שלום לכל המשתתפים

nivshani

New member
שלום לכל המשתתפים

היי אני לא יודע אם כולם מכירים אותי בטוח ששולמית זוכרת אותי
אז ככה בתמצות קצר, אנחנו משפחה שיש לנו ילד ASD בתפקוד גבוה, אובחן בגיל 6 סופית והתחיל לקבל גמלת בטל"א וקיבל נכות קבועה עד גיל 18 ו 3 חודשים
הילד כיום כבר מתקרב לו לגיל 10, ועם כל התופעות של התחלת גיל הטיפש עשרה + בעיית ה ASD שלו אנו נתקלים בהמון בעיות.
א. בעיית משמעת קשה. אנחנו מבקשים מהבחור לסדר את החדר הבחור מתעלם מאיתנו לחלוטין. כל מה שאנחנו מבקשים ממנו הוא אומר אוף עוד פעם מטלות.... הוא ניכנס לחדר משחק עם הדברים שלו (מסדר אותם בטורים ושורות).
ב. בעיית אכילה. הבחור יכול לשבת על המחשב מצאת החמה עד צאת הנשמה ולא להכניס פרור לפה לעמות זאת אם אנחנו סוגרים לו את המחשב הוא פתאום נזכר שהוא רעב.
גם שהוא אוכל הוא מאוד בררן. הוא יעדיף סנדביץ עם גבינה ומלפפון על פני אוכל בצלחת (ארוחת צהרים מלאה).
ג. בעיית אלימות כלפי האחות הגדולה ממנו בשנה והאח הצעיר ממנו ב 9 שנים. כל דבר שהם מתערבים לו הוא נותן להם מכות.

לאחרונה ביחד עם העו"ס שלנו החלטנו שהגיעו מים עד נפש והסקנו מסקנות קשות.
להוציא את הילד מהבית. כן הלב שלי נקרע מהמחשבה הזו זו החלטה קשה כואב לי לכתוב את המילים הללו אבל לטובת המשפחה ולטובת הילד אני חושב שזה הצעד הנכון
אנחנו כיום במצב הכלכלי שלנו לא יכולים לתת לו מענה מלא לצרכיו המורכבים. המערכת המשפחתית שלנו דועכת בגלל מה שקורה איתו.
קשה לנו לנו להתמודד אתו למרות שניסינו והוא נעשה חזק יותר מיום ליום והפחד שלנו שהוא יפעל באלימות ויגרום לנזק.

ההחלטה היא החלטה להכניס אותו למסגרת חוץ ביתית במגזר שלנו (דתיים)
ואנחנו כיום מחפשים מסגרת תומכת וחמה שתעזור לו ולנו.

אני יודע שביום שבו נימצא את המסגרת והוא יצטרך לעשות את המעבר הזה אני אבכה ויהיה לי קשה להתרגל לחוסר שלו בבית. אנחנו אוהבים אותו אבל בגלל שאנחנו אוהבים אותו אני חושב שאנחנו צריכים לשחרר אותו למסגרת בחוץ לטובתו ולטובתנו כמשפחה.
רציתי לדעת מה אתם חושבים...?

TikvaBonneh

New member
כואב מאוד שלא נותנים לכם עזרה

משאירים אותכם להתמודד לבד.

nivshani

New member
תקווה שלום לך יקרתנו

לצערנו את צודקת אף אחד לא נותן לנו עזרה איתו. הרווחה מתפארים בזה שהם מצמידים לנו חונך
אבל בפועל החונך שהוצמד לנו הוא רק 6 שעות בשבוע. והחונך הוא אדם שבכלל לא מיומן עם עבודה עם אוכלוסיה כזו - ASD
שאנחנו בופנים לרווחה אנחנו מקבלים מהם ריקושטים כואבים כמו תלונות במשטרה על התעללות בילד.
לנו כבר נימאס במקום לעזור לנו הם קוברים אותנו עמוק מאוד בבוץ.

אמרתם רווחה? הצחקתם אותי. תחשבו טוב לפני שאתם פונים אליהם כי הם מסוגלים להרוס בתים.

nivshani

New member
רוב התלונות שהיו עד כה על אלמ"ב (אלימות)

וכולן נסגרו על חוסר אשמה לאחר מספר חודשים.

dina199

New member
הפורום פתוח, לכן אבין אם לא תרצה לפרט.

אז אני שואלת, ואם אתה לא רוצה או לא יכול,אל תענה .
כשהיו התלונות,זה היה על אלימות מי כלפי מי ואיך הסיבה תוארה בתלונה ?
וכשהתלונות נסגרו , מה היה ההסבר לסגירה שלהן ?

nivshani

New member
באופן כללי

התלונות היו בעיקר עליי (כאב המשפחה). שאני נוהג באלימות פיזית ומילולית כלפי הילדים ובעיקר נגד הילד ASD שלי.
שזה דבר לא נכון מבסיסו. הם כל פעם ממציאים דברים חדשים ועושים בנו מה שבא להם.
תוקעים לנו תלונות על ימין ועל שמאל שבסופו של דבר כולם נסגרות על חוסר אשמה.

