שרשור סוף השבוע

קרנוש21

New member
נתקלתי בשאילתא

מצפה שתעזרו לו לקחו 1000 קוביות של סנטימטר (מהמשחק 5 אבנים ) חיברו אותם לקוביה שהגובה שלה 10 סנטימטר האורך שלה 10 סנטימטר והרוחב שלה 10 סנטימטר לקחו את הקוביה הזו חיברו אותה לחוט והכניסו בתוך דלי מלא צבע תבחרו איזה צבע שבא לכם פירקו את כל הקוביות לתוך הדלי והוציא קוביה אחת עכשיו לשאילתא, מה הסיכוי שלקובייה תהיה לפחות פאה אחת צבועה???? ולמה... או תוכיחו לי!!!!

קרנוש21

New member
השתדלתי שלא לצעוק פה

אבל בכל זאת אני מרוקאית HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP ME מעניין אותי לדעת את התשובה בבקשה ממכם בכל אופן שיהיה לכולם שבוע טוב´ס

freedom rider

New member
עזרה

אז כמו שאני מבין, הקוביות החיצוניות מבין ה-1000 נצבעו, הפנימיות לא. כמה קוביות פנימיות יש? 8*8*8 ולכן מספר הקוביות שנצבעו הוא 1000 פחות 8 בשלישית. את יכולה להמשיך מכאן?

צריך "פשוט" לספור את כמות הקוביות

הצבועות. ננסה לעשות זאת בשתי דרכים, כדי שכל דרך תהווה מעין בדיקה לדרך השנייה. דרך ראשונה. כמות הקוביות שאינן צבועות, היא כמות הקוביות "בפנים" הקוביה הגדולה, כלומר אלו שיישארו אם נקלף את השכפות החיצוניות. כלומר 8 על 8 על 8, כלומר 512. יוצא שכמות הצבועות היא 488. דרך שנייה. סה"כ נצבעו 100 כפול 6 = 600 פאות קטנות. אבל 8 הקודקודים של הקוביה הגדולה נתנו לנו 24 פאות קטנות צבועות, אז 16 פאות קטנות אינן מייצגות קובייה קטנה צבועה חדשה, לכן מה-600 נוריד 16 ויישאר 584. עדיין יש לכן בכל אחד מ-12 המקצועות של הקוביה הגדולה 8 קוביות קטנות שנתנו 2 פאות צבועות, אז נחסיר 96 ונשאר 488. אם כך הסבירות שתצא קוביה עם צבע היא 488 חלקי 1000:
488/1000 = 0.488 = 48.8%​

lettuce

New member
בעיה

זה בפונקציות רציונאליות תפתרו לי בבקשה את התרגיל y=x-1\x^+3 צריך למצוא את נקודת המינימום והמקסימום.... תודה!!!!

freedom rider

New member
מה הפונקציה?

תנסי לכתוב אותה בצורה יותר ברורה. האם התכוונת ל-
y=(x-1)/(x^2+3)​
או למשהו אחר? אם זו הפונקציה - אז תגזרי אותה לפי הנוסחא של נגזרת מנה - אני אעשה את ההתחלה:
y´=[(x^2+3)-(x-1)*2x)]/(x^2+3)^2​
ולהשוות את הנגזרת לאפס.

MTKOL

New member
מישהו מוכן לעזור בבקשה??

שלום לחברי הפורום, מחר יש לי מבחן במתמטיקה...ויש לי כמה שאלות מאוד עקרוניות שאני לא בטוח בהם, אני מקווה כי תוכלו לעזור לי: 1. כיצד אני גוזר את הביטוי (באופן כללי): ln(x^2-1)^n 2. כמו כן את הביטוי הבא:((ln(x^2-1) - כל הביטוי (סוגריים על כל הביטוי - כולל ה-ln) בחזקת n. 3. האם כאשר יש לי ביטוי - lnx וכולו בסוגריים (כולל ה-ln) בחזקת N, האם המשמעות של זה היא שהביטוי שווה ל: (ln^n(x, או - ln(x)^n, או שהמשמעות היא - ln^n(x)^n נ.ב: אודה מאוד למי שייתן לי תשובה לשאלות שלי וכן יסביר לי שלב שלב מה הוא עשה, כדי שאני אבין איך בידיוק לפעול בשביל לגזור ביטויים מהסג הזה... בתודה רבה מאוד מראש

MTKOL

New member
תודה על הפתרונות...אבל

שלום לחברי הפורום, ראיתי שפרסמו כאן את הפתרונות לבחינות הבגרות האחרונות...כל הכבוד באמת אבל תהיתי אולי אם מישהו יכול לפרסם את הבחינות עצמן-את השאלות, כדי שמי שלא נבחן במועד הנ"ל, יוכל לתרגל למועד הבא מהחינה הכי "מעודכנת"... בתודה רבה מראש

פתרון א´.

נניח שמודול x גדול מ-1 (אם הוא קטן או שווה 1 האינטגרל כמובן מתכנס).
x^(n^2) / (n!)^2 = =(x^n)^n / (n!)^2 = = (x^n / 1^2)(x^n / 2^2)(x^n / 3^2)...(x^n / n^2)​
כלומר מודול האבר הכללי שואף לאינסוף, כלומר הסכום מתבדר כאשר מודול איקס גדול מ-1.

alon h

New member
לא הבנתי אבל איך ידעת להניח שרדיוס

ההתכנסות הוא 1? אתה יכול לתאר את מהלך הפיתרון המלא?

בעיקרון זה די ברור:

כאשר מודול x קטן או שווה 1 רואים בעיין בלתי מזויינת שהסכום מתכנס, כי המכנה "גדול מאוד", כלומר קל למצוא חוסם עליון. הבעיה מתחילה כאשר גם מודול המונה שואף לאינסוף, אז יש "אי-מוגדרות מסוג אינסוף חלקי אינסוף" לגבי האבר הכללי של הטור, וצריך לחקור אותו (את האבר הכללי). מכיוון שמודול האבר הכללי שואף לאינסוף כאשר מודול x גדול מ-1, אז הטור מתבדר (כאשר מודול x גדול מ-1). אם אתה זקוק ליתר פירוט ההוכחה שמודול האבר הכללי שואף לאינסוף עבור מודול x גדול מ-1, אז אכתוב אותה יותר מאוחר, וגם לא אתנגד אם מישהו יקדים אותי. ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ בתרגיל השני הטור מתכנס עבור כל x. עדיף להשתמש ברעיון שהיצעתי, אבל הפוך.

alon h

New member
אני למדתי איך מוצאים תחום התכנסות

עאם המבחן של השורש הNי אבל בתרגיל הזה זה נראה גבול ממש מסובך בגלל זה אני לא מבין את הדרך שלך

למעלה