שרשור סוף השבוע

Imperia

New member
האם משוואת המעגל נמצאת על הישר

Y=X או שמרכז המעגל שם?

The6thAngel

New member
שאלה ראשונה

תציבי את משוואת הישר במשוואת המעגל. תקבלי שני פתרונות ל-x. תציבי במשוואת הישר ותקבלי את ערכי y של אותם איקסים. יש לך 2 נקודות, ואת צריכה לחשב את המרחק ביניהן.

Imperia

New member
אז הנה...

יכול להיות כמובן שטעיתי בחישובים, אבל זה הרעיון...

Imperia

New member
אפשר

לסמן את האינדקסים במקומות הזוגיים ב- 2I ובמקומות האיזוגיים ב- 2I-1

בבקשה ../images/Emo107.gif

המטרה בכל המשוואות מהסוג הזה היא להגיע לזווית שווה בכל הביטויים, במקרה שלנו שהכל יהיה 3x , ולכן נשתמש בנוסחאות הזווית הכפולה :
sin(6x)+cos(6x)=1-2sin(3x) 2sin(3x)cos(3x)+1-2sin²(3x)=1-2sin(3x) 2sin(3x)[cos(3x)-sin(3x)+1]=0​
עכשו תשווה כל ביטוי לאפס. יודע לסיים ?

תאמין לי... ../images/Emo107.gif

שאתה תראה את הדברים האלה הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב... סתם ענין של קצת תרגול, נסיון והתמצאות.

freedom rider

New member
הדרכה

אתה בכיוון הנכון. אם מספר האיברים זוגי, כדאי לסמן אותו ב-2N. את סכום הסדרה כתוב לפי הנוסחא הרגילה, עם a1 ו-q. לגבי האיברים שבמקומות הזוגיים, הם גם מהווים סדרה הנדסית שאיברה הראשון הוא a1*q ומנתה היא q^2 (קיו בריבוע). לכן המשוואה הראשונה שלך נכונה, השניה לא מדוייקת.

לימודי המשך (תיכון)

היי אני בכיתה ט´ ואנו לומדים את הספר של בני גורן (אלגברה ג´). אני וחבר סיימנו את הספר לבד ונבחנו (גם גיאומטריה סיימנו). כרגע אנחנו לא עושים כלום בכיתה מלבד חזרה על החומר. המורה הציעה לנו להמשיך וללמוד וכך אולי נוכל לסיים בגרות 5 יחי´ כבר שנה הבאה. איזה ספר אנחנו צריכים? האם אפשר כבר להמשיך לחשבון דיפרנציאלי ואינטרגלי, טריגונומטרייה וכו´ ברמה של חמש יחי´ (מהספרים של בני גורן כמובן)? או שצריך עוד חומר-רקע (כלומר, ספר המשך...)? תודה...

freedom rider

New member
שרשור סוף השבוע

Alcohol
and math do no not mix - so don´t drink and derive

lettuce

New member
בעיה בפונקציה רציונאלית

תפתרו לי בבקשה את התרגיל y=x-1\x^+3 צריך למצוא את נקודת המינימום והמקסימום.... תודה!

ailag

New member
התחלה של שאלה

נתקעתי בהתחלה של שאלה
צריך למצוא בסיס לV שמוגדר כך: V:= {p (in) Cn[x] | p(a)=0} כלומר, כל הפולינומים מדרגה n מעל C שהפתרון שלהם הוא a.

ailag

New member
*l8*

תודה.. :) אבל מה עושים עם זה? יש לי את זה רשום בתור פתרון כללי, כנראה יש משהו קטן שלא הבנתי.

....

שמי לב שלמרחב הפולינום מעל C מסדר n-1 הווקטורים הבאים הם בסיס שלו:
1,z,...,z^[n-1]​
אבל כל פולינום במרחב שלך צריך להיות מהצורה:
[z-a]g[z]​
כאשר g נמצא במרחב הפולינומים מעל C מסדר n-1. אם כן n-1 וקטורים בת"ל במרחב הנ"ל הם:
[z-a],[z-a]z,[a-z]z^2,...,[z-a]z^[n-1]​
כמו כן מהדיון פה נובע שהם גם בסיס למרחב שלך...

שאלה נחמדה במבנים אלגבריים

יהי p ראשוני גדול מ-2. יש להוכיח שחוברה G שסדרה 4p^2 היא אבילית. אם אוכל להוכיח שקיימת חבורה מסדר p^2 שהיא נורמלית ב-G וכן חבורה מסדר 4שהיא נורמלית ב-G, אז אצליח להוכיח את הטענה... אבל הצלחתי להוכיח שקיימת חבורה נורמלית מסדר p^2 רק ל-p גדול מ-3... וכן שקיימת חבורה נורמלית מסדר 4 או 2 [או שניהם...]... כמו כן שקיימת תת חבורה נורמלית מסדר p...

yyy1234

New member
שאלה (די קלה נראה לי)

נניח שהטור (1)מתכנס. הוכח שהטור (2) מתכנס ומצא חסם מלעיל לסכומו

למעלה