שלומות0

New member
לדינה זה בדיוק מה שהתכוונתי

בשירשור של כפיית הורים שמגעים לאבחן ילד, בדיוק מה שעלול לקרות, וזה שאין הורים שחושפים את הסיפורים כאן זה לא טוב, צריך לחשוף סיפורים שאנשי המערכת שקוראים את הפרום יתחילו לעשות בדק בית!
nivshani תיהיו חזקים אל תיכנע להם!
טובת הילד לנגד עינייך גם עם מאוד קשה לכם,
פנו לעורכי דין ומי שצריך, תחייבו את הרווחה לעזור לכם במקום לרדוף אותכם!
בהצלחה.!
אתם עלולים למצוא את עצמכם מכניסים ילד למקום הכי לא טוב שיש תזהרו!!!!!!!!!!!!
תפנו לתקשורת תפנו לכל מקום עם הסיפור ההזוי הזה!

schlomitsmile

Member
מנהל
שני דברים: אין לערבב בין מכון איבחון לרווחה.
רווחה עלולים אכן להיות קוץ בנשמה,
מכון איבחון לא קשור לזה.

אבל-
זה שירשור תמיכה.
לכן הבה לא נכנס כאן לויכוחים לגיטימיים כשלעצמם,
שזה פשוט לא המקום המתאים להם.

schlomitsmile

Member
מנהל
אולי כדאי לפנות ליעוץ משפטי כדי להוריד אותם ממך?
יש לנו בקישורים, בסעיף 'יעוץ משפטי'
קישורים לגופים שנותנים יעוץ כזה בחינם.

dina199

New member
על סמך מה הם מחליטים שהיתה

אלימות פיזית ומילולית ?

שלומות0

New member
שרווחה

מתיישבת על משפחה במיוחד שיש ילד על הספקטרום מתחיל סרט אימה קשה לתאר זאת במילים,
נכון שיש מקרים שהורים מזניחים ואני לא כותבת על המקרים האלו, אני כותבת על משפחה
שמשקעה, נותנת ,מטפלת, אוהבת סרט האימה מתחיל כבר במערכת שמטפלת בילד, נכתבים דחות על גבי דוחות חלקם מצוצים מהאצבע, מה שקורה
תלוי מאוד בכוח שיש למשפחה וכיצד היא מתמודדת איתם והאמצעים שהיא מתמודדת איתם, תביני במקום להתמודד ולהשקיע אנרגיות בילד היא , מוצאת עצמה מתמודדת במקום להיעזר עם הרווחה,
מה יותר חמור מזה?

dina199

New member
אני שאלתי מאיפה הסיפור התחיל .

למשל יתכן שזה התחיל שהילד התלונן בבית ספר (אני לא נכנסת למוצדק או לא אלא על מה התחיל את הסיפור).

שלומות0

New member
אני יכלה לכתוב לך מהכן זה התחיל אצלנו

אז זה התחיל שהבת שלי הייתה מאוד קטנה ואחת האימהות בגן השעשועים התלוננה ברווחה בתקופה שחכנו לתור שלנו במכון להתפתחות הילד בקופה שלנו, התלונה הייתה שהבת שלנו מסכנת ילד
קטן בגן השעשועים, אני רק יכולה לכתוב לך שהתלונה הזו גרמה נזק מאוד רציני לגבי אבחון נכון, טיפולים נכונים לבת שלנו, כי אף אחד לא חשב בכיוון של אוטיזם ולא ידעו מה יש לבת שלנו, והתלונה רק גרמה
ללחץ שלא תרם אלא החמיר את מצבה!

nivshani

New member
הסיפור של התלונות התחיל ב2008

הינו גרים בבית קרקע עם חצר והילד היה הרבה משתעשע בחוץ (אז היה בגן חובה)
והיה מטפס על עצים קופץ מהגדר אבן שהיתה שם רוכב על אופנים והיה ניפצע המון.
להדגיש שבתקופה ההיא הוא בקושי דיבר.

שהוא נישאל איך יש לך פצע אז אמר אבא בום בום
ומפה הגננת לקחה את זה שהילד חווה מכות.
והתלוננה למשטרה וזה הביא את הרווחה אלינו ומשם אנחנו רק סובלים.
כמובן שיש לציין שהתיק הזה נסגר בגלל חוסר אשמה.

nivshani

New member
הקצין החוקר לא השתכנע מספיק שאנחנו אשמים

הוא שיחרר אותנו אפילו בלי הגבלות. אם הוא היה רואה שיש איזה שהוא סימן שלילי אני מאמין שהינו במאסר.....

dina199

New member
אז זה אומר שגם ב'מערכת' יש אנשים הגיוניים.

ומה שעושה הרווחה זה שיטת 'מצליח'. אל תרים ידיים.
האם היו עוד תלונות ?

למעלה