תהיה שעלתה אצלי

Arpegio

New member
חחחח....

וואלה, ודווקא חשבתי ש"BJJ שולט" זו הדעה הרווחת אצל רוב חברי הפורום פחות או יותר...

Arpegio

New member
רוב המידע שכתבתי

הוא מספר שקראתי על שאולין קונג פו של סיפו כלשהו. וגם מתכניות נוסח נשיונל ג'אוגרפיק.

ואתה מודע לזה שלמה שאתה כות ולמה

שקראת אין תיעוד? שהכל יכול להיות סיפורים סתם?

Arpegio

New member
אוקיי...

עזוב את הטריקים למיניהם של השבירות והכיפופים... אבל שאר הדברים, כמו הטכניקות הקטלניות וההבנה באנטומיה הם דברים די מוכרים בקשר לשאולין, ופוגשים מידע על זה על ימין ועל שמאל, כך שהנחתי שזה נכון. עכשיו כשאתה מביע ספק בזה אני אנסה למצוא עוד מידע על זה / לשאול מישהו מקצוען

ונשאל שוב: רק בשאולין?

הידע באנטומיה נגמר כשעוברים איזורי זמן? כל הדברים שאתה אומר ייתכן והם נכונים, אבל כאמור: לאוו דווקא מוגבלים לשיטת אימון או מדינה כלשהי...

floppy disk

New member
לא דיברתי על אפקטיביות או רמת קושי

אני דיברתי על כמות ההשקעה. השקעה של שאולין - חיי נזירות ואימונים אינטנסיביים כל יום, כל היום. השקעה של אדם מערבי (נגיד כזה שמנסה לבנות מסת שריר אימתנית) - שעתיים עד שלוש בחדר כושר ביום, ועוד כמות זמן דומה באימונים של אומנות הלחימה. 6 שעות, נפריז ונגיד 9 שעות של אימונים ליום, לעומת יותר מ12 שעות של אימונים ליום. מבחינת כמות, נזיר יעלה כמעט תמיד על אדם מערבי בשעות אימון יומיות, שכן לאדם מערבי יש הרבה מחוייבויות אחרות חוץ מאשר להתאמן.

HAKOKI

New member
אם אני

אם אני מתאמן 13 שעות ביום וחברי מתאמן 5 שעות ביום ובספארינגים הוא מנצח אותי תמיד,בהנחה שאנחנו באותו משקל גם ומתאמנים בערך אותה תקופת זמן. אני יסיק שאני עושה משהו לא נכון וצריך לשנות משהו באימון,אבל זה רק אני.

floppy disk

New member
אתה יודע בוודאות שMMA מנצח שאולין

בשביל לייעץ לאנשים עם מסורת וניסיון של אלפי שנים לשנות משהו באימון שלהם?

HAKOKI

New member
זה לא מה שאמרתי

ולא ייעצתי כלום כל מה שאמרתי זה שמספר שעות אימון זה לא הדבר החשוב ביותר! לפי מה שכתבת שעות אימון זה הדבר הכי חשוב באימונים וזה לא אז נתתי תגובה רק על זה.

crane

New member
מסורת של אלפי שנים?

ידידי, צא מהסרט. אפילו הסינים לא טוענים לאלפי שנים של אומנויות לחימה, והם נוטים להפריז בגדול בכל מה שקשור להיסטוריה של הוו שו. אגב שאולין, ממה שידוע לי, המנזר נסגר לאחר ההשתלטות הקומוניסטית וכל הנזירים פוזרו. בתחילת שנות השמונים, כשהממשל גילה שאפשר לעשות כסף מהמותג "שאולין", המנזר שופץ ונפתח מחדש. היה צורך בנזירים, אז אספו כל מיני חבר'ה מהסביבה (אולי אמני לחימה, לא יודע) ולימדו אותם סדרות של וו שו מודרני. הא לך אלפי שנות ניסיון. ועוד משהו- 12 שעות אימון ביום?! נראה לך?!

floppy disk

New member
אז ככה

אין לי יותר מדי ידע בנושא מה הקומוניסטים עשו שם, אבל לדעתי אתה הוטעת וממשיך להטעות. אני אנסה להביא לכאן מישהו שהתאמן בשאולין, אולי הוא יוכל להסביר לכולנו טוב יותר בנוגע להיסטוריה. ובנוגע ל12 שעות אימון ביום, אז כן, נראה לי. לפחות שעתיים ביום, הם נותנים אגרופים נדיבים למקיווארות מאולתרות (המון ניירות קשורים לקורה). השאר תרגילי ריכוז, מאמץ, טכניקה וכד'. כך לפחות הסיפורים, אבל אני מבין שכולכם מאוד מאוד סקפטים כאן בפורום אומנויות לחימה.

