שרשור סוף השבוע

בבקשה ../images/Emo107.gif

אין צורך להעביר אגפים (למרות שאפשר גם כך). קצר יותר לפתור כך :
sin(3x)=sin(5x) 3x=5x+360ºK או 3x=180º-5x+360ºK​
עכשו תבודד את x מכל אחת משתי האפשרויות.

ShadowFlash

New member
אויייי זה כל כך פשוט

אני לא מאמין ששברתי תראש בגלל השאלה הזאת......

חידה במתמטיקה

מצורף קובץ שקיבלתי שמתואר בו דבר לא הגיוני שבו לוקחים ריבוע בגודל 8*8 , מחלקים אותו לשני משולשים ושני טרפזים, וכאשר מחברים את ארבעת החלקים למלבן מתקבל מלבן בגודל 5*13 . שטח המלבן גדול משטח הריבוע למרות שהם מורכבים מאותם חלקים - כיצד לעזאזל זה יתכן??

כבר ענו על זה בפורום ../images/Emo107.gif

אני אנסה עוד מעט למצוא איפה בדיוק ולתת לך קישור מדוייק.

איייייל

New member
זאת אשליה אופטית

הצורות בצד ימין לא זהות לצורות בצד שמאל (למשל ה"משולש" הירוק בצד ימין הוא בכלל לא משולש)

גם אני לא הצלחתי.....

גם אני קיבלתי את החידה הזאת במייל. זאת לא אשליה אופטית. שרטטתי ריבוע על דף משבצות וגזרתי אותו לצורות האלו ושטח המלבן שמתקבל הוא עדיין 65....... למישהו יש הסבר לזה???

BlackHat

New member
אי שיויונים

הספר החרדל של בני גורן 4 5 יח´ ... עמוד 178 תרגיל מספ 25 ו27 עמוד 177 תרגיל 12 13 עמוד 177 תרגיל 19 אם אפשר גם אתר שמסביר על אי שיוויונים לעומק זה גם יעזור לי תודה רבה!

ailag

New member
מישהו לא קרא את חוקי הפורום!

או את הודעת המנהל.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

איפה יש חוקי פורום

yoni162

New member
שאלה פשוטה

נגיד ומחשב מחובר לאינטרנט דרך חיבור שהמהירות המקסימלית שלו היא 20 (לדוגמא). מהם הסיכויים שהמחשב ישתמש בהספק מסויים מתוך ה-20, כשלכל מצב יש סיכויים זהים להתרחש? הכוונה היא, שהמחשב יכול להשתמש בהספק של 10 בדיוק באותה מידה שהוא יכול להשתמש בהספק של-9, 8, 7, או 4.357 וכו´. ברור ש-20 מהווה את ה-100%, ואין מצב שהמחשב יצרוך מעל 100%. אם כן, הסיכוי לכל מצב פוטנציאלי הוא: אינסוף.0 -------- 100 ?

איייייל

New member
אם הבנתי אותך נכון

אז יש אינסוף מצבים אפשריים, שכולם שווי הסתברות. אם כך, ההסתברות של מצב מסויים היא אפס.

yoni162

New member
לא הגיוני..

כולם אכן שווי הסתברות, אבל גם לכולם גם סיכוי להסתברות.. לפי מה שאתה אומר, לא יקרה כלום, כי לשום מצב אין סיכוי להתקיים.

איייייל

New member
מה ז"א "לכולם סיכוי להסתברות"?

אחת מהאקסיומות בתורת ההסתברות היא שההסתברות של מרחב המדגם (כלומר, ההסתברות שיקרה משהו) היא 1. אקסיומה נוספת היא שההסתברות של איחוד בר-מניה של מאורעות הוא סכום ההסתברויות. האקסיומה הזאת לא תופסת לגבי איחוד לא בן-מניה - למשל בדוגמה שלך, לכל המאורעות יש הסתברות אפס, אבל ההסתברות של האיחוד היא 1. אולי זה לא הגיוני, אבל זה מה יש.

למעלה