תהיה שעלתה אצלי

Toledano9

New member
תשמע...........

אתה טוען שאותם נזירים זקנים "מקוריים" שעזבו את המנזר ב-1928, חזרו אליו ב-1970. בהנחה שהם היו מאסטרים מנוסים ובעלי ידע רב עוד בזמן גירושם, כלומר בשנות ה-50 לחייהם (פלוס מינוס), הם היו צריכים להיות בני 92 כאשר חזרו למנזר. עם כל הכבוד לסינים, אינני מאמין שזקן בן 92 שחי במדינה בה תוחלת החיים היתה בסביבות גיל 70, יכול לנוע וללמד את תלמידיו לנוע בקלילות, לולינות וכח כמו צעיר בן 30. בכל זאת, ע"מ לבצע את הסדרות של השאולין בצורה נכונה עליו להיות חזק דיו. בנוגע לשורינג'י קנפו ....זכור לי שקראתי בפורום תאור קצת שונה של ההסטוריה אבל לא הצלחתי למצוא אותו. אתה באמת מאמין שתוך שבועיים אפשר ללמוד קונג פו שאולין אמיתי ?? כמה סגנונות יש בשאולין ? כמה זמן לוקח ללמוד סגנון אחד ברמה מינימלית סבירה ? (מהתרשמות שלי, חברי הפורום המחזיקים בדאן-1, אותו קיבלו אחרי שנים של אימונים, יטענו שעם קבלתו הם הגיעו לדרגת מתחיל בסגנון). אתה סותר את עצמך:"האומנות האמיתית של שאולין פוגשים היום לא במנזר, אלא בבתי ספר לא ידועים ברבים בכל מיני מחוזות סין אחרים. בקאייפן, במנסיאן ובעוד כמה מקומות נשארו מורים ששולטים בידע המקורי ומלמדים אותו ללא פרסום נרחב ורק לאלה מצאו חן בעיניהם או קיבלו המלצות ממישהו שכבר למד אצלם". ומצד שני אתה טוען שניתן ללמוד את הסגנון האמיתי במנזר עצמו, ואף טוען שיש כאלו שלמדו אותו במנזר המדובר בשנים האחרונות. MAKE UP YOUR MIND

sansara

New member
הבנת הנקרא?...

אני צוחק על אלה שלמדו שבועיים באיזור סונשן, קיבלו תעודה ומציגים את עצמם כמאסטרים של שאולין וו שו "אמיתי". תקרא עוד פעם. אין שום סיכויי שאדם זר, לא סיני יתקבל כנזיר למנזר בודהיסטי סיני אמיתי. והנזירים לא יסכימו ללמד אותו טכניקות מתקדמות. למאסטר בן 70-80-90, אף אחד לא אמר שהם הפסיקו להתאמן וללמד אחרים אחרי שעזבו את המנזר, אין שום בעיה ללמד צעירים שהגיעו לרמות מתקדמות ביותר בסגנונות אחרים של וו שו. ג'ט לי לדוגמה היה אמור להיות אחד מהתלמידים הצעירים האלה, וזה כבר לאחר שהיה ספורטאי בוגר ואלוף סין בתחום וו שו תחרותי במשך מספר שנים. יש מידע אמין על כך שמספר מנזרים בודהיסטיים בהרי אמיי ובמקומות אחרים ממשיכים את המסורת של שאולין ללא כל הפרעה של תרבות הרווח המיידי והכסף הקל שהשתרשה בסונשן.

Toledano9

New member
אתה בטוח?

1. יש שמועהקומוניסטים אסרו על אימוני קונג פו ולכן מאסטרים רבים ברחו לוויאטנאם וטאיוואן. כך שאלו שנשארו לא ממש יכלו ללמד בגלוי. אולי הסינולוגים בפורום יוכלו להרחיב ? 2. מידע אמין ? אולי תשתף אותנו מהיכן מגיע אותו מידע אמין ? יש לינקים ? 3. הרי אמיי לא טאואיסטים במקרה ?

sansara

New member
בטוח... בכל מילא

חלק קטן של מאסטרים ברחו מהמלחמות האזרחים שהיו לפני העלייה של הקומוניסטים. בתקופה שלהם כבר אי אפשר היה לברוח. האיסור היה רק בתקופה מ-65 עד 75. והוא לא היה מוחלט. החברה לימדו טאי צ'י או וו שו תחרותי בגלוי והמשיכו ללמוד וללמד בסתר. כל אחד שגר בעבר תחת שלטון כזה מכיר את התופעה. מה עוד, כפי שכתבתי, את מנזר התחילו לשחזר עוד בתקופה ההיא, כאשר ראו את התחרות מצד היפנים. מידע אמין מעדות אישית. חבר שלי שהתחבר עם נזיר של מנזר באמיי שאן בעת ביקורו בסין. ניסיתי להזמין את הנזיר הזה לארץ (חשבנו שיש הזדמנות כזאת) וחלק ממבקרי הפורום אף זוכר את הפרסומים שלי, יש תמונות, ראיון אתו, סרטון... עדות נוספת ממורה שגר ועובד בעיר חרבין, סון סואמנג, מאסטר בסגנון קונלונפאי, שביקר אצלי במועדון בשנה שעברה. אמיי שאן תמיד היו מעורבים מבחינת הדת, היו וקיימים גם היום שם מנזרים בודהיסטיים וטאויסטיים.

