שלום לכל המשתתפים

nivshani

New member
בשיחה עם הרופא שמטפל בו (בבלי תל אביב)

עשו לו מבדק ביחד עם הפסיכיאטרית והפסיכולוגית ואמרו שאין צורך בתרופה.
טענו שזה נושא "רגשי"

schlomitsmile

Member
מנהל
כל הכבוד להם
הרבה פסיכיאטרים נוטים לאצבע קלה על הדק התרופות.
אם זה נושא רגשי, צריך להתייחס לעומק- מה רע לו?

שלומות0

New member
על מנת להבין מה באמת מציק לו

הוא צריך דבר ראשון להירגע ולזה יש תרופות, דבר שני אם יש מסגרת חינוכית שעושה יד אחת עם הרווחה{השערה שלי} אין פלא שלילד לא יהיה טוב זו כבר סיבה טובה שיהיו לו בעיות רגשיות מה הפלא?

שלומות0

New member
אתה צריך דחוף להחליף לבן

שלך רופאים, הבן שלך הוא מקרה קלאסי של ילד שתרופות יכולות לשפר את מצבו , ושמצבו ישתפר כל המשפחה תראה בהבדל,
גם הבן שלך סובל והתרופות יעזרו גם לו, הוא יותר יסבול שהוא ישלח מחוץ לבית !

שלומות0

New member
מניסיון

אף מסגרת חוץ ביתית לא תקבל את בנך לפני שיעבור הליך של אשפוז לצורך איזון תרופתי, ולכן עצתי לך , ללכת לרופא שיתן לו תרופות בבית, מצבו ישתפר והוא יוכל להמשיך אתכם בבית, אתם תראו שינוי אדיר!

גור42

New member
זה אומר שלילד רע. לא מבין מה לא ברור פה...

וביננו? לאור מה שרווחה מעוללת למשפחה, זה בכלל לא מפתיע אותי. גם אני הייתי משתגע במצב כזה.

ואולי אותו הרופא, שנשמע לי שהוא מבין עניין, יוכל לכתוב לרווחה מכתב ולהסביר להם שדחיפת האף שלהם רק מחמירה את המצב של הילד?

שלומות0

New member
לי יש ניסיון

הרופא לא יכתוב מכתב כזה אם הוא לא נתן לילד תרופה, אם הילד אלים ולא משנה מה הגורם צריך לטפל בילד עם תרופות שהוא לא נותן לו ולכן הוא לא יכתוב להם מכתב כי הוא יודע את זה מאוד טוב!
יש פרוטוקול לטיפול בילדים אלימים וברגע שהוא לא פועל על פי הפרוטוקול הוא לא יכתוב כלום!

galitkm

New member
צריך למצוא קודם את הגורם לאלימות

אם הילד אלים ככה סתם אז אולי אין מנוס מלתת תרופות, אבל מה אם הוא אלים כי רע לו ובגלל שלא יודע עדיין להתמודד ולבטא את תסכולו בדרכים אחרות

שלומות0

New member
כן אבל כרגע המצב מאוד קשה

כל כך עד מצב של מחשבות להוציאו מהבית, אז יש צורך לתת לו עזרה ראשונה וקצת אויר לנשמה להורים, אז אני חשבתי על כיוון של תרופה,חוץ מזה אף הוסטל לא יקבל אותו במצבו זה ללא ייצוב תרופתי{אני כבר חוששת לכתוב כאן על מנת לא להפחיד את האב}.

galitkm

New member
כנראה שאת צודקת ואין ברירה

כנראה שאין ברירה, רק שנשמע לי חבל כי זה נראה לי לפי התרשמותי, שבגלל שהרווחה מערימה קשיים על המשפחה ובגלל שמקשים על ההורים לקבל הדרכה ראויה וגם מי שאמורים לסייע במקום לעזור רק גומרים להם בינתיים את כל הכוחות, בסופו של דבר גם הילד צריך לשלם גם הוא מחיר...

שלומות0

New member
זה המחיר שמשפחה משלמת

שמגישים תלונה לרווחה , ולכן הגבתי כאן יותר למעלה שלדעתי נכון שיש חובת דווח אבל צריך גם להפעיל שיקול דעת לפני שפונים לרווחה בתלונות על משפחה,
וחוץ מזה כנראה שצריך לעשות שינוי בכוח הרב שיש לאנשי הרווחה והיד הקלה שלהם להתנכל למשפחות..
צריך לקום איזה גוף שיבקר אותם וליצור מצב שמצד אחד אם יש תלונה שאיננה מצודקת המשפחה לא תסבול{גם הילד}
כיום אין גוף שמבקר אותם! חוץ מפניה לעורכי דין ומבקר המדינה,
ומצד שני אם יש הצדקה שיהיה להם סמכות לפעול כנגד הורים מתעללים..

dina199

New member
רגשי - סימן שרע לו.

