שרשור מתמטיקה 12.01.04

Amit Remmus

New member
רבע ../images/Emo32.gif ../images/Emo104.gif

מה הסיכויים שכל השנה תוציאו נכשלים במתמטיקה, תחרשו למתכונת, תעשו שאלון 005 ותוציאו בסביבות ה70 [אני מקווה] ו100 בשאלון 003 ואז תגלו שהמורה שלכם איבדה את הטופס של 003 ויחשדו בכם שלא הגשתם את המבחן?

אביגל ג

New member
מנסים אולי לחפש הוכחה שהגשתם את ה-

שאלון השלישי... ממ...לגבי השאלון ה-5...ממ... אצלנו בביה"ס, אלה שב-5 יח"ל, מקבלים ציונים....על הפנים... ודווקא אלה שב-4 מקבלים ציונים יותר טובים (שאותו השאלון)..אבל בכל מקרה, לעניין, אני מאמינה שיש סיכוי. ועכשיו אני עפה להתכונן למתכונת שמחר...צ'או...

Amit Remmus

New member
זה לא עוזר. ../images/Emo104.gif

הוכחתי להם שהגשתי, והם עדיין רוצים שאני אעשה שוב את המבחן, כי המורה שלי לא מוכנה לתת לי ציון מגן על מבחן שלא הגשתי, ואם אני אקבל ציון מגן שלא כולל את המבחן הזה, המגן שלי יהיה מאוד נמוך.

אביגל ג

New member
אתה לא יכול לפנות לרכז/ת שלך או

למנהל/ת שלך? אני לא הייתי שותקת על זה...

Amit Remmus

New member
דבר ראשון- אני בת :) ../images/Emo104.gif

דבר שני- בגלל שיש עוד אחת שלומדת איתי שגם לה נעלם הטופס, העבירו את זה מהטיפול שלנו ואוטומטית היועצת [שהייתה זו שהשגיחה עלינו במבחן], המרכזת, המורה שלנו, ומרכזת המתמטיקה ישבו ארבעתן. שתיים מהן היו "בעדנו" ושתיים "נגדנו", וזו המסקנה שהן הגיעו אליה [שאנחנו צריכות לעשות מועד ב', וכדי שלא להעמיס עלינו ללמוד שוב למבחן, יעשו לנו את זה כמה ימים לפני הבגרות]

ArchiParchi

New member
לפנות למנהל.

אם הוא מסרב לעזור להודיע לו כי אתם פונים למשרד החינוך.

אביגל ג

New member
סליחה על הטעות...

ואגב, עכשיו כבר התבלבלתי... אז דחו לכם את זה או מה? הבגרות רק בעוד שבועיים....(אמנם רק אבל זה מתקרב
)

לעמית - "אל תהיה צודק, תהיה חכם"...

בטח את כבר שמעת את הפתגם הזה כמה פעמים... אם את רוצה להיות צודקת - אני יכול להראות לך איך ב 5 דקות הם מבטלים את ההחלטה שלהם. יש תקנות מפורשות בחוזרי מנכ"ל של משרד החינוך, מה עושים כשאובד מבחן, ולפי "החוק היבש" הם אינם יכולים לחייב אותך לגשת שוב. אבל, האם זה יהיה חכם מצידך לעשות את זה ? אני לא בטוח... ציון ההגשה הסופי נקבע על-ידי המורה שלך ורק על ידה, ומותר לה להפעיל בו המון שיקול דעת. אם תעצבני אותה, תפני לדרגים מעליה, תאיימי וכו', רק מהעצבים היא עלולה להתנקם בך בציון הזה, ושכרך יצא בהפסדך. אין לך מושג כמה רגשות נכנסים לתוך ציוני ההגשה האלה (וברור שזה לא צריך להיות כך). מה גם שבעצמך את אומרת שמצבך עכשיו הרבה יותר טוב מהציונים שהיו לך כל השנה. אולי עדיף לגשת שוב ולשפר את הציונים האלה ? הרי ממילא כמה ימים לפני הבגרות את אמורה כבר להיות מוכנה... לסיכום - אם את חושבת שבחינת המתכונת הזו כמה ימים לפני הבגרות לא תפגע בהכנות שלך או במקצועות אחרים, כדאי לגשת אליה ולא לחמם את הגיזרה בבית הספר. אם את חושבת שזו משימה שלא באה בחשבון מבחינתך - תעמדי על העקרונות שלך ובטוח תזכי. אני לא אומר שבכל מקום בחיים צריך לוותר על העקרונות, אני רק חושב שקיימים מקרים מסויימים (ואולי זה אחד מהם) - שעדיף לפעול בחוכמה ולא רק בצדק.