crane

New member
לא הבנתי את עמדתך

מה אתה טוען? נזירי שאולין מבצעים את סגנונות הלחימה המקוריים של שאולין? אגב, אני רואה שיצא לך להכיר סינים. אתה בוודאי יודע שעדות אישית של סיני בכל מה שקשור לא"ל היא לא תמיד אמינה. במיוחד כשזו עדות ממקור שני.

crane

New member
טולדנו, סעיף 3 לא מדויק

בדקתי את הנושא עם חבר שחי בסין- מסתבר שאמיי שאן נחשב להר קדוש בעיני הבודהיסטיים.

ספורטאי מקצועי שמתפרנס מתחרויות

בזירה (שזו הדוגמה שהובאה בהתחלה - לוחם MMA) מקדיש את רוב יומו לאימונים. כל סדר היום שלו סובב סביב אימונים וכל מה שקשור לזה: אימוני כושר כללי - סיבולת לב ריאה וכח, אימוני טכניקה במגוון נושאים, תזונה, מנוחה, עיסויים... יש להם לא פחות השקעה מלנזיר במנזר, והם עושים את זה עם מיטב הידע המדעי שקיים היום (תורת האימון). אם אתה שואל על עימות בין נזיר שאולין קטן מימדים לבין לוחם בסדר הגודל של מארק קר, אני חושב שלנזיר הקטן אין יותר מדי סיכוי. שאלה יותר ריאלית היא מה יהיו תוצאות קרב של נזיר שאולין מול לוחם MMA באותו משקל. כאן לדעתי יכנס הידע המגוון שיש ללוחם MMA בידיים ריקות בכל שלבי הקרב (עמידה, חביקה, קרקע) בעוד שלמיטב ידיעתי הדלה עיקר העבודה של לוחמי שאולין ביד ריקה היא בעמידה ללא התייחסות ראויה לקרקע. מאחר שכך, אני מאמין שלוחם MMA יוכל לקחת את הקרב לקרקע ולסיים אותו שם.

Arpegio

New member
לא הייתי בונה על זה

ואם לוחם הקונג פו הזה לא מנוסה כמו שצריך? בשביל להצליח בקונג פו לפי מקורות מידע שונים לוקח זמן. לדעתי לוחם שהוא מאסטר אמיתי בקונג פו לא היה מצליח להגיע למצב הזה...

salingre

New member
למי אתה מתכוון?

אני (lil bad ridin hood ) שמתי סירטון שמראה שאמן הקונג פו מנצח... ברור שאף אחד מאמני הקונג פו לא מתאמנים קשה כל כך (ויעיל כל כך) כמו שמתאמנים נזירי שאולין... אורי

Arpegio

New member
אממ... מישהו כאן מתבלבל

בסרטון שאתה העלית רויס גרייסי מנצח את אמן הקונג פו...

HAKOKI

New member
ניצח? חח לזה אתה קורא ניצח?.

אמממ כנראה שלא הבנת. הבחור בלבן זה רויס גרייסי(bjj) הלוחם בצהוב זה איזה לוחם גונג פו עם 15 שנות הכשרה והבדל של 15 פאונד בינו לבין רויס לפי מה שנאמר בסרטון.

ננדין

New member
מי הפסיד? רויס גרייסי???

תצפה שוב בקרב ותראה אך רויס גרייסי נמנע מלהכניע אותו ורק מתעלל בו עד לשלב שנמאס לרויס גרייסי והוא מכניע אותו... אגב, אותו לוחם קונג פו למד קצת BJJ כמה שנים וביקש קרב חוזר מול רויס ב וUFC 2 והפעם רויס לא שיחק איתו והכניע את הקרב מהר מאוד... אם למישהו יש את הקרב אז תעלו למען floppy disk יראה... בנתיים תצפה בזה: http://video.google.com/videoplay?docid=-4415907131641125236&q=royce+gracie תגיד פלופי, לא מוזר לך קצת שאף לוחם קונג פו לא עלה ובהצלחה לזירות האלו??? או לזירות VALE TUDO בברזיל ולאתגרים של הגרייסים שם אין באמת חוקים, מיגון והגבלת זמן??? וזאת למרות שהם כן מתחרים בסאן דה ועושים מופעי ראווה בשביל כסף...

floppy disk

New member
אני יודע שגרייסי ניצח

ודיברתי על כך שלוחם הקונג פו עדיין הפסיד, בניגוד למה שמי שקישר לסרטון פיתח ציפיות, כאילו הקונג פו מנצח. ואני לא דן בקרבות זירה מטופשים עם חוקים מטופשים. אני מדבר על קרב שאין בו הגבלות ומותר להרוג בו. בזה שאולין לוקח מעל לכל ספק לראות עיניי. וזה הכל. יום טוב.

למעלה