שלום לכל המשתתפים

dina199

New member
אז כמו שהרווחה עושה מה שהיא עושה לפי נהלים

כך הגננת עושה מה שהיא עושה כנדרש בחוק.

שלומות0

New member
לגננת לא היה סיבה לחזור ולהתלונן

כי היא כבר הייתה בתוך שיתוף הפעולה עם הרווחה לאחר התלונה , כי כך הדברים עובדים, ברגע שיש תלונה כל הגורמים שמטפלים בילד מעורבים ומוזמנים לישיבות ,
ההליך לא כזה פשוט..
וושוב אני לא מצדיקה את ההתעללות אבל יש הליך ונהלים שהרווחה פועלת, גם עם הרווחה פעולת ממש בסדר ההליך הזה הוא ממש לא פשוט ויש כאלו שראו בזה "התעללות"
ולכן יש גורמים שחושבים שצריך לשנות את הנהלים ואת החוק ולתת לפקדי הסעד פחות סמכויות כפי שיש להם היום, מצד אחד
ומנגד יש קבוצה שטוענת במיוחד לאחר מעשי זוועה של רצח ילדים שיש להקשות את הנהלים!

שלומות0

New member
אצלנו התלונה הייתה הפוכה

התלונה הייתה שהבת שלי בת פחות משלוש שנים מסכנת את משפחתה , הזוי נכון?
והתלונה הזו גרמה נזק שאני מעדיפה לא לדון בו..
ועוד דבר חשוב על מנת שתבנו שיש הרבה תלונות שווא,
מגישת התלונה הייתה מישהי שפטרתי אותה מעבודה מסוימת
וכן הנקמנות שלה בהחלט הצליחה להרוס לנו ולבת שלנו את החיים!!!!!!

schlomitsmile

Member
מנהל
זה שירשור תמיכה נבואות שחורות על עתיד הילד וחיי משפחתו שכביכול נהרסו לעולם,
לא ממש תומכות בניב.
כל הויכוח בין החברים שהתפתח מכאן, גם הוא אינו מתאים לשירשור תמיכה.

שלומות0

New member
נראה לי שאת יותר מדי מתלוננת על האמת

שנכתבת כאן, אז אני אקח פסק זמן, ומה את חושבת שניב לא יודע מה קורה?

schlomitsmile

Member
מנהל
אני לא מתלוננת על כתיבת אמת אני מזכירה כאן את כללי הפורום לגבי שירשורי תמיכה-
את מוזמנת לעיין בתקנון הפורום.
אין שום אמת בכך שחיי הילד והמשפחה נהרסו,
את ממהרת להספיד אותם.

schlomitsmile

Member
מנהל
בטח שאני זוכרת אותך.
מה שאתה מספר שובר-לב,
גם מכעיס שהשאירו אתכם לבד על הקרח,
ושוב אותם גורמים שההצדקה לקיומם היא לסייע,
לא רק שאינם מסייעים אלא ממררים את החיים.

לגופו של עניין, לעיתים אכן הוצאה מהבית
היא בנסיבות הקיימות הדרך העדיפה,
אבל כיון שאתה שואל לדעתנו כנראה שאצלכם זה עדיין לא סגור,
וגם מהתיאור שכתבת לא ברור שאכן אין מנוס,
ולכן אני מצטרפת לשאלות של דינה וגור.

גור42

New member
ידעתי! זה עוד פעם בני-הבליעל האלה...

תכניס לעצמך טוב טוב לראש:

אם אתה מוציא את הילד מהבית, אז הם ניצחו. אתה מבין אותי? שלא תעזו להיכנע. ובעיקר - שלא תעזו לעשות משהו שאתם עלולים להצטער עליו כל חייכם.

ואם אתם צריכים עזרה, משפטית ואחרת, אז יש כאן הרבה הורים שעברו דברים דומים שיוכלו לסייע לכם.

dina199

New member
באיזו מסגרת חינוכית הילד נמצא ?

אני לא נכנסת לעניין של מסגרת חוץ ביתית כי זו החלטה שלכם בלסד.
אני רק רוצה להתייחס לסעיפים שהצגת :
1. האם אם תגיד ו'כן, עוד פעם מטלןת נואט יכנס להתרף זעם' ? והאםכשאתם מבקשים לסדר את החדר, הוא יודע את כל השלבים המדוייקיןם של סידור ? כנ"ל בכל ענייני משמעת . האם כשדורשים ממנו לעשות מה שמבוגרים רוצים, הוטא יודע מה בדיוק לעשות ? (כי אם הוא ל יודע , לא בטוח שבוא יכול להסביר את זה לכם או לעצמו).
2.הוא כן אוכל כשאין מחשב . אז אפשר לקבוע שעות שאין מחשב, ואז הוא יאכל.
סנדוויץ עם גבינה ועם מלפפון זו ארוחה מלאה שכוללת חלבון, פחמימה וירק. נכון שמקובל 'אוכל בצלחת' ,אבל זה לא מיייב א"סים
. הבן שלי אכל שנים על גבי שנים לחם בנפרד , מלפפון בנפרד , ובכלל לא התקרב לגבינה או לכל ממרח אחר.
3.מה כוללת התערבות של אחות בת 11. גם היא בתיחילת (ואולי באמצע , כי היא בת) גיל ההתבגרות. האם יש מצב שהיא עושה לו דווקא והוא לא יודע איך להגיב, לכן נכנס לאלימות ? אמנם הוא בן 10 כרונולוגית, האם ייתכן שמבחינה רגשית הוא בסביבות 6-7 ? תינוק בן שנה וזה סיפטר אחר . האם הוא בכלל מבין מה זה תינוק ושתינוק לא מבין הרבה דברים ?

