שרשור סוף השבוע

איייייל

New member
אין דבר כזה "הסתברות שואפת לאפס"

הסתברות של מאורע היא מספר, ומספר לא יכול לשאוף למספר אחר. במקרה הזה המספר הזה הוא אפס (לא "כמעט" ולא "בערך" - פשוט אפס)

jaXon

New member
הסתברות רציפה

השאלה שלך ממחישה בדיוק את הסיבה שהרחיבו את תורת ההסתברות הבסיסית, העוסקת במקרים בדידים (סופיים או בני מניה), לתורה המתייחסת למשתנים מקריים רציפים (בדוגמא - מהירות החיבור, שמספר האפשרויות שלו בעוצמה א). במשתנה מקרי רציף (טהור, כמו כאן) אין חשיבות להסתברות של מאורע ספציפי. ההסתברות שלו תמיד תהיה 0 (ובהחלט לא "תשאף ל0"!). אבל כן יש משמעות להסתברות של קבוצת מאורעות עם מידה משמעותית (למשל תחום המהירויות 10-12). למאורעות כאלו תתכן הסתברות חיובית. במקרה שהזכרת נדמה שאתה מתכוון להתפלגות האחידה. בהתפלגות זו, לכל תחום ערכים [a,b] ישנה הסתברות פרופורציונלית ל b-a, כלומר הסיכוי "ליפול" בקטע יחסי לאורכו. כמובן שההסתברות ליפול בקטע כולו חייבת להיות 1. אני מקווה שההסבר שלי היה ברור.

LM7

New member
שאלה באלגברה על פרבולה:

שלום לכולם! האם תוכלו להסביר לי כיצד אני יכול למצוא משוואת ציר סמטרי? לדוגמא לפונקציה:
y=x²-7x​
אשמח מאוד אם תענו,תודה רבה.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

לעשות מינוס b חלקי 2a, מה שאומר 7/2

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

לא..... זה פשוט האיקס קודקוד
זה כאילו האיקס של הישר שאתה יכול להעביר שישמש כמו מראה, שמשני הצדדים תהיה בדיוק אותה השתקפות....

1ca1

New member
הפרבולה ה"ריבועית" סימטרית

ביחס לישר שמקביל לציר y ועובר דרך הקודקוד כלומר ישר ככה ש x=c וc הוא שיעור הx של נק´ הקיצון של הפרובלה... לעומת זאת הפרבולה הקנונית y^2=2px סימטרית ביחס לציר הx...

1ca1

New member
אני לא מאמין שתצליח

אני בכיתה י ובעזרת השם אני יעשה בגרות השנה, התחלתי לעבוד בכיתה ט, וזה היה נורא השנה וחצי הזאת... מרמה של אי-ידיעת משוואה ריבועית בשנה אחת בט סיימתי חשבון דיפרצנאלי, משוואות ריבועיות ואי-שיוויונים רציונליים וריבועיים(חוץ ממשואות מרוכבות אותם אני לומד עכשיו) וטריגו במישור... זה היה נורא, ואז היה לי קצת לימודים בקיץ סיימתי סדרות,מטריצות ואינדוקציה וחזקות ולוגריתמים (משוואות-אי-שיוויון וכו´) וחלק מהדיפרצנאלי שהיה חסר לי (כלור זה שעוסק בחזקות ולוגריתמים) השנה סיימתי בפחות מחודש ללמוד את החשבון האינטגרלי (זה מאד פשוט אם אתה יודע טוב דיפרצנאלי),ולמדתי מתחילת השנה ועד עכשיו וקטורים (בספר יש 11 פרקים, סיימתי 7...), והתחלתי גם מרוכבים לפני איזה חודש (עד עכשיו אני בדה-מואבר וכו´)... כפי שאתה שם לב זה מטורף לגמרי... גם אתה חייב להקדיש אותך למתמטיקה, כלומר חברים יוצאים לראות את שר הטבעות? אתה תראה וקטורים! החברים הולכים לשחק כדורסל? אתה תחשב משוואות מישורים! הולכים למסיבה בTLV? אתה הולך לחשב את שורשי היחידה... אם אתה מעוניין בזה תעשה ושיהיה לך לבריאות ד"א אני לא מכיר את חלק ג של בני גורן אבל אין-סיכוי שתסיים בזמן לבגרות קיץ שנה הבאה את כל החומר, אלא אם כן אתה איזה אוילר/גאוס/ריימן/קושי/אוקלידס/פרמה/סרינואסה קטן (והמבין יבין...)... בשביל דיפרצנאלי ואינטגרלי מומלץ להתחיל ללמוד קודם גיאומטריה אנליטית כלומר כל הקטע של ישרים ושיפועים (שהרי זה בעצם מעין חשבון דיפרצנאלי של פונקציות לינאריות)... קודם כל אני מניח שעליך בכלל ללמוד את כל הגיאומטריה האוקלידית... ואז תוכל לגשת לטריגו... ואחרי שתסיים את כל המוזכר מעלה תוכל להתחיל עם וקטורים ומרוכבים לפי דעתי... (כמובן במהלך הלימודים עליך ללמוד גם אלגברה כלומר מטריצות,חזקות ולוגריתמים,אי-שיוונים וכו´)