לכן שאלת על המסגרת החינוכית - זה יכול לגרום הרבה בעיות.
וכפי ששאלתי במקום רחק בשרשור( כי נראה כל הזמן ישביקורת על הילד). האם יש לו חוויות חיוביות בבית ?

schlomitsmile

Member
מנהל
לא הבנתי- מה זה מחלקת פרט? ומה הקשר בין מתי מאויישים הצוותים בבתי הספר
להעברת הילד לבי"ס אחר?

האם תוכל לתאר מה קורה בשיחות האלה בימי שישי?
אני שואלת, כי נראה לי שאם הילד פשוט מנסה לרָצות אתכם
ומבטיח להשתדל, אבל למעשה אין לו מה שצריך בשביל להצליח בזה,
הרי ברור שזה נידון מראש לכשלון.
צריך למצוא דרך "למלא את המטעֵן" שלו.
לבין מה רע לו, מדוע הוא אלים לאחים שלו.
לתת מענה לצרכים שלו, לא רק לצפות ממנו להתחשב באחרים.

nivshani

New member
בחולון - כל הנשוא של חינוך מיוחד עובר בפרט...

זו המחלקה שעוסקת בשיבוץ ילדים לבתי ספר בהתאם לתיק שלהם .

ביולי הם עושים ועדות שיבוץ. ואנחנו צריכים לחכות עד אז.....

בשיחות אנחנו מעלים דברים שמציקים לנו כהורים וכאחים וכל אחד אומר את דברו. ומסים לגבש החלטה הניתנת ליישום.

הילד משתתף באופן פעיל בדיון ומוכן כן לשנות את המצב יש לו צעצועים ומשחקים המתאימים לגילו ולהתפתחות שלו. (הרכבות פזלים שהוא אוהב ולגו שהוא אוהב).

הוא עושה את המאמץ ורואים את זה רק שהבעיה היא שזה לא נמשך לאורך זמן.

אני גם ממלא את המטען שלו בזמן איכות אבא - "חוג אבא" (לפי שיטת אדלר)
אין לו תשובה מוחלטת למה הוא אלים ואין לו הסבר ששואלים אותו למה הכתה את אחיך הוא נעמד דום במבט קפוא ולא מגיב.

abashel13

New member
כל שינוי מתחיל ממך

והמצב כפי שאתה מתאר אותו הוא לחצים גדולים משני כיוונים... הראשון הוא הלחץ הנוצר במשפחה

כהמשך לקשיי הגידול של בנך והשני הוא הלחץ הנוצר כתוצאה מפתרונות מבניים של מוסדות... בי"ס, רווחה וכו'...

הצעתי לך היא למצוא דרך לשחרר את הלחץ בין ע"י טיול בחוף הים, בשכונה, לימודים, נשימה או כל דרך אחרת

שאתה יודע שעובדת עבורך ולהיות הדוגמא האישית לרוגע של בנך... זה עובד טוב לפחות כמו תרופות לפחות כמו

הוצאה מהבית לפחות כמו כל שאר האמצעים המוצעים... אבא שאינו נלחץ ממצב בנו הוא הטיפול המומלץ...

לפחות נתיב אחד פתוח שיש בו איזושהי מנוחה ולא לחץ לחץ לחץ... כל הפתרונות הנובעים מלחץ בסה"כ מסתירים את הלחץ

והלחץ יתפרץ במקום אחר ובזמן אחר...

אם תבחר ותצליח לשחרר את הלחץ אצלך הדרך פתוחה לפתרונות רבים שבלחץ אינם אפשריים.

dina199

New member
אתם צריכים לעזור לו במאמץ

כדי שזה 'ימשך יטותר זמן'. כמו שאמרתי קודם, אולי עזר ויזואלי .ייתכן כשהוא עייף או מוצף הוא לא זוכר את כל ההבטחות שלו ל'התנהגות תקינה' או לא מסוגל לבצע אותה. \
ויש עוד אופציה (שגם לא מבטלת את הראשונה) : הוא מבטיח 'התנהגות תקינה' כי הוא יודע שאת זה צריך להגיד , בלי להבין בדיוק מה זה אומר מבחינה ביצועית.

למעלה