נתונה הפונקציה שבתמונה. מצא את האסימפטוטות של הפונקציה המקבילות לצירים. אני מצאתי, על פי תחום ההגדרה של הפונ', שהאסימפטוטות המקבילות לציר ה-Y הן x=1, x=9 ובתשובות כתוב גם ש y=0. מישהו יכול להסביר לי למה? נקודת החיתוך של הפונקציה עם הצירים היא ב (0,0). תודה
אסימפוטוטות שמקבילות לציר ה -X כגון Y=0 לא מוצאים ע"י חיפוש נקודות בהן המכנה מתאפס אלא ע"י חישוב הגבול כאשר X שואף לאינסוף (או מינוס אינסוף). כאשר X שואף לאינסוף השבר שרשמת שואף ל-0 (בדקי) ולכן Y=0 היא גם כן אסימפטוטה.
הישר... רק היום ראיתי את זה בפעם הראשונה. אפשר אולי הסבר מתי עושים את זה ולמה זה פתאום שווה למשהו? (הרי כדי לקבל לדוגמא פרבולה צוחקת ומרחפת צריך a>0 ודלתא קטנה מאפס ולפרבולה בוכה ומרחפת צריך a<0 ודלתא קטנה מאפס...) אז פתרון אני רואה שצריך גם את זה (את הישר...)...למה זה? ומתי צריך לעשות את זה?
המטרה של התרגיל [היא לא כתבה את זה אבל הבנו] היא למצוא באיזה ערכים של m יש למשוואה פתרונות לכל X. קיימת אפשרות שיש ישר כש- m=0. את מציבה את זה ובודקת אם הביטוי נכון. אם התקבל ביטוי אמת קיים ישר. ואחד מהפתרונות לתרגיל הוא m=0 שמייצג את העובדה שיש מצב לישר.
היום בתרגיל שהמורה נתן לנו...התרגיל הלך כך: x²+mx-3x+m²>0 אז בהתחלה המורה רשם לנו ש a=1 כי לא יתכן קו ישר... אז מתי אני יודעת אם להציב 0 או 1? כי במקרה עם המורה הוא הציב 1 ובמקרה פה ההצבה היא 0... אז מתי שמים מה?
ax^2+bx+c אם a=0 אז מתקבל bx+c (שזה בעצם קו ישר) במקרה הזה a=1. למעשה היינו יכולים לכתוב את הפונקציה ככה: 1 * x^2 1 כפול משהו יתן לנו משהו. 0 כפול משהו יתן לנו 0. זה לא "מתי" את יודעת, זה מתי שצריך לעשות את זה.
המקדם של X^2 הוא מספר, במקרה הזה 1. ואין מצב לשנות את זה אז יש רק פרבולה. אם המקדם של x^2 הוא פרמטר נגיד (m+3), את צריכה לבדוק את האפשרות ש- m+3=0 כלומר מתקבל ישר.
שים לב שהתוצאה יוצאת m<0 ו- m>4 וגם m<0 (כי הרי צריך שדלתא תהיה קטנה מאפס וגם a<0) לכן על 0 ומטה עולים שני קווים.ולכן זו התוצאה... וכדי שזה יהיה גם שווה, קרא את מה שמיקה כתבה לי (בהסבר אליי)...כי להסביר את זה אני לא יודעת. וכך בעצם קיבלנו את הפתרון.