תהיה שעלתה אצלי

Arpegio

New member
תהיה שעלתה אצלי

לפני מספר ימים ראיתי בערוץ "דוקו" סרט תיעודי בשם The smashing machine על לוחם MMA בשם מארק כלשהו (קר נדמה לי) מארה"ב, זה לא משנה. העניין הוא שבקרבות שראיתי שם, והרוב המוחלט של האנשים שהראו שם, כולל הגיבור המרכזי של הסרט היו "הרי אדם" - הם היו פשוט הר של שרירים, בגבהים של שני מטרים לפחות ונראים כאילו הם שוקלים בסביבות ה150 קילו. זה נראה לי קצת מוזר כי האסוציאציה שלי ל"אמן לחימה" הוא בנאדם ששוקל בממוצע משהו כמו 80 קילו ובגובה 180 (זה כללי מאוד, אבל בסביבה כזו) והוא משתמש בטכניקות יעילות בקרב אך לא "מרסק את כל אשר נקרה בדרכו" באופן בנאלי. כשאני רואה מישהו כמו אותם לוחמים אני כנראה אחשוב יותר בכיוון של 'מתאבק' מאשר 'אמן לחימה'. אמנם כוח הוא גורם יותר חשוב בקרב מאשר טכניקה (וזה שקר כנראה להגיד שהענקים האלה ריסקו הכל בצורה בנאלית, הם גם משתמשים בטכניקות והכל) יש להם כוח אדיר, וזה נראה כאילו מכה אחת שלהם הייתה הורגת איש ממוצע. אנשים כאלה נראים כאילו ללוחמים כמו רויס גרייסי, או אפילו מט היוז שהוא חזק ושרירי אין סיכוי נגדם כי הם בערך בחצי מהגודל שלהם. מעניין אותי לדעת האם הם שייכים לאותה "שכבה" או "ליגה" של לוחמים כמו רויס והיוז, והאם ברנשים ממוצעים כמוהם אכן יכולים להתחרות נגדם. נ.ב. אני יודע שיש משהו ילדותי בשאלה הבאה, אבל בכל זאת זה מעניין לדעת. מהם הסיכויים שנזיר שאולין ממוצע היה מכניע לוחם MMA במימדים של מארק קר הזה?

IshMaElf

New member
תקשיב מאחר ולכולם כיום פחות או יותר

יש את הידע הקרבי ואת הטכניקה הנידרשת בשביל להצליח בזירות הללו אז הפקטור של המישקל הוא בהחלט לא זניח. רויס גרייסי הכניס את הטכניקה למשחק והראה בהתחלה של הספורט עד כמה היא חשובה בשביל להיות לוחם טוב וזו היתה הגדולה שלו, עכשיו שקיימת שקיפות גדולה יותר בזכותו בנוגע למה שעובד ומה לא הרמה של הספורט עלתה וכח ומשקל חזרו לשחק כפקטור לא קטן בארסנל שלוחם צריך כיום כדי להיות בטופ. זו הסיבה שיש לך כיום את דוויזיות המשקל ב MMA בדומה (לא בדיוק) לדוויזיות המשקל של איגרוף או היאבקות (מאט יוז הוא אלוף ה170 פאונד ב ufc ). עדיין אם תיראה את אלוף פרייד במשקל כבד שנחשב על דעת רבים כיום כהלוחם הטוב ביותר בעולם לא תחשוב שהוא חזק במיוחד או שהוא מהיר במיוחד, פידור הוא אדם שמנמן לא מרשים במימדיו כמו קר ובכלליות המראה שלו ממוצע למדי, לעומת זאת הטקטיקה שלו מצליחה להפתיע כל פעם מחדש.

