שרשור סוף השבוע

הדרך שלי היא הפשוטה ביותר.

נתחיל לפי הסדר. האם ברור לך מדוע הטור מתכנס כאשר מודול איקס קטן או שווה 1?

alon h

New member
כן... עכשיו אבל במבחן אני לא יכול

סתם "לנחש" אבל בתרגיל הזה כבר חישבתי את הגבול...אזה זה כבר לא כ"כ משנה

למה אתה קורא לזה "ניחוש"?

נניח ששואלים אותך מה הגבול של הסדרה:
a^n / n^2​
אז זה לגמרי לא ניחוש פרוע לומר, שכאשר מודול a קטן או שווה 1 הגבול הוא 0, וכאשר גדול מ-1 אז (לפחות!) צריך לחשוֹב (כי מתקבלת "אי-מוגדרוּת מסוג אינסוף חלקי אינסוף")? דבר אחר, אם המטלה הייתה להשתמש דווקא בשיטה מסויימת לפתרון התרגיל. אם לא, אז הראיתי לך דרך פשוטה ביותר.

דרך לפתרון ג´.

האבר הכללי (שוב נניח שמודול x גדול מ-1):
a^(n^3) / 2^(n!) = a ^ [(n-2)(n-1)n * (n^2)/((n-1)(n-2))] / 2^[(n-3)!(n-2)(n-1)n = { a ^ [n^2/((n-1)(n-2)) / 2 ^ (n-3)! } ^ [(n-2)(n-1)(n)]​
והסכום כפי הנראה מתכנס באופן מוחלט עבור כל a, כלומר עבור כל x.

ofir3dvb

New member
יש לי בעיה בהנדסה אתם יכולים לעזור?

שלום. אפשר לשאול פה שאלות בהנדסה? אממ..יש לי מבחן ולא הצלחתי לפתור תרגיל מסוים בספר של בני גורן הנדסה חלק ב´ עמ´ 101 תר´ 9. תודה.

Imperia

New member
אפשר לשאול, אבל

כדאי לעשות את זה לפי חוקי הפורום . ובאופן ספיציפי לא לכולם יש את בני גורן זמין.

ofir3dvb

New member
אה סליחה הנה:

הנה השאלה אם תוכלו לתת לי דרך (להסביר) כמה שיותר מהר כי פשוט יש לי מבחן ואני לא יודע איך לפתור. תודה.

בולי ים

New member
שאלה קשה בגיאומטריה...

השאלה היא: הוכיחו שמשולש שחוצי הזוויות שלו שווים הוא משולש שווה שוקיים. פתרון השאלה יתבצע בשיטות גיאומטריות ועל ידי הנדסה טהורה בלבד
(ללא שימוש בטריגונומטריה). בהצלחה לכולם

כבר ענינו על זה בפורום בעבר ../images/Emo107.gif

אפילו בשתי דרכים שונות. תחפש בארכיון של הפורום.

חידונת במספרים:

מספר המכפילים של 55n^3 הוא 55 (כולל 1 והמספר עצמו). מהו מספר המכפילים של 7n^7 ?

yatir

New member
פתרון:

מספר המחלקים של מספר כלשהו הוא אי-זוגי אם ורק אם המספר הוא ריבועי. זאת אומרת שהגורמים הראשוניים של n חייבים להיות אך ורק 5 ו-11.
55*(5^q*11^s)^3 q and s are odd. (3q+2)(3s+2)=55=5*11=1*55=55*1=11*5 3q+2=55;3s+2=1 OR 3q+2=1;3s=2=55 doesn´t work. 3q+2=5;3s+2=11 OR 3q+2=11;3s+2=5 q=1;s=3 OR q=3 s=1 n=5*11^3 OR 5^3*11 the number of divisors of 7n^7 is equal to the number of divisors of 7*5^7*11^21 which is equal to the number of divisors of 7*5^21*11^7 which is equal to (1+1)(7+1)(21+1)=2*8*22=352​
יתיר

התשובה נכונה, אבל נדמה לי שההוכחה

לא מדוייקת. מדוע הגורמים הראשוניים של n יכולים להיות רק 5 ו-11?

yatir

New member
זה בגלל

שמספר המחלקים הוא 55, ו-55 יכול להיות מכפלה של מקסימום 2 מספרים, ולכן יש ל-n 2 מחלקים ראשוניים והם חייבים להיות 5 ו-11 כדי ש 55n^3 יהייה מספר ריבועי...

הייתי כותב את זה בצורה מסודרת כך:

הגורמים הראשוניים של המספר 55n^3 הם 5, 11, ואולי עוד:
55n^3 = 5^(3a+1) * 11^(3b+1) * p1^3k1 * . . . * pm^3km​
ומספר המכפילים שלו:
(3a+2)(3b+2)(3k1+1) . . . (3km+1) = 55​
עכשיו, כמו שאמרתָ, 55 יכול להיות מכפלה של 2 מספרים בלבד הגדולים מ-1, לכן:
k1 = . . . = km = 0 (3a+2)(3b+2) = 55 3a+2 = 5 3b+2 = 11​
או הפוך, לא משנה. וכו´.

ShadowFlash

New member
שאלה דיי פשוטה

לפחות נראה לי ככה...... משוואות טריגונומטריות sin3x=sin5x העברתי אגף וזה בערך כל מה שהצלחתי לעשות חחחח sin5x-sin3x=0

יש נוסחה להפרש סינוסים.

ההתחלה נכונה! המשך: השתמש בנוסחה להפרש סינוסים. מתקבלת מכפלה. תשווה ל-0 כל אחד מהמכפילים, ותקבל קבוצת פתרונות נכונים. תאחד את שתי קבוצות הפתרונות.

ShadowFlash

New member
נוסחא להפרש סינוסים???

אתה מתכוון ל sin2x=2sinxcosx?????? אם כן אז זה לא ממש עוזר... אבל עדיין השיטה מתחת זה השיטה שלימדו אתנו ואני לא מאמין שלא זכרתי את זה

חייב להכיר:

sin(a) + sin(b) = 2 sin((a+b)/2) cos((a-b)/2) sin(a) - sin(b) = 2 sin((a-b)/2) cos((a+b)/2)​
ועוד כמה נוסחאות שלפעמים קשה להסתדר בלעדיהן. במקרה שלנו, כמובן, הפתרון של נשר עדיף.

למעלה