לאיגור ואסף

אסף - מבחינתי אני מוותר מראש על בילויים וכל זה לטובת לימודים. גם בגלל שאיבדתי כבר עניין במסיבות\משחקי-מגרש\וכו´, וגם כי מבחינתי ללמוד מתמטיקה זה כיף... (אני יודע שזה נשמע מוזר! :]) אבל לעצם העניין, אני מחפש ספרים ... באיזה ספרים למדת לאחר שסיימת את הבסיס האלגברי\גאומטרי ? איגור - אתה בטח איינשטיין... :] בתוך חודשיים גם אם אלמד כל יום מבוקר עד ערב רק מתמטיקה, אצטרך לגמור כ 40 עמ´ ביום... גם אם אצליח ללמוד, אין שום סיכוי שמשהו יישמר לי בזכרון... בכל זאת! אני לא מחשב-על! :] בכל מקרה, אשאל גם אותך: על איזה ספרים אתה ממליץ ללימוד עצמי באופן הטוב ביותר?

the man is back

New member
למה להזדרז???

למה שלא תהפוך את המתמטיקה לתחביב ולא לאובססיה. למה שלא תעשה בגרות ב-יא ולא ב-י. תאמין לי עדיף לצאת עם בחורות מאשר לשבת כל היום ולהתכונן לבגרות שאפשר לעשות אותה בשנה הבאה בלי לחץ.

1ca1

New member
טוב

אני יסביר לך מה בדיוק עשיתי במהלך השנה וחצי האחרונה הגעתי מרמה של משוואה ריבועית בערך... אחרי כל הגיאומטריה/אלגברה עברתי לגיאומטריה אנליטית ואז התחלתי חשבון דיפרצנאלי יחד עם טריגו... אחרי זה עברתי לסדרות,אינדוקציות ומטריצות... ואז עברתי לאינטגרלים ווקטורים וכיום אני עדיין לומד וקטורים והתחלתי מרוכבים וואני מקוווה עד פסח לסיים ללמוד את שאר החומר לבגרות... כעקרון הספרים הם של בני גרון חדו"א 4-5 יחידות טריגו 4-5 יחידות וקטורים 4-5 יחידות אלגברה 4-5 יחידות וזהו נראה לי (אבל תצטרך למצוא איזה ספר שילמד אותך גיאומטריה אנליטית שלא מצאתי אף ספר טוב לזה)... וכמובן כדי לרכוש איזה ספר בגרויות (אני משתמש בספר בגרות 5 יח"ל תוכנית חדשה של גבי יקואל בהוצאת משבצת)

למעלה