IshMaElf

New member
הא ועוד משהו -

>מהם הסיכויים שנזיר שאולין ממוצע היה מכניע לוחם MMA במימדים של מארק קר הזה?< סיכויים אפסיים.

sansara

New member
להכניע לוחם MMA

נכון, אין סיכוי ללוחם שאולין או ללוחם סגנון אומנות לחימה סינית אחרת (לחימה ולא התעמלות או מדיטציה בתנועה הנפוצים היום בסין ובעולם) להכניע את לוחם MMA. להרוג – כן. לוחמי האומנויות הסיניות לעולם לא התכוננו ללחימה בזירות MMA, רובם אף לא שמעו עליהן. פעם, בתקופה בה האומנויות האלה היו מתפתחות היה מדובר על הישרדות ממש בעולם אכזרי ומסוכן. אומנויות לחימה סיניות נוצרו בתקופה בה הלחימה העיקרית והנפוצה מאוד הייתה פנים מול פנים, עם נשק קר או בידיים ריקות. ל ח י מ ה, על חיים ומוות, ללא חוקים, לא תחרויות ספורטיביות. אומנויות לחימה סיניות מסורתיות אינן בנויות ללחימה בזירות ספורטיביות. אומנויות לחימה סיניות מודרניות עוסקות בקרבות תחרותיים כמו סאן שואו (סאן דה). אין הרבה טעם להתווכח בנושא כי מדובר על שתי זירות תחרותיות שונות: אין כל סיכוי ללוחם MMA לנצח את לוחם סאן דה לפי חוקי סאן דה. ולהפך אין סיכויים ללוחם סאן דה לנצח את לוחם MMA לפי חוקי MMA. בחוץ לוחם MMA קרוב לוודאי יפסיד גם ללוחם וו-שו (קונג פו) מסורתי וגם ללוחמי אומנויות מסורתיות אחרות (יפניות, קוריאניות, פיליפיניות וכ''ו). דרך אגב, בשבת הקרובה יש אליפות סאן דה בארץ. מתנ''ס בית דני, שכ. התקווה, תל אביב. התחלה 9.00 בבוקר. כמובן, שאלה משקלים יותר מידי קלים. אבל אפשר היום למצוא בסין לוחמים מעולים במשקל של 80 ק''ג. סרטון על סאן דה.

salingre

New member
אז מה לדעתך יותר יעיל

ברחוב? לחימה משולבת או קונג פו שאולין (שהמטרה היא לנטרל את הטוקף ואם נשקפת לך סכנת חיים אולי להרוג אותו)?

sansara

New member
מטרות הלחימה מגדירות

מטרה של לחימת MMA זה אך ורק להכניע את היריב, להוכיח בפני הקהל והשופטים שאתה לוחם יותר טוב. וו שו (קונג פו) נוצר ככלי ללחימה על חיים והמוות כפי שזה היה בימי הביניים. לוחמי שאולין (מונח-לוחם - סנבין) השתתפו בקרבות של צבאות הקיסרים, היו שומרי ראש של אנשי האצולה ופקידי ממשל, שיחקו תפקיד של שוטרים והגנו על עצמם ועל המנזרים מפני שודדים ופולשים למיניהם. מה לדעתך יותר יעיל ברחוב?

דווקא 80 ק"ג וגובה 180 ס"מ???

למה לא 60 ק"ג וגובה מטר וקרמבו (אופס, סליחה), כמו ברוס לי, צ'אק נוריס וג'ט לי? שלא לדבר על מוריהי אואשיבה, שלא התקבל לצבא היפני, כי היה נמוך מדי. לשאלתך: ככל שההפרש בגודל גוף וכוח יותר גדול, ככה צריך להיות הפרש יותר גדול בטכניקה לכיוון השני בשביל שיהיה לגמד הלוחם סיכוי. החבר'ה מה-MMA מחזיקים עליהם גם לא מעט טכניקה, בנוסף לקילוגרמים של שרירים, כך שהסיכויים של הגמד התיאורטי שלנו באמת לא משהו. אלא אם כן יש לו להב ביד, שאז זו אופרה אחרת לגמרי.

ננדין

New member
../images/Emo45.gif

אושיבה לא התקבל לצבא היפני בגלל שהיה נמוך מידי??? וואו! כנראה שהוא היה באמת נמוך מאוד... אגב, אושיבה לפני שהוא לימד איקידו הוא היה קילר עם תעודות ככה שאולי לאושיבה הצעיר דווקא היו סיכויים טובים יותר...

Arpegio

New member
נו כן...