kivun

New member
גם לי יש סיפור כזה - מרתק

יש אצלי תלמיד שלומד במסגרתי לקאת הבגרות במתמטיקה ל-5 יח"ל. בבית הספר הוא רשום בקבוצה של 4 יח"ל וכל הזמן נכשל. לא כי הוא טיפש אלא כי הוא לא לומד בבית הספר ונגש למבחנים בלי לדעת אפילו על מה הנושאים (לא שזה היה עוזר לו). בקבוצה שאני מנהלת של 5 יחדות הוא לא רע (שלא לומר לא רע בכלל). כתוצאה מזה הוא עכשיו כן מבין מה נעשה בכיתה ואף כתה מבחן שלטענתו היה כמעט מושלם. ציפינו לציון מעולה אבל לא ציפינו שדווקא עכשיו יאבד לו הטופס... בבית הספר שלו התנגדו שהוא ילמד בקורס אקסטרני (וטענו שבתי הספר האקסטרניים הם גנבים וסחטנים), אבל גם סרבו להגיש לו עזרה בלימודים. שיעורים פרטיים הם עסק יקר ולכן הוא נרשם לקורס באקסטרני שלי (כיון). המורים שלו עדיין מתנגדים למהלך הזה (וביננו, חוץ מלקשקש בזנב הם לא יכולים לעשות כלום). ולכן אני לא אתפלא אם המבחן כלל לא אבד... ולכן אני אומרת, לא להתייאש, אם אתם צודקים תעמדו על שלכם, ואף תדרוש מגן חוזר (למרות שבטח לא נעים לעשות מבחן חוזר על מבחן שהוצאתם בו 100). בהצלחה לכל נבחני מועד חורף ובכלל רחלי

shir135

New member
עזרה בתרגיל

כתבתי פה תרגיל שלא הצלחתי לפתור... רשמתי את הפרטים שהצלחתי למצוא ניראה לי חסר לי איזה משפט.. מישהו יכול לעזור? התרגיל

לילכי1

New member
שתי שאלות בבקשה את התרגיל ולא רק

תשובה: ראשונה: במספר דו ספרתי ספרת העשרות קטנה ב-5 מספרת היחידות.. אם נכפול את המספר הדו ספרתי פי 8 ואת המספר הכתוב באותן ספרות בסדר הפוך פי 3- נקבל שני מספרים שווים. השנייה: אם נחסר ממספר דו ספרתי את מכפלת סכום ספרותיו ב-7 נקבל 15. אם נוסיף למספר את המספר הכתוב בסדר הפוך נקבל 121. עזרה!!!!אני לא מבינה כלום!!תודה!!!!!!

ArchiParchi

New member
אז אני אתן לך רק את הרעיון בלי

התשובה בכלל. איך זה?
נתחיל. שאלה ראשונה: נסמן את ספרת האחדות ב-X ואת ספרת העשרות ב- X-5. (ספרת העשרות קטנה ב-5 מספרת היחידות)
המספר הדו ספרתי הזה? מה הוא? 10*(X-5)+X כלומר 10 כפול ספרת העשרות + ספרת האחדות יתן את המספר. מה הוא המספר בסדר הפוך? 10*X+(X-5)​
כעת יש לך את המספר והמספר ההפוך... תכפילי את המספר פי 8 את ההפוך פי 3 ותשווי. ברור? שאלה 2: שוב אותו רעיון: ספרת האחדות תסומן ב-X והעשרות ב-Y. סכום הספרות לפיכך הנו X+Y. כעת נחבר הכל ביחד (המספר פחות 7 כפול סכום הספרות)
(10y+x)-7*(x+y)=15​
המספר הכתוב בסדר הפוך כמו בתרגיל 1 הנו:
10X+Y אם נחבר את שני המספרים (הרגיל וההפוך) נקבל: 10X+Y + 10Y+X = 121​
שתי משוואות שני נעלמים. מכאן תסתדרי לא?

רן88

New member
פתרון

מצורף בתמונה, מקווה שהכל מובן (ואם לא - לשאול). בכל מקרה, לגבי הסיום של הפתרון - במקרה הזה ניתן לראות שהמונה תמיד חיובי (ושווה לאפס כאשר x=-4), ולכן יש לבדוק רק מתי המכנה שלילי, בכל מקרה העדפתי להראות את "שיטת הנחש" שהיא כללית יותר ועובדת בכל מקרה, לא רק כאן. בהצלחה.

למעלה