crane

New member
אולי הוטעתי, אני סבור שלא

הסיפורים האלה מתיישבים עם ההיגיון- דת בכל צורה הייתה אסורה ברוב ימי השלטון הקומוניסטי ("אופיום להמונים"). מלבד זאת, אתה יכול לראות את הסדרות שה"נזירים" מבצעים במופעים שלהם- סדרות וו שו מודרני טהורות. רבים מהכותבים כאן ספקנים, כי הם נתקלו בהרבה מהסיפורים והמיתוסים המגוחכים שמסתובבים בעולם אומנויות הלחימה, וכאלה יש בשפע. חלק מהם מכירים גם את האמת ההיסטורית שהסיפורים האלה מכסים, ורוב הזמן היא שונה מאוד מכל הסיפורים שמנסים למכור לנו.

ננדין

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

floppy disk - שים לב שcrane ואוהד סמט בכלל מתאמנים בשיטות סיניות ולא ב BJJ...

sansara

New member
בהחלט הוטעתה

בהחלט הוטעתה שאולין לא נסגר או נהרס בידי הקומוניסטים. הקומוניסטים הגיעו לשלטון רק ב-1949. אני מקווה גם שאתה לא חושב שקיסר הופל על ידי הקומוניסטים. השלטון שלו נפל הרבה קודם, בשנת 1911. בעצם כל סוף המאה ה-19, תחילת המאה ה-20, עד שנות ה-40 הייתה בסין מלחמת אזרחים של כולם נגד כולם. צ'אנג קאי שי האהוב במערב השתתף בכל מרחץ הדמים הזה וגם קומוניסטים ועוד גופים שונים, כוחות גדולים וקטנים. גם היפנים נכנסו, גם רוסים, מי לא התערב שם. סונשאן שאולין נארס באחד הקרבות של הטוהו ובוהו הזה בשנת 1928. הנזירים התפזרו והחלו לחיות חיים רגילים. אבל עד אז כמעט כל ידע על סגנונות מזרם שאולין צ'ואן כבר היה ידוע מחוץ למנזר. הוא הפסיק להיות סוד והיו מאסטרים שונים ברחבי סין שהחלו להפיץ אותם. עד שנות ה-70 לא נגעו במנזר הארוס. מאסטר יפני סו דוסין החל לטעון שהוא נושא סודות אמיתיים של מנזר שאולין והתחיל לפרסם ולהפיץ בהצלחה את סורינג'י קמפו שלו בתור אומנות לחימה מקורית של שאולין. הוא די הצליח בפרסום השיטה שהוא כנראה בנה בעצמו. הסינים התחילו לקלוט שזה לא צודק ואפשר להתחרות בו ואף להצליח מבחינה אידיאולוגית וכלכלית. בשנות ה-70 בנו שיחזרו את המנזר. חלק מהנזירים המקוריים חזרו. בשנות ה-80 לקחו לשם כמה עשרות חברה צעירים שהיו מהטובים בסגנונות וו שו אחרים, בעיקר תחרותיים והם התחילו להתאמן לפי הספר, כמו שזה היה פעם. אבל בתקופה אחרונה החברה תפסו את העניין והחלו לנסוע בעולם ולהופיע, חלק גדול מהם כלל לא הגיע לרמה טובה בוו שו של שאולין. מה גם, הם התחילו לפתוח בתי ספר וקבוצות אימון מסביב לשאולין, בעיקר לזרים, ומרוויחים לא רע. תוך שבועיים אימונים אתם יכולים לקבל שם תעודה על לימוד של שאולין קונג פו אמיתי. לדוגמה האקדמייה הבינלאומית לשאולין וו שו. בניהולו של וואן צ'אנג צ'ינג, קורא לעצמו דציאן. הבחור מספר שנים למד בשאולין רפואה מסורתית (לא וו שו!!!!) ואז פתח את האקדמיה. האומנות האמיתית של שאולין פוגשים היום לא במנזר, אלא בבתי ספר לא ידועים ברבים בכל מיני מחוזות סין אחרים. בקאייפן, במנסיאן ובעוד כמה מקומות נשארו מורים ששולטים בידע המקורי ומלמדים אותו ללא פרסום נרחב ורק לאלה מצאו חן בעיניהם או קיבלו המלצות ממישהו שכבר למד אצלם.

salingre

New member
האם

אתה טוען שהקונג פו שאיל אופיר מלמד אינו קונג פו משאולין אמיתי? למרות שהוא למד והתאמן בשאולין מס' פעמים?

נו, אז הטעות של קריין זה שהמנזר

לא נהרס ע"י הקומוניסטים אלא עוד קודם. הוא עדיין עמד בהריסותיו לפחות 40 שנה. ושאר התיאור שלך דווקא תואם יפה מאד את הרוח הסקפטית המנשבת בפורום.

למעלה