התכוונתי שזה בערך הגובה המקסימלי שעליו אני חושב בערך, אבל גם אנשים מתחת לזה נכללים מן הסתם... וצ'אק נוריס נמוך?

floppy disk

New member
אני נותן קצת יותר קרדיט לשאולין

מי שכבר הגיב פה וחרץ שהשאולין יפסיד, הוא כנראה אמן לחימה מנוסה וחכם ממני, אבל אני עדיין מרשה לעצמי להניח שהשאולין ינצח. הזריזות והמיומנות המופלאות של השאולינים הן פקטור שאי אפשר לזלזל בו, כמו גם העוצמה שלהם (זה שהם קטנים לא אומר שהם חלשים) והניסיון הרב של נזיר שמתאמן יום יום, שעה שעה, במשך שנים רבות, לעומת אדם מערבי שפשוט אוכל הרבה, הולך למכון כושר ולומד ג'יוג'יטסו ברזילאי שלוש שעות ביום. אבל זה רק אני.

ננדין

New member
שלוש שעות BJJ ביום זה הרבה

לאדם המערבי המומצע. בכל מקרה, אני לא נכנס לדיון מי ינצח בקרב של איש שאולין מול לוחם MMA מנוסה (למרות שיש לי את דעתי והיא די ברורה...) אבל אני יכול להגיד לך שלוחם MMA מקצועי מתאמן בדיוק כמו כל ספורטאי מקצועי וזה קצת יותר מ 3 שעות ביום...

floppy disk

New member
ועדיין

השקעה גדולה מאוד מצד אדם מערבי, עדיין לרוב אינה משתווה לאימונים כמו של השאולין.

כי הם כידוע אוכלים אורז

או במילים אחרות: מה גורם לך לחשוב שבגלל שהם מלוכסני עיניים וגרים כמו נזירים הופך את האימונים שלהם לקשים יותר, וחשוב יותר, לאפקטיביים יותר?

Arpegio

New member
בגלל ההישגים שלהם אני מניח

נזירי שאולין מפתחים שליטה בכוח אדיר, חלקם יכולים לכופף חנית עם הגרון שלהם כשמניחים על הגב שלהם סלע ואז מנתצים אותו עם פטיש גדול (וכל זה כשהם נשענים עם הגרון על החנית), הם יכולים לשבור קרש עבה מאוד עם מכה ממרחק כמעט אפסי, הם מבינים הרבה יותר לפרטי פרטים באנטומיה, במרכזי עצבים, בשעות הפעילות והרגישות של איברים פנימיים בגוף, ויש לחלק מהם שליטה בטכניקות קטלניות, כמו היכולת לנעוץ במישהו את האצבעות בסיגנון הטיגריס או העיט, ואמן קונג פו מנוסה, במיוחד בסגנון הטיגריס יכול לנטרל (לשתק) למישהו לדוגמה את היד באופן זמני בעזרת לחיצה אחת, וכו'...

floppy disk

New member
אני לאו דווקא חושב

שטריקים בסגנון ששבירות, כיפופים וניתוצים למיניהם זה מה שמביע את הכוח האדיר שלהם, כי היו מספיק מדענים שהוכיחו את העקרונות הפיזקליים שעומדים מאחורי זה, ובעזרת יד מלאכותית מעץ רגיל (לא צפוף הכוונה), עשו בדיוק את כל מה שהם עושים. (דבריי למעלה לא באים בסתירה עם העובדה שהם עדיין מדוייקים, מנוסים, מלומדים, מהירים וחזקים)

Arpegio

New member
נכון אבל עדיין

יש להם יכולת להביא מכות מאוד חזקות וחדות, והם שולטים בטכניקות קטלניות.

floppy disk

New member
לא אמרתי שלא

בכל מקרה, אתה יכול לצפות לקטנוניות מרובה מצד שאר חברי הפורום. בכל פעם שמישהו מביע דעה שלא עולה בקנה אחד עם הדעה הרווחת אצל רוב חברי הפורום הזה (משהו בסגנון "BJJ ש!לט#!$%!!"), מתנהלת מתקפה רבתי נגדו.

חו"ח בז'ז' שולט!

אגב, הידעת שדוד לא ניצח את גוליית בעזרת אבן? תכלס! הוא קודם לקח אותו לקרקע בדאבל-לג ואז דפק לו את האבן בראש.

למעלה