שרשור סוף השבוע

איייייל

New member
פתרון

הטור השני מתכנס בהחלט, לפי אי שוויון קושי-שוורץ. שים לב שהסכום של אחד חלקי אן בריבוע הוא פאי בריבוע חלקי שש.

Imperia

New member
גבולות של פונקציות בשני משתנים (ויו

תר): כנראה שיש לי חור
בהבנה לפי ההגדרה, כדי שלפונקציה שלפונקציה של שני משתנים יהיה גבול בנקודה (a,b) היא צריכה להיות מוגדרת בסביבה של (a,b) (פרט אולי לנקודה (a,b) עצמה, כמובן). סביבה למיטב הבנתי במישור כעיגול. עכשיו ניקח לדוגמא את הגבול ב- (0,0) l f(x,y) = (x^2+y^2)/(x+y) l עמדתי המתמטית והאידאולוגית היתה, שמאחר שהפונקציה אינה מוגדרת לאורך הישר y=-x, אי אפשר לומר שהיא מוגדרת בסביבה של (0,0) ולכן אין לה גבול. למתרגלת שלי, לעומת זאת, לא היתה שום בעיה לקבוע שהגבול הוא 0. האם תוכלו להסביר לי את עמדת המתרגלת שלי? (הסיכוי שהיא תצליח להסביר אותה בעצמה הוא נמוך...) תודה רבה ושבת שלום.

תראי...

את יכולה להבין שהגבול שכאן הוא גבול דרך קבוצה... [קבוצת הנקודות ללא הישר y=-x]...

duvdevanim

New member
שאלה

איך פתורים את האי שוויוני הבא.. תעשו טובה שלב אחרי שלב ובלי סיבוכים.. 9x+3 קטן מ 6x+6 קטן מ 4+2x

duvdevanim

New member
מישהו?

מישהו?מישהו?מישהו?מישהו?מישהו?מישהו?מישהו?מישהו?מישהו?ה

Imperia

New member
צריך להפריד לשני אי-שיויונים

9x+3 קטן מ- 6x+6 וגם 6x+6<2x+4 את כל אחד מהם אתה כבר יודע לפתור.

duvdevanim

New member
זהו.. אני לא ../images/Emo41.gif מישהו יכול לפתור

לי שלב אחרי שלב בבקשה?

Imperia

New member
פתרת כל כך יפה אי שיויון ריבועי

שלא חשבתי שתהיה לך בעיה עם אי-שיויונים ממעלה ראשונה. אבל מצורף פתרון (אם לא טעיתי, כמובן...)

duvdevanim

New member
../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif שרשור יום שבת! ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

טוב ועכשיו יש לי כאן שאלה שלא יוצאת לי, זה באי שויונים, השאלה עצמה בראש הדף, התשובה לפי הספר צריכה להיות ש x קטן מ 1 ורבע..

Imperia

New member
עשית נכון

פשוט בשורה האחרונה, צריך להיות 35 במקום 25 (עשית 16+9 במקום 16+19). ואז יוצא 1.25.

alon h

New member
שאלה פשוטה ממש

מישהו יכול למצוא פונקציה שקטנה מהפונקציה הזאת ושואפת ל0? אני פשוט לא יודע אם מותר לי להשתמש בפונקצית האפס כי יכול להיות שY יהיה שלילי וX יהיה חיובי

Imperia

New member
לא יכול להיות, בטוח

זאת פונקציה של x ו- y ורביעים השני והרביעי היא שלילית. פונקציה שקטנה ממנה ושואפת ל-0? לדוגמא, אם הפונקציה שלך היא f, אז l -2|f| l מקיימת לדעתי את התנאים...

alon h

New member
לא הבנת... אני רוצה להשתמש

במשפט הסנדוויץ´ ולהוכיח שהפונקציה שלי שואפת ל0 ככה...אני לא יכול לחסום אותה מלמטה ע"י פונקציה אחרת שגם כן שואפת לאפס (כלומר קל להוכיח שהפונקציה שואפת לאפס) וגם לחסום אותה מלמעלה ע"י פונקציה אחרת ששואפת לאפס ואז להגיד שהפונקציה הנתונה גם כן שואפת לאפס

Imperia

New member
האמת לא הבנתי למה אתה צריך פונקציה

קטנה מהפונקציה הזאת... בכל אופן אתה לא ממש צריך פונקציה חוסמת מלמטה. אם הערך המוחלט של הפונקציה חסום ע"י פונקציה השואפת ל-0, אז הפונקציה שואפת ל- 0. כלומר במקרה זה היות שהפונקציה סימטרית, אם יש לך פונקציה חוסמת מלמעלה זה מספיק.

AMITEZRA

New member
למישהו יש את השאלה מ 5 יל בוקטורים

הי קודם כל - תודה רבה למגדילי הראש שטרחו ועמלו לפרסם את השאלות של הבגרות האחרונה. באמת כל הכבוד !!! חסכתם לנו הרבה טרחה לנסות להשיג את הטפסים. רק הערה קטנה: שאלה 14 (וקטורים גיאומטרי) התבלבלה עם שאלה אחרת באינטגרלים שלא הופיעה בבחינה. אם מישהו יכול לפרסם את השאלה (אין צורך בפתרון). אני מאוד אשמח. תודה רבה לכולכם שוב. גם לפותרים.

למעלה