לעמית - "אל תהיה צודק, תהיה חכם"...
בטח את כבר שמעת את הפתגם הזה כמה פעמים... אם את רוצה להיות צודקת - אני יכול להראות לך איך ב 5 דקות הם מבטלים את ההחלטה שלהם. יש תקנות מפורשות בחוזרי מנכ"ל של משרד החינוך, מה עושים כשאובד מבחן, ולפי "החוק היבש" הם אינם יכולים לחייב אותך לגשת שוב. אבל, האם זה יהיה חכם מצידך לעשות את זה ? אני לא בטוח... ציון ההגשה הסופי נקבע על-ידי המורה שלך ורק על ידה, ומותר לה להפעיל בו המון שיקול דעת. אם תעצבני אותה, תפני לדרגים מעליה, תאיימי וכו', רק מהעצבים היא עלולה להתנקם בך בציון הזה, ושכרך יצא בהפסדך. אין לך מושג כמה רגשות נכנסים לתוך ציוני ההגשה האלה (וברור שזה לא צריך להיות כך). מה גם שבעצמך את אומרת שמצבך עכשיו הרבה יותר טוב מהציונים שהיו לך כל השנה. אולי עדיף לגשת שוב ולשפר את הציונים האלה ? הרי ממילא כמה ימים לפני הבגרות את אמורה כבר להיות מוכנה... לסיכום - אם את חושבת שבחינת המתכונת הזו כמה ימים לפני הבגרות לא תפגע בהכנות שלך או במקצועות אחרים, כדאי לגשת אליה ולא לחמם את הגיזרה בבית הספר. אם את חושבת שזו משימה שלא באה בחשבון מבחינתך - תעמדי על העקרונות שלך ובטוח תזכי. אני לא אומר שבכל מקום בחיים צריך לוותר על העקרונות, אני רק חושב שקיימים מקרים מסויימים (ואולי זה אחד מהם) - שעדיף לפעול בחוכמה ולא רק בצדק.