לפנדר הוא הרכיב אותה עם שני humbuckers בשביל... לחקות את הצליל של גיבסון, כמובן!

Arpegio

New member
אני איתך!

אמנם פנדר וגיבסון אלה גיטרות מאוד רציניות שונות לחלוטין... לכל אחת יש יתרונות משלהן, אבל אני הייתי בוחר לס פול. זו גיטרה עם סאונד הרבה יותר מחביב, לא תמצא עומק כזה של סאונד וכזה מטען חזק בשום גיטרה אחרת, זו הגיטרה עם הסאונד הכי עמוק ושמן שקיים. אפשר להרגיש את העוצמה הזו ביצירות כמו Still got the blues, Parissian walkways, (של גרי מור) ובעוד הרבה... בכל מקרה פנדר גם היא טובה לצרכים שלה, אבל אני דווקא לא מת על הטלקאסטר משום מה...

IshMaElf

New member
אימון מופרז זו טעות -

צריך להיתאמן חכם, יש חשיבות גבוה גם למנוחה והיתאוששות, אתה לא מודד יכולת לחימתית של אדם על ידי שעות אימון ביום כי זה פשוט לא עובד ככה.

floppy disk

New member
ואולי אתה זה שטועה

כמו שמתאמן בחדר כושר, מתחיל בפעמיים בשבוע, ובסוף מגיע לחמש-שש פעמים בשבוע, גם השאולינים לא מתחילים את האימונים שלהם עם כל כך הרבה זמן ואימונים כל כך קשים. הכל בהדרגה, ומגיעים לרמה שזה כבר לא אימון מופרז.

IshMaElf

New member
טעות, אני מיתאמן במכון כושר ואתה

יכול ליקרא מאמרים בפורום חדרי כושר, יש שם אנשים שמבינים היטב גם בקשר למפתחי גוף וכדומה, אתה לא יכול לפתח גוף או להיתאמן על כל ספורט כמו שצריך ללא היתאוששות מסודרת לגוף. כיום מייחסים להיתאוששות משקל גבוה מאוד בבניית גוף ובספורט בכלל והדרך היחידה שמפתח גוף לדוגמא מצליח לעמוד בעומסים שהוא עומד בהם באימונים (ולא חמש שש פעמים בשבוע, מקסימום ארבע ובעומסים שלו זה עדיין המון) זה דרך שימוש בסטירואידים (אין מפתח גוף מיקצועי כיום שלא מישתמש בסטירואידים, זו עובדה ידועה) ובסטירואידים לצערנו מישתמשים גם חלק לא מבוטל מהלוחמים המיתאמנים ב MMA (מרק קר לדוגמא לא הכחיש), זה ספורט יחסית מאוד נגוע בתופעה אולי בגלל שהוא עדיין לא במיין סטרים, בפרייד למשל אין בדיקה לחומרים אסורים וב UFC נימצא בעבר כבר שהאלוף הנוכחי שלהם כיום במישקל כבד הישתמש בחומרים אסורים והחגורה הקודמת שלו נילקחה ממנו עקב כך. אתה יכול לעמוד בעומס אימונים איטנסיבי ולהצליח בספורט רק אם אתה מישתמש בסטרואידים שיכולים לקצר את זמן תהליך ההחלמה של השרירים שלך, כמובן שיש הרבה תופעות לוואי ותוחלת חיים ממוצעת של מפתח גוף נאמדת על כ 55 שנים לערך.

למעלה