nivshani

New member
מצב כיום

הוא בבית ספר חילוני רגיל בכיתה תקשורתית שעושה יד אחת עם הרווחה ובכל חצי שנה עושים עלינו דוחות כאילו אנחנו ההורים הכי מזיקים לילד.

1. הוא יודע את הסדר של סידור החדר הוא יודע שלכל אחד יש את המטלות שלו (לאסוף את הדברים של עצמו - בגדים, צעצועים, ילקוט).
2. אנחנו יוצרים לו שעות הגדרות של זמנים ושהמחשב נסגר הוא מתעצבן ומתחיל לרקוע על הרצפה.....
3. היא מנסה לדרבן אותו לסדר את החדר.... היא אף מנסה לעזור לו להרים את הדברים שלו.
להפך היא דווקא מנסה להגיע אליו ולהוציא אותו מהבועה שלפעמים הוא ניכנס אליה.
4. ברגע שאחיו הקטן לוקח לו דברים (צעצועים שמוגדרים בכלל למטרת תעסוקה של התינוק) הוא ניכנס לעמוק וגורר את התינוק ביד מחוץ לחדר ולוקח לו את כל הצעצועים של התינוק.

schlomitsmile

Member
מנהל
מה דעתך: א)להעביר אותו בי"ס?
ב)להגיע איתו בשיחה פתוחה ומכבדת להסכם
לגבי המטלות שלו וכן לגבי שעות מחשב?
להסביר את ההגיון מאחורי שני הדברים, ולהקשיב גם לו.
סוג של מו"מ.
להעלות את ההסכם על הכתב.
ג)לבקש מהאחות הגדולה שלא תדרבן אותו לסדר,
ובטח שלא תוציא אותו מהבועה.
ד)לומר לו שאתם מבינים אותו שהוא מתרגז שהאח הקטן
נוגע לו בדברים, זה באמת מעצבן,
ולחשוב יחד מה הוא יכול לעשות במצב כזה.
אולי אפשר להכניס את הדברים שהכי חשובים לו
לארון כלשהו שאינו נגיש לאח הקטן?

משהו מזה נראה לך?

שלומות0

New member
כל העצות לא יתרמו

אם הרווחה לא תתחיל לעזור למשפחה, העזרה של הרווחה לטובת המשפחה היא המפתח לכל עצה

גור42

New member
זה, הרי, לעולם לא יקרה. אז את ממליצה להיכנע?!

מסכים איתך לחלוטין שהמשפחה צריכה עזרה. אבל צריך גם להשלים עם העובדה שהרווחה לא תיתן אותה, וזה אומר שצריך למצוא אותה במקומות אחרים.

אבל לפני כן, כמובן, צריך לברר קודם כל איזה סוג עזרה המשפחה צריכה. (ולפני שעולה פה שוב העניין הכלכלי - לא כל עזרה עולה כסף. תתפלאו, אבל יש אנשים טובים בעולם שישמחו לעזור בחינם)

שלומות0

New member
צודק

הכוונה שלי לא הובנה , התכוונתי שצריך להוריד את הרווחה מהמשפחה דבר ראשון כי זה שורש הבעיה שם!
ונכון יש אנשים טובים שיכולים לעזור, יש עדין כמה צדיקים שעוזרים ברגעים קשים לשמחתי גם אני נעזרתי בהם

dina199

New member
אני לא רואה סתירה.

אני נתתי עצות די דומות , שסה"כ אמורות להוריד את המתח בבית . זה בכלל לא שייך לרווחה.
מה שכן אכן יש הרגשה שהלחץ להוציא את הילד מהבית זה של הרווחה , ולא רצון ההורים.

nivshani

New member
שלומית יקירתנו

עשינו בקשה למחלקת הפרט בעיריה... אמרו שרק ביולי יש הצוות לבתי הספר שלחתי מכתב זועם בתפוצת נטו - למפקחת חינוך מיוחד בחולון ולכל מי שצריך על מנת לזרז את ההליך.
ניסינו את מה שאת מדברת עליו, דיברנו כל יום שישי בערב אחרי ארוחת שבת אנחנו מדברים (מן סיכום שבועי) הוא אומר בסדר אני אשתדל והכל חוזר לעצמו אחרי יום.
האחות הגדולה כבר ממש מרגישה מועקה היא כבר החליטה בעצמה שהיא יותר לא רוצה לשתף איתו פעולה.
הבעיה עם היכוך של הילד ASD והקטן... זה שהASD לוקח לקטן את המשחקים ולא ההפך.

למעלה